הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עדיף, לחיצת חזה במוט או משקולות חופשיים?

• פותח/ת השרשור guyelm
  • פורסם בתאריך
דובר על כך הרבה בפורום.
בלחיצה עם משקולות ניתן להתקדם עד גבול מסויים, לכן לחיצה עם מוט עדיפה למטרה זו.

אני אישית מעדיף לחיצה עם מוט מכיוון שיותר קל לשמור על טכניקה, להיעזר בלג דרייב עבור יציבות מקסימלית ולחיצה של משקל רב יותר.

אבל כל אחד ומטרותיו.

לחיצה במוט היא יותר מדידה (או שנגעת בחזה או שלא) ובטיחותית (במשקלים באמת כבדים בדאמבלים אלמנט המדידות והבטיחות של התרגיל יורד פלאים).
בנוסף, כפי שצויין מעליי - גבול ההתקדמות בדאמבלים נמוך יותר (גם עקב הנ"ל), בין היתר בגלל שהקפיצות במשקלי העבודה גדולות מאוד מאוד - בד"כ 2.5 ק"ג לכל דאמבל, שזה 5 ק"ג - אלה קפיצות מאוד גדולות והתקיעה תגיע מהר.

אפשר להשתמש בדאמבלים כתרגיל עזר, זה לא רעיון מאוד רע, אבל לא בתור תרגיל עיקרי.

בהצלחה.

מניסיוני כמאמן למתאמנים מתחילים שרק דרכו בחדר כושר פעם ראשונה, יש התקדמות טובה יותר עם משקולות יד מאשר אלא שיתחילו עם מוט ריק, ובדקתי את זה על עשרות מתאמנים חדשים, הם משפרים יציבות טוב יותר עם משקולות והעליה במשקלים מהירה יותר, לעומת זאת בסופו של דבר כשמתקדמים יותר כולם יעברו למוט מכמה סיבות,
1. התקדמות - עם משקולות יד הקפיצה ברוב חדרי הכושר היא 2.5 כל יד, עם מוט זה קפיצה של 1.25 כל צד, הבדל משמעותי
2. נוחות - משקולות יד כבדות זה דבר מסורבל וקשה בכלל להגיע למצב של להתחיל ללחוץ איתם
3. טכניקה - עם מוט אפשר לשמור על יציבות טובה בעזרת לג דרייב ויש בקרה טובה על טווח התנועה בתרגיל.

גם מי שהמטרה שלו היא בילדינג וגם מי שמטרתו ליפטינג עדיף מוט.
לא הבנתי מה החילוק מבחינת מטרות?
היה בעבר דיון סוער בנושא.
אני לגמרי איתך..
אבל יש לא מעט אנשים שמעדיפים לעבוד עם דאמבלים מסיבות שונות, ולאו דווקא בילדינג\ליפטינג.
אולי הבחירה במילה "מטרותיו" הייתה לא נכונה.
אני חושב שעדיף אילו הייתי בוחר במילה "וסיבותיו".

מה שאני מרגיש זה שבדאמבלים יש יותר גירוי לחזה וזה תרגיל טיפה יותר טוב למטרות היפרטרופיה, לפחות ככה אני מרגיש את זה.

דאמבלים מאפשרים טווח תנועה יותר גדול ולא מגביל אותך ברוחב האחיזה למשך כל הטווח וכן שינויים במנח כף היד (הטייה לכיוון הנייטרלי יפחית עומס מהכתף בשלב ההתחלתי של התנועה).
אלו יתרונות שהופכים אותו מתאים יותר אם המטרה היא היפרטרופיה.
שאר התגובות גם העלו נק' טובות בדיון, ולדעתי עדיף לבצע אותו כתרגיל עזר לבנץ' רגיל.

דאמבלים מאפשרים טווח תנועה יותר גדול ולא מגביל אותך ברוחב האחיזה למשך כל הטווח וכן שינויים במנח כף היד (הטייה לכיוון הנייטרלי יפחית עומס מהכתף בשלב ההתחלתי של התנועה).
אלו יתרונות שהופכים אותו מתאים יותר אם המטרה היא היפרטרופיה.
שאר התגובות גם העלו נק' טובות בדיון, ולדעתי עדיף לבצע אותו כתרגיל עזר לבנץ' רגיל.
אני חושב שעומק הירידה תלוי בגמישות של אותו אדם, גם אם כן, ירידה של כף היד מתחת לגוף תצור המון עומס על הכתפיים מה שגם יגביל אותך עם משקלים וגם יעזור לך מאוד להיפצע

אני חושב שעומק הירידה תלוי בגמישות של אותו אדם, גם אם כן, ירידה של כף היד מתחת לגוף תצור המון עומס על הכתפיים מה שגם יגביל אותך עם משקלים וגם יעזור לך מאוד להיפצע

יכול להיות שאתה צודק, אבל אני אנחש שבגלל שהתנועה היא חופשית לחלוטין (בשונה מבנץ' עם מוט) המיקום יהיה נוח יותר לעומת מוט, וגם אפשר לזרוק אותם בכל שלב.
הגמישות אולי תהיה הגורם המכריע של עומק טווח התנועה, אבל בין הבנץ' הרגיל (במיוחד אם מתבצע עם הקשתה) לבין דאמבלים, השני יהיה בעל ROM גדול יותר ב99% מהמקרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית