הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מחאת יוצאי אתיופיה

Creepy horse

משתמש משקיע
2,570
2,109
נק' מוניטין:
5,839
2,570
2,109
מה דעתכם על מחאת האתיופים.

האם היא לגיטימית? האופן שהמחאה מתנהלת נראה לך לגיטימי?לפי דעתכם יצא משהו מהמחאה הזו?האם תגובת השוטרים נכונה?

למי שלא יודע הנה תקציר של השבוע האחרון:
מצלמה מתעדת שוטרים תוקפים פיזית חייל אתיופי.
הקהילה האתיופית מתעצבנת ומחליטה שנמאס להם מהאופן שוטרים מתייחסים אליהם.
מנהלים הפגנה אלימה בירושלים(שוטרים ומפגינים נפצעים).
היום בתל אביב הפגנה נוספת,מהר מאוד ההפגנה נהיית אלימה משני הצדדים.שוטרים ומפגינים נפצעים.יש שימוש בגז מדמיע ורימוני הלם.

להפגין זה קל.
רוב האנשים לא נולדו עם כפית של זהב בפה, צבע עור זה רק תירוץ.

מראים עכשיו בחדשות פצועים מ-2 הצדדים- זה לא נראה יפה.

הם צריכים להביא את שלמה ארצי ואייל גולן לכיכר ואז לשבת לצלם את ההופעה עם האייפון, רק ככה המשטרה תלמד לא להתעסק איתם

11146179_819078281501745_6204136340404955474_n.jpg

להפגין זה אחד היסודות של הדמוקרטיה,לפגוע בשוטרים ובאזרחים זה לא.
ולכן צריך לטפל בהם ביד קשה.

שירתתי בצבא 3 שנים,יש לי פריוולגיה להפוך נידות ולהרביץ לשוטרים?
רואים בבירור בסרטון שהחייל ניסה להכות את השוטר.
בארה''ב סביר להניח שהוא היה נכה ומבלה כמה חודשים בכלא.

עם כול הכאב וכמה שזו ״לא הדרך״, שימו לב איך פוליטיקאים התחילו להגיב... נראה לכם שאם הם היו עושים איזה ערב סריגה עם הופעה של שלומו מסאלה זה הייה עובד?

אני אישית שונא את כל ההכללות המפגרות האלה. ההפגנה הזאת מיותרת לגמרי וזה רק במילים יפות. למה שלא יטפלו בזה כמו במקרה פרטי? למה צריך להפוך את זה לעניין ציבורי ולמחאה של עולי אטיופיה? באמת מפגר לגמרי. אז מה אם השוטרים האלה הרביצו לחייל אטיופי למה כל המדינה עכשיו צריכה לסבול מזה?

שירתתי בצבא 3 שנים,יש לי פריוולגיה להפוך נידות ולהרביץ לשוטרים?
רואים בבירור בסרטון שהחייל ניסה להכות את השוטר.
בארה''ב סביר להניח שהוא היה נכה ומבלה כמה חודשים בכלא.
אין כאן קשר לאלימות שוטרים בלבד, זה רק חלק זניח מהעניין. העניין הוא שהמדינה קוצרת מה שהיא זרעה.
המדינה כשלה בשילוב כל העולים שהגיעו ממדינות שאינן מערביות (פשוט מאחר ואת האחרונים אין כמעט צורך לשלב) ולמעשה לא הייתי משפשף את העיינים אם הייתי רואה הפגנה של עולים מחבר המדינות לפני כמה שנים.
ההבדל הוא שהסיכוי לשיפור רמת החיים בקרב עולי מזרח אירופה היה גבוה הרבה יותר (בשום אופן לא בזכות המדינה) ואילו של העלייה מאתיופיה כמעט אפסי.
לא מדובר בגזענות, צריך לחיות במאה הקודמת ולפניה בכדי לחשוב שזה קשור בצבע עור, אלא שפשוט מדובר בעלייה שהגיעה מאפריקה למדינה מערבית.
המדינה מיהרה להעלות יהודים מאתיופיה ואולי מתוקף הנסיבות זה היה מחוייב על אף שלא הכינה תשתית או שהכינה אחת מחורבנת. העניין הוא שגם 30 שנה לאחר מבצע העלייה הראשון היא לא יצרה תשתית כזאת ולמעשה קברה את העלייה בגטאות (תן 150k לעולה ממוצע מאפריקה לרכוש בית בפ"ת, אל תצפה שהוא יצא משם) ללא שום מנגנון להדבקת פערי חינוך והשכלה.
בקיצור, השאירה עלייה שלמה כמעט ללא סיכוי להשתלב ולכן רובם נשארו חסרי סיכוי גם לאחר דור.
לאנשים חסרי סיכוי אין מה להפסיד והסיכוי לאלימות עולה בהתאם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית