מחאת יוצאי אתיופיה

אין כאן קשר לאלימות שוטרים בלבד, זה רק חלק זניח מהעניין. העניין הוא שהמדינה קוצרת מה שהיא זרעה.
המדינה כשלה בשילוב כל העולים שהגיעו ממדינות שאינן מערביות (פשוט מאחר ואת האחרונים אין כמעט צורך לשלב) ולמעשה לא הייתי משפשף את העיינים אם הייתי רואה הפגנה של עולים מחבר המדינות לפני כמה שנים.
ההבדל הוא שהסיכוי לשיפור רמת החיים בקרב עולי מזרח אירופה היה גבוה הרבה יותר (בשום אופן לא בזכות המדינה) ואילו של העלייה מאתיופיה כמעט אפסי.
לא מדובר בגזענות, צריך לחיות במאה הקודמת ולפניה בכדי לחשוב שזה קשור בצבע עור, אלא שפשוט מדובר בעלייה שהגיעה מאפריקה למדינה מערבית.
המדינה מיהרה להעלות יהודים מאתיופיה ואולי מתוקף הנסיבות זה היה מחוייב על אף שלא הכינה תשתית או שהכינה אחת מחורבנת. העניין הוא שגם 30 שנה לאחר מבצע העלייה הראשון היא לא יצרה תשתית כזאת ולמעשה קברה את העלייה בגטאות (תן 150k לעולה ממוצע מאפריקה לרכוש בית בפ"ת, אל תצפה שהוא יצא משם) ללא שום מנגנון להדבקת פערי חינוך והשכלה.
בקיצור, השאירה עלייה שלמה כמעט ללא סיכוי להשתלב ולכן רובם נשארו חסרי סיכוי גם לאחר דור.
לאנשים חסרי סיכוי אין מה להפסיד והסיכוי לאלימות עולה בהתאם.
כן אבל...שום דבר שסייקל טרן ארוך ודקה לא יפתרו.

יכול מאוד להיות שאני טועה, אבל ראיתי את הסרטון של השוטר שתוקף את החייל האתיופי ואני לא חושב שזה בכלל קשור לעדה של החייל. זה לא שהשוטר התנפל עליו ישר כשראה אותו - החייל נשאר שם וחיכה, השוטר גם הסביר לו ואמר לו כל מיני דברים לפני שהתנפל עליו (שלא בצדק כמובן, הוא הפעיל יותר מידי כוח בזמן נתון והוא צריך לתת את הדין בנושא). אני חושב שישראל מנסה להיות יותר מידי wanna be USA. כשבארה"ב יש הרבה מהומות עם שוטרים כנגד שחורים, אז פתאום גם בישראל קיים אותו הדבר בכל המדיה התקשורתית. הגזענות בארה"ב כלפי שחורים והגזענות כלפי שחורים בישראל היא שונה בתכלית ואפילו לא קרובה. האתיופים בישראל קיבלו מהמדינה המון, אפילו יותר מאלו שעלו מברית המועצות בזמנו ואני לא מכיר את הדיאנמיקה בשנים האחרונות אבל לא שמעתי על הרבה/אם בכלל מקרי גזענות כלפיהם (כן כלפי סודנים, אך זה נובע בעיקר מהאונס/שוד/התנחלויות בפארקים בדרום ת"א שהם ביצעו).
נראה לי שנפחו זבוב לפיל סה"כ - אבל שוב, אני לא באמת מעודכן או מכיר את הדינקמיה במדינה ולכן כותב את הנ"ל.

ההפגנה נעשתה בלילה, בחשיכה... והאתיופים לא חייכו הפעם...🥰
חהחה הומור שחור 🥷

לפי מה שהבנתי מאנשים שהיו בהפגנה, בתקשורת הגזימו עם הטענות שהמפגינים התפרעו רק כדי להצדיק את ההתנהגות האלימה של השוטרים כלפיהם.

בכל מקרה,
אני שמחה לראות שהם יצאו למחאה. אולי זה חלק מתהליך התעוררות שיביא להם מוטיבציה להתקדם בתחומים אחרים, עם עבודה קשה, בכוחות עצמם. שיבינו שאין על מי להישען. אנחנו חיים במדינה שבעיקר יודעת לקחת מאשר לתת.

חבל שזה הדרדר לזה אבל אולי רק ככה משהו השתנה
עובדה שזה יצר דיון סוער מישהו שמע על הרצח של יוסף סלמסה? על אלימות משטרתית כלפי האיתיופים? 30 אחוז מהאסירים הם איתיופים
אנחנו נכשלנו כחברה

11055308_556185014521603_6510125149919083073_o.jpg

יכול מאוד להיות שאני טועה, אבל ראיתי את הסרטון של השוטר שתוקף את החייל האתיופי ואני לא חושב שזה בכלל קשור לעדה של החייל. זה לא שהשוטר התנפל עליו ישר כשראה אותו - החייל נשאר שם וחיכה, השוטר גם הסביר לו ואמר לו כל מיני דברים לפני שהתנפל עליו (שלא בצדק כמובן, הוא הפעיל יותר מידי כוח בזמן נתון והוא צריך לתת את הדין בנושא). אני חושב שישראל מנסה להיות יותר מידי wanna be USA. כשבארה"ב יש הרבה מהומות עם שוטרים כנגד שחורים, אז פתאום גם בישראל קיים אותו הדבר בכל המדיה התקשורתית. הגזענות בארה"ב כלפי שחורים והגזענות כלפי שחורים בישראל היא שונה בתכלית ואפילו לא קרובה. האתיופים בישראל קיבלו מהמדינה המון, אפילו יותר מאלו שעלו מברית המועצות בזמנו ואני לא מכיר את הדיאנמיקה בשנים האחרונות אבל לא שמעתי על הרבה/אם בכלל מקרי גזענות כלפיהם (כן כלפי סודנים, אך זה נובע בעיקר מהאונס/שוד/התנחלויות בפארקים בדרום ת"א שהם ביצעו).
נראה לי שנפחו זבוב לפיל סה"כ - אבל שוב, אני לא באמת מעודכן או מכיר את הדינקמיה במדינה ולכן כותב את הנ"ל.
עניין הגזענות מאוד מינורי וגם אלימות המשטרה.
אני לא בדיוק יודע מה המשמעות של "קיבלו המון יותר מאלו שעלו מברית המועצות" אבל ה"המון" הביא אותם למצב שיקח להם מספר דורות לסגור פערים ולכן (לפחות לדעתי) הוא רחוק מלהספיק.
המדינה לא סיפקה תשתית מתאימה לאף אחת מהעליות. היא לא חשבה איך בכל זאת ניתן להפנות מומחים לכרייה או למנועי סילון מחבר המדינות ולהתאים אותם לשוק העבודה בדיוק כמו שהיא לא השכילה ליצור תשתית חינוכית מקדמת לעולי אתיופיה. אז על הראשונים ההשתלבות בחברה דילגה דור ואצל האחרונים יקח כנראה עוד כמה...
ההפסד כולו של המדינה שמאז קום המדינה לא יצרה מנגוני קליטת עלייה מתאימים.

חבל שיוצרי המחאה הפעילו כח אלים, זה רק יצר חיזוק לסטיגמה והוסיף כתם ושם רע למעשים הטובים שהעדה עשתה למען המדינה רוב הזמן.
יש מה שנקרא "הצינורות המקובלים" לטפל בבעיית אלימות ספציפית. שוטרים אלימים יש בכל מקום, ולא רק כהי עור מקבלים מהם מכות.
הם מעדיפים להגיד שהם מרגישים מקופחים כי הם אתיופים. אבל כולם מקבלים מכות (מהשוטרים). לא משנה איזה צבע אתה.
צדק מי שאמר כאן שזה היה עניין פרטי שהיה צריך להסגר בין החייל לשוטר. ולא לצאת החוצה בלי פורפורציה.

חבל שיוצרי המחאה הפעילו כח אלים, זה רק יצר חיזוק לסטיגמה והוסיף כתם ושם רע למעשים הטובים שהעדה עשתה למען המדינה רוב הזמן.
יש מה שנקרא "הצינורות המקובלים" לטפל בבעיית אלימות ספציפית. שוטרים אלימים יש בכל מקום, ולא רק כהי עור מקבלים מהם מכות.
הם מעדיפים להגיד שהם מרגישים מקופחים כי הם אתיופים. אבל כולם מקבלים מכות (מהשוטרים). לא משנה איזה צבע אתה.
צדק מי שאמר כאן שזה היה עניין פרטי שהיה צריך להסגר בין החייל לשוטר. ולא לצאת החוצה בלי פורפורציה.
אומרים שאלה שמאלנים/אנרכיסטים/סודנים שניצלו את הבלגאן בשביל לפגוע בממשלה או לפחות לזעזע אותה. על חשבון האתיופים.
לא יודע אם זה נכון או לא... אבל נשמע לי הגיוני

[/QUOTE]
התמונה עצובה מאוד כי באמת עד שהאדם הלבן יהיה בנעליים של האיתיופי הוא לא יבין באמת
מה שמצחיק שאנשים אומרים שהם לא גזעניים ברגע שאתה שואל אותם "היתה נותן לאחותך/בתך להתחתן עם איתיופי 90 אחוז שותקים
אני לא איתיופי אני שחום עור ואני מרגיש המון גזענות-פחד
https://www.facebook.com/100008918282434/videos/1425860374387892/?pnref=story

אומרים שאלה שמאלנים/אנרכיסטים/סודנים שניצלו את הבלגאן בשביל לפגוע בממשלה או לפחות לזעזע אותה. על חשבון האתיופים.
לא יודע אם זה נכון או לא... אבל נשמע לי הגיוני
מופרך. הם סרבו להתפנות מאיילון אז כשהפעילו כח הם החזירו בכח. לא שופט אף אחד. כל עדה היתה מתנהגת אותו הדבר.

התמונה עצובה מאוד כי באמת עד שהאדם הלבן יהיה בנעליים של האיתיופי הוא לא יבין באמת
מה שמצחיק שאנשים אומרים שהם לא גזעניים ברגע שאתה שואל אותם "היתה נותן לאחותך/בתך להתחתן עם איתיופי 90 אחוז שותקים
אני לא איתיופי אני שחום עור ואני מרגיש המון גזענות-פחד
https://www.facebook.com/100008918282434/videos/1425860374387892/?pnref=story[/QUOTE]

אתה מרגיש פחד כי אתה בוחר בזה כתירוץ לזה שהחיים שלך לא קלים (כמו כולם).
החיים של רוב האנשים לא קלים, אני לא אשכנזי לבנבן מצפון תל אביב והשם משפחה שלי/ צבע העור שלי אף פעם לא הפריע לי.
במקום לבחור להיות קורבן של החברה בחרתי ללמוד ולהשתפר כבן אדם מיום ליום ונחש מה? זה עובד.

נערך לאחרונה:
בוחר להיות קורבן? אתה רציני?
אני בוחר בזה שהמשטרה עוצרת אותי בתדירות גבוהה ללא שום סיבה למרות שאני אזרח שומר חוק
אני בוחר שמפלים אותי בהרבה מקומות עבודה שהיתי
וזה לא רחמיים עצמאיים זה הכרה במצב קיים בלי הכרה מלאה לא יהיה שינוי
וזה שזה לא הפריע לך ספציפית זה לא אומר שהמצב לא קיים כנראה אתה חי בחברה טובה בתוך הבועה שלך

עריכה:הכוונה היתה מרגיש מאנשים תחושת פחד

• פותח/ת השרשור
בוחר להיות קורבן? אתה רציני?
אני בוחר בזה שהמשטרה עוצרת אותי בתדירות גבוהה ללא שום סיבה למרות שאני אזרח שומר חוק
אני בוחר שמפלים אותי בהרבה מקומות עבודה שהיתי
וזה לא רחמיים עצמאיים זה הכרה במצב קיים בלי הכרה מלאה לא יהיה שינוי
וזה שזה לא הפריע לך ספציפית זה לא אומר שהמצב לא קיים כנראה אתה חי בחברה טובה בתוך הבועה שלך

עריכה:הכוונה היתה מרגיש מאנשים תחושת פחד

אתה אתיופי?

לא יודע,מהיכרות אישית שלי עם אתיופים(ברובו בצבא) הם נתנו לי רושם ראשוני של אנשים עצלנים,היו איתי 6 אתיופים במחלקה,5 מהם הבינו שהתפקיד קשה מדי בשבילם והעדיפו ללכת לכלא->יומיות,אחד מהם הוציא אישור רפואי ועבר לתפקיד פחות קשה.
אתה יכול לקרוא לי גזען או וואט אבר,לא באמת אכפת לי,זה התחושה האישית שאני קיבלתי וזה הכל.
גם כשהרוסים הגיעו לפני 25 שנה,הם היו "רוסים" ולא ישראלים,אבל הם עשו מאמץ כדי להחשב חלק מהאוכלוסיה,ולא ניסו באופן קבוע להפריד את עצמם.
שמעת פעם על העדפה מתקנת לרוסים?שמעת פעם על מחאת רוסים? ואל תשכח שזה אחד העמים שסבל מהכי הרבה גזענות לאורך כל חייו.
בקיצור,אתם רוצים שלא יהיו גזענים כלפיכם?אל תהפכו את עצמכם לגזע.

לא יודע,מהיכרות אישית שלי עם אתיופים(ברובו בצבא) הם נתנו לי רושם ראשוני של אנשים עצלנים,היו איתי 6 אתיופים במחלקה,5 מהם הבינו שהתפקיד קשה מדי בשבילם והעדיפו ללכת לכלא->יומיות,אחד מהם הוציא אישור רפואי ועבר לתפקיד פחות קשה.
אתה יכול לקרוא לי גזען או וואט אבר,לא באמת אכפת לי,זה התחושה האישית שאני קיבלתי וזה הכל.
גם כשהרוסים הגיעו לפני 25 שנה,הם היו "רוסים" ולא ישראלים,אבל הם עשו מאמץ כדי להחשב חלק מהאוכלוסיה,ולא ניסו באופן קבוע להפריד את עצמם.
שמעת פעם על העדפה מתקנת לרוסים?שמעת פעם על מחאת רוסים? ואל תשכח שזה אחד העמים שסבל מהכי הרבה גזענות לאורך כל חייו.
בקיצור,אתם רוצים שלא יהיו גזענים כלפיכם?אל תהפכו את עצמכם לגזע.

יופי אחי הייתי בחי"ר וקיבלתי את הרושם ההפוך לגמרי מזה שאתה קיבלת מהאתיופים הלא מעטים שהכרתי בשירות. אני חכם מספיק בשביל לא להסיק מזה מסקנות לגבי כל העדה.
גם שהאתיופים הגיעו לפני 20 שנה הם לא עשו שום מחאה ולא היה חסר להם על מה למחות. היום המוחאים זה הדור הצעיר שנולד בארץ או עלו ילדים, שמשתמש בפייסבוק ומושפע מגל המחאות האחרון. וגם לא זכור לי שהם דורשים העדפה מתקנת, אפילו העלו פה סרטון של איזה נציג של המחאה שאומר את זה. בפועל באמת יש אפליה כלפיהם כי להבדיל מרוסים שיכולים להיטמע בקהל הישראלי (וזה כבר קורה), אתיופים תמיד יבלטו.

מה שכן יאמר לרעתם זה שגם הם גזענים בדרך כלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית