הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחאת יוצאי אתיופיה

יופי אחי הייתי בחי"ר וקיבלתי את הרושם ההפוך לגמרי מזה שאתה קיבלת מהאתיופים הלא מעטים שהכרתי בשירות. אני חכם מספיק בשביל לא להסיק מזה מסקנות לגבי כל העדה.
גם שהאתיופים הגיעו לפני 20 שנה הם לא עשו שום מחאה ולא היה חסר להם על מה למחות. היום המוחאים זה הדור הצעיר שנולד בארץ או עלו ילדים, שמשתמש בפייסבוק ומושפע מגל המחאות האחרון. וגם לא זכור לי שהם דורשים העדפה מתקנת, אפילו העלו פה סרטון של איזה נציג של המחאה שאומר את זה. בפועל באמת יש אפליה כלפיהם כי להבדיל מרוסים שיכולים להיטמע בקהל הישראלי (וזה כבר קורה), אתיופים תמיד יבלטו.

מה שכן יאמר לרעתם זה שגם הם גזענים בדרך כלל.

כמו שאמרתי זה הרושם הראשוני האישי שאני קיבלתי,והייתי בחיל האוויר,שלהבדיל מחי"ר הרבה אנשים לא הולכים לשם מבחירה.

גם אם הם לא דורשים העדפה מתקנת,הם עדיין מקבלים אותה ומבחינתם זה בסדר.
בכל פעם שאתה מפריד את עצמך משאר האוכלוסיה,אתה גורם הבעיה.

כמו שאמרתי זה הרושם הראשוני האישי שאני קיבלתי,והייתי בחיל האוויר,שלהבדיל מחי"ר הרבה אנשים לא הולכים לשם מבחירה.

גם אם הם לא דורשים העדפה מתקנת,הם עדיין מקבלים אותה ומבחינתם זה בסדר.
בכל פעם שאתה מפריד את עצמך משאר האוכלוסיה,אתה גורם הבעיה.

בסדר, ומה שאני אומר זה שאתה יכול לזרוק את הרושם שלך לפח כי אין לו שום משמעות, ולהתייחס לכל בן אדם כפרט.

נו ברור שהם מקבלים אותה, מתי בפעם האחרונה ראית קבוצה שמתנגדת להעדפה מתקנת כלפיה? איפה כל הנשים שזועמות על שריון מקומות בכנסת לנשים? ואיפה כל הנכים שדורשים לבטל את חניות הנכים כי לא מגיע להם יחס מיוחד? זה עדיין לא אומר שזו המטרה שלהם.
ושוב לא ברור לי הקטע הזה של להפריד את עצמך משאר האוכלוסיה, הרי האפליה התחילה איך שהם הגיעו לפה. איך שהם באו האוכלוסיה לא ראתה בהם שווים, אז מתי בדיוק הם היו חלק שווה באוכלוסיה כדי שתהיה להם ההזדמנות להפריד את עצמם? ולמה שיתלוננו על אפליה אם הם רוצים להיות חלק נפרד מהאוכלוסיה? החרדים של 100 שערים מפרידים את עצמם מהאוכלוסיה, הם מתלוננים על אפליה?

בסדר, ומה שאני אומר זה שאתה יכול לזרוק את הרושם שלך לפח כי אין לו שום משמעות, ולהתייחס לכל בן אדם כפרט.

נו ברור שהם מקבלים אותה, מתי בפעם האחרונה ראית קבוצה שמתנגדת להעדפה מתקנת כלפיה? איפה כל הנשים שזועמות על שריון מקומות בכנסת לנשים? ואיפה כל הנכים שדורשים לבטל את חניות הנכים כי לא מגיע להם יחס מיוחד? זה עדיין לא אומר שזו המטרה שלהם.
ושוב לא ברור לי הקטע הזה של להפריד את עצמך משאר האוכלוסיה, הרי האפליה התחילה איך שהם הגיעו לפה. איך שהם באו האוכלוסיה לא ראתה בהם שווים, אז מתי בדיוק הם היו חלק שווה באוכלוסיה כדי שתהיה להם ההזדמנות להפריד את עצמם? ולמה שיתלוננו על אפליה אם הם רוצים להיות חלק נפרד מהאוכלוסיה? החרדים של 100 שערים מפרידים את עצמם מהאוכלוסיה, הם מתלוננים על אפליה?

ובדיוק מהסיבה שהם לא מתנגדים לאפליה מתקנת,רואים בהם כפחותים.
נכות זו מגבלה פיזית,אין קשר לנושא,אלא אם כן אתה משווה את האתיופים לנכים?
גם כלפי הרוסים הייתה אפליה,אבא שלי עבד 21 שעות ביום(עם תואר שני) וקיבל גרושים,ועדיין בגלל העקשנות והרצון להשתלב,הם שמרו על פרופיל נמוך.
כנ"ל עם הערבים,אם הם היו מחשיבים את עצמם חלק מהעם ולא תומכים באויב,כנראה שגם הם לא היו חווים היום אפליה.
ברגע שאתה עושה הפרדה לטובה או לרעה כלפי אוכלוסיה מסויימת,אתה גורם למצב של "גזע עליון\תחתון".
לפי דעתי צריכים לבטל לגמרי את כל עניין האפליה המתקנת,וכל אחד צריך להתקבל לעבודה על סמך כמה הוא טוב בעבודה הזאת.

תגדיר משתלבים? אין ספק שיש הרבה יוצאי ברית המוצאות בארץ שהם אנשים מאוד מצליחים, 90% מהמרצים בפקולטה למתמטיקה אצלנו הם רוסים חח, אבל להגיד שהם ניסו להשתלב? כל בוקר כשאני עולה לאוטובוס אני שומע רוסית תוך פחות מ10 שניות, יש היום כלכך הרבה שלא יודעים עברית, אני לא אגיד שזו סיבה להביע נגדם גזענות, אבל זה גורם לסביבה להרגיש לא קשורה אליהם.
אני גר בפריפריה, וכשאומרים שהאתיופים בגטאות, מתכוונים לזה. 5 דקות של הליכה ברחוב פה אתה שומע 5 שפות שונות, רוב האתיופים פה גרים בשיכון, האם זה בגלל שהם עצלנים או חסרי חינוך? זה לא קשור, זה קשור לזה ש'זרקו' את כולם באזורי פריפריה כדי שחס וחלילה לא יחדרו לבועה הנינוחה של המרכז, כנל לגבי העלייה הרוסית. זה שתומכים בהם זה יפה, אבל תומכים בהם במסגרת ה'הכלאה' ששמו אותם בה.

ולגבי האפליה המתקנת אתה טועה טעות חמורה, אולי צריך לשנות את המידתיות שלה, כי אני למדתי כמו חמור להתקבל ללימודים בזמן שעברי כזה או אחר לא עשה פסיכומטרי בכלל, אבל יש לה מקום, במיוחד בחברה שלנו. ההאפליה הזו לא באה מתוך טוב לב וסולידריות חברתית גבוהה, המדינה פשוט דפקה אותם והרבה עולים אחרים כשהם הגיעו לכאן, ולכן היא צריכה לפחות להעמיד פנים שהיא דואגת להם.

תגדיר משתלבים? אין ספק שיש הרבה יוצאי ברית המוצאות בארץ שהם אנשים מאוד מצליחים, 90% מהמרצים בפקולטה למתמטיקה אצלנו הם רוסים חח, אבל להגיד שהם ניסו להשתלב? כל בוקר כשאני עולה לאוטובוס אני שומע רוסית תוך פחות מ10 שניות, יש היום כלכך הרבה שלא יודעים עברית, אני לא אגיד שזו סיבה להביע נגדם גזענות, אבל זה גורם לסביבה להרגיש לא קשורה אליהם.
אני גר בפריפריה, וכשאומרים שהאתיופים בגטאות, מתכוונים לזה. 5 דקות של הליכה ברחוב פה אתה שומע 5 שפות שונות, רוב האתיופים פה גרים בשיכון, האם זה בגלל שהם עצלנים או חסרי חינוך? זה לא קשור, זה קשור לזה ש'זרקו' את כולם באזורי פריפריה כדי שחס וחלילה לא יחדרו לבועה הנינוחה של המרכז, כנל לגבי העלייה הרוסית. זה שתומכים בהם זה יפה, אבל תומכים בהם במסגרת ה'הכלאה' ששמו אותם בה.

ולגבי האפליה המתקנת אתה טועה טעות חמורה, אולי צריך לשנות את המידתיות שלה, כי אני למדתי כמו חמור להתקבל ללימודים בזמן שעברי כזה או אחר לא עשה פסיכומטרי בכלל, אבל יש לה מקום, במיוחד בחברה שלנו. ההאפליה הזו לא באה מתוך טוב לב וסולידריות חברתית גבוהה, המדינה פשוט דפקה אותם והרבה עולים אחרים כשהם הגיעו לכאן, ולכן היא צריכה לפחות להעמיד פנים שהיא דואגת להם.

אני לא מדבר על הרוסים הלא יהודים שהגיעו לכאן בלי קשר,אני מדבר על הרוסים היהודים,ואגב לדבר בשפה שאתה מכיר לא נקרא לא להשתלב,אני שומע באוטובוס גם הרבה מרוקאית,אז?

לא זרקו אותם בשום מקום,רוב האתיופים גרים במרכז,וזו בחירה שלהם איפה לחיות,כמו שיש "רובע של חרדים","רובע של רוסים","רובע של אתיופים" וכו,אנשים אוהבים להרגיש שייכים,וזה חלק מטבע האדם.

ובדיוק מהסיבה שאתה למדת כמו חמור ואחד אחר "לא עשה פסיכומטרי בכלל",נותן לך לגיטימציה לשנוא אותו,או במילים אחרות להיות גזען כלפיו,ובדיוק על זה אני מדבר.
אם בן אדם טוב במה שהוא עושה,או לומד קשה או באמת מנסה להצליח,אין סיבה שעל סמך צבע עורו או מוצאו יהיה לו יתרון כלשהו,ואתה יכול להסתכל על זה משני הצדדים.
ואגב המדינה לא דפקה אף אחד,נראה לך שהיה להם כל כך טוב באפריקה?אני בטוח שישראל,גם אם הם יגורו בשכונת התקווה זה אפגרייד רציני בשבילם.

ובדיוק מהסיבה שהם לא מתנגדים לאפליה מתקנת,רואים בהם כפחותים.
נכות זו מגבלה פיזית,אין קשר לנושא,אלא אם כן אתה משווה את האתיופים לנכים?
גם כלפי הרוסים הייתה אפליה,אבא שלי עבד 21 שעות ביום(עם תואר שני) וקיבל גרושים,ועדיין בגלל העקשנות והרצון להשתלב,הם שמרו על פרופיל נמוך.
כנ"ל עם הערבים,אם הם היו מחשיבים את עצמם חלק מהעם ולא תומכים באויב,כנראה שגם הם לא היו חווים היום אפליה.
ברגע שאתה עושה הפרדה לטובה או לרעה כלפי אוכלוסיה מסויימת,אתה גורם למצב של "גזע עליון\תחתון".
לפי דעתי צריכים לבטל לגמרי את כל עניין האפליה המתקנת,וכל אחד צריך להתקבל לעבודה על סמך כמה הוא טוב בעבודה הזאת.

אף קבוצה בארץ לא מתנגדת לאפליה מתקנת, עכשיו אמרתי את זה.
נכון נכות זו מגבלה פיזית, אבחנה חדה דוקטור. גם נכים הם קבוצה שמופלית, מקבלת אפליה מתקנת, ולא מתנגדת לזה.
מאבק באפליה = רצון להיות חלק שווה באוכלוסיה, לא נפרד ממנה.
אין שום אפליה מתקנת בקבלה לעבודה, ופה מתבטא חלק ניכר באפליה נגד האתיופים.

אף קבוצה בארץ לא מתנגדת לאפליה מתקנת, עכשיו אמרתי את זה.
נכון נכות זו מגבלה פיזית, אבחנה חדה דוקטור. גם נכים הם קבוצה שמופלית, מקבלת אפליה מתקנת, ולא מתנגדת לזה.
מאבק באפליה = רצון להיות חלק שווה באוכלוסיה, לא נפרד ממנה.
אין שום אפליה מתקנת בקבלה לעבודה, ופה מתבטא חלק ניכר באפליה נגד האתיופים.
מה?
http://www.olim-beyahad.org.il/he/
https://www.facebook.com/photo.php?...&set=a.1887791394005.114464.1218036383&type=1
חוץ מזה שאפליה מתקנת כוללת את כל תחומי החיים בהם יש מצב לאפליה,שזה כולל קבלה לעבודה(ניתן לתבוע עסק שבאופן שיטתי מפלה מגזר).

רשימת העצורים מההפגנה בירושלים:
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
אברם
תצלום אווירי מההפגנה בתל אביב

tknynyyn2jhd.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית