הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט

Orbs2305

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
אני מתחיל תקופת חיטוב עכשיו .. אני משלב עם התזונה ריצה (חושב שזה תורם.) רציתי לשאול אם :

בבוקר לפני שאני יוצא מהבית לבית ספר - כוס מיץ תפוזים סחוט ואיזה חטיף בריאות

ארוחת 10 כריך מלחם שחור- עם טונה/חביתה לבוקר

אפרסק אחרי איזה שעה שעה וחצי

צהריים : כמות מכובדת של אורז לבן + חזה עוף עם קצת שמן זית מלח פלפל

שוב פרי אחרי שעה שעתיים

לערב - סלט - מלפפון עגבנייה בצל כרוב חסה , שתי כפות שמן זית+ כף טחינה.

האם זה ׳תפריט׳ טוב?

בן כמה אתה? מה המשקל גוף שלך? מה הגובה שלך? מה הRMR שלך ?
תפרט עלייך קצת כיוון שככה לא נוכל לעזור לך. וכשרושמים תפריט אז מציינים בסוף את הערכים הסופיים (קלוריות ,חלבון,שומן,פחמימה)

תפריט טוב הוא אחד שמתאים לך מבחינת ערכים (קלוריות, פחמימות, חלבון ושומנים) טעים לך ונוח לשמירה לאורך זמן.
לא מחטבים עם 'כמות מכובדת של אורז'.
אישית הייתי נמנע מחטיפי בריאות, מיצים בלי קשר לזה אם הם טבעיים או לא ואישית גם פירות לא הייתי אוכל (לא עושה לי טוב) אבל זה דבר מאוד אישי.
קודם כל תחשב את RMR שלך ותרכיב תפריט לפי המדריך הבא :
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
בתחילה תשתמש בכל המזונות שציינת רק שיתאימו מבחינת ערכים ותראה איך אתה מתקדם במשך השבועיים הראשונים ומשם תבצע התאמות.
ממליץ חוץ ממשקל גם למדוד היקפים.

אז כמו שאמרו לך, צריך לדעת את הערכים היומיים של התפריט ולדעת משקל, גובה וגיל שלך בשביל להגיד אם התפריט טוב.
ממבט ראשון נראה לי שיש לך מעט מדי חלבון (טונה/חביתה ומנה של חזה עוף גם אם זו מנה גדולה עדיין נראה מעט אלא אם אתה שוקל ממש מעט ואז לא מובן למה אתה מחטב), ונראה גם מעט שומן (המקורות שומן היחידים הם 2 כפות שמן זית וטחינה בערב וחביתה הבנתי שלפעמים אתה אוכל טונה במקום).
סך הכל אני רואה שהכל מבוסס על פחמימה בעיקר עם מעט מדי מכל השאר.
ממליץ לקרוא את המאמר ששמו למעלה ולהרכב תפריט אחר כך לפי זה

Back
למעלה תחתית