הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טסט נמוך ללא סייקל?

• פותח/ת השרשור Moshem
  • פורסם בתאריך

Moshem

משתמש מתחיל
150
36
נק' מוניטין:
245
150
36
מטרו ג'ים גבעתיים
שלום חברים,
לא מצאתי פורום יותר מתאים מזה.
רציתי לשתף במשהו ואולי תוכלו להרגיע אותי קצת.
בעקבות מעקב הורמונלי שעשיתי מאז ניתוח תיקון גניקומסטיה שעברתי לפני שנתיים (שהיה לי מילדות), גילו לי רמות אסטרדיול (אסטרוגן) גבוהות - 166
בכמה בדיקות שונות ובחלק מהבדיקות הרמות היו תקינות (מתחת ל 100).
עשיתי פעמיים אולטרסאונד אשכים - ללא ממצאים חריגים, עשיתי אולטרסאונד של הבטן גם כלום.
אבל זה לא הissue.
בבדיקה האחרונה שעשיתי נבדק לי גם הטסט טוטאל שיצא 5.2
Capture.PNG

מחר על הבוקר אני נגש לעוד סדרת בדיקות דם לראות אם זה עקבי.

בהנחה שכן, ממה זה יכול לנבוע אצל בנאדם שלא עשה סייקל מעולם?
האם תהיה השפעה על איכות הזרע והיכולת להרבות בעתיד?
האם רופא יכול להמליץ על מתן זריקות טסטוסטרון?
תודה רבה

טיפול בטסט יעזור

מדובר ככל הנראה בכשל באשכים.
סיבות נפוצות:
וירוקצלה.
חסימה.
מום מולד.
גידול/ציסטה באשך.
אולי אפילו טעות מעבדה (באיזה שעה נלקחו הדמים? כמה שעות ישנת?)

בכל מקרה, עד לגילוי הבעיה, יש להחתיל מידית טיפולי TRT של טסטוסטרון רפואי.

מדובר ככל הנראה בכשל באשכים.
סיבות נפוצות:
וירוקצלה.
חסימה.
מום מולד.
גידול/ציסטה באשך.
אולי אפילו טעות מעבדה (באיזה שעה נלקחו הדמים? כמה שעות ישנת?)

אם כבר מדברים על טסט נמוך לאדם ללא סייקל..
אז רציתי לשאול האם זה בעייתי לנער מתבגר(בן 16.5) שיצא לו טסט' טוטאל 12.8? זה דיי מדאיג אותי

• פותח/ת השרשור
חלומו של כל מתאמן? טסט חוקי?

אז התוצאות של הבדיקות החוזרות הגיעו והטסט עדיין נמוך מתחת לנורמה.

בערב אדע אם הרופא מתכוון לתת לי מרשם לטסט רפואי במתכונת TRT.
אם לא, אבקש ואדרוש.
אבל גם אם כן, אני מתכוון להתחיל סייקל ראשון ומלא בהדרכת @יניב ריז
שיהיה בהצלחה ובשורות טובות!!
Capture.PNG

חלומו של כל מתאמן? טסט חוקי?

אז התוצאות של הבדיקות החוזרות הגיעו והטסט עדיין נמוך מתחת לנורמה.

בערב אדע אם הרופא מתכוון לתת לי מרשם לטסט רפואי במתכונת TRT.
אם לא, אבקש ואדרוש.
אבל גם אם כן, אני מתכוון להתחיל סייקל ראשון ומלא בהדרכת @יניב ריז
שיהיה בהצלחה ובשורות טובות!!
שיהיה בהצלחה

שאלה לי אליך. אם אדם מתחיל טיפול TRT, האם זה אומר שיצטרך להמשיך אתו למשך כל החיים? או שיש אפשרות שטיפול שכזה ישחזר ייצור טסט תקין והמטופל יוכל לרדת מהטיפול?
בהנחה שהסיבה אינה וירקוצלה או גידול באשך, אלא פשוט מום מולד או משהו דומה.

שאלה לי אליך. אם אדם מתחיל טיפול TRT, האם זה אומר שיצטרך להמשיך אתו למשך כל החיים? או שיש אפשרות שטיפול שכזה ישחזר ייצור טסט תקין והמטופל יוכל לרדת מהטיפול?
בהנחה שהסיבה אינה וירקוצלה או גידול באשך, אלא פשוט מום מולד או משהו דומה.

לצערי זה לכל החיים.
תיסוף טסט חיצוני כמו שיש בטיפולי TRT אף מחמיר את המצב והייצור המועט העצמי מופסק, וכעבור תקופה מתפתחת אטרופיה ש להאשך.

לצערי זה לכל החיים.
תיסוף טסט חיצוני כמו שיש בטיפולי TRT אף מחמיר את המצב והייצור המועט העצמי מופסק, וכעבור תקופה מתפתחת אטרופיה ש להאשך.
אז אולי עדיף לאנשים עם טסט נמוך בצורה שאינה קריטית להימנע מהטיפול ופשוט לחיות כך?
והאם מטופלי TRT מקבלים גם פרגניל? או שפשוט ידוע שמטופלי TRT מוותרים על הפוריות (שאולי מלכתחילה לא הייתה בשיא, בגלל הייצור הלא תקין של הטסט)?

אז אולי עדיף לאנשים עם טסט נמוך בצורה שאינה קריטית להימנע מהטיפול ופשוט לחיות כך?
והאם מטופלי TRT מקבלים גם פרגניל? או שפשוט ידוע שמטופלי TRT מוותרים על הפוריות (שאולי מלכתחילה לא הייתה בשיא, בגלל הייצור הלא תקין של הטסט)?

זאת בדיוק הדילמה של כל אנדוקרינולוג, ובכלל בסיס לכל דילמה ברפואה: יעילות מול סיכון.
טיפול רפואי אמור פי האתיקה להנתן כשהיעילות גדולה מהסיכון (כמובן שזה מושג אבסטרקטי שנותן לכל רופא חופש פעולה אדיר להחליט האם לדעתו היעילות גדולה מהסיכון).

ולכן תראה גישות שונות אצל רופאים שונים.

לרמות טסט נמוכות יש הרבה השלכות, העיקריות שבהן זה העדר חשק מיני (לא מצב מסכן חיים), בעיות בתפקוד המיני (לא מצב מסכן חיים), כשל בפורויות, נטיה לדכאון/דיכדוך/חוסר אנרגטיות (מצב פסיכיאטרי) והבעיה הכי גדולה זה ירידה במסת שריר, עליה בשומנים בדם, נטיה להשמנה והגדלה משמעותית של הסיכוי לאירוע לבבי/ מוחי.

אז אם היה מגיע אלי בחור בן 55 עם טסט 7, שמתלונן רק על ירידה בחשק המיני, בספק שהוא היה מקבל טסט. כי אצלו מתווסף הסיכון של סרטן הערמונית במתן טסט חיצוני, ככה שהנזק יהיה יותר גדול מהתועלת.
לעומת בחור בן 25 עם טסט 7, שמתלונן על ירידה בחשק המיני, שהיה מקבל בקלות יותר טסט, עם המלצה לשמירת זרע.

בפרגניל אפשר לטפל בד"כ לתקופה קצרה יחסית, לרוב הטיפול בפרגניל לא מומלץ מעל חצי שנה, למרות שמחקרים אחרונים מראים שיש יעילות בפרגניל גם בטווח של שנתיים.

פרגניל לא מגיע בלי תופעות לוואי במינונים שנדרשים לשמירה על פוריות (3000 יחבל שבועי):
1-ריבוי אקנה
2-צבירת נוזלים.
3-היווצרות בצקות בפנים.
4- בשימוש ממושך, פגיעה ברגישות של ההיפופיזה עצמה.

עם המלצה לשמירת זרע.
הכוונה להקפאת זרע להפריה חוץ-גופית בעתיד?

תודה רבה על המידע, יניב, תענוג ללמוד ממך.
העלית לי עוד כמה שאלות, ברשותך:
האם רק לפי הטסט טוטאל אפשר להניח שהייצור אינו תקין? אין חשיבות גם למדד הטסט הזמין (Test Free, מה שנקרא)?
מאיזו תוצאה של טסט טוטאל יש להתחיל לדאוג? למשל, לי יצא (בן 20 כמעט) 11.8 טסט טוטאל בבדיקה שנעשתה בשעות הבוקר המאוחרות. אני חושב שזה היה בצום, אולי כי איחדו לי בדיקת שומנים בדם וגלוקוז עם הבדיקה של הטסט. לא זוכר כבר. יש לפעמים בעיה של חשק מיני, אבל לא נראה לי ששום רופא (בטח שלא בצבא) ייתן לי TRT, בעיקר כי יש לי זקן מלא ומסת שריר די גבוהה. כל רופא יחליט שאני מחרטט לגבי בעיות בסקס, או שהתועלת לא שווה את הסיכון, בעיניו. גם הרופא הכללי של היחידה שלי לקח את הבעיה בקלות ראש ואחרי שהגעתי אליו עם תוצאות הבדיקה שלח אותי לאורולוג (אלוהים יודע מה הוא קשור...).
יש לי מה לדאוג בעיניך? או פשוט להתמודד עם זה, כי האלטרנטיבה (TRT) פשוט לא שווה את הסיכון כרגע? מעבר לחשק המיני אני לא חושב שיש בעיות שמושפעות מרמת הטסטוסטרון.

הכוונה להקפאת זרע להפריה חוץ-גופית בעתיד?

תודה רבה על המידע, יניב, תענוג ללמוד ממך.
העלית לי עוד כמה שאלות, ברשותך:
האם רק לפי הטסט טוטאל אפשר להניח שהייצור אינו תקין? אין חשיבות גם למדד הטסט הזמין (Test Free, מה שנקרא)?
מאיזו תוצאה של טסט טוטאל יש להתחיל לדאוג? למשל, לי יצא (בן 20 כמעט) 11.8 טסט טוטאל בבדיקה שנעשתה בשעות הבוקר המאוחרות. אני חושב שזה היה בצום, אולי כי איחדו לי בדיקת שומנים בדם וגלוקוז עם הבדיקה של הטסט. לא זוכר כבר. יש לפעמים בעיה של חשק מיני, אבל לא נראה לי ששום רופא (בטח שלא בצבא) ייתן לי TRT, בעיקר כי יש לי זקן מלא ומסת שריר די גבוהה. כל רופא יחליט שאני מחרטט לגבי בעיות בסקס, או שהתועלת לא שווה את הסיכון, בעיניו. גם הרופא הכללי של היחידה שלי לקח את הבעיה בקלות ראש ואחרי שהגעתי אליו עם תוצאות הבדיקה שלח אותי לאורולוג (אלוהים יודע מה הוא קשור...).
יש לי מה לדאוג בעיניך? או פשוט להתמודד עם זה, כי האלטרנטיבה (TRT) פשוט לא שווה את הסיכון כרגע? מעבר לחשק המיני אני לא חושב שיש בעיות שמושפעות מרמת הטסטוסטרון.

היעילות של טסט טוטאל לרוב היא רק עבור ערכים גבוהים.
כלומר רק כשהטסט טואטאל גבוה, אתה יכול כמעט להיות רגוע שגם הטסט הזמין יהיה תקין, גם אם אחוז גדול ממנו קשור, עדין יש מספיק.
עבור ערכים של טסט טוטאל נמוכים מהחציון (פחות מ-13), כן כדאי לברר מה הטסט החופשי, כי זאת כבר כמות שיכולה להדרדר לרמת טסט חופשי נמוך מידי.

לכן אתה בדיוק על הגבול שבו לא יודעים האם הבעיה היא בזמינות הטסט, או שהבעיה היא ממקור אחר, לא הורמונלי (פסיכולוגי/בעיות כלי דם וכו).

אתה יכול לבצע ניסוי פשוט על עצמך, ולראות האם הבעיה היא הורמונלית.

תתחיל בלקחת פרווירון, 2-3 פעמים ביום למשך 5 ימים, ותראה מה קורה לחשק המיני.
אם הוא משתפר פלאים, אזי הוכחת שהבעיה היא טסט זמין, ואז תוכל להיות מטופל בפרווירון או כל תרופה אחרת לצורך הענין, מבלי שתשבית ציר הורמונלי, לא תצטרך TRT והפוריות שלך לא תפגע.

לא סביר להניח שיש בעיה של טסט כולל, ולראיה מה שאתה מספר על צפיפות שיער ומסת שריר גבוהה, שהם חותמת לעבודה טובה של DHT בהווה ובעיקר בעת גיל ההתבגרות.

היי יניב, תודה רבה על כל המידע וההסברים.
אשמח לשמוע את דעתך על שילוב של HCG ברמת המינימום של 250IU כפול פעמיים בשבוע (סה"כ 500 בשבוע כמו בסייקל),
בשילוב עם TRT ארוך טווח של מספר שנים.

מהם היתרונות? (פוריות/מניעת אטרופיה - האם הכמות מספיקה למינוני TRT?)
והחסרונות? (הגברת E2 - אך ניתן לשמירה בטווח תקין בעזרת AI במינון נמוך (ארימקדס) ומעקב אחריו כחלק מבדיקות הדם השוטפות, ופגיעה ברגישות של ההיפופיזה? זכורה לי השפעה על שחיקה של רצפטורים או משהו בסגנון בשימוש ארוך טווח - האם ישנו סיכון במינון זה?)

ובאופן כללי האם ישנה סכנה כלשהי משילוב HCG ארוך טווח ללא הפסקות כלל?

@יניב ריז

נערך לאחרונה:
באופן כללי האם ישנה סכנה כלשהי משילוב HCG ארוך טווח ללא הפסקות כלל?
בעניין זה...
קראתי לא פעם שהפרוטוקולים לשימוש יעיל בHCG אמורים להיות קצרים עד לשלושה שבועות בכל פעם, עם מחזור של מעל חודש לפחות ביניהם (לדוגמה, שימוש ב HCG לשבועיים עד שלושה שבועות באמצע הסייקל, ולשניים או שלושה שבועות בסוף המחזור.) כי השימוש הממושך של HCG גורם לגוף להפסיק לייצר את הורמון הגונאדוטרופין ויכול אף לדכא ייצור הורמונים נוספים של הגוף עצמו באופן קבוע.
בעניין זה אשמח לשמוע את דעתכם
@יניב ריז @Tom

נערך לאחרונה:
בעניין זה...
קראתי לא פעם שהפרוטוקולים לשימוש יעיל בHCG אמורים להיות קצרים עד לשלושה שבועות בכל פעם, עם מחזור של מעל חודש לפחות ביניהם (לדוגמה, שימוש ב HCG לשבועיים עד שלושה שבועות באמצע הסייקל, ולשניים או שלושה שבועות בסוף המחזור.) כי השימוש הממושך של HCG גורם לגוף להפסיק לייצר את הורמון הגונאדוטרופין ויכול אף לדכא ייצור הורמונים נוספים של הגוף עצמו באופן קבוע.
בעניין זה אשמח לשמוע את דעתכם
@יניב ריז @Tom

הגונדוטרופינים יושבתו בכל מקרה כשהציר יושבת רק ע"י הטסט.
ככה שלא זאת הבעיה.
פרגניל יכול להנתן במינונים פיזיולוגיים גם לכל החיים בלי בעיה, רק כשלרוב יש בו צורך רפואי ,המינון חייב להיות סופרא-פיזיולוגי, ואז יש ירידה ברגישות תאי לידיג באשך לייצר טסט כתגובה לפרגניל.

טיפולי פוריות סטנדרטיים כוללים 5000 יחבל כל שבוע, למשך חצי שנה, וזה בלי ליצר נזק או ירידה ברגישות.
ככה שמינוני בילדינג (1/10), שהם קרובים יותר למינונים פיזיולגיים, הם בדיחה.

למטופלי TRT, ניתן לתת מינונים סופרא פיזיולוגים לשמירה על פוריות, אך מינונים אלו בטוחים רק לכחצי שנה. ומה אחכ?
אפשרר לתת להם מינון פיזיולוגי למנוע אטרופיה, אך אין לאטרופיה כל חשיבות רפואית, שכן הרעיון ב-TRT זה לא להסתמך על הייצור העצמי.
ככה שהסיבה היחידה היא אסטטית, כדי לשמר את נפח האשכים.

הגונדוטרופינים יושבתו בכל מקרה כשהציר יושבת רק ע"י הטסט.
ככה שלא זאת הבעיה.
פרגניל יכול להנתן במינונים פיזיולוגיים גם לכל החיים בלי בעיה, רק כשלרוב יש בו צורך רפואי ,המינון חייב להיות סופרא-פיזיולוגי, ואז יש ירידה ברגישות תאי לידיג באשך לייצר טסט כתגובה לפרגניל.

טיפולי פוריות סטנדרטיים כוללים 5000 יחבל כל שבוע, למשך חצי שנה, וזה בלי ליצר נזק או ירידה ברגישות.
ככה שמינוני בילדינג (1/10), שהם קרובים יותר למינונים פיזיולגיים, הם בדיחה.

למטופלי TRT, ניתן לתת מינונים סופרא פיזיולוגים לשמירה על פוריות, אך מינונים אלו בטוחים רק לכחצי שנה. ומה אחכ?
אפשרר לתת להם מינון פיזיולוגי למנוע אטרופיה, אך אין לאטרופיה כל חשיבות רפואית, שכן הרעיון ב-TRT זה לא להסתמך על הייצור העצמי.
ככה שהסיבה היחידה היא אסטטית, כדי לשמר את נפח האשכים.

תודה רבה על התגובה,
האם לדעתך מינון של 250 פעמיים בשבוע (סה"כ 500) אמור להספיק על מנת למנוע אטרופיה? ועל מנת לשמר פוריות?

תוכל גם לפרט על המינונים אשר מובילים לירידה ברגישות תאי הלידיג?
מדבריך הבנתי ש-5000 יחב"ל לשבוע למשך חצי שנה לא גרמו לירידה ברגישות, אז אלו מינונים אכן הדגימו פגיעה שכזו?

והאם לדעתך יהיה רצוי למטופל ב-TRT שלוקח HCG לעשות תקופות של הפסקה מ-HGC (סוג של סייקל)? אם כן, האם ישנו פרוטוקול מומלץ לכך?

שוב המון תודה.

@יניב ריז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית