הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להפסיק\לדלל אימוהים עקב ירידה במשקל

• פותח/ת השרשור Roie S
  • פורסם בתאריך

Roie S

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
8
17
0
שלום,
אני תת משקל מגיל 3-5 בערך עד עכשיו (25). אני מטר 78 ושוקל כ53 קילו. לאורך השנים ניסיתי כמה וכמה פעמים דיאטת השמנה בשילוב אימונים. באחרונה, כמעט הצלחתי לצאת מתת משקל- הייתי על כ55-56 קילו ולעיתים עולה ל57. מסיבה לא ידועה צנחתי ממשקל זה והתייאשתי שוב מהדיאטה. צנחתי ל55 תחילה וכעת ,גם עם התחלת שימוש בתרופה מסוימת שהכרחית ללימודיי באוניבריסטה, אני שוקל כ52.5 קילו.
אני בכושר טוב מאוד אירובית ורוכב על אופני כביש בקמפוס, מדי פעם עושה טיולי אופניים, חלקם בני עשרות ק"מ. כמו כן נהגתי להתאמן בהרמת משקולות ופיתוח מסת שריר כללית, מה שהפסקתי.
בעקבות משהו שפעם דיאטנית של הקופת חולים אמרה לי, הייתי נוהג בשיטת דילול אימונים והימנעות מאימוני כוח כל פעם שהמשקל היה יורד מתחת לסף מסוים. זה היה כשמשקלי היה נע בין 55 פלוס מינוס. כשהצניחה במשקל החלה, וירדתי מ57 לכיוון 55, הייתי אומר לעצמי שכל פעם שאני נשקל והמשקל מראה פחות מ56 קילו- אני מתאמן פעם אחת בשבוע במקום פעמיים. זה הפך להיות קבוע, וכמובן הגוף שלי חולה על לרדת עוד ועוד במשקל אז המשכתי לרדת מתחת ל55- כל פעם שהייתי נשקל פחות מ-55 הייתי נמנע מאימון באותו שבוע (כלומר -במקום אימון פעם בשבוע ללא להתאמן כלל).
עכשיו המשקל צנח לגמרי, אני על 52 קילו, אז אין מה לדבר על אימונים.
ההגיון בשיטה הזו- היא- מה הטעם להתאמן אם המסת שריר נשרפת ואני יורד במשקל גם ככה? עדיף לתת לגוף להתאושש ולחזור למשקל שהיה. העניין ,שזמן ההתאוששות הפך מהר למצב קבוע ואימונים הופסקו לגמרי. מאז ומתמיד אגב לא הייתי מפתח יותר מדי מסת שריר, בתקופות שיא אימוניי הייתי נראה יותר טוב אבל נשאר רזה- תמיד אנשים מהצד היו ממשיכים לחשוב שאני לא מתאמן למרות שהייתי מתאמן חודשים ושנים- ככה זה הגיע למצב שהיום אין לי הרבה מוטיבציה להתאמן כי גם ככה האימונים "הולכים לאוויר" והרווח שלי מהם? זניח. אני כן נכנס לכושר לא רע, אבל בהתאם למשקל גופי- מרים יחסית משקלים נמוכים מאוד (ביחס לאיש אחר עם BMI תקין), וכמעט ולא מתקדם.

נסיונות לעלות מסה כללו פגישות עם דיאטן פרטי ועם מאמן כושר פרטי. הכל נכשל.

אני מרגיש קצת לא טוב עם מה שאני עושה, מסת השריר הקטנה יחסית שהייתה לי וודאי נשרפה (כבר חודשים לא מתאמן), ולפעמים אני מתגעגע קצת לאימונים.
אני עושה בימים אלה בדיקות למצוא למה אני כזה רזה, רוב הסיכויים שלא ימצאו כלום כי גם אחותי רזה, יותר ממני וכולנו במשפחה נטולי עודף משקל ולא מלאים מדי.
האם השיטה שלי של דילול אימונים עם צניחת מסה היא נכונה?

אל תחשוב יותר מידי זה לא אוניברסיטה, השיטה הנכונה היא ללכת להרים משקולות (ואם בא לך להשקיע קח תוכנית מהפורטל) ותתחיל לאכול.
אתה צריך לקחת את האימונים והתזונה כדרך חיים ולא כדבר זמני.
תרכיב תפריט תזונה שאתה יכול לעמוד בו מבחינת לאכול, בין כל ארוחה תשתה ליטר חלב מלא (3.5%) - לפי דיאטת GOMAD
תחזור להתאמן ותתחיל לאכול ותתמיד, התמדה זה שם המשחק.
בהצלחה.

ממליץ לך לקרוא את המאמרים:
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

https://www.kilogram.co.il/856/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-העלאה-במסת-ה/

https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

https://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

בנוסף אתה יכול לרכוש מוצר שנקרא גיינר. זו היא אבקת חלבון בשילוב של אבקת פחמימות לאנשים עם קשיי אכילה שלא מצליחים להגיע לכמות הקלוריות שהם צריכים.
אל תפסיק להתאמן גם כשאתה יורד במשקל, אתה צריך להקפיד ולהתמיד באימונים והתזונה .
בהצלחה

קודם כל אני יודע שזה מייאש שאתה מעלה קצת מסת שריר ואתה רואה שינוי ופתאום אתה קם בבוקר ואתה רואה שאיבדת תזה
לדעתי אם אתה רוצה לעלות במשקל תשכח מהאירובי בכלל או לפחות תוריד תעשה פעם פעמיים בשבוע עד 100 דקות בשבוע שלא יפגע לך במסת שריר יקרה ולגבי האוכל תאכלללללללללללללללל תאכלללללללללללל כאילו אין מחר תאכל 4-5 ארוחות ביום גם אם אתה לא יכול לאכול תאכל דברים קטנים כמו לחמניה עם כמה פרוסות פסטרמה או פירות או ירקות או קופסת טונה תעשה לך סדר יום יומי עם ארוחות באופן קבוע כל 3-4 שעות תאכל משהו גם אם תצטרך לסחוב איתך ציידנית קטנה מלאה באוכל הרי זה מה שאני עושה חחח תכריח את עצמך לאכול וכך תתרגל לאט לאט תרביץ פחמימה וחלבונים אורזזז או לחם זה פחמימה טונה או בשר או ביצים או מוצרי חלב זה חלבונים וזה זה דבר מעולהההה לעלייה במשקל בהצלחה אל תתייאש כולנו עוברים תקופות קשה ויורדים קצת במשקל וכדי שלא תתבאס תשמע לי אל תעלה על המשקל בכלל תעלה פעם בחודש תראה אם התקדמת או לא כי אם תעלה כל יום הרי 1 קילו מהגוף זה נחשב כנוזלים וזה תמיד מתנדנד אתה סתם תתבאס מזה תעלה פעם בחודש תלך לפי תוכנית מסודרת של אוכל ואתה תראה שתגיע ואם תצטרך תקח עלייה במשקל זה יעזור לך ולאט לאט אתה תגיע בהצלחה

קודם כל, אני לא יודע מי המליץ לך ולמה להתאמן בתחום האירובי. זה ממש לא מה שאתה צריך, זה ברמת החוסר אחריות. אתה בהחלט צריך לעלות במשקל הגוף.
אני הייתי קודם כל עולה לאיזור ה58-60, אפילו 62-64 - ורק אז מתחיל להתאמן, אחרי שכבר הבנת איך תזונה עובדת. כי אתה בתת משקל בגלל שאתה אוכל מעט קלוריות. לגביי תזונה, אני בהחלט אמליץ לך להתחיל להשתמש בחלב - להתחיל מכוס אחת ביום וכל יום להוסיף כוס נוספת. מהר מאוד אתה תגיע ל2 ליטר ביום - תראה מה זה עושה למשקל הגוף שלך. בדיאטת GOMAD, שותים Gallon Of Milk A Day. וזה עובד נהדר. כמובן להגיע לשם בהדרגה, לא בבת אחת. כמובן ששאר התזונה נשארת כרגיל! החלב הוא כתוספת.

בינתיים, עד שאתה מתחיל להתאמן, קרא את זה: https://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

המצב שלך חד משמעי לא אבוד, והעובדה שנתקלת באנשי מקצוע לא טובים (או שלא עשית מה שהם אמרו לך - אבל לפי מה שאני מבין הם אמרו לך לרכב עשרות קילומטרים על אופניים - שזה חוסר אחריות משווע) ממש לא אומרת ש"אין לך עתיד" או שאתה צריך להתייאש.
כאן המידע הנכון, ויש לנו כמה דוגמאות שאתה רוצה לאנשים שעלו עשרות קילוגרמים והתחזקו משמעותית. הגעת למקום הנכון, תרים את הראש. תתחיל במה שכתבתי וככל שתקרא יותר מאמרים בפורטל קילוגרם (לחץ למעלה על "מאמרים") - מה טוב.

מאחל בהצלחה גדולה.

חברה אני מאמין שהוא יודע שהוא צריך לאכול, לא גיליתם לו את אמריקה. מה לעשות שיש אנשים שזה לא קל להם, בדיוק כמו שיש אנשים שלא קל להם להפסיק לאכול.
Roie, המצב שלך לא גרוע כמו שאתה חשוב, אם תתמיד ותאמין בעצמך אין סיבה שלא תעלה במשקל, ועם הזמן אפילו במסת השריר. הטיפים הכי טובים (במידה ולא ידעת אותם לפני) שנתנו לך פה הם להשתמש בגיינר (הם ממש טעימים, תמצא לך אחד שתאהב) ולמתן את הפעילות האירובית. עוד טיפ ממני הוא משקה שנקרא אנשור פלוס, זאת פחית משקה טעים עם ערכים גבוהיים. בבתי מרקחת זה עולה 4-5 שקלים, בחנויות אחרות עובר את ה10 שקלים לפחית בדרך כלל
27824878.jpg

נערך לאחרונה:
האם השיטה שלי של דילול אימונים עם צניחת מסה היא נכונה?
לצערי אין לי שום מידע מועיל לתת לך בקשר לשאלה ששאלת. אני מתאר לעצמי שאת העצות שקיבלת כאן כבר שמעת שני מליון פעם לפני כן, ומן הסתם גם ניסית יותר גיינרים ממה שכ̶מ̶ה̶ ̶פ̶ע̶מ̶י̶ם̶ ̶צ̶ר̶י̶ך̶ ̶ל̶ה̶ג̶י̶ד̶ ̶ ̶ל̶כ̶ם̶ ̶ש̶א̶ס̶ו̶ר̶?̶אמינושופ מוכרים. אם לא - לך על זה; יש עולם שלם של גיינרים וידוע שלרוב האנשים במצבך קל יותר לשתות את הקלוריות שלהם מאשר לאכול אותן. אנשור הוא בהחלט אופציה.

מה שלא ניסית עדיין לפי התאור שלך הוא לעשות שופינג של דיאטנים שמתמחים בתת-תזונה. אם הבנתי נכון היית אצל דיאטנית אחת מקופ"ח (אם היא בערך הדיאטנית הממוצעת של קופ"ח היא לא משהו) ודיאטן אחד פרטי. שני אלה נכשלו, אבל זה לא אומר שכל הרעיון של היעזרות באיש מקצוע נכשל. יש כמה פורומים של תת-משקל ברשת, ואני בטוח שתוכל לקבל שם המלצות על דיאטנים כמו גם טיפים כלליים. יכול להיות שכדאי לך לשקול גם טיפול פסיכולוגי ממי שמתמחה בסוג הזה של בעיות, כי למרות שאתה מאמין שהרקע הוא גנטי ייתכן שאפשר להעזר בתקיפת הבעיה גם מהכיוון הזה.

בהצלחה. ובתיאבון.

חברה אני מאמין שהוא יודע שהוא צריך לאכול, לא גיליתם לו את אמריקה. מה לעשות שיש אנשים שזה לא קל להם, בדיוק כמו שיש אנשים שלא קל להם להפסיק לאכול.
Roie, המצב שלך לא גרוע כמו שאתה חשוב, אם תתמיד ותאמין בעצמך אין סיבה שלא תעלה במשקל, ועם הזמן אפילו במסת השריר. הטיפים הכי טובים (במידה ולא ידעת אותם לפני) שנתנו לך פה הם להשתמש בגיינר (הם ממש טעימים, תמצא לך אחד שתאהב) ולמתן את הפעילות האירובית. עוד טיפ ממני הוא משקה שנקרא אנשור פלוס, זאת פחית משקה טעים עם ערכים גבוהיים. בבתי מרקחת זה עולה 4-5 שקלים, בחנויות אחרות עובר את ה10 שקלים לפחית בדרך כלל
27824878.jpg
זה נמכר בבתי מרקחת?
זה לא רק לחולי סרטן וכאלה?

זה נמכר בבתי מרקחת?
זה לא רק לחולי סרטן וכאלה?
זה נמכר גם בבתי מרקחת.
לא, לא רק לחולים. אני לדוגמא עברתי ניתוח בלסת לפני כמה שנים וזה הקשה עליי ללעוס אז הייתי שותה את זה כתוסף.

• פותח/ת השרשור
טוב אני לא צריך לציין שאני אוכל הרבה לכן לא אתייחס לתגובות שקוראות לי לעשות כך, זה די מובן מאליו.. מה שכן הרעיון עם החלב לא רע ואנסה אותו.

"בנוסף אתה יכול לרכוש מוצר שנקרא גיינר."

הדיאטן הפרטי לא ממליץ שימוש בגיינר, כל עוד איני מתאמן יום כן יום לא מחשש לעומס יתר על הכבד או הכליות.

"אני הייתי קודם כל עולה לאיזור ה58-60, אפילו 62-64 - ורק אז מתחיל להתאמן"

אני שמח אם כן לראות שמנהל פורום מסכים איתי בקו מחשבה. יש הגיון בלא להתאמן בתת משקל, כי כמו שהנחתי- האימונים שלי הולכים לפח כי הגוף שלי שורף את עצמו* כאילו אין מחר, כך ששרירים שאני עובד עליהם יישרפו תוך כמה ימים. רק קח בחשבון שלהגיע ל58 קילו זה עבורי כמעט כמו לזכות בסכום כסף גדול בלוטו- ואני לא בטוח שבגלגול הזה אגיע למשקל זה. האם עלי בהנחה כזו, להפסיק להתאמן עד יום מותי? (הכל בהנחה שדיאטות השמנה עתידיות ייכשלו).

"אבל לפי מה שאני מבין הם אמרו לך לרכב עשרות קילומטרים על אופניים - שזה חוסר אחריות משווע"
לא, זה לא מה שהם אמרו. הם אמרו לצמצם רכיבות, אבל מן הסתם לא לוותר על ספורט שאני אוהב. אני חובב אופניים ולא אוותר על רכיבות בגלל שאני רזה מאוד. מן שכן- היקף הרכיבות צומצם כי גם ככה אני סטודנט, וכרגע אני משתמש באופניים לצורך רכיבה בקמפוס בלבד, משתמש באופני כביש שגם כך לא אוכלים הרבה אנרגיה (אפילו לא בטוח שאופניים חשמליות יצרכו פחות קלוריות, כי אני חושב שהן לא תופסות מהירות בכביש ישר ובירידות קלות כמו אופני כביש).

"הוא משקה שנקרא אנשור פלוס"
הדיאטן הפרטי המליץ לי על משקה זה, אותו הייתי צורך על בסיס קבוע בדיאטה האחרונה שכמעט הצליחה אך לבסוף נכשלה גם היא.

הייתי בכיף שותה גיינר, אך כאמור הדיאטן מתריע בפני עומס בכבד\כליות. אני לא אעלה את תדירות האימונים רק כדי לשתות גיינר, כי הגוף שלי שורף את עצמו. מנהל הפורום הבין את העניין והמליץ לי להימנע כרגע מאימונים.
קצת חבל לי אבל כנראה זה המצב.

מה שמצאתי זה שבארוחת הבוקר שלי יש חור. הייתי שותה קרונפלקס עם חבל, אבל בגלל שאני לא אוהב לאכול את זה הייתי לאט לאט יורד בכמות, עד שיוצא שבבוקר איני אוכל כמעט כלום. אז עכשיו לקחתי השראה מארוחת בוקר אנגלית, ואני אוכל בבוקר ביצת עין עם שעועית פטריות ונקניק, בנוסף לעוגה או קורנפלקס עם חלב וקפה.
יכול להיות שאחזור לדיאטת ההשמנה בקרוב לסבב נסיון נוסף, כרגע אני אוכל בכמות טובה בעיקר כדי להרגיש טוב עם עצמי.

אני מחכה גם לראות מה הבדיקות הרפואיות יראו, לגבי הסיבה לרזון (רוב הסיכויים גנים).

*- הכוונה שכל עלייה הכי קלה במשקל מתבטלת לבסוף ע"י תהליכים בגוף שגורמים לירידה חדה במשקל, במהלכה גם מסת שריר מסוימת נשרפת, ו(באם אני מתאמן) אני נכנס ללופ של אין התקדמות במשקלים, ויש אף ירידה הן בהם והן במסת הגוף.

לגביי הגיינר, בהנחה שאין לך פתולוגיות מיוחדות כלשהן - הדיאטן טועה, וזה מאוד חד משמעי.
דבר נוסף, תפסיק להתייחס למצב שלך כאל גזירה משמים. אתה לא אוכל מספיק. זה לא משנה אם תשתמש בגיינר או בחלב או פשוט במזון רגיל. אבל ניכר שיש לך בעייה קשה לאכול. אתה צריך להלחם בזה, והחלב זה בהחלט פיתרון טוב - אבל הוא לא היחיד.
תגיע קודם למשקל שלא דורש שיאשפזו אותך, ואז תתחיל להתאמן ולאכול כמו שצריך כפי שהמלצתי.

• פותח/ת השרשור
אם כך אתייעץ עם דיאטן פרטי נוסף לגבי שימוש בגיינרים, משקלי ירד ירידה נוספת ואני שוקל כעת 51 ק"ג שזה המצב הגרוע ביותר ב5 השנים האחרונות, אך כנראה הירידה האחרונה במשקל נובעת הפעם בשימוש בתרופה מסוימת שאני חייב לקחת.

שמתי לב שאני לא אוהב לאכול לחם ופיתות לכן אנסה להכין טוסטים.
כשאפתור את בעיית השנאה ללחם במצבו הרגיל אנסה לייצב את המשקל שלי ל"קו אדום העליון" , ואחרי זה אשקול להתחיל שוב דיאטת השמנה עם ליווי צמוד.

תאחלו לי בהצלחה.

היי,
הייתי בדיוק במצב שלך 1.78 שוקל 53. ומה שגרם לי לעלות ל 60(וממשיך לעלות) זה לאכול כל שעתיים.
אני קם ב 8, הולך לישון ב 12. ובשעות: 9 11 1 3 5 7 9 11 אוכל ארוחה. זה תמיד יוצא לי ארוחה גדולה ואז ארוחה קטנה.
יש שעות (בד"כ 1 ו 11) שאין לי תאבון בכלל, אז אני פשוט אוכל ארוחה מאוד קטנה (חופן של אגוזים/ יוגורט/ פירות יבשים)
המטרה היא להכניס אוכל לגוף כל שעתיים. עוד דבר חשוב זה לשמור על שעות קבועות של הארוחות, כלומר על סדר יום קבוע.
כמה טיפים:
-אל תשתה מים עם הארוחות כי זה סתם יבוא על חשבון אוכל שיכולת להכניס, תשתה מים בין הארוחות.
-אל תמשוך את הארוחה שעתיים כי לא הצלחת לגמור מהצלחת, תאכל כמה שאתה יכול גג 20 דקות.
-גיליתי שאם אני שותה מים מיד שאני קם (ב 8) יותר קל לי לאכול את הארוחה הראשונה ביום.
-תשקול להפסיק לאכול ירקות ופירות ולקחת במקום מולטיויטמין.(מולטיויטמין מעורר תאבון)
- פסטה יותר קל לאכול מאורז ותאכל רק פיתות(בלחם יש הרבה פחות קלוריות).

זהו, מקווה שתנסה כי זו הדרך היחידה שעבדה בשבילי.
ראיתי שכתבת פה שתחזור לדיאטת השמנה, זה אומר שהפסקת?אתה צריך להבין שהמלחמה שלנו היא תמידית. אתה צריך
להיות כל הזמן בדיאטת השמנה אין דבר כזה להפסיק.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית