הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אנטיביוטיקה ואימונים

• פותח/ת השרשור D0m
  • פורסם בתאריך

D0m

משתמש מתחיל
64
16
נק' מוניטין:
142
64
16
אז היום אני מתחיל לקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 500 מ"ל לתקופה של 10 ימים.
השאלה שלי איך זה משפיע על האימונים ?

ואם מישהו יודע אם אפשר לשתות אלכוהול עם האנטיביוטיקה הנ"ל ? על העלון לשימוש לא מצויין כלום לגבי אלכוהול ובאינטרנט ראיתי דעות שונות ומנוגדות לכך.
מה אתם אומרים ?

אז היום אני מתחיל לקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 500 מ"ל לתקופה של 10 ימים.
השאלה שלי איך זה משפיע על האימונים ?

ואם מישהו יודע אם אפשר לשתות אלכוהול עם האנטיביוטיקה הנ"ל ? על העלון לשימוש לא מצויין כלום לגבי אלכוהול ובאינטרנט ראיתי דעות שונות ומנוגדות לכך.
מה אתם אומרים ?
מוקסיפן הוא פניצילין לטיפול בפס רחב. ברמת העיקרון למרות הפירוק בכבד הנזק הוא מאוד מינורי. צריכת אלכוהול בכמות מתונה אפשרית.
אוגמנטין למשל, הוא למעשה מוקסיפן בתוספת חומצה קלוונית (שהופכת אותו לעמיד הרבה יותר בהיבט ספציפי) רעיל הרבה יותר לכבד והופך שתיית אלכוהול לבעייתית ועדיין, לא הייתי מצפה לנזק מהותי לכבד בשילוב עם צריכת אלכוהול מתונה, יותר מנניח צריכת אלכוהול מאוד גבוהה בלעדיו.

מוקסיפן הוא פניצילין לטיפול בפס רחב. ברמת העיקרון למרות הפירוק בכבד הנזק הוא מאוד מינורי. צריכת אלכוהול בכמות מתונה אפשרית.
אוגמנטין למשל, הוא למעשה מוקסיפן בתוספת חומצה קלוונית (שהופכת אותו לעמיד הרבה יותר בהיבט ספציפי) רעיל הרבה יותר לכבד והופך שתיית אלכוהול לבעייתית ועדיין, לא הייתי מצפה לנזק מהותי לכבד בשילוב עם צריכת אלכוהול מתונה, יותר מנניח צריכת אלכוהול מאוד גבוהה בלעדיו.

הבעיה העיקרית היא ירידה ביכולת התרפואיטית של פנצילין כאשר יש רמות גבוהות של אלכוהול בדם.
כלומר יש סיכוי שהאנטיביוטיקה פשוט לא תשפיע.

• פותח/ת השרשור

מה לגבי משככי כאבים בהקשר הזה ? אדוויל\נורופן. שמעתי שזה יותר בעיתי מאשר המוקסיפן שאני לוקח, אבל אם נגיד אני אקח ביום שאני רוצה לשתות יש מספר שעות מומלץ בין נטילת המשכך לשתייה?
הבעיה העיקרית היא ירידה ביכולת התרפואיטית של פנצילין כאשר יש רמות גבוהות של אלכוהול בדם.

ואם אני לא אקח אנטיביוטיקה ביום שאני שותה ? (מחר אני שותה ולקחתי לפני חצי שעה אנטיביוטיקה ואני אשתה בערך עוד 27 שעות)-ז"א 27 שעות בלי נטילת המשכך יעזור?

מה לגבי משככי כאבים בהקשר הזה ? אדוויל\נורופן. שמעתי שזה יותר בעיתי מאשר המוקסיפן שאני לוקח, אבל אם נגיד אני אקח ביום שאני רוצה לשתות יש מספר שעות מומלץ בין נטילת המשכך לשתייה?

ואם אני לא אקח אנטיביוטיקה ביום שאני שותה ? (מחר אני שותה ולקחתי לפני חצי שעה אנטיביוטיקה ואני אשתה בערך עוד 27 שעות)-ז"א 27 שעות בלי נטילת המשכך יעזור?
אז האפקט זניח.

אדוויל ונורפן יותר בעייתי עם אלכוהול דווקא בגלל היכולת שלהם לפגוע בקיבה
בקיצור אף אחד מהם לא מומלץ על קיבה ריקה.

• פותח/ת השרשור
אז האפקט זניח.

אדוויל ונורפן יותר בעייתי עם אלכוהול דווקא בגלל היכולת שלהם לפגוע בקיבה
בקיצור אף אחד מהם לא מומלץ על קיבה ריקה.

שאתה אמרת האפקט זניח התכוונת לאפקט של השפעת האנטיביוטיקה לכל התקופה או האפקט של שילוב אנטיביוטיקה ואלכוהול ?

שאתה אמרת האפקט זניח התכוונת לאפקט של השפעת האנטיביוטיקה לכל התקופה או האפקט של שילוב אנטיביוטיקה ואלכוהול ?

שרק בזמןשאתה שיכור/תחת השפעת אלכוהול, אז האנטיביוטיקה לא פעילה. ככה שכמה שעות בלי אנטיביוטיקה פעליה, לטיפול שבועי זה זניח.

• פותח/ת השרשור
שרק בזמןשאתה שיכור/תחת השפעת אלכוהול, אז האנטיביוטיקה לא פעילה. ככה שכמה שעות בלי אנטיביוטיקה פעליה, לטיפול שבועי זה זניח.

אז אם אני שותה לדוגמא מחר ב11 בלילה ואקח אנטיביוטיקה ב8 בבוקר זה גם סבבה?
ומתי אפשר לקחת שוב אנטיביוטיקה בבוקר שלמחרת השתייה?

אז אם אני שותה לדוגמא מחר ב11 בלילה ואקח אנטיביוטיקה ב8 בבוקר זה גם סבבה?
ומתי אפשר לקחת שוב אנטיביוטיקה בבוקר שלמחרת השתייה?

למה אתה שואל את אותה השאלה פעמים?
אם תשתה ב-23 בלילה ב-8 בבוקר כבר תוכל לקחת בבוקר אנטיביוטיקה בלי מפריע.

• פותח/ת השרשור
למה אתה שואל את אותה השאלה פעמים?
אם תשתה ב-23 בלילה ב-8 בבוקר כבר תוכל לקחת בבוקר אנטיביוטיקה בלי מפריע.

תודה רבה
חוזר על השאלה הנוספת, מהי השפעת האנטיביוטיקה הנ"ל על האימונים ?

ואף בעיות נוספות... ולכן שתיה מתונה בלבד (מה שקרוי "כוס יין בערב שבת").

תודה רבה
חוזר על השאלה הנוספת, מהי השפעת האנטיביוטיקה הנ"ל על האימונים ?
מדובר בטיפול מאוד קצר. ההשפעה על האימונים זניחה ובאותה מידה ניתן לוותר לתקופה קצרה על אלכוהול ולהחלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית