הוזמנתי לארוע משפחתי. הזדמנות נפלאה לפגוש את כל מי שלא פגשתי שנים.
התגלית הלא כל כך גדולה היא ש"משבר גיל ה-" הוא עובדה קיימת והשונות היא רק בגיל:
פגשתי מכורה לאירובי ושיעורי סטודיו
אחרת שהמירה את הכתוּבּה שלה באופני טיטניום
ושלישית שמצאה את עצמה בקצב 9 ואפילו התחילה לאמן קבוצות ריצה בשעות שבהן אנשים שפויים ישנים (חוץ מ @hanan שאיכשהוא מצליח 😛).
משום מה רק התחביב שלי :sporty074-39:הצליח להרים גבות. התגובות היו בסגנון של:
"אבל לא התנפחת"😳
"מה שיפה זה שלא רואים עליך" 😡 (@Alikk1998 אתה לא לבד)
"זה מאוד חשוב לעבוד כוח אבל אני מפחדת להתנפח" 🤮
(אם רק היה לי שקל עבור כל פעם ששמעתי את זה)
אבל מה שבאמת הדהים אותי, על רקע החשש הזה להתנפח, הוא שלהתכווץ דווקא לא אכפת להן (המילה להצטמק אולי מתארת טוב יותר את התופעה).
מה שנשים רואות אבל לא מפנימות הוא שהעיסוק האינטנסיבי בפעילות אירובית, ללא תחזוקה של מסת השריר, גורם לגוף שלהן להצטמק, וכאשר התהליך לא מלווה בהקפדה על תזונה זה מוביל להשמנה שמתבטאת בעיקר באיזור הבטן והגב, לצד התדלדלות של כל השאר. אצל חלק זה מתבטא גם ביציבה שהופכת פחות מוחזקת וזקופה. שורה תחתונה קיבלת מראה כאילו רזה - פנים וכפות ידיים רזות, גפיים דקיקות ובטן.
אבל הי, העיקר שלא התנפחת!
ברור לי שהריצה/רכיבה/שחיה נותנת סיפוק רב, נפשי וגופני, אבל ה'בלעדיות' הזו מזיקה לגוף לא פחות מאשר חוסר פעילות גופנית (אולי הגזמתי אבל זה למען מטרה טובה 😉).
אם את רוצה לשמור על בריאות גופנית, יציבה זקופה, גוף מוחזק
שלא לדבר על צפיפות העצם וקצב חילוף חומרים תקין - אין מנוס מעבודת כוח.
שורה תחתונה, אולי לא רואים עליי אבל מה שבטוח רואים עליכן, וזה לא מחמיא.
I lift therefore I am
ואולי יום אחד גם יראו..
התגלית הלא כל כך גדולה היא ש"משבר גיל ה-" הוא עובדה קיימת והשונות היא רק בגיל:
פגשתי מכורה לאירובי ושיעורי סטודיו
אחרת שהמירה את הכתוּבּה שלה באופני טיטניום
ושלישית שמצאה את עצמה בקצב 9 ואפילו התחילה לאמן קבוצות ריצה בשעות שבהן אנשים שפויים ישנים (חוץ מ @hanan שאיכשהוא מצליח 😛).
משום מה רק התחביב שלי :sporty074-39:הצליח להרים גבות. התגובות היו בסגנון של:
"אבל לא התנפחת"😳
"מה שיפה זה שלא רואים עליך" 😡 (@Alikk1998 אתה לא לבד)
"זה מאוד חשוב לעבוד כוח אבל אני מפחדת להתנפח" 🤮
(אם רק היה לי שקל עבור כל פעם ששמעתי את זה)
אבל מה שבאמת הדהים אותי, על רקע החשש הזה להתנפח, הוא שלהתכווץ דווקא לא אכפת להן (המילה להצטמק אולי מתארת טוב יותר את התופעה).
מה שנשים רואות אבל לא מפנימות הוא שהעיסוק האינטנסיבי בפעילות אירובית, ללא תחזוקה של מסת השריר, גורם לגוף שלהן להצטמק, וכאשר התהליך לא מלווה בהקפדה על תזונה זה מוביל להשמנה שמתבטאת בעיקר באיזור הבטן והגב, לצד התדלדלות של כל השאר. אצל חלק זה מתבטא גם ביציבה שהופכת פחות מוחזקת וזקופה. שורה תחתונה קיבלת מראה כאילו רזה - פנים וכפות ידיים רזות, גפיים דקיקות ובטן.
אבל הי, העיקר שלא התנפחת!
ברור לי שהריצה/רכיבה/שחיה נותנת סיפוק רב, נפשי וגופני, אבל ה'בלעדיות' הזו מזיקה לגוף לא פחות מאשר חוסר פעילות גופנית (אולי הגזמתי אבל זה למען מטרה טובה 😉).
אם את רוצה לשמור על בריאות גופנית, יציבה זקופה, גוף מוחזק
שלא לדבר על צפיפות העצם וקצב חילוף חומרים תקין - אין מנוס מעבודת כוח.
שורה תחתונה, אולי לא רואים עליי אבל מה שבטוח רואים עליכן, וזה לא מחמיא.
I lift therefore I am
ואולי יום אחד גם יראו..