הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תואר מדעי בפתוחה

• פותח/ת השרשור
בהודעה האחרונה שלך סיכמת באמת שאתה לא מבין כלום מהחיים ובטח לא את שוק העבודה....אתה בטח חושב שלנהל עסקים זה להסתובב עם תיק לפטופ וחולצה מכופתרת ולחתום על חוזים והכסף יבוא אלייך כי אתה דדוקטור לפיזיקה (שזה לא קשור לשום צורה בניהול עסקים) הדבר היחיד שתרוויח מדוקטורט באחד המקצועות האלה בקשר לניהול עסקים או כלום,מי שרוצה לנהל עסקים שילמד מנהל עסקים\כלכלה\משפטים\חשבונאות או אפילו את אחת ההנדסות שיותר קשורות לזה,לא ביוכימיה או פיזיקה.
והכי גרוע שאתה מגדיר את עצמך כהיפר ומנגד אומר שתוכל לעשות תואר ראשון במקצועות מדעיים בפתוחה-שהפתוחה זה אומר נטו לשבת על התחת וללמוד לבד,לתרגל שעות על גבי שעות מתמטיקה ופיזיקה ומה לא.ילד זה לא התיכון שלומדים לחקור פונקציה זה הרבה הרבה יותר.
לא אמרתי שום דבר ממה שרשמת בפסקה הראשונה ואני לא חושב ככה.
זה שאני היפר לא אומר שאני לא מסוגל ללמוד את מה שמעניין אותי.

לא אמרתי שום דבר ממה שרשמת בפסקה הראשונה ואני לא חושב ככה.
זה שאני היפר לא אומר שאני לא מסוגל ללמוד את מה שמעניין אותי.

שוב זה שזה מעניין אותך זה אחד (אל תהיה כל כך בטוח שהללימודים האקדמאים יענינו אותך) וזה שתוכל לשבת שעות על גבי שעות לפתור תרגילים זה משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
שוב זה שזה מעניין אותך זה אחד (אל תהיה כל כך בטוח שהללימודים האקדמאים יענינו אותך) וזה שתוכל לשבת שעות על גבי שעות לפתור תרגילים זה משהו אחר.
אז אתה בעצם אומר שקבוצה של כ-10% מהאוכלוסייה לא מסוגלים ללמוד לימודים אקדמאים? שבעצם לא משנה מה הם לא יוכלו אף פעם לשבת ולעבוד?

אז אתה בעצם אומר שקבוצה של כ-10% מהאוכלוסייה לא מסוגלים ללמוד לימודים אקדמאים? שבעצם לא משנה מה הם לא יוכלו אף פעם לשבת ולעבוד?

לא,אני אומר שיהיה להם קשה מאוד מאוד ללמוד תואר במדעים מדויקים (פיזיקה\מתמטיקהה וכו' שאת זה גם ככה עושים הרבה פחות מ10% מהאוכלוסיה( ובטח שבטח באוניברסיטה הפתוחה

• פותח/ת השרשור
לא,אני אומר שיהיה להם קשה מאוד מאוד ללמוד תואר במדעים מדויקים (פיזיקה\מתמטיקהה וכו' שאת זה גם ככה עושים הרבה פחות מ10% מהאוכלוסיה( ובטח שבטח באוניברסיטה הפתוחה
אין לי בעיה ללמוד, אל תדאג בקטע הזה.

אני אומר תאמין בעצמך ולך על זה!
אל תתן לאף אחד להנמיך אותך ו/או לזלזל בך.
במקרה הטוב תצליח בתוכנית המקורית.
במקרה הרע, האוניבריסטאות יכירו בקורסים של הפתוחה ותקבל פטורים בעתיד.
המלצתי לך בשלב ראשון, היא לקחת קורסים כלליים הנלמדים בכל המקצועות המדעיים.
הם יהיו רלוונטים בעתיד ויוכרו במוסדות השונים במידה והתוכנית המקורית לא תתממש.
בהצלחה!

אני אומר תאמין בעצמך ולך על זה!
אל תתן לאף אחד להנמיך אותך ו/או לזלזל בך.
במקרה הטוב תצליח בתוכנית המקורית.
במקרה הרע, האוניבריסטאות יכירו בקורסים של הפתוחה ותקבל פטורים בעתיד.
המלצתי לך בשלב ראשון, היא לקחת קורסים כלליים הנלמדים בכל המקצועות המדעיים.
הם יהיו רלוונטים בעתיד ויוכרו במוסדות השונים במידה והתוכנית המקורית לא תתממש.
בהצלחה!
ואללה אני ממש אוהב את הגישה.
תומך ב100% אפילו שיש לי 0 ניסיון בדברים האלה, אין לך מה להפסיד חוץ מקצת כסף, שזה לא משמעותי לעומת מה שאתה הולך להבין/ללמוד מהניסיון ללמוד באוניברסיטה.

אגב, בעניין העלות של הקורסים- תברר לגבי מלגות של העירייה שלך או של משרד החינוך. ברוב המקרים, כשמדובר בתיכוניסטים, אפשר להשיג מלגה שתממן חלק נכבד מאוד.
שיהיה בהצלחה.

אני במגמת מחשבים (10 יחידות) ומרחיב מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית (הכל 5, היום אסור יותר ממקצוע מוגבר אחד בנוסף למגמה אז לא יכול להוסיף ביולוגיה/כימיה). אני כמעט ולא מקשיב בשיעור ואני עם ממוצע 80+. אני לא מתרגל את החומר בבית, רואה דוגמה בכיתה וזה מספיק לי. אני לא צריך להשקיע בבית הספר כמעט ואני לא מחפש תעודת בגרות נהדרת, בטח במידה ויהיה תואר ראשון אחרי הצבא. אני לא מבין לפי מה קבעת שלא למדתי את המקצועות האלה (במסגרת בית הספר זו כמובן בדיחה, אני מדבר על לימוד עצמי מספרים ומאמרים)?
אגב, שנה עברתי למדתי במסגרת בית הספר מדעי המוח. עברנו על הרבה מהחומר של שנה א במדעי המוח (המורה עשתה דוקטורט בבר אילן). 100 עגול.

כי אני לא בונה על עתיד כשכיר, בטח לא בהנדסה כלשהי. אני גם לא רוצה לעבוד בתחומי המדע האלה.
אני רוצה את זה כי אני אוהב ללמוד, בשביל התואר והכבוד, ובגלל שעם המילה דוקטור לפני השם יהיה קל יותר להתקדם כעצמאי. השניים הראשונים זה העיקר.

מצטער לבשר אבל אתה חי בסרט קשה.
כול חמור שיושב על אותם הגברות שעשית והגיע לשם בזכות, יכול לשבת בבית להתעצלן ולהיות עם ממוצע 80.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית