הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלכת בעלי חיים למדורות

החיידקים זה ברור מאליו ולכן אני לא אטרח. בקשר לנמלים, למדתי על זה פעם. למצוא כתבה רלוונטית שאני אקרא גם לפני יקח זמן וכבר מאוחר... אם אתה באמת מתעניין ורוצה לקבל תשובה מהירה חיפוש קטן באינטרנט יראה תוצאות מעניינות.

אני מניח שבל"ג בעומר הבא יהיה נוח ואולי יעיל יותר פשוט ללנקק לכל אחת מארבע חמש השנים הקודמות.
ומצד שני, איפה הכיף, החינוך..

• פותח/ת השרשור
ברור שעבר לי חלק בגרון. אני אוכל חיות כל יום. לחיות אין זכויות.

זכויות.. עוד המצאה שטותית של האנושות.
בסופו של דבר בפני הטבע גם אתה וגם הג'וק בבית שלך שווים.
ויש מצב גדול שהיצור הזה ישרוד אחרי שהגזע שלך ייכחד, אז תהנה מהרגשת העליונות הזמנית שלך כל עוד אתה יכול....

11209596_10205562615976912_2640418461039558365_n.jpg

יש לנו מנצח כאן. אם אי פעם שתית אנטיביוטיקה, אכלת צמח או חיה אני מבקש ממך לגשת למדינה הקרובה שמאפשרת המתת חסד, ולהתאבד. זה רק מוסרי.
לחיידק יש מערכת עצבים מרכזית? עברנו עכשיו לטענות שחיידק מרגיש כאב?
או שאכילת גופה, של כל בעל חיים או אדם שיהיו - שכבר לא מרגישים כאב (או שלדעתך גם הם אולי עדיין כן?), מבחינתך זהה לשריפה של יצור בעודו בחיים?
או שאולי התגוננות בפני וירוס או נמר, לצורך הענין, כדי שלא יהרוג אותך, מבחינתך זהה לרצח של יצור שלא מסוגל לעשות לך כלום?

ויש מצב גדול שהיצור הזה ישרוד אחרי שהגזע שלך ייכחד, אז תהנה מהרגשת העליונות הזמנית שלך כל עוד אתה יכול....

וואו, הוא הבן אדם האחרון שאכפת לו מהגזע שלו, האמת שגם די בצדק.

זה המרשם שהייתי נותן לאותם אנשים שמתאכזרים לחיות ללא צורך קיומי .
http://en.wikipedia.org/wiki/Crushing_(execution)

עדיין לא הבנתי מה מניע את הטבעונים- שנאת האדם או אהבת החיות....

• פותח/ת השרשור
וואו, הוא הבן אדם האחרון שאכפת לו מהגזע שלו, האמת שגם די בצדק.
לא טענתי שאכפת לו.
מפריעה לי העובדה שאנשים מרגישים עליונות על אחרים ומזלזלים בצורה שכזו זה הכל.
כן כי זה שאני וויתרתי על אכילה של בעלי חיים והפרשותיהם בטח נורא פגע בך... הכל כדי לעשות דווקא לבני האדם:skull:

לא טענתי שאכפת לו.
מפריעה לי העובדה שאנשים מרגישים עליונות על אחרים ומזלזלים בצורה שכזו זה הכל.
כן כי זה שאני וויתרתי על אכילה של בעלי חיים והפרשותיהם בטח נורא פגע בך אישית... הכל כדי לעשות דווקא לבני האדם ☠️[/QUOTE]
תקראי שוב את התגובה שלך שציטטתי 'תהנה מהרגשת העליונות הזמנית שלך כל עוד אתה יכול' - זה פשוט נשמע שזה מגיע ממקום חיובי וטהור שאיך טיפש אוכל בשר כמוני היה יכול לחשוב אחרת.
הטבעונים או חלקם לפחות לא יותר טובים מאוכלי הבשר שהם כל כך מתעבים.

לחיידק יש מערכת עצבים מרכזית? עברנו עכשיו לטענות שחיידק מרגיש כאב?
לא צריך מערכת עצבים מרכזית כדי "להרגיש" כאב:

השאלה הנשאלת איך אתה מגדיר כאב כי כמו שאפשר לראות זה מעט שונה בין בעלי חיים לצמחים ואולי גם לייצורים חיים אחרים.
ההגדרה העיקרית של כאב הוא ריאקטציה כזו או אחרת לכאב בתור מנגנון הגנה מרכזי על שאר הגוף/אורגניזם.
העניין הוא גם לא כאב או מערכת עצבים מרכזית אלא מודעות עצמית שאתה קיים בעולם (perception) - זו השאלה שאחד צריך לשאול את עצמו בהקשר של הרג בעלי חיים/מוות בכללי של ייצורים חיים. אם אותו אחד לא מבין או יודע שהוא קיים הוא סביר להניח לא באמת "מרגיש" את הכאב, גם אם הוא צורח או בוכה. זה משהו שקשה למוח האנושי להבין, במיוחד למי שאין רקע במדעי המוח/מערכת עצבים/נוירופסיכולוגיה.

לדעתי צריך להעניש את הילדים הללו לא מתוך נקמה אלה כדי שלא יגדלו להיות מבוגרים סדיסטים. צריך ללמד אותם לא לפגוע בחסרי ישע כדי שיהיו להם את המעצורים המתאימים ושלא יפגעו גם בבני אדם...

לגבי כאב ומוסר והכל ,מספיק לראות בנשונל גאוגרפיק איך אריות מפרקים תאו עד שהוא לא יכול לזוז ואז כשהוא משותק מכאב הם חונקים אותו למוות ,כדי להבין שאנחנו די הומנים ,אנחנו דואגים לבע"ח למזון ומים ומגדלים אותם בתנאים אידאלים . בטבע הם היו צריכים להתמודד עם בצורות ורעב ועם תנאי מזג אוויר קשים ועם טורפים.(אגב תרנגולי חופש הם הכי מסכנים הם סובלים מהחום ומחתולים שרודפים אחריהם כל הזמן).

• פותח/ת השרשור
לגבי כאב ומוסר והכל ,מספיק לראות בנשונל גאוגרפיק איך אריות מפרקים תאו עד שהוא לא יכול לזוז ואז כשהוא משותק מכאב הם חונקים אותו למוות ,כדי להבין שאנחנו די הומנים ,אנחנו דואגים לבע"ח למזון ומים ומגדלים אותם בתנאים אידאלים . בטבע הם היו צריכים להתמודד עם בצורות ורעב ועם תנאי מזג אוויר קשים ועם טורפים.(אגב תרנגולי חופש הם הכי מסכנים הם סובלים מהחום ומחתולים שרודפים אחריהם כל הזמן).
ואתה פסיכולוג של פרות?
אני לא חושבת שיש לך את הסמכות לקבוע מה עושה להן טוב.

והתנאים האידיאליים שאתה מדבר עליהם כבר לא תקפים בימינו.
תקרא קצת על תעשיית החלב.. איך מפרידים עגל מאימו ושמים אותו בכלוב שהוא לא יכול לזוז בכלל, שמזריעים אותה ומכניסים אותה להריון שוב ושוב כמו מכונה ועוד

נערך לאחרונה:
ואתה פסיכולוג של פרות?
אני לא חושבת שיש לך את הסמכות לקבוע מה עושה להן טוב.
ולך יש בזה PHD ?

יש בדיקות דם שבודקות את רמת הורמוני הלחץ שהפרות מפרישות ועושים אותן הרבה כי כשהפרה בלחץ נפשי תפוקת החלב שלה נפגעת. בחו"ל יש רפתות שמשמיעים בהן לפרות מוזיקה גם כדי שתפוקת החלב תשתפר ,כך שיש לרפתנים אינטרס שמצב הרוח שלהן יהיה טוב.

אגב פרה זו חייה מאוד עדינה ,למשל בצוק איתן הרפתנים שהיו קרובים לגבול ראו שהפרות שלהם נלחצו והיו מאוד מודאגים.

אני חושב שבמקום צמחונות ,האנושות היתה תורמת יותר לטבע אם היא היתה מסרסת את רוב החתולים. חתול ממוצע שמסתובב ברחוב הורג המון בעלי חיים בצורה אכזרית וסתם בשביל הכיף ובכל מקרה רוב בעלי החיים שמתים בשביל שיהיה לנו אוכל ,מתים בגלל החקלאות ולא ישירות מתעשיית הבשר (הקצירה של השדות וחומרי ההדברה הורגים המון בעלי חיים).

נערך לאחרונה:
לא צריך מערכת עצבים מרכזית כדי "להרגיש" כאב:

השאלה הנשאלת איך אתה מגדיר כאב כי כמו שאפשר לראות זה מעט שונה בין בעלי חיים לצמחים ואולי גם לייצורים חיים אחרים.
ההגדרה העיקרית של כאב הוא ריאקטציה כזו או אחרת לכאב בתור מנגנון הגנה מרכזי על שאר הגוף/אורגניזם.
העניין הוא גם לא כאב או מערכת עצבים מרכזית אלא מודעות עצמית שאתה קיים בעולם (perception) - זו השאלה שאחד צריך לשאול את עצמו בהקשר של הרג בעלי חיים/מוות בכללי של ייצורים חיים. אם אותו אחד לא מבין או יודע שהוא קיים הוא סביר להניח לא באמת "מרגיש" את הכאב, גם אם הוא צורח או בוכה. זה משהו שקשה למוח האנושי להבין, במיוחד למי שאין רקע במדעי המוח/מערכת עצבים/ניורופסיכולוגיה.

ומהו הסף להבנה אם אתה קיים או לא?
לדןגמא דולפין מבין שהוא קיים בניגוד לפרה?
או שהשוואה נכונה יותר תהיה בין פרה לחיידק?

• פותח/ת השרשור
ולך יש הסמכות לקבוע מה עושה להן רע וטוב?
לא
אבל רעיון השעבוד והפיכה של יצור מסוים למכונה לא מוסרי בעיני, בלי להכנס לזה יותר מידי.
וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה
הרי היו תקופות שגם היו משעבדים שחורים וזה היה תקין.. אולי גם זה מוסרי בעינייך

לא
אבל רעיון השעבוד והפיכה של יצור מסוים למכונה לא מוסרי בעיני, בלי להכנס לזה יותר מידי.
וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה
הרי היו תקופות שגם היו משעבדים שחורים וזה היה תקין
לגדל כלב לדעתך זה לא מוסרי?

• פותח/ת השרשור
לגדל כלב לדעתך זה לא מוסרי?
אם אתה הופך אותו למכונה אז זה לגמרי לא מוסרי (ולא חסרים אנשים שלוקחים כלב והופכים אותו למכונת שמירה שלהם בבית)
הרבעות כלבים- ממש ממש לא מוסרי
אם אתה כבר רוצה כלב אז לאמץ מצער בעלי חיים זו האפשרות האידיאלית מבחינתי

ומהו הסף להבנה אם אתה קיים או לא?
לדןגמא דולפין מבין שהוא קיים בניגוד לפרה?
או שהשוואה נכונה יותר תהיה בין פרה לחיידק?
אין תשובות בנושאים הללו כיום - יש רק השערות והן רחוקות מלהיות עובדות. צריך לפענח את המנגנונים/תהליכים הפיזיולוגים של כל ייצור חי בעל עניין כדי להבין כיצד הוא "מרגיש כאב" או כיצד הוא מתגונן כשהוא חש בסכנה. זיקית תשנה את הצבע שלה, צמחים כמו שאתה רואה מזנים מסויימים יזיזו את העלים שלהם ובו זמנית יתחילו לייצר פולס חשמלי חלש יחסית, חיידקים יתחילו לעשות פרו ורבו בצורה דיי מוזרה והרשימה עוד ארוכה. לא חושב שנחייה לרגע שיענו על השאלות הללו, יש פה גם לא מעט פילוסופיה בלי קשר למדע ולכן קשה להוכיח את זה. אלך רחוק ואומר שזה שווה ערך להוכיח מהו הייקום, מה גבולות הייקום (האם הוא באמת אין סופי? מה זה אין סוף?), מה הם חורים שחורים וכיצד הגענו לעולם - דברים שגדולים על המוח האנושי אבל אולי תהיה עליהם תשובה עוד מאות/אלפי שנים. זו דעתי בשקל בכל מקרה.

אם אתה הופך אותו למכונה אז זה לגמרי לא מוסרי (ולא חסרים אנשים שלוקחים כלב והופכים אותו למכונת שמירה שלהם בבית)
הרבעות כלבים- ממש ממש לא מוסרי
אם אתה כבר רוצה כלב אז לאמץ מצער בעלי חיים זו האפשרות האידיאלית מבחינתי
אבל הכלבים של צער בעלי חיים היו חופשיים ברחוב ,הם לא היו משועבדים לאף אחד ,כמו תרנגולי חופש או פרות אם תשחררי אותן לחופשי.

אגב ,רוב הכלבים ניהיים כלבי שמירה סתם כך כשמשחררים אותם בחצר ,זה באינסטינקט שלהם לשמור על הטריטוריה שלהם כמו הרבה חיות אחרות.

וגם לא נראה שאכפת לכלבים שמרביעים אותם אחד עם השני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית