הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אירובי לשריפת שומן

• פותח/ת השרשור lironb
  • פורסם בתאריך

lironb

משתמש מתחיל
25
2
נק' מוניטין:
2
25
2
היי ובוקר טוב לכולם 😃

2 שאלות אליכם.

1. אני מבצעת אימוני אירובי למטרת חיטוב ( כמובן גם אימוני כוח אבל נשאיר את זה בצד כרגע) על איזה דופק הכי אפקטיבי לעבוד כדי ששריפת השומן תיהיה הכי יעילה?
( כמובן שהתזונה ויתר הדברים הכרוכים בחיטוב הם בסדר אצלי ) האירובי נמשך כשעה.

2. שמעתי מחבר שטוען שאירובי בעצימות גבוה דופק 170-185 היא יעילה יותר לשריפת שומן מאשר דופק הנמוך מ165 +- הוא טוען שגם אחרי אימון האירובי ( אחרי שעה אירובי בלבד) הגוף ממשיך לשרוף האם זה נכון? אני כן יודעת שאחרי אימון משקולות זה נכון... אבל לגבי אימון אירובי לא שמעתי את זה מעולם

תודה רבה לעוזרים

לירון

יש מאמר מתאים ב Kilogram. אנסה לסכם על פי הבנתי:
שילוב של אירובי : אירובי עצים בשביל לשחרר שומן, ואירובי מתון בשביל לשרוף את מה ששוחרר הוא השילוב הטוב ביותר.
מהניסיון שלי, אירובי מתון וממושך (בהדרגתיות) נותן תוצאות טובות. באחוז שומן נמוך יחסית אפשר לשלב אינטרוולים על פי פרוטוקול השומן העיקש.

לדעתי חשוב לשים לב:
1. לבצע אימוני כוח בשביל לשמר שריר. ולא לגרום ל"חיטוב שריר"😣
2. לשים לב שיש מספיק זמן התאוששות בין האימונים.
3. גם אירובי מבצעים בהדרגתיות - לא מייד רצים לבצע 3 שעות. מתחילים בקטן, כשרואים שלא מתקדמים מספיק בחיטוב מוסיפים עוד קצת, ועוד קצת....

• פותח/ת השרשור
שוב , נשאיר בצד את יתר הדברים תזונה, אימוני כוח וכו'..(הכל "לפי הספר" אצלי כמו שאומרים)

בכוונה אני רוצה להתמקד רק בנושא האירובי בזמן חיטוב.

שקד- 1. אני קצת לא מבינה את המשפט אירובי בשביל לשחרר שומן ואירובי לשרף שומן

2. אני מחפשת תשובה מספרית כלומר, טווחי דופק יעילים יותר לשריפת שומן.

3. וגם תשובה לשאלה השניה שלי

תודה בכל אופן , 😃

אשמח לעוד שיתופים ודעות..

לירון

אי אפשר לתת תשובה מספרית בלי הנתון של דופק מקסימלי.
הטווח היעיל הוא 75 עד 85 אחוז מדופק מקסימום
אם את עושה שעה אירובי, את יכולה לעשות אימון בסגנון הזה:
חימום בקצב קל 10 דקות
כמה סטים של 5 דקות בקצב בינוני-גבוה (מעייף אבל לא הורג) + דקה הליכה. כל סט 6 דקות.
תתחילי ב 5 כאלה + שחרור של 5 דקות.

מאמר מעולה בנושא שיעשה לך סדר בכל הבאלגן.
ואפשר לסכם את ההמלצה המעשית ממנו במשפט אחד: כמה שנפח האימון הכולל יותר גדול, כך תשרפי יותר שומן. הנפח הוא בפשטות המרחק שאת עוברת (כפול המשקל שלך, אבל את זה את לא משנה מאימון לאימון) כך שאת יכולה לבחור את המהירות שאת רוצה (כל עוד היא לא איטית ממש) והזמן נקבע ממנה בהתאם לכמות הקלוריות שאת רוצה להוריד באימון אחד.

• פותח/ת השרשור
@hanan
היי חנן עשיתי פי הנוסחא לחישוב דופק מקסימלי לפי גיל ויצא לי 200 226-26

האם זה אמין? לפי הנוסחא אני צריכה לעשות אירובי בטווח של 160-170 .. זה לא דופק מהיר מידיי? אני לא חושבת שאי פעם הגעתי לדופק של 200

מה אתה חושב?

@hanan
היי חנן עשיתי פי הנוסחא לחישוב דופק מקסימלי לפי גיל ויצא לי 200 226-26

האם זה אמין? לפי הנוסחא אני צריכה לעשות אירובי בטווח של 160-170 .. זה לא דופק מהיר מידיי? אני לא חושבת שאי פעם הגעתי לדופק של 200

מה אתה חושב?
הנוסחאות האלה לא תמיד מדויקות. תתחילי בדופק 150 עד 160 ותראי איך את מסתדרת. תמיד להתחיל בטווח הנמוך והדופק עולה מעצמו בזמן הפעילות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית