הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח על מוט מרובע פחות אפקטיבי?

יש הבדלים בין מתח עם ידיים הפוכות(chin up) לבין מתח באחיזת mid-position עם מוט מרובע או למתח באחיזה רגילה(pull up).
לא מצאתי בשום מקום בתגובה שלך או במחקר שהבאת התייחסות לשאלת החתך של המוט (שאכן נראה לי בעל חשיבות מזערית, אם בכלל).

לא מצאתי בשום מקום בתגובה שלך או במחקר שהבאת התייחסות לשאלת החתך של המוט (שאכן נראה לי בעל חשיבות מזערית, אם בכלל).

ציינתי בפוסט(מכיוון שהמאסה של רוב השרירים זניחה ביותר):
ש הבדלים בשרירי האמה שנזניח כי הם קטנים מדי וזה לא יתרום לנו

בסופינציה השרירים העיקריים יהיו האחוריים שמתנקזים לשורש כף היד pronator teres, palmaris longus*, flexor digitorum*, radialis, flexor carpi radialis כשהשריר שמעל כולם הוא הברכיאורדיאליס(משמש ככופף בשורש כף היד)
ככל שעוברים לפרונציה מונחת יותר עבודה על השרירים הקדמיים(קטנים, זניחים, חלשים הרבה יותר, מתנקזים ברובם לאצבעות ולא רק לשורש כף היד): anconeus*, supinaro* , abductor pollicis longus, extensor pollicis brevis*, extensor ,flexor carpi ulnaris, indicis*, *extensor carpi radialis brevis
מה שמסומן בקו שחור למעשה לוקח את רוב הכח מהברכיאורדיאליס הגדול יותר.

*שרירים בעלי מאסה זניחה
כשהמוט מתעבה אותם שרירים קטנים בפרונציה יקחו יותר עבודה מהברכורדיאליס(ששקול למאסה של כולם כמעט) מה שמקשה על ביצוע התרגיל בהיעדר מאסת שריר מספקת בשרירים שמצויינים למעלה בפרונציה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש הבדלים בין מתח עם ידיים הפוכות(chin up) לבין מתח באחיזת mid-position עם מוט מרובע או למתח באחיזה רגילה(pull up).
אני מתייג את כל מי שהגיב כאן על מנת להרים קצת את רמת הדיון ולמען ההעשרה הכללית, ממליץ לחפש את השרירים הנ"ל בויקיפדיה כדי להבין על מה מדובר.

מפרק הכתף+שכמה:
בסופו של דבר השריר המרכזי הוא הרחב גבי כמובן בכל התנועות, אך ישנו הבדל בשרירים המייצבים(rotator cuff) ובשרירים סינרגיסטיים:
בתנועה של צ'ין אפס ומתח במיד פוזישן: ישנה פשיטת כתף, הרחב גבי מגיע לכיווץ מקסימלי ואפילו מעבר לטווח התנועה עד כדי כך שגם החזה מעורב בנעילה מעל המוט, בנוסף השרירים הפעילים הם:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Triceps- long head
infraspinatus
external obliques and erector spinae
rhomboids
middle trapezius(רוטציה מידיאלית)

*ככל שהאחיזה במיד פוזישן רחבה כך מתקרבים יותר לתנועה של פול אפ(קירוב כתף)

בתנועה של פול אפ(מתח "רגיל"): קירוב כתף+פשיטה(תלוי ברוחב האחיזה), בקירוב פועל גם הרחב גבי כמובן כשריר המרכזי(לא תמיד בטווח תנועה מלאה) ובנוסף השרירים הפעילים הם:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Coracobrachialis
infraspinatus
external obliques and erector spinae
rhomboids
middle trapezius(רוטציה מידיאלית)

השינוי בשרירים המעורבים הוא זניח, והשינויים המהותי הם:
1. טווח התנועה שמשתנה בגלל מישורי תנועה שונים של המפרק.
2. בחוזק הכיווץ, אני מצרף מחקר שמראה על פעילות אלקטרומגנטית(EMG) שניתן לקרוא בהרחבה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21068680

מפרק המרפק+כף היד:
יש הבדלים בשרירי האמה שנזניח כי הם קטנים מדי וזה לא יתרום לנו.
במרפק אנחנו מדברים על הבייספס, ברכיאליס וכן הברכיאורדיאליס.
הגדול בהם שמכסה את רוב המאסה הוא כמובן הבייספס, שמתכווץ ומעורב משמעותית יותר במתח בסופינציה(ככל שמתקרבים למתח "רגיל" הכיווץ שלו נחלש משמעותית)

סיכום שלי:

לרוב כתרגיל גב, ההתעסקות במישורי התנועה דינה כהתעסקות בקקה.
בפועל הכי הרבה מאסת שריר תנוצל במתח באחיזת סופינציה וזו ההמלצה למתאמנים מתחילים שמתקשים במתח.
למעשה כדי "להנות מכל העולמות" כדאי מאוד לשלב מתח בכמה אחיזות, עם עדיפות לסופינציה.

@Wild @The_MotivatoR @Tesa @Rami R @Fuck

מודה לך מאוד על ההשקעה, עד שלא כתבת את הדברים האלו לא לקחתי בחשבון שהוא עלול להתכוון למתח באחיזה "טבעית". במידה וזאת הייתה הכוונה אז אני מצטער על ההודעה הלקויה.
במידה והכוונה הייתה נטו לצורת המוט(עובי, מספר צלעות..) אז אינני חושב שאמור להיות הבדל.

תודה רבה (SmokingSnake) על ההעשרה אבל לא לזה התכוונתי, מה שהתכוונתי אליו הוא האם יש הבדל בין לעשות מתח על מוט בצורת מרובע (בהנחה ששם יותר קל לאחוז) מאשר על מוט עגול, לדוגמה מוט רגיל שמיועד למתח.

יש לי שאלה על עבודת שרירים במתח, לפי מה שאני יודע כרגע הchin up עובד על יד קדמית, אבל לא מצאתי את זה ברשימה (זה הרי נקרא בייספס), אפשר הסבר?

סופינציה זה בעצם chin up?
ומה הכוונה בנעילה מעל המוט?

נערך לאחרונה:
תודה רבה (SmokingSnake) על ההעשרה אבל לא לזה התכוונתי, מה שהתכוונתי אליו הוא האם יש הבדל בין לעשות מתח על מוט בצורת מרובע (בהנחה ששם יותר קל לאחוז) מאשר על מוט עגול, לדוגמה מוט רגיל שמיועד למתח.

יש לי שאלה על עבודת שרירים במתח, לפי מה שאני יודע כרגע הchin up עובד על יד קדמית, אבל לא מצאתי את זה ברשימה (זה הרי נקרא בייספס), אפשר הסבר?

סופינציה זה בעצם chin up?
ומה הכוונה בנעילה מעל המוט?
בקשר לסוג המוט- ראה הסבר על עובי.
בקשר לבייספס-רקמתי בהודעה הגדולה בחלק של המרפק.
סופינציה זה צין אפ, נעילה מעל המוט=כל הראש עולה מעל המוט ולא רק הקצה של הסנטר כמו שהרבה עושים כדי לבצע חזרות חלקיות וקלות יותר.

Back
למעלה תחתית