הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בין אימונים

• פותח/ת השרשור dogli_3
  • פורסם בתאריך

dogli_3

משתמש מתחיל
80
42
נק' מוניטין:
140
80
42
היי,
מחר אני מסיימת שבוע שלישי במסה, ורציתי לשאול:

אני מתאמנת FBW יום כן ויום לא כך שבשבוע אחד יוצא שאני מתאמנת 3 פעמים ובשבוע שאחריו 4 פעמים.
השאלה היא - האם חשוב שיהיו יומיים מנוחה רצופים פעם בשבוע?
אני שואלת כיוון שבנוסף לאימונים אני גם מלצרית 5-6 משמרות בשבוע ובימים האחרונים אני מרגישה את השרירים מותשים יותר בימים שבהם אני לא מתאמנת, ולא ברור לי האם התחושה הזו היא התאוששות של השרירים או בדיוק להיפך?

אני אוכלת כ-2500-3000 קלוריות ביום, עולה במשקל ובמשקלי העבודה (למעט לחיצת חזה בו אני מרגישה תקועה).

צריך 48 שעות מנוחה בין כל אימון.

• פותח/ת השרשור
נכון.
בין אימון לאימון מפרידות בערך 48 שעות.

כל עוד עשית 3 אימונים בשבוע - עשית את המכסה שלך

אם את עושה את האימונים בראשון-שלישי-חמישי(לדוגמה) תישארי רק בימים הללו.

אז זה כל מה שצריך, אם את מרגישה מותשת בעבודה אז אולי את צריכה יותר קלוריות, למרות שזה לא הגיוני כי את אומרת שאת אוכלת 3000, או שהחישוב שלך לא נכון.

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני שואלת, עוז.
הרי הגוף לא יודע איזה יום היום כך שאין חשיבות לשמות הימים.
מה שאני שואלת זה האם יש צורך ב-72 שעות מנוחה אחת לשבוע או מדי פעם?

למשל, אני מתכוונת לעבור לתכנית AB בעוד כשלושה שבועות. האם גם אז התכנית צריכה להיראות כך:
ABXABXX
ABXABXX
או שזה בסדר שהיא תיראה כך:
ABXABXA
BXABXAB
?

אסף, החישוב שלי בהכרח לא מדויק כי אני לא סופרת ירקות או כל גרם שנכנס לי לפה. על פי כל המחשבונים, אני אוכלת 2500 קלוריות לפני התוספות (ירקות, רטבים, תרסיס שמן, טעימות ממאכלים מחוץ לתפריט פה ושם, פרישייק שאני מכינה לפעמים וכו').

אז אין לי מושג, אם את מרגישה את השרירים תפוסים יום-יומיים אחרי אימון אז זה נורמלי כמובן.
אם את מצליחה לעלות במשקלי העבודה באופן קבוע אז את מתאוששת בסדר.

מסכימה עם @Asaf153
מה זה אומר שרירים מותשים?

אם הגוף כואב ותפוס זה טבעי ומקסימום ניתן לשלב מתיחות או פיסיותרפיה.
אם העייפות של הגוף משפיעה על האימון ואת מקפידה על שעות שינה ותזונה יש מקום לשקול הפחתה.

• פותח/ת השרשור
שרירים מותשים כלומר... הם לא תפוסים - בכלל לא. רק ביומיים הראשונים היו תפוסים לי התחת והרגליים עד שבקושי הצלחתי לרדת מדרגות/להתכופף בלי לעוף, אבל מאז בכלל לא. אני מקפידה מאד על מתיחות בסוף כל האימון.

התחושה היא של חולשה בשרירים. בכל הגוף.
כאמור, אני מלצרית, וכשאני מחזיקה אני "מרגישה" את השרירים.

בכל אופן, זו לא השאלה המסקרנת, אלא - האם יש צורך במנוחה של יומיים רצופים (יותר מ-48 שעות) מדי פעם או שאין בעיה להתאמן כמו שהדגמתי לעיל - יום מנוחה בין אימון לאימון תוך התעלמות מ"איזה יום היום"?

כנראה כי את מפעילה את הגוף בזמן שהשרירים תפוסים.
ואין צורך ביותר מ48 שעות, את יכולה להתאמן ראשון שלישי חמישי ולנוח שישי שבת אם את רוצה.

• פותח/ת השרשור
קרא שוב ולאט:
אני שואלת, האם זה בסדר שאתאמן ראשון-שלישי-חמישי-שבת-שני-רביעי-שישי-ראשון... וכן הלאה, בהתחשב בתופעה שאני חווה?
עדי,
אני מקפידה על 7-8 שעות שינה ובשבת גם 10-11.

זה בסדר גמור ככה. כל עוד יש הפרש של 48 שעות הסדר של הימים לא משנה.

• פותח/ת השרשור
יופי, אז עוד שאלה:
האם זה הגיוני שאני מתקדמת במשקלי העבודה, אוכלת 2500-3000 קק"ל, ישנה היטב ועדיין לא אעלה במשקל?
או יותר מזה, האם הגיוני שלא אעלה במשקל אבל הרכב הגוף שלי ישתנה כך שיכיל יותר שומן משריר?

תודה על הסבלנות : )

1. אפשרי. בטח למתאמן/נת מתחיל/ה. את מתחזקת, אבל אם הזמן זה ייעצר עם לא תהיה בפלוס קלורי שיביא לעלייה במשקל.
2. שוב, בתיאוריה אפשרי, למשל את יכולה לראות אנשים שמזדקנים ונשארים על אותו משקל למרות איבוד מסה, ובעצם עולים באחוזי השומן. אבל אצל מתאמנים בדר"כ קורה ההיפך - אבל שוב בעיקר אצל מתחילים.

• פותח/ת השרשור
מובן, אבל אני לא זקן מנוון, ולכן תמוה לי שאני מתאמנת, אוכלת הרבה ועדיין מאבדת שריר (צבירת שומן ברורה לי).

אם את עולה במשקלים ואת בפלוס קלורי, וכמובן עם מספיק חלבון..לא הגיוני שתאבדי שריר

• פותח/ת השרשור
השקילה הרשמית תהיה ביום שני בבוקר.
אם לא אעלה במשקל גם השבוע, אני אכעס ואז אחזור להתייעץ.

יופי, אז עוד שאלה:
האם זה הגיוני שאני מתקדמת במשקלי העבודה, אוכלת 2500-3000 קק"ל, ישנה היטב ועדיין לא אעלה במשקל?
או יותר מזה, האם הגיוני שלא אעלה במשקל אבל הרכב הגוף שלי ישתנה כך שיכיל יותר שומן משריר?

תודה על הסבלנות : )

את שואלת במילים אחרות אם יש מצב שהשומן ירד והשריר יעלה בו זמנית בלי שינוי במשקל הגוף. התשובה היא שכולנו רוצים להאמין בניסים אבל בעולם המציאות שומן יורד רק במצב של גרעון קלורי.
מצד שני הקושי שלך לעלות במשקל הוא לא דבר חריג. צריך לבדוק שוב את הרכב התזונה שלך.

Back
למעלה תחתית