הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בין אימונים

• פותח/ת השרשור dogli_3
  • פורסם בתאריך
את שואלת במילים אחרות אם יש מצב שהשומן ירד והשריר יעלה בו זמנית בלי שינוי במשקל הגוף. התשובה היא שכולנו רוצים להאמין בניסים אבל בעולם המציאות שומן יורד רק במצב של גרעון קלורי.
מצד שני הקושי שלך לעלות במשקל הוא לא דבר חריג. צריך לבדוק שוב את הרכב התזונה שלך.

היא שאלה אם זה הגיוני שההפך קורה - יותר שומן, פחות שריר.
ואגב, מה שתיארת כן קורה לפעמים אצל מתאמנים מתחילים.
היי,
מחר אני מסיימת שבוע שלישי במסה, ורציתי לשאול:

אני מתאמנת FBW יום כן ויום לא כך שבשבוע אחד יוצא שאני מתאמנת 3 פעמים ובשבוע שאחריו 4 פעמים.
השאלה היא - האם חשוב שיהיו יומיים מנוחה רצופים פעם בשבוע?
אני שואלת כיוון שבנוסף לאימונים אני גם מלצרית 5-6 משמרות בשבוע ובימים האחרונים אני מרגישה את השרירים מותשים יותר בימים שבהם אני לא מתאמנת, ולא ברור לי האם התחושה הזו היא התאוששות של השרירים או בדיוק להיפך?

אני אוכלת כ-2500-3000 קלוריות ביום, עולה במשקל ובמשקלי העבודה (למעט לחיצת חזה בו אני מרגישה תקועה).

תצטרכי לפרט: אימונים/משקלים/תפריט.

• פותח/ת השרשור
תודה, מרטין, אך התכוונתי למה ש-coldfire הבין.

אז אני מבינה שאני צריכה קצת יותר סבלנות ולבדוק איך הגוף שלי יגיב בהמשך, ואולי גם להתייחס פחות למספרים על המשקל.
הנה התפריט והאימונים (שבוע ראשון והשבוע הנוכחי).

משקל גוף:
לפני תחילת האימונים: 56.3 ק"ג, 26% שומן, 39.3 ק"ג שריר, 51.5% מים
שבוע אחר כך: 57.6 ק"ג, 26.8% שומן, 40 ק"ג שריר, 51.4% מים
תחילת שבוע שלישי: 57.6 ק"ג, 28.2% שומן, 39.2 ק"ג שריר, 50.4% מים

המדידות מתבצעות באותם תנאי מדידה: יום שני בבוקר, אחרי הטלת שתן, בעירום.

שבוע 1.jpg שבוע 3.jpg תפריט.png

יש לך בתפריט יותר מדי פחמימות, מעט מדי בשר ושומן. לגבי המדידות של אחוזי השומן - הן חסרות משמעות מבחינת הדיוק.
המשקלים מאוד נמוכים מה שאומר שאת מתאמנת ממש מתחילה. תתמקדי בלהתקדם ולאכול פחות סויה ויותר אוכל שהיה חי פעם ותבדקי מה קורה בעוד חודש.

• פותח/ת השרשור
שכחתי לציין - העבודה היא עם מוט של 20 ק"ג, והמספרים הרלוונטיים בטבלה מתייחסים לצד אחד.
כלומר, סקוואט זה: 20 קילו(מוט)+ 2*22.5 ליברות.

"יותר מדי פחמימות, מעט מדי..."
התפריט נבנה ע"פ ההנחיות באתר: 2-2.5 גרם חלבון לקילוגרם משקל גוף, כ-1 גרם שומן לקילוגרם משקל גוף וכל היתר פחמימות.

אם ההנחיות לא נכונות, אז אולי כדאי לעדכן אותן.

• פותח/ת השרשור
אז... יש לי יותר מדי פחמימות או לא? מספיק שומן? מספיק חלבונים?
אני שוקלת 57.6.

אז... יש לי יותר מדי פחמימות או לא? מספיק שומן? מספיק חלבונים?
אני שוקלת 57.6.
לדעתי אין בעיה עם אבות המזון (אם כי ייתכן שיש פחות מדי חלבון בעל ערך ביולוגי טוב. הדעות חלוקות בקשר לחלבון סויה מהבחינה הזאת). מאחר ואת לא צמחונית, נראה סביר עבורך להחליף קצת מהחלבון מהצומח לחלבון מהחי, כפי ש-ColdFire המליץ.

• פותח/ת השרשור
קצת לא ברור לי למה נתפסתם ל-10 גרם חלבון מסכנים שמגיעים מהסויה שהם אפילו לא 10% מצריכת החלבון שלי, אבל בסדר.
אני בכל מקרה לא מרוצה מקצב העלייה במשקל, אז אנסה להתמודד עם גביע קוטג' (רגישה ללקטוז).

תודה : )

Back
למעלה תחתית