הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מהו הגוף הכי גדול שאפשר להגיע אליו באופן טבעי?

• פותח/ת השרשור Wild
  • פורסם בתאריך

Wild

משתמש פעיל
734
226
נק' מוניטין:
383
734
226
עם כל המזריקים כיום שטוענים שהם טבעיים שאני לא אפתח ציפיות לא ריאליות...

מהו הגוף המקסימלי שאפשר להגיע אליו באופן טבעי?

חיפוש קצר באינטרנט העלה את המפתח גוף הבא:
6.jpg

הוא טבעי לדעתכם?

ואם אתם יודעים על נתונים של גובה/משקל/אחוז שומן אידיאלי של פיתוח גוף טבעי אשמח לדעת.

זה תלוי גנטיקה, אימונים, תזונה, השקעה בתוספי תזונה וכו'. לכל אחד יש פוטנציאל גנטי שונה.
אם אתה שואל לגביי מה קצה היכולת האנושית? זה כמו לשאול בכמה זמן אפשר הכי מהר לרוץ 100 מ'. נכון להיום השיא עומד על 9.58, אבל ניחוש מושכל אומר שהוא ישבר. אין תשובה ל"עד כמה טוב מישהו יכול מתישהו להיות".

6.jpg

הוא טבעי לדעתכם?

ואם אתם יודעים על נתונים של גובה/משקל/אחוז שומן אידיאלי של פיתוח גוף טבעי אשמח לדעת.
לא חושב שאפשר לענות על השאלה, וזה שבתמונה לא נראה טבעי.

השאלה שלך לא לוקחת בחשבון את המשתנה הכי חשוב - מגוון גנטי.
חבר קרוב שלי הוא ענק, ויכול לעמוד על הבמה ולהתחרות בקלות עם מי שזכה בקטגוריית נוער לאחרונה (שניהם מתאמנים איתי בחד"כ, בעל מבנה דומה מאד, האחד טבעי והשני כנראה לא).

הנה 3 אנשים בטופ של פיתוח גוף טבעי, אי אפשר לומר בוודאות, אבל יש סיכוי סביר שהם אכן כאלה.
Layne Norton
Layne1.jpg

Alberto Nunez
alberto4.jpg

Menno Henselmans
Menno-Henselmans-Bayesian-Bodybuilding.jpg

אריק הלמס, באדיבילדר טבעי מתחרה בעצמו, נראה בעל גנטיקה ממוצעת
7507224872_437e7b1087.jpg

כתב את אחת הכתבות הטובות בנושא של פוטנציאל בפיתוח גוף טבעי. הכתבה פורסמה באחד הגיליונות של AARR (מנוי בתשלום של אלן ארגון) ופורסם בחינם, תוכל לקרוא כאן (הכתבה האחרונה בגיליון):
http://www.alanaragonblog.com/wp-content/uploads/2014/11/Aug-2014-AARR-Eric-Helms-Article.pdf

וכאן תוכל למצוא מחשבון שמבוסס על מחקרים שנעשו בתחום ואמור לתת לך את ההיקפים והמשקל הפוטנציאליים של המידות שלך:
http://www.weightrainer.net/maximum_bodypred.html

אני לא בטוח עד כמה זה מבוסס, אבל הרבה יסכימו שהיקף שורש כף יד הוא בעל מתאם חזק לגודל הפוטנציאלי של היד. וכך גם עם היקף מפרק הקרסול והתאומים.
באופן כללי, סיכוי טוב שגודל המפרק יהיה בעל קורלציה הן לגודל המסה של השרירים בהן הוא תומך וכן הכח שהם עשויים להפיק (ייתכן ונובע מהסיבה הראשונה). אבל נושא הכח כשלעצמו הוא נושא אחר ואחד המשתנים העיקריים בו זה בכלל מקום החיבור של השריר (muscle attachment) והמרחק מהמפרק.
דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון, קשה להגיע באמת לתום הפוטנציאל הגנטי, אבל אפשר בהחלט להגיע לשלב בו ההתקדמות הופכת ונהיית מינורית יותר ויותר. מעצם העובדה שאתה נדרש כל הזמן להוסיף נפח עבודה, ובשלב מסויים, נפח העבודה הופך להיות גדול מקיבולת העבודה שההתאוששות שלך מסוגלת להכיל ואז תכנון אימונים נהיה טריקי.

הגבול הגנטי הוא אידיאלי ותלוי בהרבה גורמים שאצל כל אחד מאיתנו שונים
סתם דוגמא: רמות טסט, רמות מיוסטטן

כל אחד טבעי יכול להגיע לגוף עם מראה שרירי וחטוב, עם גנטיקה טובה אפשר להגיע די רחוק (ראה ערך - כריס ג'ונס)

6.jpg

הוא טבעי לדעתכם?

יעד ריאלי זה בטווח של שנתיים שלוש לעלות 10-15 קילו מהמשקל הנוכחי ולהגיע לאחוזי שומן 10-12%

• פותח/ת השרשור
אני יודע שהגנטיקה היא פקטור, בשאלה שלי רציתי לראות אנשים גדולים וטבעיים (זה לא כזה משנה לי אם יש להם גנטיקה טובה או לא) הרי גם אם הגנטיקה שלהם טובה וגם אם לא הרי שאם הם בתחרויות של טבעיים הסיכוי שלי להגיע למצב כמו שלהם קטן אך עדיין אני יכול לשאוף להיראות ככה בניגוד לאנשים שמזריקים מיכלים של סטרואידים כמו מר אולימפיה למשל, שלגוף כזה אני לא יכול אפילו לשאוף-ההבדלים פשוט גדולים מידי.

חבר קרוב שלי הוא ענק, ויכול לעמוד על הבמה ולהתחרות בקלות עם מי שזכה בקטגוריית נוער לאחרונה (שניהם מתאמנים איתי בחד"כ, בעל מבנה דומה מאד, האחד טבעי והשני כנראה לא).

הנה 3 אנשים בטופ של פיתוח גוף טבעי, אי אפשר לומר בוודאות, אבל יש סיכוי סביר שהם אכן כאלה.
Layne Norton
Layne1.jpg

Alberto Nunez
alberto4.jpg

Menno Henselmans

כתב את אחת הכתבות הטובות בנושא של פוטנציאל בפיתוח גוף טבעי. הכתבה פורסמה באחד הגיליונות של AARR (מנוי בתשלום של אלן ארגון) ופורסם בחינם, תוכל לקרוא כאן (הכתבה האחרונה בגיליון):
http://www.alanaragonblog.com/wp-content/uploads/2014/11/Aug-2014-AARR-Eric-Helms-Article.pdf

וכאן תוכל למצוא מחשבון שמבוסס על מחקרים שנעשו בתחום ואמור לתת לך את ההיקפים והמשקל הפוטנציאליים של המידות שלך:

אני לא בטוח עד כמה זה מבוסס, אבל הרבה יסכימו שהיקף שורש כף יד הוא בעל מתאם חזק לגודל הפוטנציאלי של היד. וכך גם עם היקף מפרק הקרסול והתאומים.
באופן כללי, סיכוי טוב שגודל המפרק יהיה בעל קורלציה הן לגודל המסה של השרירים בהן הוא תומך וכן הכח שהם עשויים להפיק (ייתכן ונובע מהסיבה הראשונה). אבל נושא הכח כשלעצמו הוא נושא אחר ואחד המשתנים העיקריים בו זה בכלל מקום החיבור של השריר (muscle attachment) והמרחק מהמפרק.
דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון, קשה להגיע באמת לתום הפוטנציאל הגנטי, אבל אפשר בהחלט להגיע לשלב בו ההתקדמות הופכת ונהיית מינורית יותר ויותר. מעצם העובדה שאתה נדרש כל הזמן להוסיף נפח עבודה, ובשלב מסויים, נפח העבודה הופך להיות גדול מקיבולת העבודה שההתאוששות שלך מסוגלת להכיל ואז תכנון אימונים נהיה טריקי.
השני טבעי? מה זה חיטוב המשוגע הזה? אחוז שומן מטורף ><

והשלישי פשוט גוף מטרה, גוף מדהים!!

Layne Norton
Layne1.jpg

Alberto Nunez
alberto4.jpg

Menno Henselmans

אני 1.70, אין לי את המדידות הכי מדוייקות אבל יצא לי 50 אינץ' חזה, 13.3 אמות, 30 רגליים, 17 בייספס, 16.7 צוואר ו17 תאומים, על אחוז שומן של 8-10.
זה דווקא נשמע די הגיוני על אחוז שומן כזה וגובה כזה.

לא יודע להעריך א"ש ברמות כאלה, הסטייה היא בטווח משמעותי אבל אני מניח 5-7%.
בכל מקרה אלברטו נונייז הוא באדיבילדר מאד מוצלח ומבורך גנטית.
התמונה הראשונה, שנייה ורביעית הם במצב תחרות ככה שהחיטוב עושה את שלו. וזה ההבדל מהתמונה השלישית שהיא גם בא"ש נורמלי וגם עם תאורה וזווית צילום שזה מוסיף הרבה.
אתה לא יכול לשאוף לגוף כזה או אחר, המבנה והמגמה תהיה גנטית. אבל זה פחות או יותר נותן תמונה כללית.

• פותח/ת השרשור
לא יודע להעריך א"ש ברמות כאלה, הסטייה היא בטווח משמעותי אבל אני מניח 5-7%.
בכל מקרה אלברטו נונייז הוא באדיבילדר מאד מוצלח ומבורך גנטית.
התמונה הראשונה, שנייה ורביעית הם במצב תחרות ככה שהחיטוב עושה את שלו. וזה ההבדל מהתמונה השלישית שהיא גם בא"ש נורמלי וגם עם תאורה וזווית צילום שזה מוסיף הרבה.
אתה לא יכול לשאוף לגוף כזה או אחר, המבנה והמגמה תהיה גנטית. אבל זה פחות או יותר נותן תמונה כללית.
אני כן יכול לשאוף לגוף כזה או אחר, כנראה שההגדרות שלנו לשאיפה שונות... להיות בעל מסת שריר דומה ביחס לגוף/אחוז שומן דומה וכמובן שיהיה קיים הבדל גם במצב הזה הוא הוא יהיה קטן, לפחות לדעתי... הגנטיקה בבטן שלו למשל, לא משהו לטעמי ולי תהיה בטן שונה, במקרה הזה לדוגמא ההבדל בגנטיקה יהווה יתרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית