הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

אלכס - באמא ש'ך - תאשר להם פה שאתה לא צריך את הליקוקים האלה, כדי שנוכל להמשיך עם איזושהיא רמה, ולו מינימלית, טוב? אני מנסה פה להמשיך עם הויפסאנה, והם גורמים לי כל פעם להתחיל מחדש.
כן אלכס, תספר לו מה מרוויח כללללל מי שמלקק לך בפורום אוף טופיק של פורום הכושר LBS הישראלי. תספר לו!

אלכס - באמא ש'ך - תאשר להם פה שאתה לא צריך את הליקוקים האלה, כדי שנוכל להמשיך עם איזושהיא רמה, ולו מינימלית, טוב? אני מנסה פה להמשיך עם הויפסאנה, והם גורמים לי כל פעם להתחיל מחדש.

אין כאן שום רמה כי אף אחד כאן לא מסוגל לנהל דיון לוגי. מסתבר שכאשר אתה מצביע על כשל באוסף טענות אתה נתפס לקטנות והעיקר האידאולוגיה. אז כרגע אני רק משתשע ולא מנסה להחזיק שום רמה.

יפה, אני אוהב שינויים בטענות תוך כדי הדיון.

אין לי בעיות עם המוסר שלי, אני שלם עם עצמי בלי שום מחיר. ניצחתי?

יש לי רק שאלה - הילדים שלך הולכים להוולד טבעוניים?

לא מרגישה ששיניתי גירסה.. גם האגרסיביות שלו הובילה למליוני חיות שניצלו באופן ישיר מהפעולות שלו, עוצמת המודעות בערך שינתה את המדינה שלך, לעומת זאת אני בספק כמה מליוני בני אדם מתו נרדפו ונשחטו בעקבות המילים שלו.. אני מבטיחה לך שהאריות של הצל נותנים בראש בשבוע לשמאלנים מימה שכל הטבעונים בעולם עושים בשנה.. אתה משקר לעצמך אם אתה חושב שזה לא המצב..

ובקשר לילדים, אולי... ילדים הם לא תוכנית כבקשתך.. הבת שלי כנראה תעשה עגיל שאני לא ארצה, תשכב עם מישהו לפני שאני אחשוב שהיא מוכנה, וכנראה גם תאכל סטייק.. החברה מאפשרת, וכל רוע בעטיפה יפה יעבור ניצול.. מפורנו ועד סטייקים.. אנשים יצטרכו את זה.. אם אני מקווה שבסוף הדרך הם יראו את העולם כמוני, איזה הורה לא יקווה לזה...

לא מרגישה ששיניתי גירסה.. גם האגרסיביות שלו הובילה למליוני חיות שניצלו באופן ישיר מהפעולות שלו, עוצמת המודעות בערך שינתה את המדינה שלך, לעומת זאת אני בספק כמה מליוני בני אדם מתו נרדפו ונשחטו בעקבות המילים שלו.. אני מבטיחה לך שהאריות של הצל נותנים בראש בשבוע לשמאלנים מימה שכל הטבעונים בעולם עושים בשנה.. אתה משקר לעצמך אם אתה חושב שזה לא המצב..

כן, לתת לי דוגמאות של מטומטמים אחרים שמשתמשים באלימות בהחלט פוטר אותך מלהשתייך לתנועה אלימה שרוצה לכפות על כולם אורח חיים מסויים.

ובקשר לילדים, אולי... ילדים הם לא תוכנית כבקשתך.. הבת שלי כנראה תעשה עגיל שאני לא ארצה, תשכב עם מישהו לפני שאני אחשוב שהיא מוכנה, וכנראה גם תאכל סטייק.. החברה מאפשרת, וכל רוע בעטיפה יפה יעבור ניצול.. מפורנו ועד סטייקים.. אנשים יצטרכו את זה.. אם אני מקווה שבסוף הדרך הם יראו את העולם כמוני, איזה הורה לא יקווה לזה...

זה לא מה ששאלתי. שאלתי אם את תתני לילדים שלך לאכול בשר או שהם יהיו טבעוניים מגיל אפס, עד שזה כבר לא יהיה בשליטתך.

השוואה הזו נעשתה כדי לשים לך בפרופורציה את הרעיון של חוקים.
מצאת חוק שהוא ברמת חשיבות פחותה והכללת אותו על חוק אחר, על אותו הכף הכללתי אותו על רצח.

מה זה לשים בפרופורציה את הרעיון של חוקים? לכל חוק יש משמעות ובגלל החוקים האלה המצב פה הוא לא מלחמת כל בכל, שכל אחד עושה מה שבא לו, שהסיכוי של כל פרט להיפגע הוא גבוה מאוד ושביטחון הוא דבר שכמעט ולא קיים. בגלל החוקים יש לך ביטחון גבוה מאוד באופן יחסי, בגלל החוקים המצב ברוב התחומים טוב יותר בהרבה.

אני מפסיק ללקק לך ברגע זה
עשיתי את שלי

vnx3ud.jpg

כן, לתת לי דוגמאות של מטומטמים אחרים שמשתמשים באלימות בהחלט פוטר אותך מלהשתייך לתנועה אלימה שרוצה לכפות על כולם אורח חיים מסויים.

זה לא מה ששאלתי. שאלתי אם את תתני לילדים שלך לאכול בשר או שהם יהיו טבעוניים מגיל אפס, עד שזה כבר לא יהיה בשליטתך.

אתה מבין, מה אם אני לא כותבת בסעיף נקודתי מסודר אז תמיד תמצא את הסוף שאפשר להוציא מההקשר, אני לגמריי עניתי גם לנקודה שלך בנוגע לגארי.. הצל היה תיבול לאנשים מהסוג של הטמבל השני שמארח לנו חברה (שוב לוגיקה, זה שהוא טמבל לא אומר בהכרח שאתה גם)

ויודע מה, לא יודעת, אם אני אאמין שהילדים שלי כמוני, משלמים אפס מחיר אישי כדי להיות טבעונים, אז במקומות שזה יהיה תלוי בי אולי.. ושיגיע הרגע אני אשאף להיות מודעת לכל ההשלכות למיטב ידיעת האנושות לפני שאני אקבל את ההחלטה שלי..

אתה מבין, מה אם אני לא כותבת בסעיף נקודתי מסודר אז תמיד תמצא את הסוף שאפשר להוציא מההקשר, אני לגמריי עניתי גם לנקודה שלך בנוגע לגארי.. הצל היה תיבול לאנשים מהסוג של הטמבל השני שמארח לנו חברה (שוב לוגיקה, זה שהוא טמבל לא אומר בהכרח שאתה גם)

אני לא התייחסתי בכוונה לנקודה הראשונה, כי ב״הבהרה״ שלך כבר הסכמת שהתנועה היא אלימה.

ויודע מה, לא יודעת, אם אני אאמין שהילדים שלי כמוני, משלמים אפס מחיר אישי כדי להיות טבעונים, אז במקומות שזה יהיה תלוי בי אולי.. ושיגיע הרגע אני אשאף להיות מודעת לכל ההשלכות למיטב ידיעת האנושות לפני שאני אקבל את ההחלטה שלי..

מתחמקת מהשאלה. מעניין.

תשמע זה ממש חבל שאתה לא טרול כי היית מקבל ממני המון מוניטין, קורע. אתה אולי הבן אדם עם ההסקת מסקנות הכי פגומה שנוכחתי לקרוא או לשמוע אותו.

הוא מס' 1

לול אין, יודע מה מעכשיו על כל אחד שיגרום לי לצחוק תקבל מוניטין, אבל עמוק בפנים תדע שזה בגלל שאתה פאשלה.

את באמת משווה את הפאנאט המפגר בשם גארי יורופסקי שכל טענה שלו יותר מופרכת מהאחרת לדמויות היסטוריות תרבותיות אחרות? את יודעת שמדובר על בן אדם שהוא על גבול מחלת הנפש? אני מנסה להבין איזה פיוז בראש שלך נשרף בתהליך החלפת התזונה שלך.

אני הולך להביא פופקורן

אחי זה חוק ועל החוק לא עוברים.

בסין זה עובד מדהים תראה איך כולם מאושרים שם, תשאל את צ'אנג.

השוואה ניתן לעשות כל עוד המשתנים הם זהים - אם היה חוק שמגדיר בדיוק מה היא התעללות בבעלי חיים והעונש עליה כמו שיש חוק המגדיר את העונש על נסיעה ללא חגורת בטיחות אז ניתן להשוות.

עכשיו לשאלה איך זה קשור...?
"לעולם אל נא תנסה להסביר את עצמך: ידידיך אינם זקוקים לכך, ואויביך לא יאמינו לדבריך."

תנסה לקרוא שוב את רצף ההודעות ואולי תבין, להתחיל להסביר לך את הכוונות שלי שאתה בה בגישה מסויימת של אטימות זה חסר תועלת.

דרך אגב מה אתה עושה בפורום עכשיו אתה לא אמור לזיין בשעות האלה...? או שהחלפת את הזיונים בזיוני שכל?

מצאת חוק שהוא ברמת חשיבות פחותה והכללת אותו על חוק אחר, על אותו הכף הכללתי אותו על רצח.
אתה ציטטת את התגובה בה כתבתי שלפי האמנה לזכויות האדם כל בני האדם שווים וחופשיים, ושיש להם חופש תנועה, וכתבת שיש גם חוק שאוסר על התעללות בבעלי חיים. בעלי חיים הם נחותים לבני אדם אם תרצה או לא, ולא ברור לי לאן אתה מנסה להגיע מלכתחילה.

"לעולם אל נא תנסה להסביר את עצמך: ידידיך אינם זקוקים לכך, ואויביך לא יאמינו לדבריך."

תנסה לקרוא שוב את רצף ההודעות ואולי תבין, להתחיל להסביר לך את הכוונות שלי שאתה בה בגישה מסויימת של אטימות זה חסר תועלת.

דרך אגב מה אתה עושה בפורום עכשיו אתה לא אמור לזיין בשעות האלה...? או שהחלפת את הזיונים בזיוני שכל?
הנה הבאתי לך מוניטין

נ.ב
אני מזיין בלילות או בשעות הבוקר המאוחרות

אתה ציטטת את התגובה בה כתבתי שלפי האמנה לזכויות האדם כל בני האדם שווים וחופשיים, ושיש להם חופש תנועה, וכתבת שיש גם חוק שאוסר על התעללות בבעלי חיים. בעלי חיים הם נחותים לבני אדם אם תרצה או לא, ולא ברור לי לאן אתה מנסה להגיע מלכתחילה.
הוא שאל אותך מה מונע ממך מלעשות X ואתה ענית "בגלל שיש חוק נגד X". זה שבעלי החיים נחותים מבני האדם זה אמור שצריך להתעלל בהם סתם ככה?

אני לא התייחסתי בכוונה לנקודה הראשונה, כי ב״הבהרה״ שלך כבר הסכמת שהתנועה היא אלימה.

מתחמקת מהשאלה. מעניין.

תקשיב... הוא לא לואי ה14.. הטבעונות זה לא גארי.. הוא בנאדם כמו כל אחד אחר.. בני אדם הם אלימים, הם היחידים שמסוגלים לרוע מודע בטבע.. הדבר היחיד שאפשר להגיד זה שתנועות מרי מוסריות הן בממוצע כוללות אנשים ששואפים לשיוויון מוסריות ועולם נקי מעוול ואלימות, ההגדרה של התנועות האילו פשוט רחבה יותר לגביי למי מגיע לא לסבול או להיות מדוכא מאשר ההגדרה הכללית של החברה.. אם אתה מתעקש לטריקים של דמוניזציה של דבר כל כך יפה אני לא יכולה או רוצה לשחק את המשחק הזה, ומיזה אני באמת אתחמק..

בקשר לילדים אני חושבת שאתה רואה דברים מעניינים איפה שאין כאילו לראות.. התשובה היא לחלוטין כן אם אני אאמין שאין מחיר אישי בריאותי לילדים שלי.. ושעדיין אני אהיה אחראית מספיק לא אוטומטית להוסיף סבל לעולם אם אני אאמין שאין צורך.. זה בסוף הפואנטה של טבעונות.. לא לעשות יותר רע מימה שחייב.. לא חושבת שצריך להרוס את כל תשתית האינטרנט כדי לרצות את הטמבל ממקודם למשל.. או להפסיק לחרוש שדות או לעשות הלוויה לכל ג'וק.. אבל כן לחסוך חיים שלמים של התעללות יום יומית מחיות מודעות אינטליגנטיות וחברותיות רק בגלל שאני פשוט חזקה מהם יותר והם טעימים..

נערך לאחרונה:
לא, ומעולם לא טענתי את זה.

V
V
V

מה הנקודה שלך? והתכוונת ל*אוכל אני מניח
אם אנחנו מסכימים שזה מותר לי, על בסיס מה האיסור שאני אביא עבד מאפריקה שינקה לי תבית?
שהוא אמר שאתם מסכימים שזה מותר לו לא ראיתי תגובה מצידך, להיפך כתבת תגובה שבאה לסתור את החלק השני במשפט שלו בלי להתייחס לראשון כלומר קיבלת את הטענות שלו בחלק הראשון שאתם מסכימים שזה מותר לו.

תקשיב... הוא לא לואי ה14.. הטבעונות זה לא גארי.. הוא בנאדם כמו כל אחד אחר.. בני אדם הם אלימים, הם היחידים שמסוגלים לרוע מודע בטבע.. הדבר היחיד שאפשר להגיד זה שתנועות מרי מוסריות הן בממוצע כוללות אנשים ששואפים לשיוויון מוסריות ועולם נקי מעוול ואלימות, ההגדרה של התנועות האילו פשוט רחבה יותר לגביי למי מגיע לא לסבול או להיות מדוכא מאשר ההגדרה הכללית של החברה.. אם אתה מתעקש לטריקים של דמוניזציה של דבר כל כך יפה אני לא יכולה או רוצה לשחק את המשחק הזה, ומיזה אני באמת אתחמק..

הטבעונות היא לא גרי, אבל גרי הוא חלק מהטבעונות והוא מוביל אחריו הרבה אנשים (כמו שהסכמת) ומעודד אלימות. שאר הטבעוניים רוצים כרגע רק אלימות בצורה עקיפה - לחוקק חוקים.

בקשר לילדים אני חושב שאתה רואה דברים מעניינים איפה שאין כאילו לראות.. התשובה היא לחלוטין כן אם אני אאמין שאין מחיר אישי בריאותי לילדים שלי.. ושעדיין אני אהיה אחראית מספיק לא אוטומטית להוסיף סבל לעולם אם אני אאמין שאין צורך.. זה בסוף הפואנטה של טבעונות.. לא לעשות יותר רע מימה שחייב.. לא חושבת שצריך להרוס את כל תשתית האינטרנט כדי לרצות את הטמבל ממקודם למשל.. או להפסיק לחרוש שדות או לעשות הלוויה לכל ג'וק.. אבל כן לחסוך חיים שלמים של התעללות יום יומית מחיות מודעות אינטליגנטיות וחברותיות רק בגלל שאני פשוט חזקה מהם יותר והם טעימים..

זאת אומרת שבמידה וכן יש מחיר אישי לבריאות הילדים את כן תתני להם לאכול בשר. זה כל מה שרציתי לשמוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית