אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

מי אמר שככה חשבתי? זה הרי ברור שמי שלא חושב כמוני יטען שהוא הצודק ואני הטועה

בנושא הספציפי הזה כן... כנראה שאכפת לי מבעלי חיים יותר מכל מי שבחר לזלזל... עובדה שגם אלה שחושבים שמרעה זה הפתרון האידיאלי לא באמת עושים משהו עם הרעיון בתיאוריה..
ואני לא אדישה לגורלם. מאוד אכפת לי מהם. די להוציא מהקשר דברים.
תהיה בטוח שאם היה פתרון גם לנושא שלהם הייתי קופצת על זה.. אני עדיין חושבת שהטיעונים שלי היו מספיק משכנעים. וכמו שרשמתי, זכותכם להשאר עם הטיעונים שלכם... אבל גם כשאתם טוענים שאתם בעד גידול בקר במרעה אתם לא בדיוק פועלים למען הרעיון.

מאד אכפת לך מעכברים? מה עשית למענם?

מאד אכפת לך מעכברים? מה עשית למענם?
זה לא שאני חושבת ששאלת את זה כי ככ אכפת לך מעכברים ורק בגלל שאני חושבת שזה עוד נושא להעלאת מודעות אני אענה ואגיד שאני לא משתמשת במלכודת דבק בבית.. ולא ברעל.. משחררת אותם לחופשי
מונעת מוות מיותר והתעללות מיותרת כל עוד יש דרכים אחרות..

הבעיה בעולם זה שאנשים מסוימים חושבים שהם יודעים יותר טוב איך כולם צריכים להתנהל. אם כל אחד היה עסוק בשלו ולא היה אכפת לו מאחרים היינו במצב מושלם. אבל כל זה לא קשור אליי, אני סה״כ זרמתי עם הטענות שלך וזה מה שיצא.

טוב אז בוא נסתכל על ילדים זורקים כלבים לאש , נעמוד מהצד ולא נעשה כלום.. נכון?

טוב אז בוא נסתכל על ילדים זורקים כלבים לאש , נעמוד מהצד ולא נעשה כלום.. נכון?
יש חוקים נגד רצח, סמים ואונס..זה אומר שאין רציחות, שימוש/סחר בסמים ואונס?
חקיקה נגד דבר מסויים לא אומר שלא יעשו את הדבר המסויים הזה.

יש חוקים נגד רצח, סמים ואונס..זה אומר שאין רציחות, שימוש/סחר בסמים ואונס?
חקיקה נגד דבר מסויים לא אומר שלא יעשו את הדבר המסויים הזה.
מגניב. אז חוקים לא שווים כלום ולא עוזרים למנוע או אפילו לצמצם כלום. אז בוא נבטל גם את החוקים נגד רצח ואונס.

מגניב. אז חוקים לא שווים כלום ולא עוזרים למנוע או אפילו לצמצם כלום. אז בוא נבטל גם את החוקים נגד רצח ואונס.
חוקים שקשורים ביחסי אדם-אדם(מרצח ועד לחוזים)הם קריטיים, זה בעצם התפקיד המרכזי של הממשלה-להיות בורר. אומנם החוקים האלה לא בהכרח אפקטיביים, אבל קיומם הכרחי.
חוקים נגד התעללות בבעלי חיים לא הביאו כמעט לשום תוצאות, לא מבחינת הרתעה לפחות. יותר מזה, לחוקים במערכת בירוקרטית יש נטייה 'להתפתח' לכיוונים שהמחוקק לא כיוון אליהם מלכתחילה. עוד מספר שנים, חוק נגד התעללות בבעלי חיים בכיף יוכל להתפתח לחוק שאוסר בצורה גורפת ניסויים בבעלי חיים בארץ. אי אפשר לחזות לאן חוק כזה יקח אותנו ואני אישית מעדיף להמנע מחקיקה פופוליסטית כזאת.

התעללות בבעלי חיים, אגב, זה רק תסמין. קצת כמו חום אצל חולה.

חוקים נגד התעללות בבעלי חיים לא הביאו כמעט לשום תוצאות, לא מבחינת הרתעה לפחות. יותר מזה, לחוקים במערכת בירוקרטית יש נטייה 'להתפתח' לכיוונים שהמחוקק לא כיוון אליהם מלכתחילה. עוד מספר שנים, חוק נגד התעללות בבעלי חיים בכיף יוכל להתפתח לחוק שאוסר בצורה גורפת ניסויים בבעלי חיים בארץ. אי אפשר לחזות לאן חוק כזה יקח אותנו ואני אישית מעדיף להמנע מחקיקה פופוליסטית כזאת.
את זה אתה יכול להגיד על כל חוק. זה לא מבטל את הצורך בהם. והגבול בין חקיקה פופוליסטית לחקיקה חיונית הוא בעיני המתבונן.
התעללות בבעלי חיים, אגב, זה רק תסמין. קצת כמו חום אצל חולה.
אין ספק שאתה צודק. אבל יש פה יצורים מסכנים שסובלים ממנה. אז עד שנטפל במחלה עצמה, חייבים לקחת אקמול.

את זה אתה יכול להגיד על כל חוק. זה לא מבטל את הצורך בהם. והגבול בין חקיקה פופוליסטית לחקיקה חיונית הוא בעיני המתבונן.

אין ספק שאתה צודק. אבל יש פה יצורים מסכנים שסובלים ממנה. אז עד שנטפל במחלה עצמה, חייבים לקחת אקמול.
אני לא יכול להגיד את זה על כל חוק. אם תעיין בספר החוקים של מדינת ישראל אתה תראה כמות רצינית מאוד של חוקים לא הכרחיים שפוגעים בזכויות הפרט שלך ואין להם כל קשר לתפקידי הממשלה. הגבול בין חקיקה פופוליסטית לחקיקה חיונית ממש לא נמצא בעיני המתבונן.

חקיקה לא תמנע התעללות בבעלי חיים ואין לי ספק שאם היא כן תמנע במידה כזו או אחרת התעללות בבעלי חיים אנחנו נקרא על יותר מקרים של התעללות בבתי ספר(תלמידים בתלמידים).

אני לא יכול להגיד את זה על כל חוק. אם תעיין בספר החוקים של מדינת ישראל אתה תראה כמות רצינית מאוד של חוקים לא הכרחיים שפוגעים בזכויות הפרט שלך ואין להם כל קשר לתפקידי הממשלה. הגבול בין חקיקה פופוליסטית לחקיקה חיונית ממש לא נמצא בעיני המתבונן.
מה זה תפקידי הממשלה? מה זה חוק לא הכרחי? אתה חושב באמת שהדעה שלך היא הדעה של כולם בנושאים האלה? נגעת פה באחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת בפוליטיקה בכל מדינה בעולם, כשכל מפלגה רואה את זה אחרת לגמרי, אבל אתה מדבר על זה בהחלטיות כאילו שבכלל אין פה מקום לדיון.
אין לי כוח או רצון להכנס לויכוח הזה, שיתחיל פה וייגמר בעמוד 30. מספיק שתקרא טיפה, רק טיפה, על ההבדלים בין המפלגה הרפובליקנית למפלגה הדמוקרטית בארה"ב כדי שתבין כמה הדברים האלה לא נכונים.
חקיקה לא תמנע התעללות בבעלי חיים ואין לי ספק שאם היא כן תמנע במידה כזו או אחרת התעללות בבעלי חיים אנחנו נקרא על יותר מקרים של התעללות בבתי ספר(תלמידים בתלמידים).
אה. אז אם כך, להפך, בוא נספק לילדים חיות קטנות וכלי עינויים מהאינקוויזיציה. העיקר שיהיה להם מפלט לאכזריות שלהם! מי יודע, אולי בגלל חוסר בהתעללות בבעלי חיים אנחנו כל כך מתדרדרים בהישגים שלנו במתמטיקה 🫤

מה זה תפקידי הממשלה? מה זה חוק לא הכרחי? אתה חושב באמת שהדעה שלך היא הדעה של כולם בנושאים האלה? נגעת פה באחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת בפוליטיקה בכל מדינה בעולם, כשכל מפלגה רואה את זה אחרת לגמרי, אבל אתה מדבר על זה בהחלטיות כאילו שבכלל אין פה מקום לדיון.
אין לי כוח או רצון להכנס לויכוח הזה, שיתחיל פה וייגמר בעמוד 30. מספיק שתקרא טיפה, רק טיפה, על ההבדלים בין המפלגה הרפובליקנית למפלגה הדמוקרטית בארה"ב כדי שתבין כמה הדברים האלה לא נכונים.

אה. אז אם כך, להפך, בוא נספק לילדים חיות קטנות וכלי עינויים מהאינקוויזיציה. העיקר שיהיה להם מפלט לאכזריות שלהם! מי יודע, אולי בגלל חוסר בהתעללות בבעלי חיים אנחנו כל כך מתדרדרים בהישגים שלנו במתמטיקה 🫤
הדעה שלי היא לא הדעה של כולם. להבדיל מהדעה הרווחת שתפקיד הממשלה הוא להיות האמא והאבא של כולם, הדעה שלי לא נכפת על אף אחד(גם אם הייתה מיושמת הלכה למעשה).
תפקיד הממשלה מסתכם בבית משפט, בצבא ובמשטרה. זה אומר הסדרת יחסי אדם-אדם בחוק ובוררות כשצריך. משטרה וצבא אני לא צריך להסביר.
חוקים מיותרים אלו חוקים שמגבילים את זכויות הפרט שלך. למשל החוק שמגביל(מונע למעשה)החזקה של נשק בישראל הוא חוק מיותר. איסור על נסיעה עם יותר משש ק"ג דבר ברכב ללא אישור בכתב ממועצת הדבר גם הוא חוק מיותר.
אם כל הדיירים בבניין שלך יחליטו בהחלטה דמוקרטית שהרכב שלך הוא שלהם, זה מתקבל על דעתך?לא?
מה אם כל העיר שלך תחליט שהרכוש שלך הוא שלם, זה מתקבל על דעתך?לא?
מה אם כל העיר תקים מפלגה שתרוץ לכנסת במטרה לקחת את הרכוש שלך, זה מתקבל על דעתך?לא?
מה אם הם הצליחו להגיע לכנסת ויעבירו חוק שיחייב אותך לתת להם את הרכוש שלך, זה מתקבל על דעתך?

כל מפלגה יכולה לראות מה שהיא רוצה. יש תפקידים לממשל. רוצה להרחיב את תפקידי הממשל?כי אני לא.
לרוב מפלגות רוצות יותר כח, לכן דעתם לא מעניינת אותי.

והתגובה שלך כמובן דמגוגית ולא באמת נגעת בנקודה. אתה מעדיף שיתעללו יותר בבני אדם מאשר בבעלי חיים?איך אתה יכול לדעת מה ההשלכות של חקיקה בנושא או לאן חקיקה כזו תתפתח?אני יכול לומר לך מיד שאף אחד לא יכול לחזות השלכות של חקיקה.
אחת ההשלכות של חקיקה שמעלה את המס על רווחי הון(השלכה שדווקא כן תועדה בחקר הכלכלי אמפירי אבל שיהיה)היא ירידה בתקבולי מס של הממשלה, ירידה בפעילות הבורסה ומעבר של משקיעים לתחום אחר..לנדל"ן.

בהצלחה עם כדור הבדולח שלך.

והתגובה שלך כמובן דמגוגית ולא באמת נגעת בנקודה. אתה מעדיף שיתעללו יותר בבני אדם מאשר בבעלי חיים?איך אתה יכול לדעת מה ההשלכות של חקיקה בנושא או לאן חקיקה כזו תתפתח?אני יכול לומר לך מיד שאף אחד לא יכול לחזות השלכות של חקיקה.
התגובה שלי דמגוגית? אתה מבהיל אותנו שאם לא ניתן לילדים להתעלל בחיות הם יתעללו אחד בשני, ואתה מאשים אותי בדמגוגיה? אתה בכלל יודע מה פירוש המילה דמגוגיה? אם אף אחד לא יכול לחזות השלכות של חקיקה, איך זה שאתה יכול לחזות מה יקרה אם נמנע מילדים להתעלל בחיות? וואו, באמת פוסט נהדר הרבצת פה.
כל מפלגה יכולה לראות מה שהיא רוצה. יש תפקידים לממשל. רוצה להרחיב את תפקידי הממשל?כי אני לא.
זה המשפט היחיד שמעניין בפוסט שלך. כי אתה לא מבין שמה שאתה רוצה - לא מעניין אף אחד. יש רוב, הוא זה שקובע, ואם זה לא מתאים לך, יש מדינות שבהן זה לא כך. ותחסוך ממני את הדוגמאות הסופר דמגוגיות לגבי הרוב שלוקח את הרכוש שלי, טוב?

התגובה שלי דמגוגית? אתה מבהיל אותנו שאם לא ניתן לילדים להתעלל בחיות הם יתעללו אחד בשני, ואתה מאשים אותי בדמגוגיה? אתה בכלל יודע מה פירוש המילה דמגוגיה? אם אף אחד לא יכול לחזות השלכות של חקיקה, איך זה שאתה יכול לחזות מה יקרה אם נמנע מילדים להתעלל בחיות? וואו, באמת פוסט נהדר הרבצת פה.

זה המשפט היחיד שמעניין בפוסט שלך. כי אתה לא מבין שמה שאתה רוצה - לא מעניין אף אחד. יש רוב, הוא זה שקובע, ואם זה לא מתאים לך, יש מדינות שבהן זה לא כך. ותחסוך ממני את הדוגמאות הסופר דמגוגיות לגבי הרוב שלוקח את הרכוש שלי, טוב?
אני לא מבהיל ולא נעליים. העליתי אפשרות, שאני בטוח שלא חשבת עליה, של מה יכול לקרות אם תעבור חקיקה כזאת ומה יוכל להתרחש עם חקיקה כזו בעתיד. אתה והרבה אנשים אחרים נוטים לחשוב רק על פן אחד של חקיקה ובסוף מעקמים את הפנים בהפתעה כשהתוצאות הן לא כפי שהם ציפו.

זה ממש מצחיק מה שכתבת. זה מה שאמרו בעבר במזרח גרמניה, אז אנשים באמת ארזו את התיקים כדי לעבור למערב..לשטאזי היו רעיונות אחרים.
למה דוגמא סופר דמגוגית, הרוב החליט לא?
אני רוצה לשנות את הלך הרוח במדינה. מתישהו יתרחש כזה שינוי. כמו שגילו ביוון, הבעיה בסוציאליזם זה שבסוף נגמר הכסף, ועוד לא דיברתי על זכויות פרט אה?

אני לא מבהיל ולא נעליים. העליתי אפשרות, שאני בטוח שלא חשבת עליה, של מה יכול לקרות אם תעבור חקיקה כזאת ומה יוכל להתרחש עם חקיקה כזו בעתיד. אתה והרבה אנשים אחרים נוטים לחשוב רק על פן אחד של חקיקה ובסוף מעקמים את הפנים בהפתעה כשהתוצאות הן לא כפי שהם ציפו.

זה ממש מצחיק מה שכתבת. זה מה שאמרו בעבר במזרח גרמניה, אז אנשים באמת ארזו את התיקים כדי לעבור למערב..לשטאזי היו רעיונות אחרים.
למה דוגמא סופר דמגוגית, הרוב החליט לא?
אני רוצה לשנות את הלך הרוח במדינה. מתישהו יתרחש כזה שינוי. כמו שגילו ביוון, הבעיה בסוציאליזם זה שבסוף נגמר הכסף, ועוד לא דיברתי על זכויות פרט אה?
🤣 השוואות עם גרמניה, אבל לא עם השואה? מה קרה, הבחירות הדמוקרטיות של 1933 הן כבר לא דוגמא טובה בשבילך?

אני מת על זה. אתה מאחל לי הצלחה עם כדור הבדולח שלי, בזמן שאתה מעלה אפשרויות הזויות מאין כמוהן(!) ולא מבין למה אני לא משפשף את העיניים בתדהמה ובהפתעה איך לא חשבתי על זה קודם. ענק!

🤣 השוואות עם גרמניה, אבל לא עם השואה? מה קרה, הבחירות הדמוקרטיות של 1933 הן כבר לא דוגמא טובה בשבילך?

אני מת על זה. אתה מאחל לי הצלחה עם כדור הבדולח שלי, בזמן שאתה מעלה אפשרויות הזויות מאין כמוהן(!) ולא מבין למה אני לא משפשף את העיניים בתדהמה ובהפתעה איך לא חשבתי על זה קודם. ענק!
מה הבעיה בלהעלות אפשרויות?ואיך אתה יכול לקבוע בצורה כזו פסקנית שהן 'הזויות'?אולי הן הזויות כמו הדעה שיותר מס הכנסה=/= יותר תקבולי מס?

אני לא חייב להשוות עם גרמניה, השוויתי עם השכונה שבה אתה גר, אתה כמובן בחרת באלגנטיות להתעלם מההשוואה הזאת.
אפשר גם להשוות עם ישראל. אם מחר יעלו את מס ההכנסה ל75%, כמה נראה לך יוכלו לעזוב?
*לקוח שבוי*

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית