הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

מה זה הזכות לרכוש? הזכות שאתה קבעת ששייכת לך כאדם? יופי ובעיני סטאלין אתה יכול למות נגד דעא"ש אם זה מה שהמדינה רוצה.

לא ברור מה תפיסת העולם שלך ואיך אפשר לנהל מדינה בלי לפגוע בזכות הזו.

אם החוק היחידי שקיים הוא הזכות לרכוש ואסור לפגוע בזכות זו, אז אתה לא משלם מיסים למשל, כי זהו הרכוש שלך, אתה גם לא חייב לציית לחוקים, כי הרי אסור להפעיל אלימות נגדך כדי לחייב אותך, מצד שני, אם כולם מתעסקים רק בשלהם, מי אמר שצריך מדינה? מה התפקיד של מדינה בעולם כזה?

כושי מחמד כבר אמרנו?

ברגע שאתה יוצר עולם שלכל אחד אכפת רק מעצמו ומהרכוש שלו אין סיבה ש"גזע"/לאום של אנשים לא ישעבד אנשים אחרים שחלשים ממנו. הדברים האלה נמנעים שלאנשים אכפת מהסביבה שלהם, אז נכון יש אנשים רעים בעולם אבל בזכות אותם אנשים טובים העולם כמו שאנחנו מכירים אותו לא קורס לחלוטין. הדברים האלו באים ביחד, עולם שבו החוק היחיד זה שאסור לפגוע בך(אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מחשיב גם את זה כי לא ציינת זאת) או ברכוש שלך זה עולם שבו כל אחד חושב רק על עצמו, אחרת אם רוב האנשים לא היו חושבים רק על עצמם היו נחקקים חוקים נוספים ואז "החוק היחיד הזה שצריך להיות קיים" כבר לא היה החוק היחיד.
כמה סמים עישנת לפניי שכתבת את השטות הזאת?
מי יקבע אילו חוקים ראוי לחוקק ואילו לא? שריפת גורים זה לא חשוב מספיק כנראה מבחינתך, ואני מניח שרצח זה כן, לדוגמה. אז מי מותח את הקו?
חוקים צריכים להחקק בצורה כזו שהם אינם פוגעים בזכויות הפרט אלא באים להגן על הזכויות האלה, ללא הגבלתן.
אם כל דבר, כולל הגוף שלך, נחשב כרכוש שלך, פגיעה בדשא של הבית שלך שווה לפגיעה בגוף שלך?
יש לך יכולת הסקת מסקנות קלוקלת.
אפשר להכניס אותם לאותה קטגוריה, פגיעה ברכוש, החומרה היא שונה.
מה יותר חמור, לגנוב ארטיק או לשדוד בנק?
@DDT
נתקעתם על לנסות לעשות לי דמוניזציה על האכזריות שלי לעכברים כדי להצדיק את ההרג הישיר שלכם לצלחת.. אז לפחות תקראו את הלינק הזה.. ואם הדו פרצופיות הזאת זה מה שעוצר אתכם מהרחמים שאתם מתים להפגין, אז תקראו את המחקר הזה.. שמצוטט גם במקומות לא טבעוניים.. ולפחות תוכלו להתרכז מעכשיו בדו פרצופיות שלכם..
http://www.theflamingvegan.com/view...als-killed-when-grain-is-harvested-for-vegans

והאמת! אתם גם שטופי מוח, ומאמינים לתעשייה שמכרה לכם את כל השקרים מדוע אתם בסדר (בעצם אני עם החיבה שלי להתרחק מתאגידים והתוצר שלהם היא זאת שאוכלת לוקשים לא, אתם הכי הומניים?! ) בוא נגיד את זה ככה... אני כבר ממש לא רוצה להמשיך את הדיון.. בלי קשר לטבעונות.. חלקכם באמת מבאס אותי על המין הגברי..
זה לא הסגנון שלי להתווכח עם כמה גברים שרק מחפשים תירוצים, לנסות לנצח את הטבעונית, להראות לה שהיא לא באמת אמפתית.. איזה דחף דוחה בבנאדם ללעוג למשהו שאין עוררין שביסוד שלו הוא כזה יפה.. מוציאים הכל מההקשר.. מחפשים דוגמה נגדית תלושה כמו רבע עכבר בשדה, או גארי.. באמת נמאס לי... בוא נסיים את זה כאן.. אף אחד לא שכנע פה אף אחד.. אתם חושבים שאני חיה בסרט, ואני חושבת שחלקכם החלק באנושות ששומר אותנו פרימיטיביים מידי קצת.. אבל כל אחד זכאי לפרספקטיבה שלו.. לבריאות עם הסטייק..
הנה לך פרט קטן ויפה
את צודקת לחלוטין. כי להלחם בצורה אלימה בבעלי עסקים שמוכרים אוכל לא טבעוני זה לא פרימיטיבי.
בהצלחה עם להאכיל 7-8 מיליארד אנשים עם עשב.
קצת מצחיק שהמון טבעונים הם גם נגד הנדסת גנטית של אוכל.. את מוזמנת לקרוא על הנזקים של איסור מכירה של אורז זהוב במזרח ואיסור על השימוש בDDT במלחמה במלריה.

הקו נמתח בפגיעה ברכוש שלך. זה החוק היחיד שצריך להיות קיים ולא ניתן לשינוי או לשיקול דעת של אף אחד.
תקשיב טוב, כי זו הפעם האחרונה שאני מגיב לך. החוק אומר שיש לך את הזכות לרכוש. הגוף שלך הוא חלק מהרכוש שלך. להפוך אותך לעבד זו חתיכת פגיעה ברכוש ולכן זה יהיה נגד החוק.
מה יש לך מהפאקינג רכוש שלך? מה נטפלת דווקא לזה, ומה פתאום אתה מכבד את זה ומצטט לי מה החוק אומר בנושא הזה? החוק גם מדבר על צער בעלי חיים, לא ראיתי שאתה כל כך מתרשם ממנו.
פיי איזה בלאגן עוללתי, אני ממש מרוצה
שקט סייבורג צעיר. תן לאנשים הרגילים לריב...
אתה יודע מה אומרים, אבן שזרק טמבל אחד לבאר!!

מה יש לך מהפאקינג רכוש שלך? מה נטפלת דווקא לזה, ומה פתאום אתה מכבד את זה ומצטט לי מה החוק אומר בנושא הזה? החוק גם מדבר על צער בעלי חיים, לא ראיתי שאתה כל כך מתרשם ממנו.

אתה יודע מה אומרים, אבן שזרק טמבל אחד לבאר!!
כבר הסברתי לך, חוקי צער בעלי חיים הם פשוט מיותרים ובמקרים רבים פשוט אינם ניתנים לאכיפה. אני אזהר ואומר שברוב המקרים הם לא ניתנים לאכיפה.
רכוש זו דוגמא קלאסית לזכויות פרט.

כבר הסברתי לך, חוקי צער בעלי חיים הם פשוט מיותרים ובמקרים רבים פשוט אינם ניתנים לאכיפה. אני אזהר ואומר שברוב המקרים הם לא ניתנים לאכיפה.
רכוש זו דוגמא קלאסית לזכויות פרט.
עוד לא הבנת מכל השיחה של אתמול? שנחזור כמה לא אתה ולא אלכס קובעים מה זה זכות פרט בסיסית ומה זה חוק מיותר?

עוד לא הבנת מכל השיחה של אתמול? שנחזור כמה לא אתה ולא אלכס קובעים מה זה זכות פרט בסיסית ומה זה חוק מיותר?
אני חושב שאתה לא הפנמת שום דבר מהשיחה של אתמול. בין היתר, מהו אפקט היד הנעלמת.
ואתה צודק, אני לא קובע מהיא זכות פרט בסיסית, אני קובע מהי זכות פרט. אין כזה דבר זכות פרט בסיסית וזכות פרט רשות.

אני חושב שאתה לא הפנמת שום דבר מהשיחה של אתמול. בין היתר, מהו אפקט היד הנעלמת.
ואתה צודק, אני לא קובע מהיא זכות פרט בסיסית, אני קובע מהי זכות פרט. אין כזה דבר זכות פרט בסיסית וזכות פרט רשות.
אני לא הפנמתי? 🤣 תקרא שוב כל מה שהיה אתמול. נדבר אחר כך.

אני לא הפנמתי? 🤣 תקרא שוב כל מה שהיה אתמול. נדבר אחר כך.
תחזור לעמוד 22-23 ותראה איך אתה הפסקת להגיב לדברים שאני כתבתי. אל תהפוך את הצלחת חביבי.
אבל זה בסדר אני מוכן להסביר לך שוב על אפקט היד הנעלמת אם צריך.

אתה כנראה לא מבין: לא אתה קובע מה נופל לתוך הקטגוריה של אחריות הממשלה, ומה לא. לא אתה קובע איזה חוקים יחוקקו, ואיזה לא, וזה בכלל לא משנה מאיזו סיבה. בכל העולם פרלמנטים יושבים על המדוכה בדיוק לגבי הנקודה הזו, ומלחמות שלמות מתחוללות על רקע השאלה מה תפקיד הממשלה ומהם זכויות הפרט הבסיסיות. יש רוב, הוא קובע, ואם זה לא נראה לך, אז אני ממש לא מצליח לקלוט איך אתה נמצא בצד של אלה שגינו את @sunshine ואותי שאנחנו מנסים להחיל את המוסר העליון שלנו על כולם.

🤣🤣
זאת ההודעה האחרונה הרצינית שכתבתי, לא ממש הגבת עליה - רק הצעת הצעה הזויה לגבי דיקטטורים, שגם על זה התפוצצתי מצחוק.
פספסתי משהו? אם כן, תצטט לי, אני אשמח להמשיך. היה נורא משעשע אתמול ללמוד יחד דמגוגיה מהי.

אם אתה חושב שהרוב קובע את זכויות הפרט, אתה חלק מהבעיה אמיגו.
במקום שבו הרוב קובע את זכויות הפרט הוא גם יחיל את המוסר העליון שלו על אחרים. אני לא מנסה להחיל עלייך שום דבר אם לא שמת לב.
זאת ההודעה האחרונה הרצינית שכתבתי, לא ממש הגבת עליה - רק הצעת הצעה הזויה לגבי דיקטטורים, שגם על זה התפוצצתי מצחוק.
פספסתי משהו? אם כן, תצטט לי, אני אשמח להמשיך. היה נורא משעשע אתמול ללמוד יחד דמגוגיה מהי.
דמוקרטיה היא לא ערך עליון, חופש, חירות וזכויות אדם-כן.
אתה יכול להתפוצץ מצחוק עד מחר, נתתי לך דוגמא פר-אקסלנס מה קורה כשאתה שומר על זכויות אדם של אנשים ובפרט הזכות לרכוש. אני יכול לתת לך דוגמא לדמוקרטיות רקובות ולדיקטטורות נהדרות. בוא נשחק את המשחק.
יתר על כן, הבאתי דוגמא לאפקט היד הנעלמת בחקיקה. סליחה, הבאתי לך מספר דוגמאות של היד הנעלמת שעליהן אתה לא הגבת או מחוסר ידע או מחוסר רצון.
לפסול דעות ולומר 'הזויות', 'בלתי אפשריות', 'לא סבירות', 'לא הגיוניות', זה לא להגיב לגופו של עניין אגב. רק מראה את חוסר המודעות שלך לעניין בסופו של יום.

ולא אמרת לי..אם דיירי הבלוק שלך בהחלטת רוב יחליטו לחלט את הרכוש שלך..זה בסדר?

דמוקרטיה היא לא ערך עליון, חופש, חירות וזכויות אדם-כן.
אתה יכול להתפוצץ מצחוק עד מחר, נתתי לך דוגמא פר-אקסלנס מה קורה כשאתה שומר על זכויות אדם של אנשים ובפרט הזכות לרכוש. אני יכול לתת לך דוגמא לדמוקרטיות רקובות ולדיקטטורות נהדרות. בוא נשחק את המשחק.
יתר על כן, הבאתי דוגמא לאפקט היד הנעלמת בחקיקה. סליחה, הבאתי לך מספר דוגמאות של היד הנעלמת שעליהן אתה לא הגבת או מחוסר ידע או מחוסר רצון.
לפסול דעות ולומר 'הזויות', 'בלתי אפשריות', 'לא סבירות', 'לא הגיוניות', זה לא להגיב לגופו של עניין אגב. רק מראה את חוסר המודעות שלך לעניין בסופו של יום.

ולא אמרת לי..אם דיירי הבלוק שלך בהחלטת רוב יחליטו לחלט את הרכוש שלך..זה בסדר?
על איזה זכויות אדם אתה שומר כשאתה מונע מאדם לנהוג שיכור?

רכוש, חיים
בצורה עקיפה, נכון.
הרי לא אכפת לנו מאותו אידיוט שבחר לנהוג שיכור, אכפת לנו מההשפעה העקיפה שהוא עלול לגרום לאחרים.
כמעט כל חוק שאני מכיר שומר בצורה עקיפה או ישירה על חיים או על רכוש. כולל החוקים שנראים לך מיותרים

בצורה עקיפה, נכון.
הרי לא אכפת לנו מאותו אידיוט שבחר לנהוג שיכור, אכפת לנו מההשפעה העקיפה שהוא עלול לגרום לאחרים.
כמעט כל חוק שאני מכיר שומר בצורה עקיפה או ישירה על חיים או על רכוש. כולל החוקים שנראים לך מיותרים
לא בצורה עקיפה, בצורה ישירה. נהג שיכור משפיע בצורה ישירה על חיים של אנשים ורכוש של אנשים, אין פה השפעה עקיפה אלא השפעה ישירה. אני לא מכיר הרבה חוקים שבאים לשמור על החיים או על הרכוש.
אגב אני לא נגד חוקים או חקיקה, אני נגד חוקים מיותרים וחקיקה מיותרת.
אגב אני לא מדבר על הנהג השיכור לא כי הוא אידיוט(זו דעה), אלא בגלל שהוא במודע בחר לנהוג תחת השפעת אלכוהול..זו בחירה שהוא עשה והוא יקח עליה אחריות אם יקרה לו משהו בגלל ההחלטה הזאת. אחריות אישית, משהו לא פופולרי בשיח הציבורי בישראל.

לא בצורה עקיפה, בצורה ישירה. נהג שיכור משפיע בצורה ישירה על חיים של אנשים ורכוש של אנשים, אין פה השפעה עקיפה אלא השפעה ישירה. אני לא מכיר הרבה חוקים שבאים לשמור על החיים או על הרכוש.
אגב אני לא נגד חוקים או חקיקה, אני נגד חוקים מיותרים וחקיקה מיותרת.
אגב אני לא מדבר על הנהג השיכור לא כי הוא אידיוט(זו דעה), אלא בגלל שהוא במודע בחר לנהוג תחת השפעת אלכוהול..זו בחירה שהוא עשה והוא יקח עליה אחריות אם יקרה לו משהו בגלל ההחלטה הזאת. אחריות אישית, משהו לא פופולרי בשיח הציבורי בישראל.
אני מסכים איתך, ונעזוב לרגע בצד את העניין של האם זה בצורה ישירה או עקיפה כי זאת לא רלוונטי
הנקודה שלי היא שכמעט כל חוק שומר על רכוש או חיים בצורה ישירה או עקיפה, אם תחשוב על זה לרגע.

אני מסכים איתך, ונעזוב לרגע בצד את העניין של האם זה בצורה ישירה או עקיפה כי זאת לא רלוונטי
הנקודה שלי היא שכמעט כל חוק שומר על רכוש או חיים בצורה ישירה או עקיפה, אם תחשוב על זה לרגע.
פשוט לא נכון.
איך החוקים שמגבילים מאוד את אחזקת הנשק האישי בארץ שומרים על החיים או על הרכוש?אדרבא.
איך החוק שמגביל אותך להובלה של 6 ק"ג דבש ללא אישור שומר על החיים או על הרכוש?
איך חוק הספרים בא להגן על החיים או על הרכוש?

מה זה השרשורפלצת הזה? הפסדתי דברים מעניינים? 😛

@Rhino אמר שמרצ זה התוצר החשוב ביותר של הדמוקרטיה הישראלית.

לפני 20 שנה, גם אני הייתי תומך מרצ. מאז קרו לא מעט דברים - האינתיפאדה השנייה, פיגועים, חומת מגן, לבנון השנייה, עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן. אבל מרצ עדיין נשארים בחלומות בהקיץ שלהם מלפני 20 שנה באוסלו.

פשוט לא נכון.
איך החוקים שמגבילים מאוד את אחזקת הנשק האישי בארץ שומרים על החיים או על הרכוש?אדרבא.
איך החוק שמגביל אותך להובלה של 6 ק"ג דבש ללא אישור שומר על החיים או על הרכוש?
איך חוק הספרים בא להגן על החיים או על הרכוש?
מודה שאין לי כוח להיכנס לדיון הזה, רק רציתי להוסיף פה עוד איזה דעה, אז אני לא ימשיך את הדיון..
רק אגיד שאם תחפש מספיק טוב, תבין למה חוקים שומרים בצורה כזאת או אחרת על חיים או רכוש - גם חוק הספרים
לגבי אחזקת נשק -כן אני מכיר את הדעה התמימה הזאת שברגע שלכולם יהיה נשק הכל יהיה טוב - מצטער, זה תלוש מהמציאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית