הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

מודה שאין לי כוח להיכנס לדיון הזה, רק רציתי להוסיף פה עוד איזה דעה, אז אני לא ימשיך את הדיון..
רק אגיד שאם תחפש מספיק טוב, תבין למה חוקים שומרים בצורה כזאת או אחרת על חיים או רכוש - גם חוק הספרים
לגבי אחזקת נשק -כן אני מכיר את הדעה התמימה הזאת שברגע שלכולם יהיה נשק הכל יהיה טוב - מצטער, זה תלוש מהמציאות.
אתה מודע לזה שהמחקרים מצביעים על כך שאתה טועה?איסלנד למשל, זו דוגמא נהדרת לכך. כמעט לכל אזרח יש שם נשק, מס' הרציחות הנמוך ביבשת.
מאז שהוטל איסור כמעט מוחלט על החזקת נשק אישי בבריטניה, מס' הרציחות פר 100 אלף איש הוא הגבוה ביבשת ו! הוא גבוה משל ארה"ב.
מחקר שביצעה אוניברסיטת הרווארד מצביע על כך שקיים קשר ישר בין החזקת כלי נשק וירידה במספרים של פשעים אלימים.

חוק הסופרים הוכח ככשלון חרוץ בכל פן אפשרי. הוא לא בא להגן על שום דבר למעט אולי הסופרים הותיקים תוך כדי דריסה מוחלטת של השאר. כמו שאתה מבין, לדרוס אנשים זה לא להגן עליהם.
לפני 20 שנה, גם אני הייתי תומך מרצ. מאז קרו לא מעט דברים - האינתיפאדה השנייה, פיגועים, חומת מגן, לבנון השנייה, עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן. אבל מרצ עדיין נשארים בחלומות בהקיץ שלהם מלפני 20 שנה באוסלו.
אתה לא מי שחשבתי שאתה:cray:

אתה מודע לזה שהמחקרים מצביעים על כך שאתה טועה?איסלנד למשל, זו דוגמא נהדרת לכך. כמעט לכל אזרח יש שם נשק, מס' הרציחות הנמוך ביבשת.
מאז שהוטל איסור כמעט מוחלט על החזקת נשק אישי בבריטניה, מס' הרציחות פר 100 אלף איש הוא הגבוה ביבשת ו! הוא גבוה משל ארה"ב.
מחקר שביצעה אוניברסיטת הרווארד מצביע על כך שקיים קשר ישר בין החזקת כלי נשק וירידה במספרים של פשעים אלימים.
מותר לי להיות גזען?

חוק הסופרים הוכח ככשלון חרוץ בכל פן אפשרי. הוא לא בא להגן על שום דבר למעט אולי הסופרים הותיקים תוך כדי דריסה מוחלטת של השאר. כמו שאתה מבין, לדרוס אנשים זה לא להגן עליהם.

אתה לא מי שחשבתי שאתה:cray:

מי חשבת שאני?

דמוקרטיה היא לא ערך עליון, חופש, חירות וזכויות אדם-כן.
אתה יכול להתפוצץ מצחוק עד מחר, נתתי לך דוגמא פר-אקסלנס מה קורה כשאתה שומר על זכויות אדם של אנשים ובפרט הזכות לרכוש. אני יכול לתת לך דוגמא לדמוקרטיות רקובות ולדיקטטורות נהדרות. בוא נשחק את המשחק.
יתר על כן, הבאתי דוגמא לאפקט היד הנעלמת בחקיקה. סליחה, הבאתי לך מספר דוגמאות של היד הנעלמת שעליהן אתה לא הגבת או מחוסר ידע או מחוסר רצון.
לפסול דעות ולומר 'הזויות', 'בלתי אפשריות', 'לא סבירות', 'לא הגיוניות', זה לא להגיב לגופו של עניין אגב. רק מראה את חוסר המודעות שלך לעניין בסופו של יום.

ולא אמרת לי..אם דיירי הבלוק שלך בהחלטת רוב יחליטו לחלט את הרכוש שלך..זה בסדר?
אני באמת מתפוצץ מצחוק. אתמול זה בנה לי את האימון, היום האימון שלי בערב, יש מצב שנמשיך את זה אז?

הסברתי לך כבר שלאפשרויות הזויות - קוראים דמגוגיה. לא הבנת את זה אתמול? לספר לי שיקחו את הרכוש שלי בגלל שיש דמוקרטיה, או יותר מצחיק - שאסור להפריע לפסיכופטים להתעלל בחיות אחרת הם יתעללו בילדים אחרים! - קוראים דמגוגיה. זה ניסיון להפחיד באמצעות "בווו!!!". אתה מתפלא שאני לא עונה לעניין? אני מתפלא שאני עדיין עונה.

דיקטטורות נהדרות? מר סטאלין היקר, אני מעדיף דמוקרטיה שתתן לי, ובכן, את הרכב הכנסת הנוכחי - ולא את הדיקטטורה הנפלאה שאתה מבטיח לי. ועצם העובדה שאתה מציע דיקטטורות "נהדרות" - שוב, גורמת לי לתהות, למה אני עדיין מגיב. חוסר המודעות שלי? אני מודע לענין כנראה כשהיית בגן חובה, אני מאמין בקפיטליזם ובממשלה קטנה הרבה יותר ממך, אבל הדרך שלך להגן על הענין - פשוט קורעת.

שתמיד היית איש ימין. לא שמעתי על יותר מדי אנשים שחצו את הקו

אני חושב שרוב מי שמגדיר את עצמו גם כיום כימני יודע שבסופו של דבר תצטרך להיות איזושהי פשרה היסטורית על ארץ ישראל, בדיוק כמו שהיה עם מצרים. אני פשוט לא חושב שכרגע יש פרטנר כלשהו, לא מכחיש השואה, ובוודאי לא החמאס, ובוודאי שמכחיש השואה לא יכול לחתום על משהו שיהיה שווה את הנייר שעליו הוא מודפס לגבי עזה. הסכסוך הזה הוא מזמן לא סכסוך טריטוריאלי. הוא סכסוך דתי, ג'יהאדיסטי, ועם המון אינטרסים מנוגדים גם בתוך העולם הערבי עצמו. ואני גם חושב שביבי עם הרופסות שלו הוא הנכס האסטרטגי הכי חשוב של החמאס. יותר מהטילים ומהמנהרות.

אני באמת מתפוצץ מצחוק. אתמול זה בנה לי את האימון, היום האימון שלי בערב, יש מצב שנמשיך את זה אז?

הסברתי לך כבר שלאפשרויות הזויות - קוראים דמגוגיה. לא הבנת את זה אתמול? לספר לי שיקחו את הרכוש שלי בגלל שיש דמוקרטיה, או יותר מצחיק - שאסור להפריע לפסיכופטים להתעלל בחיות אחרת הם יתעללו בילדים אחרים! - קוראים דמגוגיה. זה ניסיון להפחיד באמצעות "בווו!!!". אתה מתפלא שאני לא עונה לעניין? אני מתפלא שאני עדיין עונה.

דיקטטורות נהדרות? מר סטאלין היקר, אני מעדיף דמוקרטיה שתתן לי, ובכן, את הרכב הכנסת הנוכחי - ולא את הדיקטטורה הנפלאה שאתה מבטיח לי. ועצם העובדה שאתה מציע דיקטטורות "נהדרות" - שוב, גורמת לי לתהות, למה אני עדיין מגיב. חוסר המודעות שלי? אני מודע לענין כנראה כשהיית בגן חובה, אני מאמין בקפיטליזם ובממשלה קטנה הרבה יותר ממך, אבל הדרך שלך להגן על הענין - פשוט קורעת.
מי אתה שתקבע איזו אפשרות היא הזויה או לא?האם אתה מחזיק בכל הידע בגלקסיה ויודע לחשב הסתברותית סיכויי התרחשות של כל אפשרות?כבר אמרתי לך, להרבה אנשים נראה שירידה במסים תגרום לירידה בתקבולי מס והאפשרות ה'הזויה' היא שבעצם תהיה עליה בתקבולי מס. מה לדעתך מתרחש כאשר מורידים מסים לנקודה מסויימת?זה בסדר אני בטוח שאתה עסוק בלצחקק במכון 😃

מתי אני סיפרתי לך שיקחו לך את הרכוש בצורה דמוקרטית?שאלתי רק אם אתה בסדר עם זה.
אגב זה לא שזה לא קורה-מכס, מסים, קנסות..לקיחת רכוש בצורה דמוקרטית. אני מניח שלא השקעת בזה אונקיה של חשיבה כי היית עסוק בלצחקק לך במכון.

אמרתי שדיקטטורה זה פתרון נהדר?אמרתי שדמוקרטיה אינה ערך עליון. יש הבדל.
אני חושב שרוב מי שמגדיר את עצמו גם כיום כימני יודע שבסופו של דבר תצטרך להיות איזושהי פשרה היסטורית על ארץ ישראל, בדיוק כמו שהיה עם מצרים. אני פשוט לא חושב שכרגע יש פרטנר כלשהו, לא מכחיש השואה, ובוודאי לא החמאס, ובוודאי שמכחיש השואה לא יכול לחתום על משהו שיהיה שווה את הנייר שעליו הוא מודפס לגבי עזה. הסכסוך הזה הוא מזמן לא סכסוך טריטוריאלי. הוא סכסוך דתי, ג'יהאדיסטי, ועם המון אינטרסים מנוגדים גם בתוך העולם הערבי עצמו. ואני גם חושב שביבי עם הרופסות שלו הוא הנכס האסטרטגי הכי חשוב של החמאס. יותר מהטילים ומהמנהרות.
ממליץ לך לקרוא את הספר סיפוח עכשיו של קרוליין גליק

מי אתה שתקבע איזו אפשרות היא הזויה או לא?האם אתה מחזיק בכל הידע בגלקסיה ויודע לחשב הסתברותית סיכויי התרחשות של כל אפשרות?

מתי אני סיפרתי לך שיקחו לך את הרכוש בצורה דמוקרטית?שאלתי רק אם אתה בסדר עם זה.
אגב זה לא שזה לא קורה-מכס, מסים, קנסות..לקיחת רכוש בצורה דמוקרטית. אני מניח שלא השקעת בזה אונקיה של חשיבה כי היית עסוק בלצחקק לך במכון.

אמרתי שדיקטטורה זה פתרון נהדר?אמרתי שדמוקרטיה אינה ערך עליון.

ממליץ לך לקרוא את הספר סיפוח עכשיו של קרוליין גליק

יש מצב לקבל תקציר של כמה שורות?

בתור מה אתה שואל אותי?😲
אני צוחק.
בקיצור, במדינה שבה יש כל כך הרבה ערסים (בין אם יהודים או ערבים) - זה מועד לכישלון. ואם אתה חי בסרט שאיש הייטק שעובד מ-8 בבוקר עד 8 בערב ימצא זמן לתרגל תפעול בנשק - אתה מנותק מהמציאות. יותר מזה, אתה חושב שלכל אחד יש אפשרות (פיזית או פסיכולוגית) להחזיק נשק? ואתה חושב שזה שיש לך נשק זה הופך אותך לחסין ? גם אם אתה מומחה בתפעול שלו?

אם החוק היחידי שקיים הוא הזכות לרכוש ואסור לפגוע בזכות זו, אז אתה לא משלם מיסים למשל, כי זהו הרכוש שלך, אתה גם לא חייב לציית לחוקים, כי הרי אסור להפעיל אלימות נגדך כדי לחייב אותך, מצד שני, אם כולם מתעסקים רק בשלהם, מי אמר שצריך מדינה? מה התפקיד של מדינה בעולם כזה?
ברור שלא צריך מדינה אם אני מאמין בזכות שאתה החלטת בשבילי, אני יכול גם להאמין שיש לך זכות לדיור בתל אביב כי הדרום מסריח ואני יכול גם להאמין שיש לך זכות לסיים 12 שנות לימוד אפילו אם לך מספיק שכל בשביל להוציא בגרות.
מאיפה ההנחה שקיים לך את הזכות הזאת?

אני צוחק.
בקיצור, במדינה שבה יש כל כך הרבה ערסים (בין אם יהודים או ערבים) - זה מועד לכישלון. ואם אתה חי בסרט שאיש הייטק שעובד מ-8 בבוקר עד 8 בערב ימצא זמן לתרגל תפעול בנשק - אתה מנותק מהמציאות. יותר מזה, אתה חושב שלכל אחד יש אפשרות (פיזית או פסיכולוגית) להחזיק נשק? ואתה חושב שזה שיש לך נשק זה הופך אותך לחסין ? גם אם אתה מומחה בתפעול שלו?
אם אין לי את היכולת לתפעל נשק, לא אקנה נשק. כיום, כל מי שרוצה להשיג נשק בצורה לא חוקית יכול. הבעיה זה שלאנשים שומרי חוק איך דרך להשיג נשק בצרוה חוקית כדי להגן על עצמם.
לדעתי זה דיון כשלעצמו, וקצת מנותק מהנושא הנוכחי. אם בא לך, בכיף.

מה שכן יש לך זכות להיות גזען 😃 רק אל תרצח אנשים וכאלה ;)

מי אתה שתקבע איזו אפשרות היא הזויה או לא?
אתה מדבר על ידע עילאי וקביעות מה הזוי ומה לא? 😲
להרבה אנשים נראה שירידה במסים תגרום לירידה בתקבולי מס והאפשרות ה'הזויה' היא שבעצם תהיה עליה בתקבולי מס. מה לדעתך מתרחש כאשר מורידים מסים לנקודה מסויימת?
אל תצחיק אותי. כבר הסברתי לך שאני מתעניין בזה הרבה לפניך. אם אתה רוצה שיעור (נלהב) בכלכלה קפיטליסטית - אל תתבייש לבקש.
זה בסדר אני בטוח שאתה עסוק בלצחקק במכון 😃
🤣🤣 1:0

אתה מדבר על ידע עילאי וקביעות מה הזוי ומה לא? 😲

אל תצחיק אותי. כבר הסברתי לך שאני מתעניין בזה הרבה לפניך. אם אתה רוצה שיעור (נלהב) בכלכלה קפיטליסטית - אל תתבייש לבקש.

🤣🤣 1:0
אתה יכול להאמין במה שבא לך ולהתעניין במה שבא לך. בן אדם שמסווג זכויות פרט ל'רשות' ו'חובה' לא קפיטליסט(בוא נראה אם יש לך את הידע לסתור אותי כי אמפירית זה לא נכון ^_^)
אני לא קובע מה הזוי ומה לא, אני לא טוען לבעלות כל הידע בעולם, בעיקר לא ביחס לחקיקה וליד הנעלמת שלה. אתה לעומת זאת כן טוען זאת, שאפו.

אתה יכול להאמין במה שבא לך ולהתעניין במה שבא לך. בן אדם שמסווג זכויות פרט ל'רשות' ו'חובה' לא קפיטליסט(בוא נראה אם יש לך את הידע לסתור אותי כי אמפירית זה לא נכון ^_^)
אני לא קובע מה הזוי ומה לא, אני לא טוען לבעלות כל הידע בעולם, בעיקר לא ביחס לחקיקה וליד הנעלמת שלה. אתה לעומת זאת כן טוען זאת, שאפו.
לא, אתה לא טוען לבעלות על הידע. אתה רק טוען שאתה יודע יותר טוב מכולם. ולא נמאס לך כבר מהיד הנעלמת הזאת? מה זה, הביטוי היומי?

מה יש לך מהפאקינג רכוש שלך? מה נטפלת דווקא לזה, ומה פתאום אתה מכבד את זה ומצטט לי מה החוק אומר בנושא הזה? החוק גם מדבר על צער בעלי חיים, לא ראיתי שאתה כל כך מתרשם ממנו.

באמת עוד לא הבנת?

https://www.lbs.co.il/threads/21168/
על איזה זכויות אדם אתה שומר כשאתה מונע מאדם לנהוג שיכור?

אין שום סיבה למנוע מבן אדם שיכור לנהוג.
מותר לי להיות גזען?

ברור.

מכיר, מכיר. כמו שכבר הסברתי, אני קפיטליסט דוגל בממשלה קטנה ובמשק חופשי לא פחות ממך, פשוט משעשע אותי לאן לקחתם את זה.
אין שום סיבה למנוע מבן אדם שיכור לנהוג.
אתה מבין? אתה יודע שאתה צוחק. אני יודע שאתה צוחק. אבל יש פה הרבה אנשים שקונים את החירטוטים האלה ומדברים כמוך, מתוך אמונה שאתה באמת צודק. לא יפה.

מכיר, מכיר. כמו שכבר הסברתי, אני קפיטליסט דוגל בממשלה קטנה ובמשק חופשי לא פחות ממך, פשוט משעשע אותי לאן לקחתם את זה.

אתה מבין? אתה יודע שאתה צוחק. אני יודע שאתה צוחק. אבל יש פה הרבה אנשים שקונים את החירטוטים האלה ומדברים כמוך, מתוך אמונה שאתה באמת צודק. לא יפה.

אני לא צוחק, אני רציני לגמרי. לא מבין מה משעשע אותך בלאן לקחתי את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית