הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

מי דיבר על התקשורת? אפשר לשמוע אתכם בכל מקום. קבוצות בפייסבוק, פורומים, חדרי כושר, חנויות. כל טבעוני ידאג לציין שהוא טבעוני ושאני רוצח ואנס. אני יודע שכיף להגיד שאני קורבן של התקשורת/קפיטליזם/תאגידים/החברה וכו׳, אבל תנסי להתנער קצת מהדיבור של הפקולטה למדעי הרוח.
אנס?... 🙄

השמיעה שלך נורא סלקטיבית.
אז "הטיעון הלוגי" שלך מתבסס ע"פ חוויה אישית שלך? החוויה האישית שלי אחרת. רוב הטבעונים שאני מכירה (לא אלו שהכרתי דרך עיתונים וסרטונים וראלים!) הם מתונים ולא כופים את הדעות שלהם על אחרים בצורות אלימות. וגם אם תשאל את רוב החברים הלא טבעונים שלי הם יסכימו איתי.

ובכללי, מה הבעיה בזה שאני אציין שאני טבעונית? איך זה פוגע בך? אני יכולה להעלות רעיונות בדיוק כמו שאתה יכול.

זה כמו שאתה תציין שאתה "מרים" ומישהו יבוא ויגיד לך "יואו כל אלה שמרימים בחדר כושר.. הם כל הזמן מטיפים ואומרים לאחרים שהם שחיפים!"

בקיצור, עשית פה עניין מכלום.

הטיעון הלוגי שלי בכלל לא נגע בזה. איכשהו את הפכת את זה לנושא המרכזי. הטיעון הלוגי שלי היה שלך יש כשלים לוגים בכל הטענות.

ולא אמרתי שיש בעיה לציין שאת טבעונית. החלטת לקרוא רק חצי מהמשפט באופן מעניין. בכל מקרה, חבל על האנרגיות שלי. את מוכיחה כל פעם מחדש שזה חסר טעם.

ברור. בשר זה רצח וחלב זה אונס.

הטיעון הלוגי שלי בכלל לא נגע בזה. איכשהו את הפכת את זה לנושא המרכזי. הטיעון הלוגי שלי היה שלך יש כשלים לוגים בכל הטענות.

ולא אמרתי שיש בעיה לציין שאת טבעונית. החלטת לקרוא רק חצי מהמשפט באופן מעניין. בכל מקרה, חבל על האנרגיות שלי. את מוכיחה כל פעם מחדש שזה חסר טעם.

לי זכור שהעלת את הנושא שלו פה בדיון כדי לסתור טענות שלי:
כן, למשל הבחור הזה הוא נציג נפלא להתנגדות לאלימות: http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Yourofsky

ומה את מנסה להגיד? שאת מקווה שיהיו אנשים שיתעוררו ויתערבו לך ולתנועה שלך בחיים? מעניין...

וזה אכן סתר את הטענה שלך שטבעוניים זו קבוצה שמתנגדת לאלימות.

שאלה: מה צריך כדי לסתור את הטענה שכל הברווזים הם לבנים?
להוכיח שאחד מהם הוא לא לבן.
איך זה קשור?
אני טענתי שכל הטבעונים הם לא אלימים?
אני אפילו לא טענתי את זה על עצמי
יש הרבה מקומות בהם יש לי איך להשתפר

להוכיח שאחד מהם הוא לא לבן.
איך זה קשור?
אני טענתי שכל הטבעונים הם לא אלימים?
אני אפילו לא טענתי את זה על עצמי
יש הרבה מקומות בהם יש לי איך להשתפר

טענת שהתנועה לא אלימה. העקרון היחיד שמשותף לטבעוניים בתנועה הוא שהם טבעוניים. ברגע שהעקרון הבא שם יהיה שאין להשתמש באלימות, תוכלי לדבר על כך שהתנועה מתנגדת לאלימות. עד אז גארי סותר את הטענה שלך.

טענת שהתנועה לא אלימה. העקרון היחיד שמשותף לטבעוניים בתנועה הוא שהם טבעוניים. ברגע שהעקרון הבא שם יהיה שאין להשתמש באלימות, תוכלי לדבר על כך שהתנועה מתנגדת לאלימות. עד אז גארי סותר את הטענה שלך.
אני לא רואה את עצמי כחלק מתנועה עם מנהיג שאומר לי מה נכון ומה לא. אין בתנועה שלי כללים.
אני מגבשת דעה משל עצמי עם אוסף של רעיונות שונים.
אי צריכת בשר- זה לא רעיון אלים. הכל תלוי איך אנשים מנסים להעביר את הרעיון שלהם לאחרים.

אני לא רואה את עצמי כחלק מתנועה עם מנהיג שאומר לי מה נכון ומה לא. אין בתנועה שלי כללים.
אני מגבשת דעה משל עצמי עם אוסף של רעיונות שונים.

נהדר. אז את לא חלק מתנועה. ותנועה לא חייבת להיות עם מנהיג.

נהדר. אז את לא חלק מתנועה.
שוב לוקח מילה ומוציא מהקשר.
אני לא בתנועה מהסוג שאתה מתאר. עם מנהיג כמו גארי יורופסקי. טבעונים היו גם לפניו.

אני באמת לא מעוניינת להמשיך בדיון..
אתה הרי לא מנסה להגיע איתי ביחד לרעיונות שיעשו את העולם שלנו לעולם טוב יותר.. באותה מידה אני יכולה להחליף אותך בתוכנה לבדיקת ניסוחים לוגיים. זה לא מה שאני מחפשת.

נערך לאחרונה:
שוב לוקח מילה ומוציא מהקשר.
אני לא בתנועה מהסוג שאתה מתאר. עם מנהיג כמו גארי יורופסקי. טבעונים היו גם לפניו.

אני באמת לא מעוניינת להמשיך בדיון..
אתה הרי לא מנסה להגיע איתי ביחד לרעיונות שיעשו את העולם שלנו לעולם טוב יותר.. באותה מידה אני יכולה להחליף אותך בתוכנה לבדיקת ניסוחים לוגיים. זה לא מה שאני מחפשת.

מצטער, עברתי את הגיל שבו יש אידאולוגיות ורעיונות לשיפור העולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית