הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שני שאלות בנוגע לסקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם, יש לי שני שאלות לא כל כך קשורות אחת לשניה, אשמח אם תעזרו:

1. אני כרגע נמצא בתוכנית SS, התקדמתי במשקלים כרגיל בסקוואט ובדדליפט אבל אחרי כמה פציעות גילתי שהטכניקה לא הייתה נכונה, למדתי את הבעיה וכרגע אני עובד עליה מחדש, השאלה היא האם אני צריך להתחיל את המשקלים מחדש בטכניקה החדשה או להמשיך מאיפה שהפסקתי?

2. מאז ומתמיד שעשיתי סקוואט השתמשתי בספוג כי שאני שם בלי זה פשוט כואב, וקראתי בכל מיני תגובות פה שהספוג לא טוב וכל זה.. מה בדיוק לא טוב בזה ומה עושים במצב שאין ברירה?

תודה ויום טוב!✌️

1. אתה צריך לקחת את המשקל הכי גבוה שאתה יכול עם טכניקה נכונה. ומשם להתקדם.
2. יש כמה דברים
א. זה משנה את מיקום המוט על הגב שלך, מה שמוריד מהאיזון ומשנה את מרכז הכובד של הגוף, משהו שיכול לגרום לגלישה בלטי רצונית של הברכיים או הזזה בלטי רצויה של המוט
ב. ספוג זה לכוסיות. תהיה גבר ותעבוד בלעדיו

• פותח/ת השרשור
1. אתה צריך לקחת את המשקל הכי גבוה שאתה יכול עם טכניקה נכונה. ומשם להתקדם.
2. יש כמה דברים
א. זה משנה את מיקום המוט על הגב שלך, מה שמוריד מהאיזון ומשנה את מרכז הכובד של הגוף, משהו שיכול לגרום לגלישה בלטי רצונית של הברכיים או הזזה בלטי רצויה של המוט
ב. ספוג זה לכוסיות. תהיה גבר ותעבוד בלעדיו
חח ואללה ראיתי הרבה סוסים עם ספוג אבל נזרום איתך, לגבי לעבוד בלעדי הספוג, אני חייב לומר שאני עם ספוג הדבר היחידי שאני מרגיש שזה את המשקל בכללי אבל לא ספציפית על אותה נקודה, אבל בלי הספוג אני מרגיש גם את המשקל וגם את הכובד והכאב הזה על האיזור הזה שאני שם עליו את המוט, השאלה אם זה נורמלי? אני יכול לסבול את הכאב הזה אבל אולי זה לא אמור לכאוב אם רוב האנשים משתמשים בלי ספוג.. לי זה פשוט כואב, דבר נוסף שבגללו שמתי ספוג זה שבכללי יש לי בעיות גב, לא משהו שמפריע לי באימונים אבל לא רוצה להכאיב לו יותר מדי

חח ואללה ראיתי הרבה סוסים עם ספוג אבל נזרום איתך, לגבי לעבוד בלעדי הספוג, אני חייב לומר שאני עם ספוג הדבר היחידי שאני מרגיש שזה את המשקל בכללי אבל לא ספציפית על אותה נקודה, אבל בלי הספוג אני מרגיש גם את המשקל וגם את הכובד והכאב הזה על האיזור הזה שאני שם עליו את המוט, השאלה אם זה נורמלי? אני יכול לסבול את הכאב הזה אבל אולי זה לא אמור לכאוב אם רוב האנשים משתמשים בלי ספוג.. לי זה פשוט כואב, דבר נוסף שבגללו שמתי ספוג זה שבכללי יש לי בעיות גב, לא משהו שמפריע לי באימונים אבל לא רוצה להכאיב לו יותר מדי
1. אם ראית סוסים עובדים עם ספוג אז הם לא סוסים, הם כוסיות ולא אכפת לי כמה הם מרימים ואיך הם נראים
2. זה נורמאלי להרגיש כאב כשאתה מתחיל לעבוד בלי ספוג. אחרי כמה שבועות הכאב נעלם ואתה מתרגל. לטווח הרחוק זה הרבה יותר טוב.
3. רוב האנשים הרציניים לא משתמשים בספוג. פשוט אתה כנראה נמצא במכון של ליצנים וכנראה בגלל זה הרוב אצלך עובדים עם ספוג. דיי בטוח שרובם אפילו לא מגיעים למשקלי העבודה שלי ואני בפורום הזה נחשב בין החלשים.
4. אין קשר בין בעיות גב לספוג. המחסור בספוג לא הרס את הגב למתאמנים שעובדים בלעדיו ואני מכיר הרבה מאוד כאלה גם בנוסף לכל הפורום הזה. תאמין לי זה לטובתך להתחיל לעבוד בלי ספוג ואני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להסביר לך עד כמה כי זה דיי אקסיומה בפורום הזה.

• פותח/ת השרשור
1. אם ראית סוסים עובדים עם ספוג אז הם לא סוסים, הם כוסיות ולא אכפת לי כמה הם מרימים ואיך הם נראים
2. זה נורמאלי להרגיש כאב כשאתה מתחיל לעבוד בלי ספוג. אחרי כמה שבועות הכאב נעלם ואתה מתרגל. לטווח הרחוק זה הרבה יותר טוב.
3. רוב האנשים הרציניים לא משתמשים בספוג. פשוט אתה כנראה נמצא במכון של ליצנים וכנראה בגלל זה הרוב אצלך עובדים עם ספוג. דיי בטוח שרובם אפילו לא מגיעים למשקלי העבודה שלי ואני בפורום הזה נחשב בין החלשים.
4. אין קשר בין בעיות גב לספוג. המחסור בספוג לא הרס את הגב למתאמנים שעובדים בלעדיו ואני מכיר הרבה מאוד כאלה גם בנוסף לכל הפורום הזה. תאמין לי זה לטובתך להתחיל לעבוד בלי ספוג ואני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להסביר לך עד כמה כי זה דיי אקסיומה בפורום הזה.
אני יינסה ללכת על זה, תודה אחי

1.מהתחלה,למה לא שינית טכניקה אחרי פציעה אחת 😳
2.תעשה בלי,תבדוק שאתה שם את המוט במקום הנכון יכול להיות שאתה שם אותו נגיד טיפה
על העמוד שידרה ואז זה כואב(ככה לי היה ביום הראשון)אז תוודא שאתה שם אותו טוב ואם עדין כואב אז כבר תתרגל.

1. תתחיל ממשקלים מינימלים את הטכניקה הנכונה , ממליץ לך לצלם סרטונים ולהעלות לפורום
2. הספוג מאוד מפריע עקב כך שהוא בעצם מגביע את נקודת האחיזה של המוט על השכמות ובכך יוצר מוט לא יציב והוא בעצם יתנדנד לך במהלך התנועה
במשקלים קלים לא תרגיש אבל במשקל כבד זה מסוכן ויכול לפצוע

1. תוריד 20% ואם הטכניקה שם טובה תתקדם משם.
2. הספוג מקטין יציבות. תלמד למקם את המוט כמו שצריך וככה זה גם לא יכאב:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית