דיון דיאטה מאושרת בחלבון גורמת להשמנה

• פותח/ת השרשור Alon
  • פורסם בתאריך

Alon

משתמש פעיל
367
64
נק' מוניטין:
114
367
64
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25886710 זה המחקר
http://www.belfasttelegraph.co.uk/n...risk-of-weight-gain-study-finds-31206958.html וזה הדיווח באנגלית.. פורסם בנענע בעיברית אבל בעיברית זה תמיד שטויות..
עכשיו אני לא רואה שום דבר על כמויות חלבון שהם צרכו לעומת פחמימה וצריכת קלוריות.. אם מישהו רואה אני אשמח..( לא ממש הבנתי מה רשום בתוך הסוגריים במחקר עצמו, כל מיני מספרים)
הם הוסיפו גם מחקר שצריכה גדולה של חלבון היא כמו 20 סיגריות ביום ומחקר אחרי זה כתבו שחלבון זה לא רק לבודיבילדרים ותמכו בזה.. מבלבל ומזכיר לי את ווינט שלנו

נערך לאחרונה:
אין לי זמן לקרוא עכשיו לעומק אבל ממבט ראשון נראה שהתוצאה שלהם היא שגם מעט מידי חלבון מעלה את הסיכוי למות ואפילו יותר מעודף. למען האמת נראה שהמחקר תומך בכך שצריך לאכול מעט יותר חלבון ממה שמומלץ.

אגב ,יש סיכוי לא רע שזה נכון גם ליחס בין חלבון מהחי לחלבון מהצומח. כך שהתוצאות שלהם שונות ממה שהם כותבים באבסטרקט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין לי זמן לקרוא עככשיו לעומק אבל ממבט ראשון נראה שהתוצאה שלהם היא שגם מעט מידי חלבון מעלה את הסיכוי למות ואפילו יותר מעודף. למען האמת נראה שהמחקר תומך בכך שצריך לאכול מעט יותר חלבון ממה שמומלץ.

אגב ,יש סיכוי לא רע שזה נכון גם ליחס בין חלבון מהחי לחלבון מהצומח. כך שהתוצאות שלהם שונות ממה שהם כותבים באבסטרקט.
כן האמת שחשבתי על זה.. תודה בכל זאת 😃
אם אפשר עוד כמה תגובות אני אשמח 😃

סביר להניח שרוב מי שצורך כמויות גדולות מאוד של חלבון או ירצה להשמין או שהוא "אדם רגיל" והצריכת חלבון הזאת מהווה מדד כללי לקלוריות שהוא מכניס, לדוגמא מישהו שדופק 2 סטקים ביום של 400 גרם שזה המון המון חלבון מכיל גם מלא קלוריות...

סביר להניח שרוב מי שצורך כמויות גדולות מאוד של חלבון או ירצה להשמין או שהוא "אדם רגיל" והצריכת חלבון הזאת מהווה מדד כללי לקלוריות שהוא מכניס,
על פי התקציר (לא קראתי את המלא) מדובר שם על כמה ממצאים שונים. ההערות שלי בצבע כחול:

1. פרופורציה גבוהה יותר של חלבון בדיאטה. כשהיא באה על חשבון הפחמימות (מה שתופס להרבה מהחברים בפורום) קשורה לעליה במשקל, אבל כשהיא על חשבון השומן אין מתאם כזה (מערער על "קלוריה היא קלוריה").
2. לא נמצא קשר בין פרופורציה גבוהה של חלבון לבין היקף החזה.
(שני הסעיפים ביחד דווקא נשמעים מעודדים למדי. עליה במשקל בלי עליה בהיקפים מצביעה בכיוון של עליה במסת שריר על חשבון השומן)
3. צריכת חלבון גבוהה באופן אבסולוטי נמצאה קשורה עם הגדלת הסיכון למוות מכל הסיבות (לא בגילאים שלכם, אני משער).
4. נמצא מתאם חיובי בין כמות החלבון מהחי לבין סיכון כללי למוות וצרות אחרות, גם כשהחלבון החליף פחמימות וגם כשהוא החליף שומן. (כלומר, אם אני מבין נכון, אם כבר מרבים בחלבון כדאי ללכת בכיוון של חלבון מהצומח. בהנחה המקובלת שחלבון מהצומח נספג פחות טוב זה ממש לא מפתיע אבל מעלה את השאלה בשביל מה זה טוב בכלל).

הסתייגות: האוכלוסיה שנבדקה (במחקר המקורי, שזה רק ניתוח מחודש שלו) היא אנשים עם סיכון גבוה למחלות לב.

שוב ,אני עמוס כרגע אז אין לי זמן לעבור עליו לעומק אבל חלק מהתוצאות שלהם נראה ממש מוטות ,לא מבחינת המספרים שהם הציגו אבל מבחינת הניתוח הסטטיסטי וחישובי המובהקות.

הסיכוי לסרטן ירד עם צריכת החלבון כשהסיכוי למחלות לב עלה אבל משום מה הקשר הראשון יצא להם רחוק מאוד ממובהקות וזה מחשיד כי כמות החולים בכל קבוצה היתה דומה לזו שחטפו התקפי לב כך שהמודלים שלהם כביכול חסכו להם הסבר שהם לא ידעו כנראה לתת.

זה גם עיקבי עם צורת הU שנוצרה לקשר ממוות מצריכת החלבון. בכמויות נמוכות אנשים מתו יותר מסרטן (ובטח משבץ מוחי שמחקרים אחרים הראו שמחסור בחלבון יכול לגרום לו) בזמן שבכמויות גדולות מתו יותר מהתקפי לב ,כך שבסך הכל אלה שאכלו בסביבת 1.2 גרם לק"ג חיו הכי הרבה.

הם גם לא הסבירו למה התקבל הU הזה ולא נראה שבכלל לא בדקו מובהקות למה שנגד את המסקנה שלהם...

מה שלדעתי המחקר הזה באמת מראה מהקריאה הראשונית שלי זה שחלבון מהחי מגן מסרטן וגורם להתקפי לב כשחלבון מהצומח עושה אותו הדבר אבל פחות חזק בהקשר הזה. זה מתאים בול לתאוריה של הקרניטין והTMAO וגורם לי לחשוב כרגע שאולי יהיה חכם לאכול בתפריט בשר ביחד עם מוצרי חלב לא מפוסטרים כדי שהחיידקים יפרקו את הTMAO במעי (כמו שמחקר שעשה NMR לצואה הראה לא מזמן).

בכל מקרה כמה דברים שהם כתבו שם נראים לי ממש לא אתיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית