הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קצב ירידה בחיטוב ועוד כמה שאלות

• פותח/ת השרשור loki
  • פורסם בתאריך

loki

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
אהלן לכולם,

אני קורא וותיק של הפורום, אבל בקושי משתתף, אז דבר ראשון נעים להכיר.

קצת נתונים: אני בחיטוב 45 ימים בדיוק וירדתי עד כה 2.5 ק"ג (ותודה לאל על myfitnesspal).

אני בגובה 1.81, התחלתי בסביבות ה-81 ק"ג, היום אני 78.5, ומעריך שבסביבות ה-16.5 אחוז שומן.
ערכים יומיים:

1600 קלוריות, 160 גרם חלבון, 120 פחמימה, 55 שומן. לעיתים הפחמימה קצת עולה ל140 והחלבון יורד ל-140.

עשיתי עד כה שתי העמסות (אחת לשבועיים), שאני לא בטוח עד כמה הן הועילו מלבד הבוסט המוראלי...

לעצם השאלות:

1-האם קצב הירידה נראה לכם סביר? (לי הוא מרגיש קצת איטי).

2- האם הערכים נראים לכם בסדר?

3- האם כדאי לעשות העמסות בדיאטה שהיא עוד לא דלת פחמימה?

תודה לעוזרים.

יכול להיות שהגרעון הקלורי שלך נמוך מידי ובגללל זה נתקעת.
חישבת bmr ו rmr איך הגעת לכך שזה סך הקלוריות שאתה צריך לאכול?
העמסה גם בדיאטות לא הכי דלות פחמימה חשובה למנטליות שלך להמשך תעשה פעם בשבועיים אני חושב כל עוד אתה לא רוצה לרדת בפחמימה. חוץ מזה המאגרי גליקוגן שלך מתרוקנים כשאתה בגרעון קלורי וכדאי למלא אותן צריך את העמסה

1. קצב הירידה מאוד איטי, אני חושב שאתה בגרעון קלורי גדול מידי, תוסיף פחמימות/שומנים
2. לא כמו שאמרתי תוסיף פחמימות/שומנים
3. אני לא חושב, דיאטה מאוזנת לא דורשת העמסות אפשר להתמיד בה לאורך זמן

• פותח/ת השרשור
1. קצב הירידה מאוד איטי, אני חושב שאתה בגרעון קלורי גדול מידי, תוסיף פחמימות/שומנים
2. לא כמו שאמרתי תוסיף פחמימות/שומנים
3. אני לא חושב, דיאטה מאוזנת לא דורשת העמסות אפשר להתמיד בה לאורך זמן

הגרעון הקלורי הוא בדיוק 500 מתחת לrmr שלי שהוא 2100...אני חושש שתוספת קלוריות תאט את התהליך עוד יותר.

אהלן לכולם,

אני קורא וותיק של הפורום, אבל בקושי משתתף, אז דבר ראשון נעים להכיר.

קצת נתונים: אני בחיטוב 45 ימים בדיוק וירדתי עד כה 2.5 ק"ג (ותודה לאל על myfitnesspal).

אני בגובה 1.81, התחלתי בסביבות ה-81 ק"ג, היום אני 78.5, ומעריך שבסביבות ה-16.5 אחוז שומן.
ערכים יומיים:

1600 קלוריות, 160 גרם חלבון, 120 פחמימה, 55 שומן. לעיתים הפחמימה קצת עולה ל140 והחלבון יורד ל-140.

עשיתי עד כה שתי העמסות (אחת לשבועיים), שאני לא בטוח עד כמה הן הועילו מלבד הבוסט המוראלי...

לעצם השאלות:

תודה לעוזרים.
1. הקצב איטי מדי.
2. חסר לך שומן . אני ממליץ על 80 גרם לפחות
3. העמסות תמיד כדאי לעשות בגירעון קלורי, הבעיה שירדת 2.5 קילו בחודש וחצי, שזה גרעון מאוד מאוד קטן.

• פותח/ת השרשור
Screenshot_2015-05-12-09-26-50.png
תרשום בבקשה כמה ירדת בכל שבוע מאז שהתחלת בחיטוב.

זה הקצב פחות או יותר, תתעלמו מפברואר:

Screenshot_2015-05-12-09-26-50.png

נערך לאחרונה:
הגרעון הקלורי הוא בדיוק 500 מתחת לrmr שלי שהוא 2100...אני חושש שתוספת קלוריות תאט את התהליך עוד יותר.
אתה לא מחשב 500 קלוריות מתחת לRMR, אתה מחשב 500 קלוריות מתחת לחילוף החומרים הכללי שלך הכולל את הפעילות הגופנית שאתה מבצע.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מחשב 500 קלוריות מתחת לRMR, אתה מחשב 500 קלוריות מתחת לחילוף החומרים הכללי שלך הכולל את הפעילות הגופנית שאתה מבצע.

אין לי מושג איך להעריך את זה.. בימים של פעילות אני פשוט מוסיף קלוריות בהתאם. בסביבות ה100 ביום של כוח ובסביבות ה250 ביום של אירובי.

לא כזה מסובך. תחבר את סך הקלוריות שאתה שורף מאימוני כח ואירובי בשבוע תחלק ב7 ותוסיף את הקלוריות לתפריט שלך.

• פותח/ת השרשור
לא כזה מסובך. תחבר את סך הקלוריות שאתה שורף מאימוני כח ואירובי בשבוע תחלק ב7 ותוסיף את הקלוריות לתפריט שלך.

כמו שכתבתי למעלה, אני מוסיף את זה פשוט פר יום. זה בדיוק אותו הדבר לא?

בסביבות ה100 ביום של כוח ובסביבות ה250 ביום של אירובי
זו הערכה גסה ויחסית סבירה, אתה יכול להשתמש במחשבונים באינטרנט שנותנים גם הערכה גסה ביחס לזמן האימון.
תחבר את סך הקלוריות שאתה שורף מאימוני כח ואירובי בשבוע תחלק ב7 ותוסיף את הקלוריות לתפריט שלך.
גם אפשרות אם הימי אימון קבועים, אם יש שינויים ופתאום פספסת אימון בגלל לימודים/עבודה אז זה לא דינמי

לדעתי הירידה שלך לא נורא איטית.
אם אמורים לרדת כ - 2 ק"ג בחודש, אז היית אמור לרדת עד עתה 3 ק"ג.
נכון שבהתחלה יורדים גם בנוזלים, אבל אולי בגלל העמסות זה משבש קצת את הערכות.

תוודא פשוט מעתה, שאתה יורד באיזור החצי קילו כל שבוע.

אם כך החישוב אינו מתאים לך. המחשבונים מתייחסים סטטיסטית ל"אדם ממוצע", והגוף שלך אומר שה RMR שלך קצת יותר נמוך מזה. האם זה בגלל שדפקת את חילוף החומרים בדיאטת כסאח לפני כן? אני בספק, כי אתה נמצא, בעצם, בדיאטה נייטרלית כבר כמה חודשים וזה היה אמור להשתפר. לכן, בניגוד להתעות הקודמות, אני הייתי מציע לך דווקא להפחית את כמות הקלוריות שאתה אוכל - לדוגמא אתה יכול לוותר על התיקונים שאתה מכניס עבור האימונים שלך (כלומר להפחית בערך 1000 קלוריות שבועיות) ולראות איך הגוף שלך מגיב, או להוסיף אימונים אירוביים בלי להגדיל את הצריכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית