הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גוף שלא מאפשר דיאטה

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
היי,
לאחר שפירסמתי פה הודעה דומה לפני שנתיים בערך, הקשבתי לעצות של כולם והבעיה עדיין לא נפתרה, אני מנסה שוב:character32:

אני בת 22, שוקלת 59, 1.63.
מתאמנת כבר שנתיים, הצלחתי לעלות יפה במשקלים, הכל טוב ויפה עד שאני מנסה לחטב..

גם בתפריט של 1500-600 קלוריות שאני לוקחת מאתר קילוגרם לאישה ששוקלת 75 (!) אחרי יומיים בערך אני מתחילה לקבל סחרחורת, דפיקות לב, כאבי ראש, בחילה ומלא עצבים.
הגוף שלי פשוט לא מתרגל לזה, גם אחרי שבועות בתפריט יש לי אותן תופעות.
כשניסיתי פליאו התופעות התחזקו פי 2.

חשוב לציין שאני שותה 2 ליטר מים ביום והכי מתסכל זה שהרופא אומר שאין לי כלום..
אני לא מבינה איך כל החברות שלי שורדות על תפריטים של 1000 קלוריות מתחטבות וכיף להן ורק אני נכשלת.

אשמח לעזרה/עצות/כל דבר אני ממש מיואשת,
תודה מראש.

למה להתחטב בכלל?
1.63 על 59 נשמע חטוב.
למה לך לשרוד ולסבול - "כמו החברות שלך" - על 1000 קלוריות אם את שומרת על כושר ומשקל תקין בתפריט נורמלי? נשמע לי שהחברות שלך צריכות להשתנות.

בכל אופן, את צריכה לבחון את התפריט שלך ולהתאים אותו לחיטוב ולא לאמץ תפריט אקראי שמעורר בגוף שלך תגובות של סטרס.
בנוסף האם את מבצעת גם אימונים אירוביים?
גם זו דרך ליצור גרעון בלי לשדר לגוף מצוקה.

לפי ניסיוני 1.63 על 59 זה עפ"י רוב לא "חטוב" לאישה, אלא אם מדובר במישהי שעוסקת בספורט באופן שהוא הרבה מעל הממוצע של
חובבני חדר כושר.
שלכן, אני מצטרף להמלצה של מרטין לנסות לשנות את המאזן הקלורי ע"י אימונים אירוביים (במקביל לבדיקה נוספת שלך שאת סופרת קלוריות נכון)

בנוסף למה שמרטין רשמה.. יכול להיות שכשניסית את התפריט החדש הכנסת מזונות שלא נכללו בדרך כלל בתזונה שלך? או שהשינוי היה רק בכמויות?
לפעמים יש רגישויות למזונות מסויימים..

• פותח/ת השרשור
למה להתחטב בכלל?
1.63 על 59 נשמע חטוב.
למה לך לשרוד ולסבול - "כמו החברות שלך" - על 1000 קלוריות אם את שומרת על כושר ומשקל תקין בתפריט נורמלי? נשמע לי שהחברות שלך צריכות להשתנות.

בכל אופן, את צריכה לבחון את התפריט שלך ולהתאים אותו לחיטוב ולא לאמץ תפריט אקראי שמעורר בגוף שלך תגובות של סטרס.
בנוסף האם את מבצעת גם אימונים אירוביים?
גם זו דרך ליצור גרעון בלי לשדר לגוף מצוקה.

לפי ניסיוני 1.63 על 59 זה עפ"י רוב לא "חטוב" לאישה, אלא אם מדובר במישהי שעוסקת בספורט באופן שהוא הרבה מעל הממוצע של
חובבני חדר כושר.
שלכן, אני מצטרף להמלצה של מרטין לנסות לשנות את המאזן הקלורי ע"י אימונים אירוביים (במקביל לבדיקה נוספת שלך שאת סופרת קלוריות נכון)

זה באמת לא חטוב...
ניסיתי כבר את כל השיטות- רק אירובי בלי תפריט אני בכלל לא מרזה, ההפך.
אירובי עם תפריט של 1600-1500 אני מקבלת שוב את התופעות האלה, אם אני עולה מהכמות הזאת אני לא יורדת.
*אני עושה בערך 10-15 ק״מ של אירובי 45-60דקות, ארבע פעמים בשבוע, בנוסף לאימון כוח של שעה לפני

בנוסף למה שמרטין רשמה.. יכול להיות שכשניסית את התפריט החדש הכנסת מזונות שלא נכללו בדרך כלל בתזונה שלך? או שהשינוי היה רק בכמויות?
לפעמים יש רגישויות למזונות מסויימים..

אני משנה רק את הכמויות..

זה באמת לא חטוב...
ניסיתי כבר את כל השיטות- רק אירובי בלי תפריט אני בכלל לא מרזה, ההפך.
אירובי עם תפריט של 1600-1500 אני מקבלת שוב את התופעות האלה, אם אני עולה מהכמות הזאת אני לא יורדת.
*אני עושה בערך 10-15 ק״מ של אירובי 45-60דקות, ארבע פעמים בשבוע, בנוסף לאימון כוח של שעה לפני

אם ארבע פעמים בשבוע אימון כוח של שעה (והאימון "רציני") אז אולי כן יש לך מסת שריר הרבה מעל הממוצע הנשי ולכן המשקל הגבוה יחסית?

אני שוב חוזר על ההמלצה לבדוק בדיוק כמה קלוריות את מכניסה ורק אחכ (אם עדיין לא מצאת הסבר לעצמך) לבדוק תפקודים הורמונליים, נניח בלוטת התריס.

• פותח/ת השרשור
אם ארבע פעמים בשבוע אימון כוח של שעה (והאימון "רציני") אז אולי כן יש לך מסת שריר הרבה מעל הממוצע הנשי ולכן המשקל הגבוה יחסית?

אני שוב חוזר על ההמלצה לבדוק בדיוק כמה קלוריות את מכניסה ורק אחכ (אם עדיין לא מצאת הסבר לעצמך) לבדוק תפקודים הורמונליים, נניח בלוטת התריס.

את שני הדברים עשיתי- יומני אוכל שראיתי שאני אוכלת מספיק, מיליון בדיקות גם הורמנוליות.. לא מוצאת פתרון

המשקל לא באמת משנה לי, מבחינת היקפים אני רוצה לרדת ולא מצליחה

אם המשקל תקוע אז מורידים קלוריות בהדרגה, תורידי קצת קלוריות מהפחמימה ותעשי מעקב אחרי המשקל כדי לראות אם חל שינוי.
(כדאי להשקל ביום קבוע ובשעה קבועה)

עשית בדיקות דם לאחרונה? אם כן תעלי אותן לכאן.

ם בתפריט של 1500-600 קלוריות שאני לוקחת מאתר קילוגרם לאישה ששוקלת 75 (!) אחרי יומיים בערך אני מתחילה לקבל סחרחורת, דפיקות לב, כאבי ראש, בחילה ומלא עצבים.
יריה באפלה: כשאת במצב הזה תמדדי סוכר בדם (ניתן לבצע בקלות בבית אם יש למישהו בסביבתך מכשיר מתאים, ורבים הסיכויים שיש).

• פותח/ת השרשור
עשית בדיקות דם לאחרונה? אם כן תעלי אותן לכאן.

מקווה שזה קריא, לא מבינה בזה כלום..
יריה באפלה: כשאת במצב הזה תמדדי סוכר בדם (ניתן לבצע בקלות בבית אם יש למישהו בסביבתך מכשיר מתאים, ורבים הסיכויים שיש).

אין כזה לאף אחד אצלנו :\

האמת שהרופא אמר שהלחץ דם יורד בעמידה, אבל הוא לא נתן לי שום פתרון חוץ מלהוריד את הראש למטה כשזה קורה לי, אבל זה רק עושה את זה יותר גרוע וגורם לי ליפול..
נראה לי שאני צריכה להחליף רופא

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 20.1 · צפיות: 209
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 40.1 · צפיות: 194
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 34.1 · צפיות: 199
  • 4.jpg
    4.jpg
    KB 17 · צפיות: 217
  • 5.jpg
    5.jpg
    KB 42.2 · צפיות: 191
  • 6.jpg
    6.jpg
    KB 37.5 · צפיות: 188
את שני הדברים עשיתי- יומני אוכל שראיתי שאני אוכלת מספיק, מיליון בדיקות גם הורמנוליות.. לא מוצאת פתרון

והאנדוקרינולוג שלך ראה והסביר שרמת ה TSH בבדיקה הזאת היא בסדר?
(כי הרי על פניו יש פה אינדיקציה למשהו בתיפקוד התירואיד ששווה בדיקה )

• פותח/ת השרשור
והאנדוקרינולוג שלך ראה והסביר שרמת ה TSH בבדיקה הזאת היא בסדר?
(כי הרי על פניו יש פה אינדיקציה למשהו בתיפקוד התירואיד ששווה בדיקה )

שאלתי אותו על זה והוא אמר שזה לא מצריך בדיקה מעבר או טיפול תרופתי

שאלתי אותו על זה והוא אמר שזה לא מצריך בדיקה מעבר או טיפול תרופתי
סוג של שרלטן. ברגע שיש TSH גבוה צריך לבדוק לא רק את ה T4 אלא גם T3. גם ויטמין ה D נמוך מה שאומר שאו שתתחילי להחשף יותר לשמש או שתתחילי לצרוך 2000IU ויטמין D ביום (תזמיני מחו"ל, לא קיים בישראל)

משה ויטמין D (למשל בטיפות) קיים בישראל כבר כמה זמן ואין בעיה לטפטף נניח 5 כאלה בשביל להגיע ל 2000 הנדרשים
השאלה הנשאלת היא למה לצרוך זבל מסביב כשכל מה שאתה צריך זה ויטמין D?
חלק ממרכיבי הטיפות:
סודיום פוספט, חומרי טעם ומים. חומר משמר: מתיל פרבן. ממתיקים: סוכרלוז, גליצרין. מתחלב: פוליסורבט 80. מייצב BHT, E321.

• פותח/ת השרשור
סוג של שרלטן. ברגע שיש TSH גבוה צריך לבדוק לא רק את ה T4 אלא גם T3. גם ויטמין ה D נמוך מה שאומר שאו שתתחילי להחשף יותר לשמש או שתתחילי לצרוך 2000IU ויטמין D ביום (תזמיני מחו"ל, לא קיים בישראל)

נראה לי שהוויטמין d עלה כי נבדקתי בחורף.
יש מצב שtsh גבוה יוצר את כל הבעיות? או שיש עוד דברים?

נראה לי שהוויטמין d עלה כי נבדקתי בחורף.
יש מצב שtsh גבוה יוצר את כל הבעיות? או שיש עוד דברים?
מניסיון אישי אני יכולה להגיד לך שייתכן שזה הtsh.
לפני שנתיים הייתה לי תקופה קצרה שהtsh היה גבוה וחולשה ועייפות ליוו אותי לאורך כל היום.. בעזרת שינוי תזונתי הסתדר במהירות.
אבל אני לא רוצה להמליץ לך על דברים מבלי שאני יודעת מה הגורם לבעיה אצלך.. נגיד אם אצלי זה היה חוסר ביוד ובמידה ואצלך זה נובע ממשהו אחר אז תוספת של יוד לתזונה יכולה להזיק..

נערך לאחרונה:
מה שחשוב באמת זה כמה T3FREE וכמה T4FREE יש בגוף. TSH מפריש T4 שמומר ל-T3. אם T4 תקין אז T3 "סביר להניח" תקין, אבל לפעמים זה לא קורה בפועל ולכן יש בעיה ב TSH (שוב, לא סביר על פי הממצאים אבל אין בדיקה של T3 ולכן קשה לשפוט מה הבעיה בדיוק).
TSH גבוה יכול גם לנבוע ממאזן קלורי שלילי (גבוה) לאורך זמן רב. דיאטות קיצוניות/דלות קלוריות/50 שעות אירובי ביום/סטרס באופן מוגזם גם יכולים להראות TSH גבוה.
ההמלצה כרגע היא לחזור על הבדיקות דם. הינה עוד כמה לאוסף:
http://www.lbs.co.il/faq/14/

מההורמונליות אפשר לעשות רק את ה E2 (אסטרוגן), TSH עם חלוקה ל T3/T4 ופרולקטין.

השאלה הנשאלת היא למה לצרוך זבל מסביב כשכל מה שאתה צריך זה ויטמין D?
חלק ממרכיבי הטיפות:
סודיום פוספט, חומרי טעם ומים. חומר משמר: מתיל פרבן. ממתיקים: סוכרלוז, גליצרין. מתחלב: פוליסורבט 80. מייצב BHT, E321.

שאלה טובה : )
האמת שעל הבקבוק שאני משתמש בו מופיע (מעבר לויטמין עצמו) רק גליצרין, מים, ממתיק, ויטמין E
אבל אולי את השאר הם שכחו לרשום..

ככה או ככה נראה לי שעם שאר הדרעק שאני אוכל/שותה במשך היום הזבל שתיארת זה סביר.

Back
למעלה תחתית