הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גוף שלא מאפשר דיאטה

ככה או ככה נראה לי שעם שאר הדרעק שאני אוכל/שותה במשך היום הזבל שתיארת זה סביר.
כן אבל אם אפשר להמנע אז למה? קופסה של 360 כדורים של 2000IU עולה משהו כמו 12 דולר. נניח עם משלוח לארץ זה 150 ש"ח - מספיק לשנה. סביר להניח שהטיפות בארץ במינון דומה יעלו אותו הדבר או יקר יותר.

ד"א לגבי ההרגשה בדיאטה עם תפריט של פחות מ 1500-1600 קל', זה נובע בעיקר מ:
1. חוסר תזונתי בתפריט (מינרל/ויטמין)
2. ארוחות שאינן מאורגנות היטב הגורמות לנפילות סוכר/רגישות
3. מרכיב תזונתי כזה או אחר שאת רגישה אליו
4. חוסר איזון תזונתי (יותר מידי פחמימות/פחות מידי חלבון ושומן)
5. שינוי דרסטי מידי בתזונה בבת אחת/גרעון קלורי שלילי חריף בזמן קצר הגורם לגוף קצת להשתגע

נערך לאחרונה:
כן אבל אם אפשר להמנע אז למה? קופסה של 360 כדורים של 2000IU עולה משהו כמו 12 דולר. נניח עם משלוח לארץ זה 150 ש"ח - מספיק לשנה. סביר להניח שהטיפות בארץ במינון דומה יעלו אותו הדבר או יקר יותר.

נראה לי שהמחיר של הטיפות (האולי לא "נקיות") בארץ אכן די דומה ובכל מקרה זו עלות נמוכה אז שכל אחד/ת יחליט אם מתחשק לו להזמין מחו"ל.
לי אין סבלנות לזה.

• פותח/ת השרשור
ד"א לגבי ההרגשה בדיאטה עם תפריט של פחות מ 1500-1600 קל', זה נובע בעיקר מ:
1. חוסר תזונתי בתפריט (מינרל/ויטמין)
2. ארוחות שאינן מאורגנות היטב הגורמות לנפילות סוכר/רגישות
3. מרכיב תזונתי כזה או אחר שאת רגישה אליו
4. חוסר איזון תזונתי (יותר מידי פחמימות/פחות מידי חלבון ושומן)
5. שינוי דרסטי מידי בתזונה בבת אחת/גרעון קלורי שלילי חריף בזמן קצר הגורם לגוף קצת להשתגע[/QUOTE]

אלה דברים שאפשר יהיה לפתור בייעוץ האישי?
נמנעתי עד עכשיו כי אני יודעת שיש מלא דברים שאני לא אוהבת/יכולה לאכול ואני לא בטוחה שיהיה לכם מספיק מאכלים לעבוד איתם- אני לא אוכלת פירות, ירקות (כי זה מגעיל אותי) ואסור לי מוצרי חלב, אז יוצא שהתפריט שלי בכלל לא מגוון.
נראה לך שאפשר לעזור לי?

ואני לא בטוחה שיהיה לכם מספיק מאכלים לעבוד איתם
זה עוד לא קרה עד היום

אני לא אוכלת פירות, ירקות (כי זה מגעיל אותי)
לזה יש פרון והוא צריכה של מולטיויטמין

ואסור לי מוצרי חלב,
ממה נובע האיסור? רגישות ללקטוז? מה עם מוצרי סויה/דלי לקטוז?

התפריט יכול להיות מגוון גם בלי מוצרי חלב, הוא פשוט יתבסס על בשר, דגים, ביצים, קטניות + דגנים וסויה.

TSH מפריש T4 שמומר ל-T3
אם לדייק לטובת קוראים תמימים: TSH הוא הורמון שהמוח מפריש, והוא הטריגר שמאותת לבלוטת המגן לייצר T4. לכן רמה גבוהה של TSH קשורה בד"כ לכך שאין מספיק T4 (ולכן גם T3) בדם.
חלק ממרכיבי הטיפות:
יש מספיק בעיות בארץ גם בלי שנוסיף להן את ויטמין D. על הטיפות שקופ"ח מכרו לי בפרוטות רשום "ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל, ללא חומרי טעם וריח" כך שהן מכילות רק ויטמין D3 ושמן זית. היצרן: דרך חיים (חברת בת של קופ"ח כללית).

• פותח/ת השרשור
זה עוד לא קרה עד היום

לזה יש פרון והוא צריכה של מולטיויטמין

ממה נובע האיסור? רגישות ללקטוז? מה עם מוצרי סויה/דלי לקטוז

רגישות גבוהה ללקטוז.
סויה אני לא אוהבת שום מוצר חוץ מממעדן אחד טעים של אלפרו

אם לדייק לטובת קוראים תמימים: TSH הוא הורמון שהמוח מפריש, והוא הטריגר שמאותת לבלוטת המגן לייצר T4. לכן רמה גבוהה של TSH קשורה בד"כ לכך שאין מספיק T4 (ולכן גם T3) בדם.

3 חידות כי אני יודע שאתה אוהב את זה:
1. מי משדר לבלוטת יתרת המוח לשחרר TSH? איך נקרא ההורמון?
2. למה זה נקרא הורמון ולא נוירוטרנסמיטור?
3. איך נקרא הרצפטור ש T3 מתחבר אליו בתאי הגוף ומה הוא עושה לאחר מכן?

בונוס:
מתי האזור ב #1 מגיב? מי מגרה אותו? (במילים אחרות, מה הפידבק/לופ של הפרשת TSH).

חידות כי אני יודע שאתה אוהב את זה
איזה מזל שהבחינה היא עם גוגל פתוח 😃

1. ההיפותלמוס, תירוטרופין.
2. חומר שמופרש ממקום א' וגורם להפרשת הורמון ממקום ב' נקרא "הורמון משחרר" ( Releasing Hormone). ההורמון שלנו מופרש מההיפותלמוס לזרם הדם ורק ממנו מגיע ליותרת המוח אחרי מסע קצרצר של כמה ס"מ, אבל הפעילות הזאת מספיקה כדי לזכות אותו בתואר הנכסף הורמון, בשעה ש- נוירוטרמסמיטור שמור לפעולה סינפטית פר אקסלאנס.
3. באופן מפתיע הוא נקרא thyroid hormone receptor (קיים בשתי צורות, אלפא וביתא) והקומפלקס שנוצא ממנו+T3 מתיישב על ה DNA וגורם להתבטאות של הגן ע"י יצירת mRNA שעובר מהגרעין לציטופלסמה וממנו נוצר חלבון (כרגיל, ע"י הריבוזומים).

שאלת הבונוס: ההיפותלמוס עושה את זה כאשר הוא מרגיש שרמת ה T4 נמוכה.

בזכותך למדתי היום כמה דברים חדשים שבטח לא אשכח במשך 10 דקות לפחות. תודה 😃

איזה מזל שהבחינה היא עם גוגל פתוח 😃

1. ההיפותלמוס, תירוטרופין.
2. חומר שמופרש ממקום א' וגורם להפרשת הורמון ממקום ב' נקרא "הורמון משחרר" ( Releasing Hormone). ההורמון שלנו מופרש מההיפותלמוס לזרם הדם ורק ממנו מגיע ליותרת המוח אחרי מסע קצרצר של כמה ס"מ, אבל הפעילות הזאת מספיקה כדי לזכות אותו בתואר הנכסף הורמון, בשעה ש- נוירוטרמסמיטור שמור לפעולה סינפטית פר אקסלאנס.
3. באופן מפתיע הוא נקרא thyroid hormone receptor (קיים בשתי צורות, אלפא וביתא) והקומפלקס שנוצא ממנו+T3 מתיישב על ה DNA וגורם להתבטאות של הגן ע"י יצירת mRNA שעובר מהגרעין לציטופלסמה וממנו נוצר חלבון (כרגיל, ע"י הריבוזומים).

שאלת הבונוס: ההיפותלמוס עושה את זה כאשר הוא מרגיש שרמת ה T4 נמוכה.

בזכותך למדתי היום כמה דברים חדשים שבטח לא אשכח במשך 10 דקות לפחות. תודה 😃

הפונקציה של בלוטת התריס היא לקחת יוד (המצוי במזונות רבים ומספיק) ולהמירו להורמוני בלוטת התריס: תירוקסין ( T4 )וtriiodothyronine ( T3 ) . תאי בלוטת התריס הם התאים היחדים בגוף שיכולים לספוג יוד ותוך שילוב עם החומצה האמינית טירוזין מייצרים T3 ו- T4 שלאחר מכן ישוחררו לתוך זרם הדם ויועברו בכל הגוף שבו ובין היתר ישפיעו על חילוף החומרים.
בדיקת חוסר ביוד מבוצעת בד"כ רק אחרי בחינת רמות ה-T4, T3 ו-TBG. ללא המדדים האלה (כולם) אין שום סיבה להניח שמדובר דווקא בחוסר ביוד. צירופים שונים של הרמות מכוונים בד"כ לבחינה של בעיה אחת או אחרת שקשורות בפעילות בלוטת התריס (יש לא מעט).

חסר לך,
פחות ממאתיים זה לא תקין,
יש לזה השפעה על היכולת של הגוף לאבד משקל,
וקשור גם לחולשה שתיארת

Back
למעלה תחתית