הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי אבקת עלייה במסה

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
אני שוקל לקנות אבקת עלייה במסה. עשיתי כמה חודשים של מסה, ועליתי הרבה בשומן, אני מאמין שלגנטיקה יש חלק לא מבוטל בזה (סקיני פאט) עם אחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה. אבל לדעתי עשיתי גם טעויות בתזונה. בממוצע במסה אכלתי כ120 גרם חלבון על משקל של 83, שהיום אני מאמין שזה לא מספיק (תקנו אותי אם אני טועה)
ואכלתי רק פחמימות פשוטות (פסטה של 3 ב10 בסופר, הרבה סוכר ב3 נס קפה ביום, אורז לבן, פתיתים ופיתות רגילות וגם קוסקוס-*אני לא בטוח כמה קוסקוס זה רע) שזה גם לדעתי בראייה לאחור לא טוב (תקנו אותי אם אני טועה).
עוד דבר, בגלל שאני כיום שוקל 79 בגובה של 187, אני צריך להגיע לכ2900 קלוריות ביום וכ3000 קלוריות ביום אימון, ברוב המוחלט של הימים הצלחתי להגיע בלחץ ל2500 קלוריות אחרי שכבר נחנקתי. ולכן אני שוקל להשלים את זה עם אבקה לעלייה במאסה (תקנו אותי אם אני טועה)

במידה והסקתי את המסקנות הנכונות, מישהו יכול להמליץ לי על אבקת עלייה במאסה שיחס הפחמימה-חלבון שלה לא יהיה כזה שיגרום לי להעלות בשומן יותר מדיי בהנחה שהמבנה גוף שלי נוטה לצבור שומן עם מסת שריר נמוכה?
ועוד דבר, האם במסה (במצב שלי) כדאי לי לאכול פחמימה פשוטה רק אחרי אימון כדי להימנע מעלייה מיותרת בשומן?
תודה.

אני שוקל לקנות אבקת עלייה במסה. עשיתי כמה חודשים של מסה, ועליתי הרבה בשומן, אני מאמין שלגנטיקה יש חלק לא מבוטל בזה (סקיני פאט) עם אחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה. אבל לדעתי עשיתי גם טעויות בתזונה. בממוצע במסה אכלתי כ120 גרם חלבון על משקל של 83, שהיום אני מאמין שזה לא מספיק (תקנו אותי אם אני טועה)אתה לא טועה
ואכלתי רק פחמימות פשוטות (פסטה של 3 ב10 בסופרמה הבעיה?, הרבה סוכר ב3 נס קפה ביום-בעיה, אורז לבן, פתיתים ופיתות רגילות וגם קוסקוס-*אני לא בטוח כמה קוסקוס זה רע) שזה גם לדעתי בראייה לאחור לא טוב (תקנו אותי אם אני טועה).
עוד דבר, בגלל שאני כיום שוקל 79 בגובה של 187, אני צריך להגיע לכ2900 קלוריות ביום וכ3000 קלוריות ביום אימון, ברוב המוחלט של הימים הצלחתי להגיע בלחץ ל2500 קלוריות אחרי שכבר נחנקתי. ולכן אני שוקל להשלים את זה עם אבקה לעלייה במאסה (תקנו אותי אם אני טועה)זה אפשרי,אבל השאלה האמיתית היא האם אתה יכול להרשות לעצמך לקנות את זה?

במידה והסקתי את המסקנות הנכונות, מישהו יכול להמליץ לי על אבקת עלייה במאסה שיחס הפחמימה-חלבון שלה לא יהיה כזה שיגרום לי להעלות בשומן יותר מדיי בהנחה שהמבנה גוף שלי נוטה לצבור שומן עם מסת שריר נמוכה?עלייה בשומן מסתמכת לפי המאזן הקלורי שלך בגדול,ככה שרוב הגיינרים שבשוק לא יקבעו אם תעלה\תרד במשקל-אלא מה שמסביב.
ועוד דבר, האם במסה (במצב שלי) כדאי לי לאכול פחמימה פשוטה רק אחרי אימון כדי להימנע מעלייה מיותרת בשומן?קרא מה שכתבתי
תודה.

• פותח/ת השרשור
אז הבנתי שאני צריך להעלות בחלבון. אני מאמין שמשקל גוף כפול 2, כלומר, לעלות לכ160 גרם חלבון במסה יהיה בסדר או שצריך יותר?

לגבי הפחמימות הפשוטות. הקטע הוא שהפסטה מקמח לבן או פיתות מקמח לבן מקפיצים את האינקס הגליקימי בגוף מה שמעודד צבירת שומן בעיקר באיזור המותניים והבטן התחתונה (בדיוק הבעיה שלי) וכדאי להימנע מפחמימות כאלה ולעבור לפחמימות מורכבות לא?

לגבי הגיינר אני יכול להרשות לעצמי אם הכוונה למחיר. השאלה שלי היא מה שכתבת בשורה הלפני האחרונה, כל ה"מסביב" שיקבע אם אעלה בשומן, אנחנו לא חוזרים בעצם לפחמימות השפוטות שיגרמו לי לעלות בשומן?

אז הבנתי שאני צריך להעלות בחלבון. אני מאמין שמשקל גוף כפול 2, כלומר, לעלות לכ160 גרם חלבון במסה יהיה בסדר או שצריך יותר?זה מעולה

לגבי הפחמימות הפשוטות. הקטע הוא שהפסטה מקמח לבן או פיתות מקמח לבן מקפיצים את האינקס הגליקימי בגוף מה שמעודד צבירת שומן בעיקר באיזור המותניים והבטן התחתונה (בדיוק הבעיה שלי) וכדאי להימנע מפחמימות כאלה ולעבור לפחמימות מורכבות לא?מי אמר לך את השטות הזו שזה מעודד עלייה של שומן באיזור המותניים ובטן תחתונה? ,אגירת שומן מתבצעת איך שהגוף רואה לנכון,בלי קשר למאכל.
פחמימה מורכבת היא פחמימה שהיא רב סוכר - קמח לבן ופיתה מקמח לבן זו פחמימה מורכבת.

לגבי הגיינר אני יכול להרשות לעצמי אם הכוונה למחיר. השאלה שלי היא מה שכתבת בשורה הלפני האחרונה, כל ה"מסביב" שיקבע אם אעלה בשומן, אנחנו לא חוזרים בעצם לפחמימות השפוטות שיגרמו לי לעלות בשומן?גיינר הוא קצת טריקי,כי אי אפשר לדעת מה בפנים,הרוב זה סוכרים,אבל אם קשה להעלות במשקל ויש כסף בהחלט הייתי רוכש ושותה מנה אחרי האימון.
..

נערך לאחרונה:
@SweetBamba "מה אמר לך אתה שטות הזו" מסתובב כאן איזה אשכול עם מחקרים שמצאו(?) קשר בין מצב הורמונלי לבין אזורי ההשמנה (לא קראתי, לא יודע מה בדיוק חקרו שם ומה בדיוק מצאו שם, אבל אם קורטיזול באמת קשור לשומן בטני אני ממליץ על מדיטציה ). אני יודע גם על איזה מחקר שמצא מתאם שלילי בין צריכת סיבים מסיסים לשומן בטני (כלומר יותר סיבים פחות שומן) אבל זה היה מחקר תצפיתי עם שני מליון משתנים בערך, כך שאני לא יודע עד כמה אפשר להסיק ממנו משהו.

בכל אופן, די קל לראות מאיפה צצות כל התיאוריות האלה פעם אחר פעם.

הערה: כשאתה מגיב רק ע"י ציטוט אחרים די קשה לענות לך (אולי אתה עושה את זה בדיוק בשביל זה ? 😃)

• פותח/ת השרשור
לפי מה שראיתי גיינר עולה 400-500 שקל..הקטע כמה מנות זה כדי לקבל אינדיקציה על כמה זה יקר?
לגבי עניין הפחמימות- אני רוצה להימנע מטעויות שעשיתי. אני אגדיל את כמות החלבון אבל עדין רציתי לדעת מה מומלץ לבעלי נטייה לחוז שומן גבוה וקושי בעלייה בשריר (למרות שהם נראים רזים) מבחינת התזונה במסה, כדי להגיע למינימום "נזק" בענין הזה.

@SweetBamba לחם זה פחמימה מורכבת? הא.ג. שלו הוא 100 זה לא הורס מש'ו עם ההפרשה של האינסולין ופוגע בשריר(לא סגור מה זה הורס רק זוכר שקראתי)
לפי מה שאתה אומר אין שום קשר בין סוג הפחמימה שאני מכניס ואין בעיה לאכול חופשי פחמימות פשוטות...... זה לא סותר כמה מאמרים?(זוכר רק שקראתי לא זוכר איפה- אתה בטח יודע למה אני מתכוון.....)

• פותח/ת השרשור
@SweetBamba לחם זה פחמימה מורכבת? הא.ג. שלו הוא 100 זה לא הורס מש'ו עם ההפרשה של האינסולין ופוגע בשריר(לא סגור מה זה הורס רק זוכר שקראתי)
לפי מה שאתה אומר אין שום קשר בין סוג הפחמימה שאני מכניס ואין בעיה לאכול חופשי פחמימות פשוטות...... זה לא סותר כמה מאמרים?(זוכר רק שקראתי לא זוכר איפה- אתה בטח יודע למה אני מתכוון.....)

זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. בגלל זה התפלאתי שהוא רשם את זה. קראתי בהמון מקורות שזה מה שהפחמימה הפשוטה עושה. וזה מה שאכלתי כל המסה. לא הרוב. כל המסה, בלי פחמימות מורכבות.

קראתי בהמון מקורות שזה מה שהפחמימה הפשוטה עושה
קראת שהיא גורמת לצבירת שומן בטני? יש באמת הרבה מקומות שמדברים על פיק אינסולין כגורם השמנה (וזה נכון אם לוקחים בחשבון את המתווך שהוא הרגשת הרעב והאכילה הנוספת שבאה בעקבותיה) אבל אם קראת במקום מוסמך דווקא על שומן ביטני בהקשר הזה אשמח לקבל הפניה (האמת היא שנדמה לי שגם אני נתקלתי בטענה, אבל אני לא זוכר אם זה היה מקור רציני).

אתם מתבלבלים בין פחמימה פשוטה למורכבת לגבי ערך גליקמי.

• פותח/ת השרשור
אתם מתבלבלים בין פחמימה פשוטה למורכבת לגבי ערך גליקמי.
ולרוב הפחמימות הפשוטת אין אינדקס גליקימי גבוה? הרי ללחם לבן למשל כן יש אינדקס גליקימי גבוה, לפי מה שבדקתי במחשבונים, גם לאורז לבן פשוט יש אינדקס גליקימי גבוה, ואם נניח שהמידע שהם מציגים נכון, אז לא עדיף להחליף אורז לבן למשל שיש לו אינדקס גליקימי גבוה באורז בסמטי בעל אינדקס גליקימי נמוך יותר כדי להפחית את הנזק של השמנה?

ולרוב הפחמימות הפשוטת אין אינדקס גליקימי גבוה? הרי ללחם לבן למשל כן יש אינדקס גליקימי גבוה, לפי מה שבדקתי במחשבונים, גם לאורז לבן פשוט יש אינדקס גליקימי גבוה, ואם נניח שהמידע שהם מציגים נכון, אז לא עדיף להחליף אורז לבן למשל שיש לו אינדקס גליקימי גבוה באורז בסמטי בעל אינדקס גליקימי נמוך יותר כדי להפחית את הנזק של השמנה?
אינדקס גליקמי לא בהכרח נקבע על ידי סוג הפחמימה(מורכבת/פשוטה). לנוטלה יש ערך גליקמי נמוך. אבל זה לא אומר שהפחמימה מורכבת ולכן המדד הזה דיי טיפשי.
אין בעיה עם אורז לבן. ההבדלים ביניהם הם שאורז חום משביע יותר בגלל שהוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים לעומת אורז לבן, וזמן הבישול(חום לוקח לבשל הרבה יותר זמן).

לפי מה שראיתי גיינר עולה 400-500 שקל..הקטע כמה מנות זה כדי לקבל אינדיקציה על כמה זה יקר?
לגבי עניין הפחמימות- אני רוצה להימנע מטעויות שעשיתי. אני אגדיל את כמות החלבון אבל עדין רציתי לדעת מה מומלץ לבעלי נטייה לחוז שומן גבוה וקושי בעלייה בשריר (למרות שהם נראים רזים) מבחינת התזונה במסה, כדי להגיע למינימום "נזק" בענין הזה.

פשוט קח את מחיר הגיינר ותחלק למספר המנות כדי לקבל אינדיקציה למחיר פר מנה ולקבל פרספקטיבה לכמה זמן זה מספיק..

אפשר למצוא גיינרים גם ב250 ש"ח. אבל כמובן זה משתלם פחות כי יש בהן פחות מנות הגשה.
לדוגמא: DYMATIZE - SUPER MASS GAINER 2.7KG מכילה 8 מנות:
פירוט למנה (2 סקופים):
1280 קלוריות
8 גר' שומן
252 גר פחמימה
52 גר חלבון

לדעתי אפשר לחלק כל מנת הגשה ל-2, כלומר סקופ כל מנה ולהסתפק בחצי מהערכים.

מחיר 250 ש"ח:
31 ש"ח למנה שמכילה 2 סקופים או 15.5 לחצי מנה (סקופ אחד).

יקר, לא כלכלי, ועדיף להכין גיינר באופן עצמאי. לדוגמא, אם תוסיף 100 גרם שיבולת שועל בלבד, תוסיף 400 קלוריות למנה.

• פותח/ת השרשור
אינדקס גליקמי לא בהכרח נקבע על ידי סוג הפחמימה(מורכבת/פשוטה). לנוטלה יש ערך גליקמי נמוך. אבל זה לא אומר שהפחמימה מורכבת ולכן המדד הזה דיי טיפשי.
אין בעיה עם אורז לבן. ההבדלים ביניהם הם שאורז חום משביע יותר בגלל שהוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים לעומת אורז לבן, וזמן הבישול(חום לוקח לבשל הרבה יותר זמן).

אז מה בעצם יכול לעזור להפחית את העליה בשומן במסה לאלה שיש להם בעיה עם זה?

פשוט קח את מחיר הגיינר ותחלק למספר המנות כדי לקבל אינדיקציה למחיר פר מנה ולקבל פרספקטיבה לכמה זמן זה מספיק..

אפשר למצוא גיינרים גם ב250 ש"ח. אבל כמובן זה משתלם פחות כי יש בהן פחות מנות הגשה.
לדוגמא: DYMATIZE - SUPER MASS GAINER 2.7KG מכילה 8 מנות:
פירוט למנה (2 סקופים):
1280 קלוריות
8 גר' שומן
252 גר פחמימה
52 גר חלבון

לדעתי אפשר לחלק כל מנת הגשה ל-2, כלומר סקופ כל מנה ולהסתפק בחצי מהערכים.

מחיר 250 ש"ח:
31 ש"ח למנה שמכילה 2 סקופים או 15.5 לחצי מנה (סקופ אחד).

יקר, לא כלכלי, ועדיף להכין גיינר באופן עצמאי. לדוגמא, אם תוסיף 100 גרם שיבולת שועל בלבד, תוסיף 400 קלוריות למנה.

כן ככה זה נראה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית