הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תכנית אימונים לחיזוק שרירי הכתף

Vicetone

משתמש מתחיל
211
0
נק' מוניטין:
0
211
0
הולמס פלייס כרמיאל
רקע :

סובל מכאב כרוני בשרירי/גידי הכתף איזור האינפרא ספינטוס וטרס מיינור.
ניסיתי טיפולים רבים ומגוונים שום דבר לא צלח.

שוחחתי עם האורטופד שלי הוא אמר לי שהוא אישית חושב שאני צריך לחזור להתאמן.
אומנם לא אימונים עצימים אלא אימונים שיפעילו במידה מסוימת את שרירי הכתף.

הוא הסביר לי שאני יכול להתאמן כרגיל זאת אומרת כפי שהתאמנתי אלא להוריד משקלים באופן משמעותי ולאט לאט אם חל שיפור להעלות בהדרגה.

עכשיו השאלה שלי אם אפשר לבנות לי תכנית מיוחדת לחיזוק שרירי/גידי הכתף ?

חפש תרגילים לחיזוק ה-Rotator cuff
אתה יכול להוסיף לתוכנית האימונים שלך תרגילי רוטציה לכתף עם גומיה/כבל .
לא חושב שצריך תוכנית מיוחדת בשביל זה. בבנץ' פרס ובלחיצות כתפיים תתחיל ממשקל מאוד נמוך ותדאג לעלות בהדרגה בלי כאבים

חפש תרגילים לחיזוק ה-Rotator cuff
אתה יכול להוסיף לתוכנית האימונים שלך תרגילי רוטציה לכתף עם גומיה/כבל .
לא חושב שצריך תוכנית מיוחדת בשביל זה. בבנץ' פרס ובלחיצות כתפיים תתחיל ממשקל מאוד נמוך ותדאג לעלות בהדרגה בלי כאבים
מה דעתך על שילוב עבודה סטאטית או נגאטיבים לבעיה שלו?

מה דעתך על שילוב עבודה סטאטית או נגאטיבים לבעיה שלו?
שילוב לא טוב, זה יוצר עומס גדול מידי, כדאי להתחיל בעבודה קונצנטרית
תכנית מיוחדת לחיזוק שרירי/גידי הכתף ?
כמו ששחר אמר אתה צריך לחזק את מייצבי הכתף, שלושה תרגילים טובים:
1. סיבוב כתף פנימה כנגד פולי
2. סיבוב כתף החוצה כנגד פולי
3. הרחקת כתף כנגד משקולות יד בטווח תנועה חלקי (עד 30 מעלות בכתף)

• פותח/ת השרשור
הכל טוב ויפה אבל קצת כללי.

אם אפשר לקבל תכנית אימון קצת יותר ספציפית שכוללת כמות סטים וחזרות אני אשמח.

אף אחד פה לא יבנה לך תכנית אימונים, שלב את שלושת התרגילים שרשמתי לך ותתחיל בסט אחד מכל תרגיל בעצימות נמוכה, לאט לאט תעלה עצימות ותוסיף סטים עד שתרגיש שהכתף מתחזקת, בשאר התרגילים שמערבים את מפרק הכתף כמו לחיצת חזה/כתפיים/חתירה עבוד בהדרגתיות ואל תעמיס יותר ממה שאתה יכול.

אף אחד פה לא יבנה לך תכנית אימונים, שלב את שלושת התרגילים שרשמתי לך ותתחיל בסט אחד מכל תרגיל בעצימות נמוכה, לאט לאט תעלה עצימות ותוסיף סטים עד שתרגיש שהכתף מתחזקת, בשאר התרגילים שמערבים את מפרק הכתף כמו לחיצת חזה/כתפיים/חתירה עבוד בהדרגתיות ואל תעמיס יותר ממה שאתה יכול.

למה אף אחד? מה עם משה? 😆

אל תעמיס יותר ממה שאתה יכול.
אם זה לא היה ברור, עשה את התנועות רק בטווח ובעומס שאינו מכאיב. בלחיצת חזה מה שעבד עבורי היה משקולות יד שאיפשרו לי לאלתר מסלול מפותל בו התבצעה הלחיצה בלי להכאיב, בשעה שלחיצה רגילה בקו פחות או יותר ישר היתה גורמת לצביטות ודקירות מדי פעם. גם כפות הידיים הסתובבו תוך כדי לחיצה, קצת בדומה למה שנעשה בלחיצת כתפיים בסגנון Arnold. אחרי זמן מה חזרתי לבנץ' רגיל בלי בעיה.
אתה בייעוץ אישי תשאל שם
נדמה לי שלפעמים הסטטוס של מי שהיה בייעוץ אישי נשאר כזה גם אחרי שהמנוי שלו נגמר.

• פותח/ת השרשור
משה לא יודע הכל, ברוב הדברים הוא עוזר לי אבל לפעמים אני אוהב לשמוע חוות דעת נוספות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית