הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מומנט על הגב בדדליפט

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
אני מחפש ייעוץ בנושא שהרבה אנשים גבוהים (1.90) עם מבנה גוף ארוך נתקלים בו כשהם צריכים לעשות דדליפט, הגב מתעגל.
מבחינה מכנית גבוהים נמצאים בעמדה נחותה יותר בדדליפט כי המומנט שמופעל על הגב הרבה יותר גדול מאשר אצל בן אדם נמוך.
עקב כך אנשים גבוהים צריכים להתכופף יותר בשביל המוט. לכן הזווית בין האגן לגב קטנה מה שיוצר מומנט גדול יותר על האגן.
אפילו הוספתי הוכחה למי שלא מאמין.
http://postimg.org/image/bo2t8kzfr/
bo2t8kzfr

הבעיה שלי היא שהגב נשבר הרבה לפני שהרגליים מתעייפות. בעולם מושלם קוטר הפלטות היה מותאם לגובה שלך ככה שגם למי ש1.50 וגם למי 2.15 הזווית בגב הייתה אותו הדבר כשהוא מתכופף לדדלפיט. אבל אנחנו לא בעולם מושלם.
יכול להיות שבשביל גבוהים גב עגול זה לא כזה נורא כמו שהבחור מתאר כאן:
http://liftbigeatbig.com/its-time-to-shut-up-about-rounded-back-deadlifts/

חשבתי על מספר אפשרויות ורציתי לשמוע עוד דעות.
- להמשיך למשוך עם גב עגול.
- להוריד משקל עד מתי שהגב נשאר טוב ולעבוד על נפח במשקלים האלה.
- לחזק את הגב בשביל הדדליפט. במידה שכן אז איזה תרגילים יעזור במיוחד לדדליפט? כרגע אני עושה מתח וקלינים כחלק מהתוכנית.
- לעשות דדליפט מהגבהה.
- לעשות סומו דדליפט

זה לא נכון שהמומנט יותר גדול אצל אנשים גבוהים, כי המומנט הוא לא פונקציה של גובה בלבד. הציור הוא לא הוכחה כי הבחור בצד ימין לא נמצא במצב של משיכה, וכי זו סה"כ דוגמא.

אתה עושה דדליפט כדי לחזק את הגב, אז כל עוד אתה לא מתחרה, מה המשמעות של כל הפוסט הזה?

אני מחפש ייעוץ בנושא שהרבה אנשים גבוהים (1.90) עם מבנה גוף ארוך נתקלים בו כשהם צריכים לעשות דדליפט, הגב מתעגל.
מבחינה מכנית גבוהים נמצאים בעמדה נחותה יותר בדדליפט כי המומנט שמופעל על הגב הרבה יותר גדול מאשר אצל בן אדם נמוך.
עקב כך אנשים גבוהים צריכים להתכופף יותר בשביל המוט. לכן הזווית בין האגן לגב קטנה מה שיוצר מומנט גדול יותר על האגן.
אפילו הוספתי הוכחה למי שלא מאמין.
http://postimg.org/image/bo2t8kzfr/
bo2t8kzfr

הבעיה שלי היא שהגב נשבר הרבה לפני שהרגליים מתעייפות. בעולם מושלם קוטר הפלטות היה מותאם לגובה שלך ככה שגם למי ש1.50 וגם למי 2.15 הזווית בגב הייתה אותו הדבר כשהוא מתכופף לדדלפיט. אבל אנחנו לא בעולם מושלם.
יכול להיות שבשביל גבוהים גב עגול זה לא כזה נורא כמו שהבחור מתאר כאן:
http://liftbigeatbig.com/its-time-to-shut-up-about-rounded-back-deadlifts/

חשבתי על מספר אפשרויות ורציתי לשמוע עוד דעות.
- לחזק את הגב בשביל הדדליפט. במידה שכן אז איזה תרגילים יעזור במיוחד לדדליפט? כרגע אני עושה מתח וקלינים כחלק מהתוכנית.
- לעשות דדליפט מהגבהה.
- לעשות סומו דדליפט
באותה מידה שאתה גבוה גם הידיים שלך אמורות להיות ארוכות יותר.
אני מציע שתעלה סרטון ונראה במה מדובר

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון שהמומנט יותר גדול אצל אנשים גבוהים, כי המומנט הוא לא פונקציה של גובה בלבד. הציור הוא לא הוכחה כי הבחור בצד ימין לא נמצא במצב של משיכה, וכי זו סה"כ דוגמא.

אתה עושה דדליפט כדי לחזק את הגב, אז כל עוד אתה לא מתחרה, מה המשמעות של כל הפוסט הזה?

התמונה מראה באופן איכותי שאצל גבוהים הזווית בין הגב לאגן קטנה יותר מה שמוביל למומנט גדול יותר. במכפלה הוקטורית של המומנט מה שמשתנה אצל שתי אנשים שמרימים את אותו המשקל זה אורך המנוף והזווית בין הוקטורים.

פתחתי את הפוסט כדי לשמוע חוות דעת של אנשים שמכירים את החוסר פרופורציה הזה בין הכוח של הרגליים לגב. אם אתה לא מוצא משמעות לפוסט אתה לא חייב להגיב לו.

באותה מידה שאתה גבוה גם הידיים שלך אמורות להיות ארוכות יותר.
אני מציע שתעלה סרטון ונראה במה מדובר

זה נכון שהידיים ארוכות יותר אבל גם הרגליים ארוכות יותר ולפי הניסיון זה לא באותו יחס. זאת אומרת שככול שאתה יודע גבוה אתה צריך להתכוכף יותר (אפשר לראות איכותית בתמונה שששמתי).

התמונה מראה באופן איכותי שאצל גבוהים הזווית בין הגב לאגן קטנה יותר מה שמוביל למומנט גדול יותר. במכפלה הוקטורית של המומנט מה שמשתנה אצל שתי אנשים שמרימים את אותו המשקל זה אורך המנוף והזווית בין הוקטורים.

פתחתי את הפוסט כדי לשמוע חוות דעת של אנשים שמכירים את החוסר פרופורציה הזה בין הכוח של הרגליים לגב. אם אתה לא מוצא משמעות לפוסט אתה לא חייב להגיב לו.

והסברתי שאתה טועה.

המשפט האחרון הוא שטותי לגמרי. כל המטרה שלך בדדליפט היא גב חזק, אז על איזו חוסר פרופורציה מדובר?

• פותח/ת השרשור
והסברתי שאתה טועה.

המשפט האחרון הוא שטותי לגמרי. כל המטרה שלך בדדליפט היא גב חזק, אז על איזו חוסר פרופורציה מדובר?

לא הסברת שאני טועה. בסך הכול רשמת שהמומנט זה לא פונקציה של הגובה בלי לנמק יותר מידי כאשר גם בזה אתה טועה כי זה כן פונקציה של הגובה.
כמו שכבר הסברתי מומנט זה מכפלה וקטורית של המרחק מהציר שאתה בוחר והוקטור של הכוח. כאשר במכפלה וקטורית אפשר להשתמש בגודל סקלרי אם מכפילים את שתי הגדלים בcos הזווית ביניהם.
הזווית בין שתי הוקטורים תלויה בגובה של המתאמן ולכן המומנט גדול יותר כאשר הזווית קטנה יותר. במילים אחרות כאשר אתה מתכופף יותר העומס על הגב גדול יותר.

המטרה שלי היא לא גב חזק. איך הגעת למסקנה הזאת? המטרה שלי היא להרים כמה שיותר בלי להפצע.
החוסר פרופורציה הוא שהגב מגיע לכשל הרבה לפני שרגליים מגיעות לכשל.

לא הסברת שאני טועה. בסך הכול רשמת שהמומנט זה לא פונקציה של הגובה בלי לנמק יותר מידי כאשר גם בזה אתה טועה כי זה כן פונקציה של הגובה.
כמו שכבר הסברתי מומנט זה מכפלה וקטורית של המרחק מהציר שאתה בוחר והוקטור של הכוח. כאשר במכפלה וקטורית אפשר להשתמש בגודל סקלרי אם מכפילים את שתי הגדלים בcos הזווית ביניהם.
הזווית בין שתי הוקטורים תלויה בגובה של המתאמן ולכן המומנט גדול יותר כאשר הזווית קטנה יותר. במילים אחרות כאשר אתה מתכופף יותר העומס על הגב גדול יותר.

הזווית שאתה מדבר עליה תלויה לא בגובה אלא בפרופורציות. אם תקח שני אנשים באותו הגובה, אחד עם ידיים ארוכות יותר ושאר הפרופורציות זהות, הם יהיו במצב משיכה שונה.

המטרה שלי היא לא גב חזק. איך הגעת למסקנה הזאת? המטרה שלי היא להרים כמה שיותר בלי להפצע.
החוסר פרופורציה הוא שהגב מגיע לכשל הרבה לפני שרגליים מגיעות לכשל.

אתה פאוורליפטר?

• פותח/ת השרשור
הזווית שאתה מדבר עליה תלויה לא בגובה אלא בפרופורציות. אם תקח שני אנשים באותו הגובה, אחד עם ידיים ארוכות יותר ושאר הפרופורציות זהות, הם יהיו במצב משיכה שונה.

אתה פאוורליפטר?

ככול שהגובה עולה אנחנו רואים שיחס בין האורכים השונים של חלקי גוף גורמים לכך שהזווית שאני מדבר עליה תיהיה יותר קטנה. במילים אחרות ככול שאתה יותר גבוה אתה צריך להתכופף בצורה יותר חדה כלפי הרצפה.

אני לא נכנס להגדרות של פאוורליפטר או לא. אני רוצה להתקדם במשקלים של הדדליפט שלי בלי להפצע.

אני לא חושב שאתה בכלל יודע מה זה מומנט
עריכה; ׳בדיוק׳
🙄

תלמד אותי מה זה מומנט.

ככול שהגובה עולה אנחנו רואים שיחס בין האורכים השונים של חלקי גוף גורמים לכך שהזווית שאני מדבר עליה תיהיה יותר קטנה. במילים אחרות ככול שאתה יותר גבוה אתה צריך להתכופף בצורה יותר חדה כלפי הרצפה.

אני לא נכנס להגדרות של פאוורליפטר או לא. אני רוצה להתקדם במשקלים של הדדליפט שלי בלי להפצע.

תלמד אותי מה זה מומנט.

מי זה אנחנו? אני לא רואה את זה. יש הרבה אנשים בגובה סביר שמייצרים זוויות קטנות. אין מה לעשות עם זה.

תומר, אתה מגיע עם רקע תיאורטי במכניקה בסיסית שזה תמיד טוב, אבל אין לך מספיק נסיון באימונים / תרגילים מורכבים כדי להבין את הפרקטיקה.

אני לא מאמין שאני מגן כאן על קולדפייר, אבל יש לו רקע נרחב באימונים ועוד יותר נרחב במכניקה ופיזיקה, הוא יודע בהחלט על מה הוא מדבר, גם אם זה לא נשמע לך הגיוני.

לגבי השאלה שלך, על הנייר למי שלא בקיא לעומק בהבדלים בין מתאמנים, אתה צודק, לאדם גבוה יש יותר טווח תנועה והוא צריך "להתכופף יותר" על מנת להרים את המוט. אבל יש עוד הרבה משתנים שמשפיעים על יתרון / חסרון של אדם בהרמה מסויימת.

אתחיל מהעצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך - אל תתעסק בסיבות / תירוצים למה אתה לא מרים הרבה, תמצא את הדרך שאתה מרים הכי הרבה, מתקדם עקבי ומתחזק בלי כאבים / סיכון בריאותי ותתמיד בזה. לחפש סיבות למה קשה לך או למה אתה בחסרון - תמיד תמצא, תאמין לי.

עכשיו לגבי מה שקולדפייר התכוון - בדדליפט יש יתרון לאנשים עם ידיים ארוכות, שים לב כל המושכים הגדולים, פרופורציונלית יש להם ידיים מאוד ארוכות, מה שמרשה להם למשוך עם גב יותר אנכי ביחס לאנשים עם ידיים קצרות. שים לב שרוב המושכים הגדולים, הם די גבוהים- מגנוסון, בולטון, kk, בריאן שאו, וינס אורבנק, כל שאר הסטרונגמנים, אריק ליליברידג' וכו'. דווקא בתור גבוהים יחסית - הם מושכים קלאסי. לעומת זאת, הנמוכים והקלים יותר נוטים למשוך סומו - בלאייב, דן גרין, אד קואן. כמובן שזו הכללה גסה ויש יוצאים מן הכלל, אבל הבנת את הכוונה שלי אני מקווה.

לא הבנתי מה הבעיה, בד"כ כמה שאנשים יותר גבוהים הגפיים שלהם ארוכות יותר.
אם מבנה הגוף שלך פחות אופטימלי בגלל שאתה גבוה עם זרועות קצרות, אפשר לנסות סומו דדליפט, ואפשר פשוט להתמודד עם העובדה שאתה פחות יעיל לדדליפט מבחינה מכנית - זה ממש לא אומר שבהכרח אתה צריך למשוך עם גב עגול או להיות חלש.

• פותח/ת השרשור
תומר, אתה מגיע עם רקע תיאורטי במכניקה בסיסית שזה תמיד טוב, אבל אין לך מספיק נסיון באימונים / תרגילים מורכבים כדי להבין את הפרקטיקה.

אני לא מאמין שאני מגן כאן על קולדפייר, אבל יש לו רקע נרחב באימונים ועוד יותר נרחב במכניקה ופיזיקה, הוא יודע בהחלט על מה הוא מדבר, גם אם זה לא נשמע לך הגיוני.

לגבי השאלה שלך, על הנייר למי שלא בקיא לעומק בהבדלים בין מתאמנים, אתה צודק, לאדם גבוה יש יותר טווח תנועה והוא צריך "להתכופף יותר" על מנת להרים את המוט. אבל יש עוד הרבה משתנים שמשפיעים על יתרון / חסרון של אדם בהרמה מסויימת.

אתחיל מהעצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך - אל תתעסק בסיבות / תירוצים למה אתה לא מרים הרבה, תמצא את הדרך שאתה מרים הכי הרבה, מתקדם עקבי ומתחזק בלי כאבים / סיכון בריאותי ותתמיד בזה. לחפש סיבות למה קשה לך או למה אתה בחסרון - תמיד תמצא, תאמין לי.

עכשיו לגבי מה שקולדפייר התכוון - בדדליפט יש יתרון לאנשים עם ידיים ארוכות, שים לב כל המושכים הגדולים, פרופורציונלית יש להם ידיים מאוד ארוכות, מה שמרשה להם למשוך עם גב יותר אנכי ביחס לאנשים עם ידיים קצרות. שים לב שרוב המושכים הגדולים, הם די גבוהים- מגנוסון, בולטון, kk, בריאן שאו, וינס אורבנק, כל שאר הסטרונגמנים, אריק ליליברידג' וכו'. דווקא בתור גבוהים יחסית - הם מושכים קלאסי. לעומת זאת, הנמוכים והקלים יותר נוטים למשוך סומו - בלאייב, דן גרין, אד קואן. כמובן שזו הכללה גסה ויש יוצאים מן הכלל, אבל הבנת את הכוונה שלי אני מקווה.

תודה על התגובה העניינית.
אני לא מתלונן שאני לא מרים הרבה, אני מתלונן שיש לי כוח ברגליים אבל אין לי כוח בגב.
התיאוריה שלי הייתה שבגלל שאני צריך להתכופף יותר למוט בזווית יותר קטנה אז מופעל לי עומס יותר גדול על הגב מה שגורם לו להשבר יותר מהר.
אני לא יודע אם הבעיה היא בחוזק של הגב ויכול להיות שכן. כשאני עושה סקוואטים אין לי שום מגבלה מבחינת הגב (אני עושה low bar).
דדילפטרים מקצוענים הם לא דוגמא לאדם הממוצע הם מייצגים ייתרון גנטי מאד מסוים לדדליפט (ידיים ארוכות, טורסו קצר) אני לא חושב שאפשר להשליך מהטכניקה שלהם למתאמן הממוצע.
לאדם הממוצע אין ידיים ארוכות או קצרות בצורה קיצונית וגם לא טורסו לכן היחס הוא פחות או יותר זהה בין הגפיים. הקוטר של פלטה אולימיפית זהה בכול המצבים, גם עבור אדם גבוה וגם עבור אדם נמוך. מבחינה אבסולטית המרחק של האיש הגבוה מהמוט גדול יותר ולכן בהנתן שקוטר הפלטה קבוע והפרופורציות בין האדם הגבוה והנמוך זהות האדם הגבוה יצטרך להתכופף יותר.

מצאתי מאמר נחמד על זה כאן:
http://bonytobeastly.com/ectomorph-weightlifting/

יכול להיות שבהנחה ומדובר בשני אנשים עם אותם יחסים בין הטורסו לגפיים הגבוהה נמצא במצב פחות אופטימלי, אבל כמות מאסת השריר שאליה יוכל להגיע תהיה גבוהה יותר ולכן, כמו שאתה רואה, שיאני עולם בדדליפט לא נמוכים.

לעניות דעתי גובה זה דווקא יתרון
בדרך כלל לגבוהים יש ידיים ארוכות יותר + כף יד גדולה יותר משמע אחיזה טובה יותר שחשובה מאוד בדדליפט
חוץ מזה אני 1.93 מטר ומתקדם יותר מכל מי שמסביבי במשקלים, ככה שחיסרון זה לא, לפחות מנקודת המבט שלי

כמו שאמרו מעלי כפות ידיים גדולות זה יתרון משמעותי בדדליפט.
לגבוהים יש יתרון אבסולוטי של משקל, מי שבגובה 1.90 ישקול יותר באופן מכליל, משקל גוף גבוה מתורגם לנקודת פתיחה טובה בכוח.

אפשר להתפלפל שעות על אם שווה להיות גבוה או נמוך בpl בשורה התחתונה אלא לא תעשה ניתוח לקיצור גפיים, אז תמשיך להתקדם ותנתח את התנועה והמנופים שלך ביחס לעצמך ולא ביחס לאחרים.

• פותח/ת השרשור
הדיון הוא לא על מה יותר טוב לPL.
רציתי לשאול מה עדיף לי לעשות במצב שלי. כשהגב מתעגל הרבה לפני שהרגליים מתעייפות.

- לעשות דדליפט מהגבהה.
- לעשות סומו דדליפט

אין סיבה להתפשר על טכניקה או טווח.

נסה לעשות סומו ותראה אם אתה מעדיף, בכל מקרה אין שום סיבה שתרים עם גב עגול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית