הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקבילים- הוספת משקל

R o n 2 5 6

משתמש מתחיל
173
0
נק' מוניטין:
66
173
0
מתי יש להוסיף משקל בביצוע מקבילים חופשי? כמו במתח לאחר שעוברים את ה-15 חזרות?
העבודה היא למסה כמובן ולא לסיבולת

טווח החזרות אמור להיות 5-8, כאשר קל לך בטווח שאתה עובד בו עם משקל גוף ואתה מרגיש שאתה יכול לבצע עוד חזרות אז תתחיל להעמיס משקל.

אני אוהב סטים של 10 במקבילים. תלוי מה המטרה. אם זה תחליף לבנץ', הייתי גם יורד לסטים של 5 עם הרבה משקל.

יש איפה שהוא הסבר איך מוסיפים משקל במתח או במקבילים בין הרגליים לא נוח כל כך
המשקולת נופלת לי...

אני קניתי שרשרת ברזל עם שאקל
יש גם חגורות ייעודיות, יותר יקר

אפשר לשים תיק מלפנים (לא כ"כ פקרטי)
או לשים משקולת בין הירכיים ולהצליב שוקיים
או על השוקיים מוצלבות

תראה איך נח לך
אתה יכול לבקש ממשיהו לשים לך את המשקולת אחרי שאתה נתלה על המתח

אתה אמיתי?

ככה לימדו אותי
וזה נראה לי באמת נכון
יש אותה תנועה במפרקים הפעילים
רק במקום לעבוד משקל גוף אתה עובד עם משקולות
ואם זה לא תסביר לי בבקשה למה זה לא נכון כי אתה זה אני באמת לא מבין...

שינויי מתח על ידי גלגלת אתה צודק

המומנט הוא אותו מומנט בדיוק (היה לי שאלה על זה באחד המבחנים)
זרוע העמסה גם אין שום שוני...

1. המומנט המירבי בגלגלת/פולי לרוב תמיד יהיה שונה ממשקל חופשי/תנועה חופשית מכיוון שבפולי אתה מחפש את המומנט בין הפולי עצמו (מה שאתה מחזיק = ההתנגדות) לבין הכבל.
בניגוד למשקל חופשי אתה מחפש את המומנט בין הציר (המפרק שלך) לבין ההתנגדות (המשקולות שאתה מחזיק). לרוב יהיה הגבוה ביותר כאשר האיבר מקביל לקרקע (זרוע העמסה הגדולה ביותר = המומנט הגבוה ביותר) אבל לא מחייב תלוי בתרגיל.

2. המומנט שונה לגמרי בתרגיל עם גלגלת אשר משנה את יחס הכוחות על השריר הפעיל לבין משקל חופשי (לכן גם האינדקציה של "כמה להרים במכונה/פולי" שונה ממכשיר למכשיר, ממכון למכון.
במכשיר במכון X אני ארים 120 ק"ג במכשיר במכון Y באותו המכשיר אני ארים 160 ויהיה לי אותו הקושי והכל לרוב בגלל הגלגלת ושינוי הכוחות (לפעמים גם יש יותר מגלגלת אחת).

בקיצור אם אתה מחפש תרגיל לגב מתח או חתירה עם משקל חופשי (BOR) יספקו אותך (אוהב יותר מתח).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית