הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בנושא

NitricOxide

משתמש מתחיל
62
4
נק' מוניטין:
6
62
4
יש לי ולחבר ויכוח בנושא מסוים ואשמח אם מישהו שיודע בוודאות יוכל לעזור
חבר שלי אמר שחייב לאכול ארוחה ראשונה ביום שלמחרת אחרי שינה של 4-5 שעות.
הצד שלי בנושא היה שנגיד בן אדם סיים את כל הארוחות שלו בראשון ב8 בערב
הלך לישון וקם ב12 בלילה ואכל ארוחה אחת משל הארוחות ביום שני, ההצדקה שלי בנושא הייתה שגם טכנית עבר יום וגם בגלל שבמלא יקח זמן לאוכל להתעכל
ככה שהבן אדם לא ישמין, מה אומרים?

השמנה קוראת כתוצאה ממאזן קלורי חיובי. טכנית אתה יכול לאכול גם פעם אחת ביום וזה לא ישפיע בשום צורה על השמנה או הרזיה. הכל תלוי במאזן הקלורי. חלוקת ארוחות מתבצעת למען הנוחות ורצוי שיהיו ארוחות בצמוד לאימונים על מנת לתת לגוף אפשרות לעבור למצב של בניה לאחר אימון ושתהיה לו אנרגיה זמינה לפני אימון. חוץ מזה זה לא משנה.

• פותח/ת השרשור
את כל זה אני יודע התכוונתי למשהו אחר כנראה לא הסברתי את עצמי כראוי,
האם בן אדם ישמין אם הוא יאכל את הארוחות שלו ביום שישי וייסים אותם בשישי בשעה 8 בערב
ואת הארוחות של שבת יתחיל משעה 12 בלילה? (מיד בסיום יום שישי)

אתה שואל בעצם אם הגוף יודע שהגיע 12 בלילה ומאפס את עצמו כמו שעון שמחליף תאריך? אז לא נראה לי שזה קורה. לגבי השאלה, טנק ענה לך על מה ששאלת.
להרחיב את זה, אם יש לך תפריט של X קלוריות שאיתו אתה לא משמין, וסיימת אותו ב8 בערב ביום שישי, וב 12 בלילה אתה מתחיל לספור את האוכל ליום שבת ומאותה ארוחה של 12 בלילה עד סוף היום אתה אוכל את אותם X קלוריות, אז אני לא רואה סיבה שתשמין.

• פותח/ת השרשור
הגוף חייב לדעת קח לדוגמא בן אדם שרגיל לאכול לפי שעות יום של ישראל ואז טס לרוסיה וכל השעות מתהפכות
כל עוד במהלך יממה (24 שעות) הוא הכניס פחות ממה שהוא הוציא הוא לא ישמין
למרות שבעצם הוא לא התחיל לאכול ב6 בבוקר , מה אומר?

הגוף חייב לדעת קח לדוגמא בן אדם שרגיל לאכול לפי שעות יום של ישראל ואז טס לרוסיה וכל השעות מתהפכות
דבר ראשון בין ישראל לרוסיה יש רק שעה הבדל (אזור מוסקבה אני מתכוון) אבל הבנתי את הכוונה. אבל לא התכוונתי לזה, התכוונתי שהגוף לא מאפס את ה "מונה קלוריות" ב 12 בלילה כי התחיל יום חדש. כלומר זה לא שאם אכלת ב 23:50 אז אתה תשמין כי אכלת יותר מדי באותו יום ואם אכלת ב 00:10 אז זה בסדר כי זה היום הבא.
מה שאתה מדבר עליו זה שהגוף רגיל לשגרה מסויימת, וזה גם כולל את השעות שאתה ישן בהן והשעות שיש בהן אור/חושך.
כל עוד במהלך יממה (24 שעות) הוא הכניס פחות ממה שהוא הוציא הוא לא ישמין
למרות שבעצם הוא לא התחיל לאכול ב6 בבוקר , מה אומר?
לדעתי בגדול כן. תראה, אם זה משהו חד פעמי אז זה בכל מקרה לא יעשה הבדל כלשהו הארוחה הזאת ב 12 בלילה. אם זה משהו קבוע אז הוא רגיל לאכול ארוחה ב 12 בלילה ואם בלילה בין שישי לשבת הוא החשיב את זה בתפריט של יום שבת אז למחרת הוא יחשיב את זה בתפריט של יום ראשון וכו'.
שאלה: למה בכלל אתה רוצה לקום ב 12 בלילה בשביל לאכול?

• פותח/ת השרשור
השגרה של הבן אדם הפוכה (הכל בצורה תיאורתית גבר)
עובד בשעות לא סדירות מתאמן קבוע והכל תפריט עם גרעון
אך ההבדל שהוא מסיים לאכול ב8 בערב
ואוכל ב12 בלילה כבר את התפריט מחדש
לרוב ישן שעה וחצי שעתיים לפני שאוכל שוב
אחרי הארוחה בשעה 12 הוא ישן 8 שעות פלוס עד הארוחה הבאה
וזאת השגרה השאלה שלי אם זה יפגע לבחור בתהליך החיטוב?

השגרה של הבן אדם הפוכה (הכל בצורה תיאורתית גבר)
עובד בשעות לא סדירות מתאמן קבוע והכל תפריט עם גרעון
אך ההבדל שהוא מסיים לאכול ב8 בערב
ואוכל ב12 בלילה כבר את התפריט מחדש
לרוב ישן שעה וחצי שעתיים לפני שאוכל שוב
אחרי הארוחה בשעה 12 הוא ישן 8 שעות פלוס עד הארוחה הבאה
וזאת השגרה השאלה שלי אם זה יפגע לבחור בתהליך החיטוב?
יש לי הרגשה שאתה מנסה להזרים אותנו שנגיד לך את התשובה שאתה רוצה לשמוע. אז לא. אתה לא תקבל את התשובה הזאת. לא משנה מה ההבדל בין השעות ולא תהיה פגיעה בחיטוב גם אם תאכל ב7 בערב ואז ארוחה הבאה יום אחרי ב9 בבוקר. השגרה של האוכל לא משנה, השעות של הארוחות לא משנות. רק הערכים הסופיים משנים.

• פותח/ת השרשור
יש לי הרגשה שאתה לא מחובר למציאות..
אני בסך הכל ניסיתי לרדת להבין את הנושא לעומק אם לא מתאים לך אתה יכול לצאת לי מהפוסט כי פתחתי אותו כדאי שיעזרו לי להבין את הנושא יותר טוב לא יעלילו דברים.
שלום ולהתראות 😃
ועוד דבר "הבחור" שאני מדבר עליו כביכול הוא בדיה, יצור דמיון, יצור להמחשה,
לא אני או חבר או מכר
השימוש בהאנשה כאן הייתה רק בשביל להמחיש את השאלה כדי שתיהיה ברורה יותר.

יש לי הרגשה שאתה לא מחובר למציאות..
אני בסך הכל ניסיתי לרדת להבין את הנושא לעומק אם לא מתאים לך אתה יכול לצאת לי מהפוסט כי פתחתי אותו כדאי שיעזרו לי להבין את הנושא יותר טוב לא יעלילו דברים.
שלום ולהתראות 😃
ועוד דבר "הבחור" שאני מדבר עליו כביכול הוא בדיה, יצור דמיון, יצור להמחשה,
לא אני או חבר או מכר
השימוש בהאנשה כאן הייתה רק בשביל להמחיש את השאלה כדי שתיהיה ברורה יותר.
אני לא מחובר למציאות? לפחות לי אין חבר דמיוני חחח.
בכל מקרה אתה מנסה להבין איך שעות אכילה משפיעות על חיטוב ואני טוען שאין השפעה של שעות אכילה וסדר ארוחות על חיטוב אלה אם מדובר בארוחות של לפני/אחרי אימון שאמורים לתת לגוף חומרי גלם לבניה ממושכת.
אם יש לך עוד שאלה שלא עניתי עליה אני אשמח לראות, אולי לא הבנתי אותך כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
חבר דמיוני הממ אין לי כרגע אבל אעדכן אותך בהמשך לגביו.
אני אנסה להסביר שוב תודה הסבלנות

נגיד בחור בשם דני השגרה שלו ככה
סדר הארוחות שלו מתחיל באופן קבוע בשעה 12 בלילה
שלאחר הארוחה הזאת באה שינה של מעל 8 שעות ומיד אחריה ארוחה אימון ארוחה שינה שעה וחצי ואז חוזר חלילה
תפריט בגרעון וקיימת פעילות אירובית.
הדעה שלי בנושא לפחות ותקן אותי אם אני טועה
שהגוף לא יודע מתי עבר יום
אבל החישוב של הbmr הוא על פי יממה (רצף של 24 שעות) וניקח בחשבון שהארוחה הראשונה שלו היא ב12 בלילה והיא מתעכלת נגיד ב4 בבוקר הבן אדם לא ישמין וימשיך להתחטב לא כך?

אתה צודק. הגוף לא יודע מתי עבר היום. אתה מחליט מתי עבר היום. אתה בוחר לעצמך רצפים של 24 שעות שבהם אתה אוכל X קלוריות בהתאם למטרה. אתה רשאי לבחור כל בלוק של 24 שעות כל עוד התזונה חוזרת על עצמה. אל תשכח שהגוף שלנו הוא לא "שחור ולבן" והוא לא עובד בצורה פשוטה כמו שמסבירים פה במדריכים של המסה/חיטוב. הוא לא פתאום יתחיל להשמין אחרי שתוכל כמות גדולה של קלוריות ואז יתחיל להרזות אחרי הפסקה של 8 שעות. זה לא עובד ככה. מה שהגוף מקבל ממך זה משאבים. הגוף מתאים את עצמו לכמות המשאבים שהוא מקבל. אם הוא רואה הוא רואה שחסר לו משאבים הוא מתחיל לפרק תאים (לא אכנס עכשיו לאיזה תאים בדיוק הוא מפרק) על מנת לספק את האנרגיה הדרושה לגוף. בסופו של יום, כאשר במשך תקופה מסוימת (לדוגמא חודש) אתה נמצא במצב הזה הגוף יתחטב בכל מקרה וכל הדברים הקטנים כמו "8 שעות ללא ארוחה ואז שעה וחצי בין ארוחות" וכו לא יהיה רלוונטי לו, כמו שאמרתי, לטווח הרחוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית