שיפור יכולות שחייה.

anoREX

משתמש פעיל
701
0
נק' מוניטין:
1,028
701
0
אני רוצה להשתפר בשחיה,
אני צריך לשלב תוכנית אימון (בלי קשר לאימוני המשקולות) בבריכה, ככה שאוכל לשפר את היכולות האירוביות שלי בבריכה (ובתקווה שזה יחזק את מייצבי היד שלי והכאבים יפתחו בשורשי כפות הידיים).

אני אשמח להמלצות, תודה רבה.

שחיה זה הכל ניסיון ו"כושר שחיה". אם אתה יודע טכניקה אז פשוט תשחה כמה שאתה יכול...
אם אתה רוצה לשפר את הידיים אתה יכול לשחות חתירה עם פולי ברגליים (מצוף כזה שאתה מחזיק עם הרגליים כדי שלא יפעלו) וככה בעצם זה הכל על הידיים. ואתה יכול גם לקחת קרש או פשוט לשים ידיים קדימה ולשחות רק עם הרגליים.
אני יכול לבנות לך איזה משהו אם אתה רוצה, אבל תגיד לי איזה סגנונות אתה יודע לשחות, ועד כמה אתה טוב...
משהו שאני כן יכול להגיד זה שרוב האנשים שסתם שוחים לא מצמידים את האצבעות בידיים ונותנים למים בעצם לעבור דרך האצבעות וזה לא כל כך טוב כי אתה איטי יותר, אם תצמיד אז הגריפה תיהיה גדולה יותר וככה יהיה לך גם קשה יותר וזה מה שאני מניח שאתה רוצה.
אתה יכול לקנות גם מין קרשים כאלה לידיים שבעצם כאילו מגדילים את כף היד שלך וככה אתה גורף הרבה יותר מים ושוחה יותר מהר אבל בגלל שהגריפה גדולה יותר אז הקושי גדול יותר והידיים פועלות יותר
מקווה שעזרתי :S

אני לא יודע מה הקשר למייצבי היד והכאבים בשורשי כפות הידיים (אם זה דלקת אני חושב שNSAID יעיל יותר מ...שחיה) אני הייתי ממליץ לך פשוט לשחות את הסגנון שאתה הכי שולט בו.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מה הקשר למייצבי היד והכאבים בשורשי כפות הידיים (אם זה דלקת אני חושב שNSAID יעיל יותר מ...שחיה) אני הייתי ממליץ לך פשוט לשחות את הסגנון שאתה הכי שולט בו.

ארקוקסיה, אתופאן וכל שאר המתוקים לא עוזרים בכלל, האורתופד לא מוכן להזריק לי והוא שלח אותי לראומטולוג (יש בקושי רופאים כאלו במדינה ותורים יש לעוד חודשיים במקרה הטוב)
עשיתי US, רנטגן ולא אישרו לי MRI.
רק בבדיקת דם יצא תסמין אחד שמראה שיש לי אולי משהו דלקתי אבל גם, ממש בקטנה.

אני חושב ששחייה אמורה לשפר מאוד את מייצבי היד אבל אם אני לא אשחה בטכניקה נכונה אני אדפוק את עצמי עוד יותר.

ראיתי בכל מיני אתרים תוכניות כמו,
25+50+100 בזמן מסויים, מנוחה 2 דקות ואז 3*50 עם מינימום נשימות מתחת למים, דברים כאלו באתרי שחיה, מה היתרון בשחיה ללא נשימה מתחת למים? אני מגדיל את הסיבולת לשחות ללא נשימה אבל אני לא מכניס חמצן לגוף שישפר את הביצועים.

אם יש עוד המלצות אני אשמח, תודה רבה.

ארקוקסיה, אתופאן וכל שאר המתוקים לא עוזרים בכלל, האורתופד לא מוכן להזריק לי והוא שלח אותי לראומטולוג (יש בקושי רופאים כאלו במדינה ותורים יש לעוד חודשיים במקרה הטוב)
עשיתי US, רנטגן ולא אישרו לי MRI.
רק בבדיקת דם יצא תסמין אחד שמראה שיש לי אולי משהו דלקתי אבל גם, ממש בקטנה.

אני חושב ששחייה אמורה לשפר מאוד את מייצבי היד אבל אם אני לא אשחה בטכניקה נכונה אני אדפוק את עצמי עוד יותר.

ראיתי בכל מיני אתרים תוכניות כמו,
25+50+100 בזמן מסויים, מנוחה 2 דקות ואז 3*50 עם מינימום נשימות מתחת למים, דברים כאלו באתרי שחיה, מה היתרון בשחיה ללא נשימה מתחת למים? אני מגדיל את הסיבולת לשחות ללא נשימה אבל אני לא מכניס חמצן לגוף שישפר את הביצועים.

אם יש עוד המלצות אני אשמח, תודה רבה.
אני לא מבין בקשר למייצבים והכל אני מבין בקשר לשחיה...
אז סליחה אם אני לא עונה על כל השאלות
לא הבנתי את ה25+50+100...
ככול שאתה נושם פחות אתה בעצם שוחה יותר מהר מכיוון שכשאתה נושם אתה מוציא את הראש וזה עוצר אותך, לא יודע מה הקשר בין זה לבין המייצבים של היד
תשחה חתירה וגב, עדיפות לחתירה כי אם לא לימדו אותך טוב לשחות גב אתה לא תעשה את זה נכון (צריך גב ישר עם ראש דיי בתוך המים, ולעשות תנועה גדולה כזו עם הכתף ולדחוף את המים עם הידיים בצורה מסויימת בלה בלה בלה). וכמו שאמרתי חתירה תקנה דברים כאלה לידיים שיתנו יותר גריפה (נראה לי עולה 50 שקל, לא משו רציני) והבטחה שלי זה מזיין לך את הידיים והם יתחזקו.
משהו שאני כן יכול להגיד לך זה שתנסה כמה שפחות מנוחות, אם קשה לך תעבור לשחות חזה לאט 100 מטר ותחזור שוב לחתירה, נכנסים לכושר הרבה יותר טוב ככה.
אם אתה רוצה אני יכול לחפש של את התוכניות של האימוני בוקר שהיו לנו, קריעת תחת אבל היינו אחת הקבוצות הכי טובות בארץ

אני לא יודע עד כמה שחיה טוב בשביל הדלקת שלך.
התייעצת עם אורטופד בנוגע לשחיה?

ומה הקטע של הלשחות בלי לנשום? אתה רוצה לשחות בשביל אירובי לא?

• פותח/ת השרשור
Bullet, הקטע בתוכנית של הלשחות בלי לנשום הוא מתוכנית שאמורה להביא אותך בתוך כמה חודשים לכושר שחיה של מ5 ל20 בריכות וכך הלאה, שאלתי את האורטופד והוא אמר שלפי דעתו אין בעיה.

Phoenix, דווקא בחזה אני יכול לשלוט יותר בידיים ולשחות בצורה יותר מתונה ונכונה, אין שום קשר בין הכאבים ובין הללא נשימה, והיה רשום בתוכנית 25+50+100 ואין לי מושג מה זה אומר חשבתי שמישהו מתחום השחייה יבין אולי זה באמת טעות.

בכל אופן אני אשמח לקבל המלצות לתוכניות.

Bullet, הקטע בתוכנית של הלשחות בלי לנשום הוא מתוכנית שאמורה להביא אותך בתוך כמה חודשים לכושר שחיה של מ5 ל20 בריכות וכך הלאה, שאלתי את האורטופד והוא אמר שלפי דעתו אין בעיה.

Phoenix, דווקא בחזה אני יכול לשלוט יותר בידיים ולשחות בצורה יותר מתונה ונכונה, אין שום קשר בין הכאבים ובין הללא נשימה, והיה רשום בתוכנית 25+50+100 ואין לי מושג מה זה אומר חשבתי שמישהו מתחום השחייה יבין אולי זה באמת טעות.

בכל אופן אני אשמח לקבל המלצות לתוכניות.
חחחחח אני דיי בתחום השחיה, לפחות הייתי
25 זה כאילו בריכה
50 זה 2 בריכות
100 זה 4 בריכות (בבריכה חצי אולימפית)
לא יודע מה הם רוצים שתעשה עם זה אבל שיהנו חחחחח
אבל בחזה הכוח בא מסגירת הרגליים, זה מה שנותן לך את המהירות הידיים עובדות פחות כזה ויש לך הרבה פחות חזרות והרבה פחות עבודה על הידיים מאשר בחתירה או בגב, ומכיוון שאתה רוצה עבודה על ידיים זה יעבוד לך פחות, אבל עדיף לשחות נכון מאשר לא נכון
אתה יכול ללכת למציל או לאיזה מאמן שחיה שילמד אותך לשחות נכון, 3-4 אימונים אתה עושה את זה נכון ואז רק להשתפר במהירויות...

אני חושב שלוקח קצת יותר מ3-4 אימונים...

אור, אני לא מבין גדול בשחיה (אף פעם לא התעניינתי בזה אלא רק שחיתי בעצמי ~ 4 שנים בצעירותי) אבל אני לא חושב שלשחות מקסימום מרחק במינימום נשימה ייקח אותך לאנשהו.

אני חושב שלוקח קצת יותר מ3-4 אימונים...

אור, אני לא מבין גדול בשחיה (אף פעם לא התעניינתי בזה אלא רק שחיתי בעצמי ~ 4 שנים בצעירותי) אבל אני לא חושב שלשחות מקסימום מרחק במינימום נשימה ייקח אותך לאנשהו.
זה לא הקטע של הבלי לנשום נראה לי, שפוט כששוחים שלי לנשום בדר"כ שוחים הכי מהר שאפשר, כמו ספרינטים (לפחות אצלינו זה היה ככה)...
כמו שאמרתי מקודם, זה הכל טכניקה בשחיה וכושר, ואתה לא יכול ללמוד טכניקה מאיתנו...
כושר, תעשה בריכה הכי מהר שאתה יכול ואז חזור תעשה לאט, ושוב ושוב ושוב
ואצלנו היינו שוחים הרבה רק רגליים או רק ידיים, תעשה את זה גם...

לדעתי עבודה רגליים וידיים מבודדת זה דבר מיותר לחובבנים.
מקצוענים משתמשים במצוף הזה ששמים בין הרגליים ובכפות האלה שמלבישים על הידיים כדי לתת דגש לידיים וגם ללמד טכניקה. זה כמו שמשקולן עושה דדליפט חלקי או בנצ' פרס באחיזה צרה בשביל הטרייספס.

לדעתי עבודה רגליים וידיים מבודדת זה דבר מיותר לחובבנים.
מקצוענים משתמשים במצוף הזה ששמים בין הרגליים ובכפות האלה שמלבישים על הידיים כדי לתת דגש לידיים וגם ללמד טכניקה. זה כמו שמשקולן עושה דדליפט חלקי או בנצ' פרס באחיזה צרה בשביל הטרייספס.
נווו כן, "מקצוענים" חחחחחחחחח הרגת אותי
הוא רוצה לשחות מהר יותר, להרשים את המצילה 😛 ככה משתפרים, רק מנסיון ומעבודה קשה
אני יכול להגיד לך אישית שלי היו סביבות ה9-11 אימונים בשבוע שכללו אימוני בוקר, קריעת תחת וזה למה שפרשתי... אבל היינו בין הטובים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית