הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עלייה אופטימלית במסת השריר בגיל התתבגרות

• פותח/ת השרשור gprh
  • פורסם בתאריך

gprh

משתמש מתחיל
137
2
נק' מוניטין:
2
137
2
שלום , האם בגיל ההתבגרות עלייה נקייה במסת השריר יכולה להיות יותר גדולה ביחס לעלייה במסה אצל מישהו מבוגר?(והאם זה ביגלל השינויים ההורמונים בגוף) וזה סביר לעלות משהו כמו שלוש קילו בחודש?

תלוי, מה אתה מגדיר מבוגר?
אה, ואין סיבה לעלות 3 קילו בחודש כשתהיה בטוח שהרוב שומן.

כשאני אומר מבוגר אני מתכוון ל25+ ו2קילו בחודש זה בסדר?
אני לא רואה למה שיהיה לנער מתבגר יתרון על אדם בן 25.
ומבחינת העלייה במשקל, גם 2 קילו זה מוגזם ותעלה בעיקר בשומן.
תכוון לעלייה של 0.5-1 ק״ג בשבוע כדי לעלות כמה שיותר ׳נקי׳.

• פותח/ת השרשור
אני דיברתי על חודש ואתה מדבר על שבוע

??
אתה אומר לו קילו שבוע זה יוצא 4 בחודש
ואתה אומר לו ש2 זה הרבב

שלום , האם בגיל ההתבגרות עלייה נקייה במסת השריר יכולה להיות יותר גדולה ביחס לעלייה במסה אצל מישהו מבוגר?(והאם זה ביגלל השינויים ההורמונים בגוף) וזה סביר לעלות משהו כמו שלוש קילו בחודש?
ברור בגיל ההתבגרות יש רמות גבוהות יותר של הורמון גדילה וטסטוסטרון, יש תהליך סינטזת חלבון גדול יותר ובשל כך אפשר לעלות יותר מסת שריר מאדם בוגר.
אדם בוגר שהחל להתאמן עולה באיזור ה150-200 גרם שריר בשבוע, בגיל ההתבגרות לא יודעים כמה שריר אפשר לעלות בגלל מחסור מחקרי בנושא, מהסיבה שהמחקרים לא יכולים לבודד את תהליך הגדילה הטבעי לתהליך הגדילה בשל האימונים, לכן תשובה זו אינו ידועה.

• פותח/ת השרשור
ברור בגיל ההתבגרות יש רמות גבוהות יותר של הורמון גדילה וטסטוסטרון, יש תהליך סינטזת חלבון גדול יותר ובשל כך אפשר לעלות יותר מסת שריר מאדם בוגר.
אדם בוגר שהחל להתאמן עולה באיזור ה150-200 גרם שריר בשבוע, בגיל ההתבגרות לא יודעים כמה שריר אפשר לעלות בגלל מחסור מחקרי בנושא, מהסיבה שהמחקרים לא יכולים לבודד את תהליך הגדילה הטבעי לתהליך הגדילה בשל האימונים, לכן תשובה זו אינו ידועה.
אז בן אדם בוגר שהתחיל להתאמן יכול לעלות פחות מקילו שריר בחודש?😕

זה תחום בעייתי לשיפוט, אי אפשר לדעת אם באמת יש יתרון מסויים בגיל ההתבגרות כי היינו רואים את היתרון הזה מתבטא בפועל.
לדוגמא יהב, הוא עכשיו בסביבות גיל ההתבגרות, לפי התאוריה שלך הוא אמור עכשיו להעלות מסת שריר בקצב יחסית יותר גבוה מאדם מבוגר (זה לא באמת מבוגר אבל רק בשביל הרעיון נקרא לזה ככה).
הוא אמור להיות יותר גדול ובפועל הוא לא.

אז בן אדם בוגר שהתחיל להתאמן יכול לעלות פחות מקילו שריר בחודש?😕
דיי תלוי בגנטיקה, קילו בחודש זה אפשרי אם הגנטיקה משובחת
כי בגיל ההתבגרות יש עלייה במסת שריר גם אם אותו נער יושב בבית ולא עושה כלום, איך חוקר יכול להגיד שבגלל האימונים שהוא עשה הוא עלה x קילוגרמים של שריר? זה בעייתי מחקרית לבדוק את זה

זה בעייתי מחקרית לבדוק את זה
אני עדין לא רואה איפה הבעיה. אם קבוצת הביקורת עלתה בממוצע ב X קילוגרם וקבוצת המתאמנים עלתה ב Y ק"ג, לא מאד קשה לחשב את התרומה של האימונים. נכון שנעשים מעט מחקרים על נערים צעירים, אבל זה בעיקר מסיבות סוציולוגיות (צריך אישור של ההורים, יש חשיפה גבוהה יותר לתביעות אפשריות על נזקים, צריך קבוצות גדולות יחסית של נבדקים בגלל שונות גבוהה בקצב הגדילה הטבעי וכד'), ולא בגלל ש"המחקרים לא יכולים לבודד את תהליך הגדילה הטבעי".

עדין לא רואה איפה הבעיה
תראה כששאלתי אנשים בכירים בתחום זאת התשובה שקיבלתי, שקשה לבודד את תהליך הגדילה הטבעי עם העליה במסת שריר כתוצאה מהאימונים, אני אשמח לשמוע תשובה שונה

תראה כששאלתי אנשים בכירים בתחום זאת התשובה שקיבלתי, שקשה לבודד את תהליך הגדילה הטבעי עם העליה במסת שריר כתוצאה מהאימונים, אני אשמח לשמוע תשובה שונה
קשה יש רק בלחם...
מה שאתה כותב הוא משפט חסר משמעות, כי הוא לא מנומק. גם אם עונים לך תשובה כזאת, כדאי לשאול למה.
לדוגמא קח 2. קבוצות בני נוער עם תפריט זהה אחת תתאמן ואחת לא ותשווה מסת שריר.

כששאלתי אנשים בכירים בתחום זאת התשובה שקיבלתי
טוב, אם יזדמן לך לשאול אותם מה הבעיה עם בידוד המשתנים אשמח לשמוע. עד אז אני ממשיך להחזיק בדעתי שמיעוט המחקרים על ילדים ובני נוער נובע בעיקרו מסיבות אתיות, חוקיות וסוציולוגיות.

לדוגמא קח 2. קבוצות בני נוער עם תפריט זהה אחת תתאמן ואחת לא ותשווה מסת שריר
נו באמת אני לא מאמין שבחור אינטלגנט כמוך חושב שזה כה פשוט, לכל נער יש מטען גנטי אחר, מצב הורמונלי שונה, רמת התבגרות שונה, זה ממש לא פשוט תוסיף לזה את מה שיהושע כתב על בעייתיות חוקית ואתית ותמצא כלום ושום ידע בנושא

לכל נער יש מטען גנטי אחר, מצב הורמונלי שונה, רמת התבגרות שונה
נכון, וזה מצריך קבוצות יותר גדולות כדי שהממוצע של כל אלה יהיה דומה בין קבוצת האימון לקבוצת הביקורת, כך שנוספת למחקר עוד דרגת קושי (אם כי לא נמנעת האפשרות לערוך אותו).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית