הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דומס מפרוטוקול פציעות. מה לעשות?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אהלן.
התחלתי יום חמישי פרוטוקול פציעות לסקוואט ודד ליפט וביצעתי
3X25 סקוואט 25 קילו
3X25 דד ליפט מוט ריק

מאז אתמול יש לי דומס חזק בהאמסטרינג וקשה לי אפילו ללכת ואני לא בטוח שאני אצליח לשרוד עוד אימון בפרוטוקול פציעות ויש לי הרגשה שגם אם כן זה רק יחמיר את הדומס.

מה אתם חושבים? כדאי לי לעשות הפסקה לגמרי מהפרוטוקול או להוריד סטים/חזרות? או לעשות משהו אחר?

@moo

• פותח/ת השרשור
עוד אימון או שניים זה כבר יעבור לך.
תנוח עד שתגיע למצב בו תוכל לעשות שוב אימון פרוטוקול גם אם לא נעלם לגמרי הדומס

זה לא מדע טילים כאן
רואה אם לא הייתי שואל את זה לא הייתי מקבל דעות מנוגדות.
אני פשוט לא עבדתי בחיים לטווח חזרות כזה אני לא יודע אם זה כאב שעובר מעצמו במנוחה או שהוא יכול גם לעבור תוך כדי אימונים כי יש סוגים שונים של כאבים.

באימון הראשון שלי עם פרוטוקול פציעות ביןפ למחרת היה לי קצת דומס.
להזכירך יש לי את האומנויות לחימה אז אני מתאמן כל יום (חוץ משישי).
ולהזכירך מבחינת הפרוטוקול פציעות אני עושה פשוט בסוף כל אימון.

בקיצור, למרות הדומס התאמנתי כרגיל גם בלחימה וגם במכון והכל היה בסדר גמור והגוף שלי הסתגל מצויין.

אם זה כולה דומס אפשר להמשיך , זה ישתחרר.

כל פעם שהייתי פצוע ועשיתי את הפרוטקול ביצעתי אותו 3-4 פעמים בשבוע , אף פעם לא עשיתי אותו 10 ימים ברצף כמו שכתוב

איפה נפצעת ?
לא עושים גם סקוואט וגם דדליפט בפרוטוקול

בוחרים תרגיל אחד שעובד הכי טוב למטרה
דדליפט לא הייתי מבצע בפרוטוקול

בכל מקרה החלק של הקרח מאוד חשוב
ואתה יכול להוסיף עוד קצת עבודה עם פאם רולר וכדור לקרוס לעשות את המקום

לגבי עבודה כל יום זה תלוי בהרגשה אם הכאב מחמיר תנוח מעט ותחזור לבצע שוב שנהיה עמום
אם הפציעה לא משתפרת לך לאיש מקצוע

• פותח/ת השרשור
איפה נפצעת ?
לא עושים גם סקוואט וגם דדליפט בפרוטוקול

בוחרים תרגיל אחד שעובד הכי טוב למטרה
דדליפט לא הייתי מבצע בפרוטוקול

בכל מקרה החלק של הקרח מאוד חשוב
ואתה יכול להוסיף עוד קצת עבודה עם פאם רולר וכדור לקרוס לעשות את המקום

לגבי עבודה כל יום זה תלוי בהרגשה אם הכאב מחמיר תנוח מעט ותחזור לבצע שוב שנהיה עמום
אם הפציעה לא משתפרת לך לאיש מקצוע
היה לי בלט דיסק בגב התחתון. אני כנראה יעשה רק את הסקוואט בפרוטוקול אז.
תודה רבה אני אקח את כל העצות שלך לצומת לב!

היה לי בלט דיסק בגב התחתון. אני כנראה יעשה רק את הסקוואט בפרוטוקול אז.
תודה רבה אני אקח את כל העצות שלך לצומת לב!
טנק - אני לא עוקב, אתה עושה את פרוטוקול הפציעות כדי לטפל בבלט? לא, נכון?

• פותח/ת השרשור
טנק - אני לא עוקב, אתה עושה את פרוטוקול הפציעות כדי לטפל בבלט? לא, נכון?
לא. אני אתן לך סיכום קצר של העניין.
בהתחלה לא ידעתי מה זה, הלכתי לפיזיוטרפיסט והוא טען שזה בלט דיסק ככל הנראה ונתן לי 2 תרגילים לעשות בבית ששיפרו לי את המצב מאוד ואז הוא אישר לי לחזור לאימונים. אחרי שחזרתי בראשון שעבר החלטתי שבחמישי אני אתחיל את הפרוטוקול כדי להתקדם משם במשקלים. זה המצב כיום בעצם.

לא. אני אתן לך סיכום קצר של העניין.
בהתחלה לא ידעתי מה זה, הלכתי לפיזיוטרפיסט והוא טען שזה בלט דיסק ככל הנראה ונתן לי 2 תרגילים לעשות בבית ששיפרו לי את המצב מאוד ואז הוא אישר לי לחזור לאימונים. אחרי שחזרתי בראשון שעבר החלטתי שבחמישי אני אתחיל את הפרוטוקול כדי להתקדם משם במשקלים. זה המצב כיום בעצם.
רעיון רע לדעתי. הפרוטוקול נועד להזרמת דם מסיבית לאיזור כדי לטפל בדלקות וקרעים. זה לא מה שיש לך.
אם פיזיותרפיסט אישר לך לחזור - סבבה, אבל תחזור עם 3x5 ממשקלים נמוכים, והעלאה רציפה ועדינה.
וגם אם היית צריך את הפרוטוקול, כמו ש- @moo כתב לך לא עושים שני תרגילים, לא עושים את הדדליפט ולדעתי גם לא עושים שלושה סטים של 25, זה מוגזם לגמרי.

• פותח/ת השרשור
רעיון רע לדעתי. הפרוטוקול נועד להזרמת דם מסיבית לאיזור כדי לטפל בדלקות וקרעים. זה לא מה שיש לך.
אם פיזיותרפיסט אישר לך לחזור - סבבה, אבל תחזור עם 3x5 ממשקלים נמוכים, והעלאה רציפה ועדינה.
וגם אם היית צריך את הפרוטוקול, כמו ש- @moo כתב לך לא עושים שני תרגילים, לא עושים את הדדליפט ולדעתי גם לא עושים שלושה סטים של 25, זה מוגזם לגמרי.
אז אני שמח ששאלתי כי לא ידעתי את כל הדברים האלה. אם אתה אומר אני אולי אוותר על הפרוטוקול ואתחיל להחזיר משקלים ב3X5 לאט לאט בתקווה לחזור ל3 פלטות בעוד כחודשיים-שלוש. בנוגע ל3X25 זה מה שרשום בפרוטוקול...

אז אני שמח ששאלתי כי לא ידעתי את כל הדברים האלה. אם אתה אומר אני אולי אוותר על הפרוטוקול ואתחיל להחזיר משקלים ב3X5 לאט לאט בתקווה לחזור ל3 פלטות בעוד כחודשיים-שלוש. בנוגע ל3X25 זה מה שרשום בפרוטוקול...
אני אומר את דעתי, אולי כדי לתייג את מנהלי פורום פציעות כדי לקבל דעות יותר מוסמכות:
הפרוטוקול נועד לאנשים שמאומנים בתרגיל באופן שוטף. אם לא עשית סקוואט תקופה ארוכה, ברור שתתפס לך הצורה ממנו.
דדליפט בחיים לא עושים - לפחות אני לא אעשה - בפרוטוקול הפציעות. פוטנציאל נזק לא קטן.
וגם נגד דלקות, לדעתי 3x25 זאת הגזמה.

• פותח/ת השרשור
אני אומר את דעתי, אולי כדי לתייג את מנהלי פורום פציעות כדי לקבל דעות יותר מוסמכות:
הפרוטוקול נועד לאנשים שמאומנים בתרגיל באופן שוטף. אם לא עשית סקוואט תקופה ארוכה, ברור שתתפס לך הצורה ממנו.
דדליפט בחיים לא עושים - לפחות אני לא אעשה - בפרוטוקול הפציעות. פוטנציאל נזק לא קטן.
אחלה. אז אני אחזור ללינארית, אחזיר את הסקוואט והדד ל60 קילו ואתחיל להוסיף 10 קילו מאימון לאימון ונראה מה יצא לי מזה.

למה לא לעשות דדליפט בפרוטוקול פציעות?

לדעתי זה תרגיל מסוכן מדי בשביל מתאמן פצוע.
עדיף סקוואט להמסטרינג ולקוואדס, או היפראקסטנשן לזוקפי הגב.
ומה במידה והתרגיל שהכי טוב לפרוטוקול פציעות הוא דדליפט?
אישית אצלי בדדליפט הכי מרגישים את הפציעה והוא גם התרגיל שבו נפצעתי, והאמת, הפרוטוקול עשה לי רק טוב, אפילו שהוא עם דדליפט.

דרך אגב, למה מסוכן במידה ועושים אותו עם מוט ריק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית