הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל החתירה(bent over row)

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם. אני משלב מאז ומתמיד בתרגילים שלי את תרגיל החתירה, ראיתי הרבה סרטונים של התרגיל והבנתי איך עושים אותו, עד שבמקרה קראתי איזשהי כתבה באתר קילוגרם(לינק למטה) שאומרת : "החתירה מתחילה ומסתיימת על הרצפה בכל חזרה [כמו דדליפט] ולא מסתיימת כאשר המשקל תלוי באוויר עם הידיים ישרות"
בכל סרטון אפשרי שראיתי המוט שמרימים את המוט לבטן ומחזירים, הוא לא מוריד את המוט על הריצפה, הוא משאיר באוויר! משהו יכול להסביר לי מי צודק?

תודה!

(https://www.kilogram.co.il/753/הכל-מסביב-לתרגיל-החתירה/)

לא חשבתי על עצמי מעולם כ"דבר הכי רחוק ממשקולן/PL". עד היום התכניות שעשיתי היו תכניות כח...
לא יודע אם אתה הכתובת, כי אתה דיי הדבר הכי רחוק ממשקולן/PL 😃
אבל אתה יודע שבקלינים ובמשיכות גבוהות החל ממשקל מסוים יורדים לשלשות. אף אחד לא עושה חמישיה למשקל כבד. הטכניקה מתדרדרת במהירות. למה דווקא בחזרות האלה? אלוהים יודע.
אתה טועה, ברוב התוכניות קלין / סנאצ' פולס כוללות גם חמישיות במשקלים כבדים.

@MikeRozner
אל"ף - איך בשם אלוהים הצלחת לבנות ציטוט כזה?
בי"ת - מה זה "רוב התוכניות"? ב-SS הפאוור קלין הוא 5x3. בליניארית - שלשות. גם במאמר של ביל סטאר על משיכות גבוהות הוא ממליץ לעבור לשלשות כשהמשקל מאתגר. לא יודע איך משקולנים מתאמנים, אבל גם אותך ראיתי עושה את זה לשלשות (אולי אתה עושה גם חמישיות, לא יודע).
גימ"ל - עדיין לא ענית לי. לגבי החתירה - נשים בצד את ההתנגדות הגורפת שיש לתרגיל המזעזע הזה, שאף אחד ביקום לא צריך לעשות אף פעם. עדיף לעבור בו לשלשות?

@MikeRozner
בי"ת - מה זה "רוב התוכניות"? ב-SS הפאוור קלין הוא 5x3. בליניארית - שלשות. גם במאמר של ביל סטאר על משיכות גבוהות הוא ממליץ לעבור לשלשות כשהמשקל מאתגר. לא יודע איך משקולנים מתאמנים, אבל גם אותך ראיתי עושה את זה לשלשות (אולי אתה עושה גם חמישיות, לא יודע).
גימ"ל - עדיין לא ענית לי. לגבי החתירה - נשים בצד את ההתנגדות הגורפת שיש לתרגיל המזעזע הזה, שאף אחד ביקום לא צריך לעשות אף פעם. עדיף לעבור בו לשלשות?

לא. עדיף פשוט לא לעבוד כבד בחתירה.

@MikeRozner
אתה מראה לי תוכניות של פאוורליפטינג בהקשר של משיכות? קצת מצחיק.
בזמנו עשיתי בעיקר חמישיות.
ולא, לא לעבור לשלשות. לעבור למתח ואם אתה מתעקש לחתור - תהפוך את זה לתרגיל שני ולא להשתולל עם המשקל בו.

אתה מראה לי תוכניות של פאוורליפטינג בהקשר של משיכות? קצת מצחיק.
אלה לא תוכניות של פאוורליפטינג, אלה תוכניות של התחזקות כללית למתאמן מתחיל.
ולא, לא לעבור לשלשות. לעבור למתח ואם אתה מתעקש לחתור - תהפוך את זה לתרגיל שני ולא להשתולל עם המשקל בו.
תודה.

קטנוני ומעט מרגיז.
משיכות באות מעולם הויטליפטינג פעם אחרונה שבדקתי.
מה קטנוני ומעט מרגיז? התוכניות האלה לא של פאוורליפטינג, אז הן משלבות PL וגם WL. איך זה סותר את זה שמשיכות באות מה-WL?
בסדר, לא משנה. תודה על התגובה.

מה קטנוני ומעט מרגיז? התוכניות האלה לא של פאוורליפטינג, אז הן משלבות PL וגם WL. איך זה סותר את זה שמשיכות באות מה-WL?
בסדר, לא משנה. תודה על התגובה.
בקיצור ולסיכום - אל תשים חתירה כתרגיל עיקרי. זה יוצר בעיה במשקל כבד כמו שכבר הבנת לבד.
כתרגיל שני ל8-12 חזרות אין איתו בעיה, עשיתי 5*5 מתקדמת עם חתירה והתוצאות היו לא משביעות רצון בעליל.
מתח עם משקל עדיף בהמון פרמטרים וגם שם, צריך להקפיד על הטווחי תנועה כדי למקסם אפקטיביות של התרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית