עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה מתכוון להתעכל (כלומר להתפרק לחומצות אמינו/פפטידים ולהכנס למחזור הדם) או להספג במשמעות של לשמש חומר גלם לבניית חלבון חדש? זמן העיכול משתנה בהתאם לסוג החלבון ולכמות, הקצב הוא משהו כמו 1.5 גרם לשעה לחלבון ביצה, 4 גרם לשעה עבור סויה, 6 גרם לקזאין והכי מהיר: מי גבינה בקצב של כ 10 גרם לשעה.לוקח לחלבון להיספג בגוף
אם אני חי רק על חלבון ביצה, ואוכל 150 גרם חלבון ליום - יקח לו 100 שעות כדי להתעכל מדי יממה? 🫤אתה מתכוון להתעכל (כלומר להתפרק לחומצות אמינו/פפטידים ולהכנס למחזור הדם) או להספג במשמעות של לשמש חומר גלם לבניית חלבון חדש? זמן העיכול משתנה בהתאם לסוג החלבון ולכמות, הקצב הוא משהו כמו 1.5 גרם לשעה לחלבון ביצה, 4 גרם לשעה עבור סויה, 6 גרם לקזאין והכי מהיר: מי גבינה בקצב של כ 10 גרם לשעה.
חוששני שזה לא rocket science וזה לא עובד ככה.אם אני חי רק על חלבון ביצה, ואוכל 150 גרם חלבון ליום - יקח לו 100 שעות כדי להתעכל מדי יממה? 🫤
חוששני שאני אינני מבין למה אתה מתכוון.חוששני שזה לא rocket science וזה לא עובד ככה.
אני חושב שזה לא עובד ככה גם בכמויות גדולות נשמע לי לא הגיוני.חוששני שאני אינני מבין למה אתה מתכוון.
כמות חלקי קצב שווה זמן, גם בחשבון כיתה גימ"ל.
אני יודע שזה ציני אבל לכל מי שקורא את זה ממליץ להביט כאן:אם אני חי רק על חלבון ביצה, ואוכל 150 גרם חלבון ליום - יקח לו 100 שעות כדי להתעכל מדי יממה? 🫤
https://www.kilogram.co.il/2068/כיצד-מנוצל-המזון-שאנו-צורכים/חלבון
גופנו מסוגל לאחסן (לא באותה צורה של אגירת שומן או פחמימה) בסביבות 10-15 קילוגרם של חלבון. מדובר בכמות הגדולה במידה ניכרת מצריכת החלבון היומית הממוצעת, שעומדת על 50-60 גרם חלבון ליום (לאנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית). גם אנשים שצורכים 200-300 גרם חלבון ליום, אוכלים למעשה כמות זניחה בהשוואה לכמות החלבון האגורה בגופנו. זו בדיוק הסיבה לשוני בין רמות חמצון החלבון.
כפי שכבר הוזכר, כחצי מכמות החלבון עוברת תהליך מטבולי בכבד והופכת לאנרגיה ולדברים אחרים כגון גלוקוז וקטונים, שמיועדים לשימושים שונים של הגוף. כאשר צריכת החלבון גדלה, גם כמות חמצון החלבון גדלה וההיפך. השינויים ברמת חמצון החלבון (פחות או יותר כמו במקרה של הפחמימה) כתלות בשינוי רמת הצריכה יומית של החלבון איננה מיידית, והתהליך לוקח 3-9 ימים. הבנה לקויה של הליך זה הביאה לרעיונות מטופשים של העמסת חלבון (protein cycling).
חמצון החלבון קשור לאופן המהירות שבו הוא מתעכל. מחקרים קודמים, לרבות מחקר אחרון על חלבון מי-גבינה וקזאין (בוצע ע"י Boirie), מצאו כי חלבונים שמתעכלים מהר יותר מתחמצנים מהר יותר, לעומת חלבונים שזמן עיכולם איטי יותר. זאת מכיוון שלגוף אין מקום לאגור באופן מיידי את חומצות האמינו, ולכן הוא שורף אותן ומפיק אנרגיה. מכאן נובע כי חלבונים בעלי יכולת עיכול איטית יותר "נאגרים" בצורה טובה יותר בהשוואה לאלה שמתעכלים מהר ומתחמצנים פחות (מאמר על כך יפורסם בקרוב).
כמו שאמרתי זה בטח לא עובד ככה 😃אני יודע שזה ציני אבל לכל מי שקורא את זה ממליץ להביט כאן:
https://www.kilogram.co.il/2068/כיצד-מנוצל-המזון-שאנו-צורכים/
שאלה טובה, אבל אין לי חשק לבדוק את כל המספרים האלה שוב...יקח לו 100 שעות כדי להתעכל מדי יממה?
למה כולם כל הזמן חושבים שאני ציני.אני יודע שזה ציני אבל לכל מי שקורא את זה ממליץ להביט כאן:
אני מניח שכמות החלבון הכללית שאתה צורך תיהיה מורכבת במקרה הטוב ב 70% של חלבון מלא ונלקח בחשבון שישנם אנשים שצורכים כמות לא קטנה של חלבון מהצומח, כך שהעצה הכללית היא תמיד לצרוך יותר ממה שצריך בפועל.למה כולם כל הזמן חושבים שאני ציני.
זאת שאלה פשוטה: ההמלצה למתאמן משקולות עומדת על 2 גרם חלבון ליום. לפי הפוסט של יהושע, אלא אם תבסס את התזונה שלך על חלבון whey, לא תצליח לפרק כמות כזאת לחומצות אמינו במהלך 24 שעות גם אם מערכת העיכול שלך תעבוד רק על זה. לפי המאמר שציטטת, חלק נכבד מהחלבון מופנה בכלל למטרות של אנרגיה זמינה. אז למה צריך לאכול כמות כזאת של חלבון? מה רע בחצי מזה חלבון, וששאר הקלוריות יגיעו משומנים או מפחמימות?
@Moshe
לא ממש, כי הסיבה שמספיק 70% של חלבון מלא היא שבכמות כזאת יתר החלבון ה"חסר" מקבל את חומצות האמינו הדרושות לו כדי להפוך למלא גם מתוך החלבון המלא וגם השלמה בין סוגים חסרים (למשל דגנים וקטניות שמעלים את הזמינות הביולוגית האחד של השני). זה לא ההסבר להבדל, עד כמה שאני מבין.אני מניח שכמות החלבון הכללית שאתה צורך תיהיה מורכבת במקרה הטוב ב 70% של חלבון מלא ונלקח בחשבון שישנם אנשים שצורכים כמות לא קטנה של חלבון מהצומח, כך שהעצה הכללית היא תמיד לצרוך יותר ממה שצריך בפועל.
אז אם צרכת 1.8 חלבון ומתוך זה רק 70-60 אחוז חלבון מלא.. לא נשמע קצת יותר הגיוני?