הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה לסקוואט high bar (יש סרטון)

• פותח/ת השרשור Wild
  • פורסם בתאריך

Wild

משתמש פעיל
734
226
נק' מוניטין:
383
734
226
אני מתחיל בכל הקטע של הסקוואטים ואני צריך הכוונה דיי רצינית. ראיתי הרבה סרטונים ואני מה שאני עושה מרגיש לי לא טבעי ולא נכון. נתחיל מזה שאני מנסה לעשות high bar ולא ברור לי אם זה כמו שצריך או שזה גולש לכיוון הlow bar. היו כמה פעמים שהסתכלתי במראה וזה היה נראה לי לגמרי low bar אבל לא תמיד.

אני מנסה להוציא חזה, לכווץ את הגב התחתון להוציא ישבן לאחור ונתקלתי בכמה בעיות. אני צריך לעשות את התהליך הזה לפני הוצאת המוט ולשמור על המצב כל הסט? או להוציא את המוט, לעשות את כל הפעולות האלה ואז להתחיל לרדת? זה מרגיש לי ממש ממש לא נוח לעשות את זה, אני מאוד מתאמץ ובלי שליטה אני מרפה בשלב מסויים במהלך הסט.

ניסתי לצלם את הטכניקה אבל בגלל שזה פעם ראשונה שאני מצלם זה קלט רק את החלק העליון. לפעם הבאה (עוד יומיים) מהיכן עדיף לי לצלם את עצמי כדי שתוכלו לבחון את הטכניקה בשלמותה וכמו שצריך?

בכל מקרה הנה הסרטון:

1. כפפות זה רעיון רע אבל בסקוואט הן לא מפריעות מעבר לעובדה ש... יש לך בד על הידיים. זה גם לא עוזר. במשיכות הן מונעות מהיבלות הרצויות להתפתח. הסיבה היחידה להשתמש בכפפות היא במידה ויש לך פצע מדמם ואתה ממש חייב להתאמן. זהו. "מחליק לי" זה תירוץ גרוע מאוד. תפתור את זה. גם אם יש לך הזעת-יתר בכפות הידיים, ויש אנשים כאלה, עדיין. תפתור את זה. יש מגבת, יש מגנזיום, יש מגנזיום נוזלי, יש את שריר ה"אני לא ילדה". תפתור את זה. כפפות זה לא חלק משום פיתרון לכלום.

2. הסקוואט שלך לא להיט. יש כמה בעיות:
א. אתה יחף. אם קנית את כל הציוד לבית, שים עוד 400 שקל על נעליים. וגם אם לא, זה ציוד חובה. הפריט הבא יהיה חגורה.
ב. אתה לא עולה מהאגן, אלא מהחזה.
ג. העמידה שלך אולי רחבה מידי.
ד. אתה אולי לא לוקח הרבה אוויר ומשאיר בפנים במשך כל החזרה.
ה. אתה מגיע לאובר אקסטנשן בעמוד השדרה, אבל שורש הבעייה מתחיל בסעיף ב', כי אתה חושב שזה תרגיל רגליים ולא תרגיל אגן (או אם להיות יותר מדוייק, תרגיל ברכיים ולא תרגיל ירך, אבל זה כבר סמנטיקה).
ו. למה אתה כל כך מתעקש ורוצה לעשות HB, כשזה תרגיל שמרימים ומתחזקים בו פחות, וגם ככה אתה לא מסתדר עם זה? למה לא פשוט להשאר עם הסקוואט הטוב יותר שאתה גם יותר מסתדר עם האחיזה שלו? אל תנסה לתקן את מה שלא שבור.
ז. לגביי אחיזה, צפה בוידאו:
ח. בנוסף, צפה בסרטוני הלימוד:

העלתי סרטון חדש

החלטתי להוריד משקל ולעבוד על טכניקה כי זה הכי חשוב, עדיין זה מרגיש לי לא טבעי ולא נכון. אני מרגיש שיש יותר מידי טעויות...

מחזק חלק מהדברים שביסט אמר לך:
אל תתאמן יחף, אחרת זה ענין של זמן עד שאתה משבית את עצמך לחודש עם אצבע שבורה.
תחזיק נכון את המוט - מפרק היד שלך שבור לגמרי. הוא צריך להיות ישר, בלי עומס על הידיים (המוט יושב על הגב בלבד).
תסגור מעט את כפות הרגליים, העמידה רחבה מדי.
תפתח ברכיים יותר לצדדים.
תעלה עד הסוף - לא ראיתי ולו חזרה אחת שנגמרת טוב אצלך.
תעמוד זקוף יותר בהתחלה, בטן מוכנסת, בלי היפר אקסטנשיין (אבל בהחלט עם גב מוחזק וישר).
תרד ותעלה מהאגן.
ותוריד כפפות אל תיהיה ....קיצר תוריד אותם
ולמה אתה עובד עם כפפות? 😃
חבורה של 🤡
אל תקשיב להם, תתאמן עם כפפות כמה שבא לך.

הטכניקה בסרטון השני הרבה יותר טובה אבל עדיין יש מה לשפר, אני אצטרף להמלצות שמעלי:
1. תנעל נעליים
2. תקן את האובר-אקסטנשין בגב
3. תרגל נשימות (בסרטון הראשון אתה נושף הכל בעליה ולא מחזיק)

בהצלחה.

נקודה שאני לא יודע למה לא התייחסתם אליה היא שהמוט נמצא מאחורי העקב במקום מעל אמצע כף הרגל, לא יודע איך הבחור לא נופל אחורה(ניתן לראות בבירור ב0:24). אני חושב שצריך לעבוד שם על רוחב עמידה ויותר כפיפה של הגו כדי למקם את המוט מעל מרכז הכובד והתנועה תשתפר.

נקודה שאני לא יודע למה לא התייחסתם אליה היא שהמוט נמצא מאחורי העקב במקום מעל אמצע כף הרגל, לא יודע איך הבחור לא נופל אחורה(ניתן לראות בבירור ב0:24). אני חושב שצריך לעבוד שם על רוחב עמידה ויותר כפיפה של הגו כדי למקם את המוט מעל מרכז הכובד והתנועה תשתפר.
אני התייחסי לזה.
כתבתי בסעיף ב' שהוא עולה מהחזה ולא מהאגן, זה גורם לשינוי זווית הגב מוקדם מהרצוי ולכן גם שם את המוט אחורה מידי.
הוא לא נופל כי הברכיים מספיק קדימה (=מרכז מסת הגוף קדימה ממרכז כף הרגל), והמוט לא מספיק כבד כדי לקחת את כולו אחורה.
אם המוט היה שוקל 220, כן, הוא היה נופל.

• פותח/ת השרשור
1. כפפות זה רעיון רע אבל בסקוואט הן לא מפריעות מעבר לעובדה ש... יש לך בד על הידיים. זה גם לא עוזר. במשיכות הן מונעות מהיבלות הרצויות להתפתח. הסיבה היחידה להשתמש בכפפות היא במידה ויש לך פצע מדמם ואתה ממש חייב להתאמן. זהו. "מחליק לי" זה תירוץ גרוע מאוד. תפתור את זה. גם אם יש לך הזעת-יתר בכפות הידיים, ויש אנשים כאלה, עדיין. תפתור את זה. יש מגבת, יש מגנזיום, יש מגנזיום נוזלי, יש את שריר ה"אני לא ילדה". תפתור את זה. כפפות זה לא חלק משום פיתרון לכלום.

2. הסקוואט שלך לא להיט. יש כמה בעיות:
א. אתה יחף. אם קנית את כל הציוד לבית, שים עוד 400 שקל על נעליים. וגם אם לא, זה ציוד חובה. הפריט הבא יהיה חגורה.
ב. אתה לא עולה מהאגן, אלא מהחזה.
ג. העמידה שלך אולי רחבה מידי.
ד. אתה אולי לא לוקח הרבה אוויר ומשאיר בפנים במשך כל החזרה.
ה. אתה מגיע לאובר אקסטנשן בעמוד השדרה, אבל שורש הבעייה מתחיל בסעיף ב', כי אתה חושב שזה תרגיל רגליים ולא תרגיל אגן (או אם להיות יותר מדוייק, תרגיל ברכיים ולא תרגיל ירך, אבל זה כבר סמנטיקה).
ו. למה אתה כל כך מתעקש ורוצה לעשות HB, כשזה תרגיל שמרימים ומתחזקים בו פחות, וגם ככה אתה לא מסתדר עם זה? למה לא פשוט להשאר עם הסקוואט הטוב יותר שאתה גם יותר מסתדר עם האחיזה שלו? אל תנסה לתקן את מה שלא שבור.
ז. לגביי אחיזה, צפה בוידאו:
ח. בנוסף, צפה בסרטוני הלימוד:

חזרתי עכשיו לבית (יום לימודים ארוך של 16 שעות 😭) קודם כל תודה על ההשקעה אני אתייחס לכל מה שאמרת.

1. זה מאוד עוזר לי אז למה לא במיוחד בסקוואט שהכפות ידיים לא נראה לי כל כך פקטור משמעותי.

2. א. מה כל כך נורא בלהיות בלי נעליים? ובקשר ל400 שקל לקנות נעליים אתה מדבר על נעלי ליפטרים? יש לי 3 זוגות של נעליים שטוחות מקסימום אני אקח אחד מהם זה נראה לי כמו vans או אולסטאר מבחינת הסולייה.
ב. איך אני מצליח לעלות מהאגן? אתה צודק בקטע הזה אני ניסתי לעלות עם הרגליים, זה לא מה שאמורים לעשות? והחזה פשוט לקחתי קדימה מאוד כי ראיתי בהרבה סרטונים שאומרים לעשות את זה.
ד. לא להוציא אוויר בזמן שאני עולה? שמתי לב שזה ממש עוזר
ה. זה סעיף שמאוד קיוותי שמישהו יעזור לי בו איך עמוד השדרה אמור להיות ומה הכוונה באובר אקסטנשן?
ו. זהו כנראה שאני אוותר על הHB חשבתי שאני עושה בחלק מהפעמים HB אבל כנראה רוב הזמן שחשבתי שאני עושה HB זה היה בכלל LB. התחושה של המשקל על הגב בLB מאוד נוחה לעומת הHB, במיוחד שאני לוקח את המפרקים למעלה ככה שה"מדף" על הגב מתבלט ותופס טוב את המשקל.
ז.ח. אצפה עכשיו

מחזק חלק מהדברים שביסט אמר לך:
אל תתאמן יחף, אחרת זה ענין של זמן עד שאתה משבית את עצמך לחודש עם אצבע שבורה.
תחזיק נכון את המוט - מפרק היד שלך שבור לגמרי. הוא צריך להיות ישר, בלי עומס על הידיים (המוט יושב על הגב בלבד).
תסגור מעט את כפות הרגליים, העמידה רחבה מדי.
תפתח ברכיים יותר לצדדים.
תעלה עד הסוף - לא ראיתי ולו חזרה אחת שנגמרת טוב אצלך.
תעמוד זקוף יותר בהתחלה, בטן מוכנסת, בלי היפר אקסטנשיין (אבל בהחלט עם גב מוחזק וישר).
תרד ותעלה מהאגן.

חבורה של 🤡
אל תקשיב להם, תתאמן עם כפפות כמה שבא לך.
-למה לא להתאמן יחף, למה שתשבר לי האצבע?

- בקשר ללהחזיק נכון את המוט בלי "לשבור את המפרק כף יד" איך לעשות את זה?

- להקטין את רוחב העמידה ולהגדיל את הזווית של כפות הרגליים? ראיתי פשוט אנשים שעושים רחב אז חשבתי שזה יותר טוב. בסגנון של התמונות וגם בחלק מהסרטוני הסברה.

upload_2015-5-29_1-16-17.jpeg

images

- איך אני מכניס את הבטן? פשוט לכווץ את שרירי הבטן תוך כדי?

-מה זה היפר אקסטנשיין?

-בקשר לאגן איך עושים את זה?

הטכניקה בסרטון השני הרבה יותר טובה אבל עדיין יש מה לשפר, אני אצטרף להמלצות שמעלי:
1. תנעל נעליים
2. תקן את האובר-אקסטנשין בגב
3. תרגל נשימות (בסרטון הראשון אתה נושף הכל בעליה ולא מחזיק)

בהצלחה.

1. למה צריך נעליים?
2. מה זה ואיך?
3. איך לנשום כמו שצריך? להוציא את האוויר העליה עזר לי מאוד להרים את המשקל, זה לא נכון לעשות את זה?

-למה לא להתאמן יחף, למה שתשבר לי האצבע?

- בקשר ללהחזיק נכון את המוט בלי "לשבור את המפרק כף יד" איך לעשות את זה?

- להקטין את רוחב העמידה ולהגדיל את הזווית של כפות הרגליים? ראיתי פשוט אנשים שעושים רחב אז חשבתי שזה יותר טוב. בסגנון של התמונות וגם בחלק מהסרטוני הסברה.

- איך אני מכניס את הבטן? פשוט לכווץ את שרירי הבטן תוך כדי?

-מה זה היפר אקסטנשיין?

-בקשר לאגן איך עושים את זה?
1. כי במוקדם או במאוחר תיתקל בברזל כלשהוא (משקולת, מוט, כלוב) ותראה כוכבים. אבל גם אם לא - זה פחות יציב ומאוזן. אין את הסוליה שמדביקה את הרגל לקרקע.
2. מנסיוני, עדיף להתחיל ברוחב הכתפיים, ולהרחיב רק אם יש צורך.
3. כן. לכווץ שרירי בטן ולהחזיק את הנשימה.
4. היפראקסטנשיין זה פשיטת יתר של הגב. ההפך מגב כפוף.
5. תדמיין שהסקוואט הוא תרגיל אגן. האגן הוא ההגה. אתה יורד מהאגן ובמיוחד עולה מהאגן. לא לוחץ את החזה כלפיי מעלה - החזה "נגרר" אחרי האגן שעולה, הטורסו עולה רק כי שרירי הליבה מחזיקים אותו. התנועה מתבצעת מהאגן. תראה סרטונים של ריפ. אתה כבר תבין הכל.

1. למה צריך נעליים?
2. מה זה ואיך?
3. איך לנשום כמו שצריך? להוציא את האוויר העליה עזר לי מאוד להרים את המשקל, זה לא נכון לעשות את זה?

1. סטיץ' כתב לך ואני אוסיף גם בגלל זיעה שיכולה לגרום להחלקה או איבוד שיווי משקל. לא נעים כשאתה עם 100 ק"ג על הגב.
2. לריפטו יש סרטון טוב בהדרכה של הSS שהוא מראה על מישהי Hyper Extension. תנסה למצוא אותו. לי עוזר לשמור על לחץ בבטן.
3. שואף אויר, מחזיק בפנים, יורד ועולה ורק אז משחרר את האויר, אחרי שחזרת לעמידת המוצא ולא בעליה.

יש סרטונים יותר טובים אבל אני בעבודה אז.....

• פותח/ת השרשור
1. כי במוקדם או במאוחר תיתקל בברזל כלשהוא (משקולת, מוט, כלוב) ותראה כוכבים. אבל גם אם לא - זה פחות יציב ומאוזן. אין את הסוליה שמדביקה את הרגל לקרקע.
5. תדמיין שהסקוואט הוא תרגיל אגן. האגן הוא ההגה. אתה יורד מהאגן ובמיוחד עולה מהאגן. לא לוחץ את החזה כלפיי מעלה - החזה "נגרר" אחרי האגן שעולה, הטורסו עולה רק כי שרירי הליבה מחזיקים אותו. התנועה מתבצעת מהאגן. תראה סרטונים של ריפ. אתה כבר תבין הכל.
1. סטיץ' כתב לך ואני אוסיף גם בגלל זיעה שיכולה לגרום להחלקה או איבוד שיווי משקל. לא נעים כשאתה עם 100 ק"ג על הגב.
2. לריפטו יש סרטון טוב בהדרכה של הSS שהוא מראה על מישהי Hyper Extension. תנסה למצוא אותו. לי עוזר לשמור על לחץ בבטן.
3. שואף אויר, מחזיק בפנים, יורד ועולה ורק אז משחרר את האויר, אחרי שחזרת לעמידת המוצא ולא בעליה.

יש סרטונים יותר טובים אבל אני בעבודה אז.....

בקשר להיפראקסטנשיין זה אירוני כי ראיתי סרטון כלשהו שגרם לי לחשוב שאני צריך לקחת את האגן כמה שיותר אחורה ושכמה שיותר אחורה זה יותר טוב. זה באמת גרם לתחושה לא נעימה בגב התחתון אבל הייתי בטוח שזה אמור להיות ככה 🫤

אחפש סרטונים רלוונטים של ריפטו נקווה שזה יעזור.

חזרתי עכשיו לבית (יום לימודים ארוך של 16 שעות 😭) קודם כל תודה על ההשקעה אני אתייחס לכל מה שאמרת.

1. זה מאוד עוזר לי אז למה לא במיוחד בסקוואט שהכפות ידיים לא נראה לי כל כך פקטור משמעותי.

2. א. מה כל כך נורא בלהיות בלי נעליים? ובקשר ל400 שקל לקנות נעליים אתה מדבר על נעלי ליפטרים? יש לי 3 זוגות של נעליים שטוחות מקסימום אני אקח אחד מהם זה נראה לי כמו vans או אולסטאר מבחינת הסולייה.
ב. איך אני מצליח לעלות מהאגן? אתה צודק בקטע הזה אני ניסתי לעלות עם הרגליים, זה לא מה שאמורים לעשות? והחזה פשוט לקחתי קדימה מאוד כי ראיתי בהרבה סרטונים שאומרים לעשות את זה.
ד. לא להוציא אוויר בזמן שאני עולה? שמתי לב שזה ממש עוזר
ה. זה סעיף שמאוד קיוותי שמישהו יעזור לי בו איך עמוד השדרה אמור להיות ומה הכוונה באובר אקסטנשן?
ו. זהו כנראה שאני אוותר על הHB חשבתי שאני עושה בחלק מהפעמים HB אבל כנראה רוב הזמן שחשבתי שאני עושה HB זה היה בכלל LB. התחושה של המשקל על הגב בLB מאוד נוחה לעומת הHB, במיוחד שאני לוקח את המפרקים למעלה ככה שה"מדף" על הגב מתבלט ותופס טוב את המשקל.
ז.ח. אצפה עכשיו
1. כי אין סיבה שכן.
2. א. זה נורא כי אתה לא יציב ואין תמיכה לרגל. אחרי שתהיה עם נעליים אתה תבין את ההבדל. וכן, 400 שקל לנעלי לפיטינג.
2. ב. אתה פשוט עולה מהאגן. לא מהחזה. אתה שולט בזה. תראה את הסרטונים.
3. לא להוציא אוויר בזמן שאתה עולה, ולא, זה לא עוזר.
4. ככה נראה אובר אקסטנשן קיצוני: http://1.bp.blogspot.com/_kGItF_1V7...ody+-+amazing+flexibility+women+-+photo+7.jpg

עמוד השדרה צריך להיות במנח ניטרלי, בסקוואט זה אומר שהוא צריך להראות ישר מהצד. לא אנכי - ישר.

• פותח/ת השרשור

1. כי אין סיבה שכן.
2. א. זה נורא כי אתה לא יציב ואין תמיכה לרגל. אחרי שתהיה עם נעליים אתה תבין את ההבדל. וכן, 400 שקל לנעלי לפיטינג.
2. ב. אתה פשוט עולה מהאגן. לא מהחזה. אתה שולט בזה. תראה את הסרטונים.
3. לא להוציא אוויר בזמן שאתה עולה, ולא, זה לא עוזר.
4. ככה נראה אובר אקסטנשן קיצוני: http://1.bp.blogspot.com/_kGItF_1V7...ody+-+amazing+flexibility+women+-+photo+7.jpg

עמוד השדרה צריך להיות במנח ניטרלי, בסקוואט זה אומר שהוא צריך להראות ישר מהצד. לא אנכי - ישר.
כשאני מכווץ את הבטן אני לא מצליח לנשום. לכווץ את הבטן מחדש בכל חזרה?

כשאני מכווץ את הבטן אני לא מצליח לנשום. לכווץ את הבטן מחדש בכל חזרה?
אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"לכווץ את הבטן", אבל כל מה שאתה צריך לעשות זה לקחת הרבה אוויר ולהשאיר אותו בפנים.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"לכווץ את הבטן",
כמו שאתה מכווץ את הבטן כשמישהו נותן לך אגרוף לבטן כדי שזה לא יכאב, לא צריך לעשות את זה?
אבל כל מה שאתה צריך לעשות זה לקחת הרבה אוויר ולהשאיר אותו בפנים.

להשאיר בפנים ולשחרר לאט לאט בעלייה, נכון?

לא.
לקחת אוויר ולהחזיק בפנים. להוציא רק כשאתה עומד והסתיימה החזרה. זה כל מה שאתה צריך לעשות.

• פותח/ת השרשור
לא.
לקחת אוויר ולהחזיק בפנים. להוציא רק כשאתה עומד והסתיימה החזרה. זה כל מה שאתה צריך לעשות.
בקשר לאובר אקסטנשן, פעם אחת ריפטו מתקן שם מישהי שהיא עושה את זה ובפעם אחרת הוא אומר למישהו אחר לכווץ את האזור. איך אני מכווץ את האזור ובו זמנית נמנע מאובר אקסטנשן?

בקשר לאובר אקסטנשן, פעם אחת ריפטו מתקן שם מישהי שהיא עושה את זה ובפעם אחרת הוא אומר למישהו אחר לכווץ את האזור. איך אני מכווץ את האזור ובו זמנית נמנע מאובר אקסטנשן?
המישהי ההיא היתה מאד גמישה, עם גב במבנה על סף היפראקסטנשיין. לה הוא אמר שבגלל הגמישות הרבה שלה היא צריכה להתרכז בכיווץ הבטן ומניעת קשת מוגזמת בגב. לבחור השני הוא אמר לכווץ כי רוב האנשים הולכים כפופים. וצריך לכווץ ולהחזיק גם את הבטן. לא ברמה שאתה מתגונן בפני אגרוף, אבל גם לא בטן רפויה לגמרי.

מה שטופי אמר, מוסיף עוד שכבה שרק מקשה על האחיזה.
אני מעדיף להשתמש במגנזיום.

כל חבר שהתחיל להתאמן איתי הפסיק להשתמש בכפפות כמעט בכל התרגילים ועבר למגנזיום, מלבד למתח שאני יכול להבין, וללחיצת חזה שבזה אני לא יכול להבין אבל מילא.

לא אני ובטח לא הבחורות בסביבתי רוצים אותי עם יד גסה ועור קשה ;)
אני אנסה אימון בלי כפפות היום ונראה איך זה מרגיש

הייתה תקופה שיצא לי להתאמן עם/בלי כפפות ושמתי לב שעם הכפפות אני מרים משקלים כבדים יותר, זה הרבה יותר נוח ושומר על יד ממוצעת (בשביל הבנות כמו שאמרת חח), וגם תמיד אחרי אימון (בעיקר בלחיצת חזה) מופיעים לי עיגולים צהובים כואבים וקשים בכפות הידיים. (מה זה ד"א? לא מצאתי מידע על זה באינטרנט)

יצא לי גם לראות בחדר כושר הרבה באדי בילדרים עם כפפות - כנראה שזו בחירה אישית.

הייתה תקופה שיצא לי להתאמן עם/בלי כפפות ושמתי לב שעם הכפפות אני מרים משקלים כבדים יותר, זה הרבה יותר נוח ושומר על יד ממוצעת (בשביל הבנות כמו שאמרת חח), וגם תמיד אחרי אימון (בעיקר בלחיצת חזה) מופיעים לי עיגולים צהובים כואבים וקשים בכפות הידיים. (מה זה ד"א? לא מצאתי מידע על זה באינטרנט)

יצא לי גם לראות בחדר כושר הרבה באדי בילדרים עם כפפות - כנראה שזו בחירה אישית.
אני לא רואה שום סיבה בעולם שכפפות יוסיפו לך משקל על המוט 😃
כנראה שזה נטו פסיכולוגי.. הגיע הזמן לשנות מחשבה 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית