הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בארבע ראשי

• פותח/ת השרשור Harlen
  • פורסם בתאריך

Harlen

משתמש פעיל
429
699
נק' מוניטין:
2,669
429
699
יש לי כאב מוזר בארבע ראשי שאפשר להתבלבל ולחשוב שזה כאב בברך (או שזה כאב בברך שמקרין לארבע ראשי) כאב של מכה ייבשה, כואב בחלק הימיני של הארבע ראשי ומטה לכיוון הברך ופנימה . כואב בכל ווריאציה של סקואט, לא כואב בלאנג
הארבע ראשי עצמו מאוד תפוס ,התגלגלתי מעט על פואם רולר זה קצת עזר. Quadriceps Muscles.jpg

קריסת ברכיים/תזוזת ברכיים לטרלית/מידיאלית תסביר את הכאב, את בודקת את זה מדי פעם בצילום סרטונים וביקורת עצמית של הברך?(צילום בקדמת הכלוב, מקדימה)
בקשר להתאוששות- את עושה משהו להתאוששות?(פואם רולר על בסיס קבוע, עיסוי רפואי, RICE במקום הכואב? טיפול אחר)?

עריכה: הבהרה RICE= Rest(actively), Ice, compression, elevation

• פותח/ת השרשור
קריסת ברכיים/תזוזת ברכיים לטרלית/מידיאלית תסביר את הכאב, את בודקת את זה מדי פעם בצילום סרטונים וביקורת עצמית של הברך?(צילום בקדמת הכלוב, מקדימה)
בקשר להתאוששות- את עושה משהו להתאוששות?(פואם רולר על בסיס קבוע, עיסוי רפואי, RICE במקום הכואב? טיפול אחר)?

עריכה: הבהרה RICE= Rest(actively), Ice, compression, elevation
כן יש לי קריסה בברכיים כבר הרבה מאוד זמן, זו פעם ראשונה שאני מרגישה את הכאב. שום דבר שניסיתי עד עכשיו לא ממש עזר לי. את הקיו של לפתוח את הברכיים אני מכירה. סקואט עם גומייה סביב הברכיים, תרגילי עזר למרחיקי ירך גם כן לא עזרו לי בשום צורה. אני אובדת עצות
פואם רולר כמה דקות בתחילת האימון לפני כל אימון ופעמיים שלוש בסוף האימון
אתמול התחלתי לשים קרח על האיזור עשר דקות On off

כן יש לי קריסה בברכיים כבר הרבה מאוד זמן, זו פעם ראשונה שאני מרגישה את הכאב. שום דבר שניסיתי עד עכשיו לא ממש עזר לי. את הקיו של לפתוח את הברכיים אני מכירה. סקואט עם גומייה סביב הברכיים, תרגילי עזר למרחיקי ירך גם כן לא עזרו לי בשום צורה. אני אובדת עצות
פואם רולר כמה דקות בתחילת האימון לפני כל אימון ופעמיים שלוש בסוף האימון
אתמול התחלתי לשים קרח על האיזור עשר דקות On off
באיזה נעל את משתמשת? בדקת שהסוליה לא שחוקה מדי בצד אחד של הנעל?(תסתכלי פשוט על הסוליה ותסתכלי על סימני השחיקה)

• פותח/ת השרשור
באיזה נעל את משתמשת? בדקת שהסוליה לא שחוקה מדי בצד אחד של הנעל?(תסתכלי פשוט על הסוליה ותסתכלי על סימני השחיקה)
נעלי נייק גבוהות עם סולייה שטוחה. הנעל שחוקה בחלק החיצוני של העקב ובחלק הפנימי של קצות האצבעות.נעל שמאל שחוקה פחות מנעל ימין. אני חושבת שהבעיה היא יותר בי מאשר בנעל אבל בכל מקרה אחזור להתאמן עם האולסטר. מה בנוגע לרוחב העמידה? רוטציה של הירך החוצה? עם איזה משקלים עלי לעבוד עכשיו?

הכאב הוא בברך שמאל שבסרטון נראה שברך ימין היא זו שקורסת יותר.

תעצרי את הסרטון על 0:14 כשאת עולה מהבור, תסתכלי על כף רגל ימין שקרובה לצילום, בדגש על החלק החיצוני של הנעל שמתרומם/מתעוות.
יש לך חלוקת משקל לא הגיונית בכף הרגל/הכל נופל על החלק הפנימי של כף הרגל.

אני הייתי ממליץ 4 דברים:
1. לעבוד לטווח חזרות קצת יותר גבוה במשך כמה שבועות ולראות אם אפשר לתקן בעזרת נפח את הקריסה של כף הרגל(נניח טווח של 8 חזרות עם קצת פחות משקל, אין טעם לעבוד קל מדי כי אין עדיין פציעה של ממש, אבל את בדרך לשם)
2. לבדוק אם את עומדת באותו קו עם שתי הרגליים, זה נראה בסרטון כאילו כף רגל ימין קדימה יותר מכף רגל שמאל(יש לך א-סימטריה במאסת שריר לטובת רגל ימין אני מניח?)
3. לשקול קניה של נעל הרמת משקולות כלשהי עם רצועת סקוץ' צידית(מה שמספק תמיכה לכף הרגל/מונע תנועתיות בכף הרגל), לא יהיה יתרון מהותי לאולסטאר אבל שווה לנסות
4. לשים איזה בובה/משהו שמסיח את הדעת באזור מתחת למראה ולהסתכל רק עליו/להתמקד בנקודה אחת, מניסיון מתאמנים לא מצליחים לשלוט בקריסת ברכיים אם הם מרוכזים במראה ובכל מה שהולך שם גם אם ממש מנסים(ככה המוח שלנו עובד, חלוקת קשב לא רצונית לכל מה שהעיניים רואות)

כפי שאביב כתב, אם לא תסדרי את הטכניקה הכאבים לא יעברו.

נשמע כמו כאב בחיבור של ה4 ראשי לברך.

ממליץ לך להתחיל את פרוטקול הפציעות להזרים הרבה דם לאיזור , שילוב של קרח 10-15 דקות והפסקה של שעתיים

לגבי הקריסה , מה שעזר למתאמנים שלי לפתור את הבעיה זה חיזוק של המרחיקי ירך , גומיה בין הברכיים בזמן הסקואט

מתמודד עם זה בזמן האחרון (כאבים באותו מקום שנובעים מקריסה של הברכיים פנימה). נפח, פואם רולר ותיקון של הטכניקה עזרו לי להגיע ממצב של כאבים בעמידה לחזרה למשקלי העבודה. התחלתי גם לשלב HB בחלק מהאימונים, ב-HB קשה לי יותר להתנגד לקריסה של הברכיים. בינתיים המצב רק משתפר.

• פותח/ת השרשור
שילבתי פרוטוקול, קרח וסקוואטים קלים לנפח, הכאבים אומנם עברו אבל עדיין קשה לי להתנגד לקריסה של הברכיים
שמתי לב לכמה דברים שאולי יכולים לעזור לשפוך אור על התעלומה
בדדיפט גם סומו וגם קונבנציונל, רגל שמאל, הרגל עם הכאבים (זו שקורסת פחות בסקוואט) נוטה''לעשות''רוטציה לטרלית, ברמה כזו שעל רגל שמאל יש לי שפשופיםוסגולים מהסומו וברגל ימין אין כלום
וחוץ מזה, רגלימין הייתה קורסת בצורה הרבה יותר מזעזעת מרגל שמאל ולמרות זאת רגל ימין לא כואבת כלל
שמתי לב למשהו נוסף, בסקוואט, אני נוטה עם הטורסו יותר ימינה/לא פותחת מספיק את רגל ימין החוצה(שוב, הקריסה ברגל ימין הרבה יותר רצינית ובכל זאת רגל ימין לא כואבת)
אגב, א סימטריה במסת השריר לטובת רגל שמאל בכלל 😳
Qgv0CZn5vFP2D7-bdDFW5Kq_kH_zCDXcoeI2-v-xIBgOxL5ERbysR6icgQ-h76zC-ClL6vWzyOs-zScOuywcKAXEekfVnDGSkZwxY_mS55hOe6InC_4zi6OQ4ecbEuH9baNJHjtmHN2jhVm_JPokMUXH1wVgnYKZQpB8x1lIEuZFdYT4QCgdGU-8Nve6-BngXQ51Flr1ksghuKOS5b69TqC5BS3KL_yYm3Ih15IoTjwWsaH24yc3Qh3wk8Rby59svwir3rGuueXM5Wt1wrIu-9zB944gkSW6CX_0mbPOH62cSjIQ37euMIC8KGDUlmjCWfAeZdLD6Ys-75mfyctriQTXQHWXhc2Pz1bT_oR2HMYb6ISe8nB-rg2rTtaxlB2RWA22Bl19I4KeodVIZVSqxiW4v0OHFw57-9abCMnQVqmLVR84mx5ZUjUJz2LSz69QXDRRGSs6-fx5ccWLDxLWAx8XCWfG_2zfxvKb42-oHCQTiRSQ85aRtQRs6wHoSWEc_y9ZX0YFY6RGoELVz0sYFHZNTYdLwRxK9nu8ysZsVytbIZxr2T5wDl0RROdPqbPbdOYSIDjW9ww8vaF3NXjWmHi4rbjKN8dgVO0=w1656-h829-l75-ft

idzzy2zai1ym.png

bdtnmxdbihmm.png

נערך לאחרונה:
מאז התגובה שלי שיפרתי את הקריסה בברכיים תוך כדי העלאת משקלים בסקוואט וצמצום רוחב העמידה.
הכאבים עברו לגמרי.
בבור נראה לפי התמונות שאין קריסה, הבעיה היא בדרך כלל בעלייה, שם הברכיים קורסות פנימה.
תקני את הקריסה ואני מאמין שהכאבים יעברו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית