דיון איך מתאמנים??

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
יש שאלה שאני כבר הרבה זמן מנסה להבין את התשובה אליה-למה אנשים שמזריקים אפילו נאמר המפתחי גוף מקצוענים עובדים על מקסימום חזרות /סטים/שעות אימון.הרי אנחנו יודעים שכדי להגיע לפיתוח מסת שריר מרבית עובדים על טווח מסויים ובלי לעלות. שקלי עבודה קשה מאוד לעלות במסת שריר אז חמה הם עובדים לפי תחושה של פאמפ-או שברגע שמזריקים האידיאל הידוע של צורת אימון משתנה לגמרי בעקרונות כבר לא תקפים לגביהם? מובן שלא משנה מה יעשו יהיה שינוי גדול עקב השימוש בסטרואידים אבל אם היו ממשיכים לפי אותה חלוקת עבודה של סטים חזרות מנוחה וכו לא היו מתקדמים הרבה יותר?? אשמח לתשובות.

עקרונות האימון נשארים גם כשמשתמשים בסטרואידים אנאבולים, מה שמשתנה הוא הנפח עבודה, מהסיבה ששימוש בחומרים אלו מגדיל את תהליך סינתזת החלבונים ואת ההתאוששות, ולכן אפשר להעמיס יותר בכל אימון

• פותח/ת השרשור
י
עקרונות האימון נשארים גם כשמשתמשים בסטרואידים אנאבולים, מה שמשתנה הוא הנפח עבודה, מהסיבה ששימוש בחומרים אלו מגדיל את תהליך סינתזת החלבונים ואת ההתאוששות, ולכן אפשר להעמיס יותר בכל אימון
אתה רואה בפועל שאלו לא אותם עקרונות-20-40 חזרות? שעתיים שלש אימון? אתה רואה במיוחד בחיטוב את ההבדלים..

י

אתה רואה בפועל שאלו לא אותם עקרונות-20-40 חזרות? שעתיים שלש אימון? אתה רואה במיוחד בחיטוב את ההבדלים..
למה לא אותם עקרונות? אדם ממוצע לא היה מחלים עם כמות עצומה של סטים וזה היה פחות מיטבי. לעומתו אדם עם סטרואידים יכול להחלים ולהעמיס יותר על השרירים.

בחיטוב הסטרואידים מונעים התפרקות שריר זה נראה לי פחות קשור לעומס ויותר לתכונות האלה של הסטרואידים.

• פותח/ת השרשור
ה
למה לא אותם עקרונות? אדם ממוצע לא היה מחלים עם כמות עצומה של סטים וזה היה פחות מיטבי. לעומתו אדם עם סטרואידים יכול להחלים ולהעמיס יותר על השרירים.

בחיטוב הסטרואידים מונעים התפרקות שריר זה נראה לי פחות קשור לעומס ויותר לתכונות האלה של הסטרואידים.
סטים מובן .מדבר יותר על חזרות למה לא לעבוד על טווח נמוך יותר 5-10 ולהוסיף משקל ?

י

אין קשר בין מספר חזרות בסט לבין עקרונות האימון, גם מתאמן טבעי יכול לעשות 20-40 חזרות בסט, וכמו שאמרת להתאמן שלוש שעות זה כבר קשור לנפח אימון גבוהה ולמה שאמרתי שאפשר להעמיס יותר

אכן.. האם האידיאל משתנה??
שמעתי על 20 חזרות לסט בודד במקרים מסויימים אבל 40 חזרות זה באמת משוגע, איזה מתאמן עושה 40 חזרות ובאילו אימונים?

אני מניח שזה קשור להגדלת הנפח באימון (משקל כפול חזרות) כנראה שמתאמן טבעי לא היה מצליח לעשות מספיק משקל להרבה חזרות כמו שציינת, לכן מבחינת הנפח עדיף לו לעשות פחות חזרות ליותר משקל כי זה יגדיל את הנפח הכולל. לעומתו מישהו שמזריק אולי כן יכול לעמוד בזה ואז יותר "משתלם" לו מבחינת המשקל הכולל (חזרות כפול משקל לחזרה) לעשות הרבה חזרות מאשר מעט עם יותר משקל.

אני לפעמים עושה גם יותר, דרופ סט שמסתכם ב-50+ חזרות. אני לא רואה בזה בעיה. זה אפילו עוזר לי להתקדם במשקלי עבודה
דרופ סט זה עניין אחר(למרות ש50+ בדרופ סט נשמע הרבה), גם סופר סט... מעניין אותי איך אפשר לעמוד ב40 חזרות על אותו המשקל 😱 כנראה הסטרואידים האלה זה באמת מג'יק

דרופ סט זה עניין אחר(למרות ש50+ בדרופ סט נשמע הרבה), גם סופר סט... מעניין אותי איך אפשר לעמוד ב40 חזרות על אותו המשקל 😱 כנראה הסטרואידים האלה זה באמת מג'יק
זה יותר קל, אתה משתמש במשקל קטן, כשאתה רוצה לתת עומס שרירי גדול אתה צריך לעבוד עם הרבה משקל והרבה חזרות, לכן קיימות שיטות אימון, כמו דרופ סט שאתה יכול להתחיל עם RM5 לבצע חמש חזרות להוריד משקל להמשיך עוד 5 חזרות ולהוריד שוב ולהמשיך עוד 10 חזרות, יצא שעשית 20 חזרות עם משקלים גבוהים, לבצע 20 חזרות לכתחילה לא יגרום לעומס שרירי גדול כי אתה נאלץ לעבוד עם משקל נמוך, ואתה לא צריך סטרואידים בשביל זה, אני בכיף יכול לעשות 50+ חזרות במקבילים, זה יהיה יותר קל מדרופ של 50 חזרות.

זה יותר קל, אתה משתמש במשקל קטן, כשאתה רוצה לתת עומס שרירי גדול אתה צריך לעבוד עם הרבה משקל והרבה חזרות, לכן קיימות שיטות אימון, כמו דרופ סט שאתה יכול להתחיל עם RM5 לבצע חמש חזרות להוריד משקל להמשיך עוד 5 חזרות ולהוריד שוב ולהמשיך עוד 10 חזרות, יצא שעשית 20 חזרות עם משקלים גבוהים, לבצע 20 חזרות לכתחילה לא יגרום לעומס שרירי גדול כי אתה נאלץ לעבוד עם משקל נמוך, ואתה לא צריך סטרואידים בשביל זה, אני בכיף יכול לעשות 50+ חזרות במקבילים, זה יהיה יותר קל מדרופ של 50 חזרות.
אני מדבר על מצב שבו "משתלם" להם מבחינת הנפח לעשות 40 סטים עם משקלים גבוהים (ואותו המשקל) ואם זה בכלל נכון כי זה נראה לי מוגזם.

• פותח/ת השרשור
סטרואידים משנים את המשוואה, קרא את הפוסט הזה, ובכללי את כל הדיון אם זה מעניין אותך.
קראתי את תגובתך באותו פוסט ובאופן חלקי את הדיון הארוך אבל לא מרגיש שזה כל כך עונה על שאלתי-אם אתה חושב שכן אשמח בבקשה שתתמצט את התשובה/הסבר כדי שאבין.
לא בהכרח מדבר אלייך אבל שמתי לב שהרבה שעושים תכנית/עבודה בדרך שהיא מאוד שונה מהכללים הבסיסיים ואומרים שהם רואים שינוי או הצלחה מסויימת ואז מבקשים מהם שייפרטו משקלי עבודה/תמונות אז רואים שזה לא תואם את דבריהם בתוספת לתרוץ למה דווקא עכשיו הם לא מרימים הרבה/לא גדולים כרגע כפי שציינו-שוב לא בהכרח מדבר אלייך לא מחפש לעורר ריב!

-עדיין מנסה להבין למה מי שמזריק לא מעלה רק את כמות הסטים ועובד על משקל כבד מאוד שמתאפשר עקב ״העזרה״ של הסטרואידים אבל עדיין על טווח חזרות שבו השריר מפיק את המירב??

שהיא מאוד שונה מהכללים הבסיסיים
הכללים הבסיסיים של מי?
עקרונות האימון לא מדברים על מה עושים באימון אלה נותנת כללים בסיסיים, יכולות להיות אלף תוכניות שונות שכולן עובדות לפי העקרונות וכולן טובות
אבל עדיין על טווח חזרות שבו השריר מפיק את המירב??
על סמך אתה קובע שיש טווח חזרות טוב יותר?

• פותח/ת השרשור
הכללים הבסיסיים של מי?
עקרונות האימון לא מדברים על מה עושים באימון אלה נותנת כללים בסיסיים, יכולות להיות אלף תוכניות שונות שכולן עובדות לפי העקרונות וכולן טובות

על סמך אתה קובע שיש טווח חזרות טוב יותר?
טווח חזרות של 1-15 תהנה
זו בערך היית כוונתי.
הם עובדים לרוב נטו על הרגשה.
יש חברה רצינים ביותר( למרות שהם אומרים שהם אומרים שהם משתמשים רק בויטמינצ׳יק) כמו מייק אוהרן וסטף אפרדינג(ריינו) וכו.. שעובדים פאוור בילדינג ואתה רואה שהם חזקים בכל החזיתות ולא עובדים הרבההה חזרות. אולי יש פה חברה שהזריקו בעבר/הווה ויכולים לתת חוות דעת?

-עדיין מנסה להבין למה מי שמזריק לא מעלה רק את כמות הסטים ועובד על משקל כבד מאוד שמתאפשר עקב ״העזרה״ של הסטרואידים אבל עדיין על טווח חזרות שבו השריר מפיק את המירב??
מרבית המתאמנים דווקא כן עובדים כך, כלומר על אותו טווח חזרות לתרגילי הבסיס אלא שמעלים נפח באמצעות הוספת סטים.
תחת שימוש בחומרים ניתן לנצל בצורה עדיפה ביצוע תרגילים מבודדים למטרת גדילה ובאחרונים גם ככה עובדים בטווחי חזרות גבוהים יותר ממגוון סיבות.
אין כמעט מפתחי גוף שמרוויחים משלוש שעות אימון מישקולות עצים. אל תתפתה להאמין לכל שטות שאתה קורא...

• פותח/ת השרשור
מרבית המתאמנים דווקא כן עובדים כך, כלומר על אותו טווח חזרות לתרגילי הבסיס אלא שמעלים נפח באמצעות הוספת סטים.
תחת שימוש בחומרים ניתן לנצל בצורה עדיפה ביצוע תרגילים מבודדים למטרת גדילה ובאחרונים גם ככה עובדים בטווחי חזרות גבוהים יותר ממגוון סיבות.
אין כמעט מפתחי גוף שמרוויחים משלוש שעות אימון מישקולות עצים. אל תתפתה להאמין לכל שטות שאתה קורא...
קודם כל תודה על ההתייחסות. אני בד״כ לא מאמין לכל מה שקורא אבל מכיר הרבה מוזרקים וגם נחשפתי לבלוג של דני שאימן בצורה של שינוי מדהים את הבחור שזכה במר דרום וזה משהו שחוזר על עצמו הרבה פעמים-מהמעט סרטונים שיצא לי לראות ביוטיוב כל החברה הכבדים מתפארים במס חזרות מאוד גבוה גם אחד המגיבים פה בדיון ציין שמגיע בדרך כזו או אחרת ל50 חזרות!!!
לרוב לא יוצא לי לראות מפתחי גוף עם משקלים גבוהים בתרגילי בסיס-לפחות לא משהו ששווה להתפאר בו במיוחד בהיותם מוזרקים מנגד מייק אוהרן וכו כן עובדים על כוח בצורה מירבית עם שילוב פיתוח גוף..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית