הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך מתאמנים??

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
יש שאלה שאני כבר הרבה זמן מנסה להבין את התשובה אליה-למה אנשים שמזריקים אפילו נאמר המפתחי גוף מקצוענים עובדים על מקסימום חזרות /סטים/שעות אימון.הרי אנחנו יודעים שכדי להגיע לפיתוח מסת שריר מרבית עובדים על טווח מסויים ובלי לעלות. שקלי עבודה קשה מאוד לעלות במסת שריר אז חמה הם עובדים לפי תחושה של פאמפ-או שברגע שמזריקים האידיאל הידוע של צורת אימון משתנה לגמרי בעקרונות כבר לא תקפים לגביהם? מובן שלא משנה מה יעשו יהיה שינוי גדול עקב השימוש בסטרואידים אבל אם היו ממשיכים לפי אותה חלוקת עבודה של סטים חזרות מנוחה וכו לא היו מתקדמים הרבה יותר?? אשמח לתשובות.

קודם כל תודה על ההתייחסות. אני בד״כ לא מאמין לכל מה שקורא אבל מכיר הרבה מוזרקים וגם נחשפתי לבלוג של דני שאימן בצורה של שינוי מדהים את הבחור שזכה במר דרום וזה משהו שחוזר על עצמו הרבה פעמים-מהמעט סרטונים שיצא לי לראות ביוטיוב כל החברה הכבדים מתפארים במס חזרות מאוד גבוה גם אחד המגיבים פה בדיון ציין שמגיע בדרך כזו או אחרת ל50 חזרות!!!
לרוב לא יוצא לי לראות מפתחי גוף עם משקלים גבוהים בתרגילי בסיס-לפחות לא משהו ששווה להתפאר בו במיוחד בהיותם מוזרקים מנגד מייק אוהרן וכו כן עובדים על כוח בצורה מירבית עם שילוב פיתוח גוף..
מפתחי גוף מגיעים למשקלים מאוד גבוהים בתרגילי הבסיס ועובדים בהם בטווח חזרות סטנדרטי ולפעמים משלבים גם סטים למספר חזרות רב יותר.
לא הייתי באימון עם קאי גרין, לא יצא לי ללחוץ עם פיל הית' ולא כ"כ מעניין אותי מה הם מציגים בסירטוני מוטיבציה.
בנוגע למתאמנים מסביבך, יכול להיות שהם לא יודעים להתאמן, לא יעילים והיו משיגים תוצאות עדיפות במידה והיו משלבים גם אימונים בעצימות גבוהה בתרגילי הבסיס.

@מאיר אתה מתייחס לאימון בצורה לא נכונה, וזה למה אתה מתקשה להבין, אני אסביר לך בדרך הכי טובה שאני יכול, בפיתוח גוף לעומת אימוני כוח מירבי, העבודה מתבצעת עד להתשה שרירית, התשה זו יכולה להגרם על ידי המון דרכים, בכל מספר חזרות שהוא, היום מקובל ש1-5 חזרות יהיו לטובת כוח, ו6-12 חזרות יהיו לטובת מסה, אך פעם חשבת לעצמך למה לעזאזל קבעו את זה ככה? כאילו שאני לא יכול להגיע להתשה שרירית על ידי ביצוע של 3חזרות בסט? אני אסביר לך למה, כשמסתכלים על האימון כולו כהתשה שרירית כללית אפשר לראות הבדלים בהתשה השרירית שתגרם מהרבה סיבות, אם תסתכל פר סט ההתשה השרירית הגדולה ביותר תקרה בRM1 אבל אחרי סט כזה תאלץ לנוח הרבה זמן, אימון שלם כזה לא יגיע להתשה שרירית גדולה, אם תקח RM20 תוכל לנוח קצת בין סט לסט וכך להתאמן הרבה יחסית אבל המשקלים שתשתמש בהם יהיו נמוכים, לכן גם פה ההתשה השרירית לא תהיה בשיאה, ולכן 6-12 חזרות נמצאו שהיחס בין זמני המנוחה למשקלי העבודה ולהתשה השרירית הכללית תהיה הכי גדולה, אמנם עדיין לעבוד בטווח זה בלבד לא יספיק מכיוון שיש עוד אלמנטים שמשפיעים על המסה של השריר ופה אני נכנס קצת לתוך הפיזיולוגיה בתוך התא השרירי,
חלק מהמסה תתפתח במיופירילים (סיבי השריר - בעיקר הלבנים) יתפתחו על ידי עבודה במשקלים גבוהים
חלק מהמסה תתפתח בסרקופלסמה יתפתחו על ידי התשה שרירית כללית
חלק מהמסה תתפתח במיטוכונדריה שיתפתח על ידי עבודה של הרבה חזרות
כך שאתה רואה שעבודה בהרבה טווחים תפיק יותר תוצאות כי היא תאפשר להרבה אלמנטים להשתפר אבל כמו ש @Tom ציין אני לא מכיר אף מפתח גוף שלא עובד כבד מהסיבה שזה הבסיס, וכאחד שמתעסק ביומיום בתחום הזה, ושנה הבא אני לוקח מתאמן שלי למר ישראל לנוער עד גיל 20, כולם עובדים בצורה זהה, הגעה להתשה שרירית, שילוב עבודה כבדה עם עבודה של הרבה חזרות, העלאת נפח אימון בהדרגה, גיוון בתרגילים, כל אלו הם חלק מעקרונות האימון והבסיס להצלחה בתחום.

• פותח/ת השרשור
@מאיר אתה מתייחס לאימון בצורה לא נכונה, וזה למה אתה מתקשה להבין, אני אסביר לך בדרך הכי טובה שאני יכול, בפיתוח גוף לעומת אימוני כוח מירבי, העבודה מתבצעת עד להתשה שרירית, התשה זו יכולה להגרם על ידי המון דרכים, בכל מספר חזרות שהוא, היום מקובל ש1-5 חזרות יהיו לטובת כוח, ו6-12 חזרות יהיו לטובת מסה, אך פעם חשבת לעצמך למה לעזאזל קבעו את זה ככה? כאילו שאני לא יכול להגיע להתשה שרירית על ידי ביצוע של 3חזרות בסט? אני אסביר לך למה, כשמסתכלים על האימון כולו כהתשה שרירית כללית אפשר לראות הבדלים בהתשה השרירית שתגרם מהרבה סיבות, אם תסתכל פר סט ההתשה השרירית הגדולה ביותר תקרה בRM1 אבל אחרי סט כזה תאלץ לנוח הרבה זמן, אימון שלם כזה לא יגיע להתשה שרירית גדולה, אם תקח RM20 תוכל לנוח קצת בין סט לסט וכך להתאמן הרבה יחסית אבל המשקלים שתשתמש בהם יהיו נמוכים, לכן גם פה ההתשה השרירית לא תהיה בשיאה, ולכן 6-12 חזרות נמצאו שהיחס בין זמני המנוחה למשקלי העבודה ולהתשה השרירית הכללית תהיה הכי גדולה, אמנם עדיין לעבוד בטווח זה בלבד לא יספיק מכיוון שיש עוד אלמנטים שמשפיעים על המסה של השריר ופה אני נכנס קצת לתוך הפיזיולוגיה בתוך התא השרירי,
חלק מהמסה תתפתח במיופירילים (סיבי השריר - בעיקר הלבנים) יתפתחו על ידי עבודה במשקלים גבוהים
חלק מהמסה תתפתח בסרקופלסמה יתפתחו על ידי התשה שרירית כללית
חלק מהמסה תתפתח במיטוכונדריה שיתפתח על ידי עבודה של הרבה חזרות
כך שאתה רואה שעבודה בהרבה טווחים תפיק יותר תוצאות כי היא תאפשר להרבה אלמנטים להשתפר אבל כמו ש @Tom ציין אני לא מכיר אף מפתח גוף שלא עובד כבד מהסיבה שזה הבסיס, וכאחד שמתעסק ביומיום בתחום הזה, ושנה הבא אני לוקח מתאמן שלי למר ישראל לנוער עד גיל 20, כולם עובדים בצורה זהה, הגעה להתשה שרירית, שילוב עבודה כבדה עם עבודה של הרבה חזרות, העלאת נפח אימון בהדרגה, גיוון בתרגילים, כל אלו הם חלק מעקרונות האימון והבסיס להצלחה בתחום.
אני חושב שקצת סתרת את עצמך.. מצד אחד אתה אומר שאני לא מתייחס בצורה נכונה כי צריך להגיע לעייפות שריר וישנן כמה דרכים אבל לבסוף ציינת את הדרך היעילה(6-12 למרות שמקובל 5-12 ואולי קצת יותר אבל פחות רלוונטי) וזו הצורה שאני דוגל בה וחשבתי שהם לא עובדים כך אבל אתה ותום@ שיניתם לי את מה שחשבתי על צורת העבודה שלהם.למרות שכן ציינת שחלקם בתרגילים מסויימים כן עוברים בצורה ניכרת את הטווח הזה וגם המתאמן שלך שאתה מכין אותו.. אני מניח שהוא מוזרק (תקן אותי אם אני טועה) בגלל זה אתה מרשה לעצמך להגיע לחזרות גבוהות-במקרה גם אני מאמן איזה יום או יומיים ועברו אצלי מתאמן או שתיים עם מטרות מגוונות אבל עדיין לא מישהו מוזרק בגלל זה אני מאוד מסוקרן בנושא-לרוב שעבדתי בתחילתי עם חזרות גבוהות חוץ מפימפום רגעי ואולי כיווץ יום אחרי לא ראיתי אותם ״גדלים״. לעומת איך שאני מאמן בשנים האחרונות כבד ולאחר מכן קצת יותר חזרות עד 12-15 כדי לפמפם ואז רואים תוצאות חזקות.אני תמיד טענתי שמי שמאמן מוזרקים לא בהכרח יידע איך לעבוד עם טבעיים ולתת להם תוצאות כי הוא רגיל שיש לו סוג של עוזר מאמן(סטרואידים)

לבסוף ציינת את הדרך היעילה
ממש לא זה לא הייתה הכוונה שלי, אלא שכל טווח יפיק תוצאות, והטווח הספציפי הזה מבחינת העבודה הכללית יגרום להתשה כללית גדולה יותר מהטווחים האחרים אך לא בהבדל מאוד גדול. אך עבודה בעוד טווחים תפיק יותר תוצאות.
אני מניח שהוא מוזרק (תקן אותי אם אני טועה)
אתה אכן טועה, אני לא מכיר מתאמנים שהחלו להזריק לפני גיל 21 ואם כן אני לעולם לא יתמוך בזה בגלל שמצב ההורמונלי לא יציב, המתאמן שלי רק בן 19 ובבדיקות דם שנעשו לו, רמת הטסטוסטרון שלו גבוהה מאדם בוגר גם בלי להזריק בגלל גילו
כבד ולאחר מכן קצת יותר חזרות
אז אתה עובד נכון, עבודה כבדה בשילוב עם הרבה חזרות
כי הוא רגיל שיש לו סוג של עוזר מאמן(סטרואידים)
סטרואידים משפיעים על המאזן ההורמונלי, זה לא אומר שהעבודה באימון שונה, אלא שההתאוששות טובה יותר ולכן אפשר לתת יותר נפח ולעבוד בתדירות גבוהה יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית