הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכה גבוהה של חלבון

• פותח/ת השרשור niru
  • פורסם בתאריך

niru

משתמש מתחיל
136
0
נק' מוניטין:
-49
136
0
אז ככה בטח כולכם מכירים את האנשים שאומרים שמעל 1.8 גרם חלבון פר קילו הורס את הכליות ועוד המצאות חדשות.
כדי להבהיר לכם את המצב אני ממש לא איתם אני צורך 2+.
עכשיו אני זוכר מהלימודים בבית הספר די מזמן שלמדנו על אמוניה-שבאה מהחלבון ואנחנו מפרישים אותה בשתן אם אני לא טועה ושאסור שיצטברו כמויות גדולות של אמוניה בגוף=> זה לא הכי מדויק כי אני די יושן בשיעור אבל ככה נזכרתי בזה.

השאלה שלי היא שאומרים שלא טוב לצרוך יותר מדי חלבון זה בגלל האמוניה? או שיש דבר אחר לדעתם של אותם אנשים שפוגע?

לרוב זה בגלל החנקן UREA (בודקים שיינן וחנקן) כאשר שיינן (תוצר לוואי של פירוק החלבונים) נוצר בכבד מאמוניה ופחמן דו חמצני.
בעיקרון הצטברות של שיינן בדם יכול להעיד על כשל כילייתי, כדי באמת לבדוק כשל כלייתי נדרש לעשות ביופסיה.

לרוב זה בגלל החנקן UREA (בודקים שיינן וחנקן) כאשר שיינן (תוצר לוואי של פירוק החלבונים) נוצר בכבד מאמוניה ופחמן דו חמצני.
בעיקרון הצטברות של שיינן בדם יכול להעיד על כשל כילייתי, כדי באמת לבדוק כשל כלייתי נדרש לעשות ביופסיה.
אם כבר בנושא איך מתקשר עניין הקריאטינין לסיפור

אין כאן קשר בין הדברים, קריאטין נועד ליצור אנרגיה בתא ובין היתר הינו זרחן שנועד להטעין מולקולת אנרגיה במסלולי אנרגיה מסויימים.
הקונוטציה שמשיכיים קריאטין לכליות הוא הספיחה של הנוזלים ולכן צריכים לשתות היטב בעת שימוש בקריאטין (עד שהשתן שקוף או קרוב לכך), צריך להיות נורא יצרתי כדי להגיע ליבוש טוטאלי של הגוף בצריכה של קריאטין (אתה גם תרגיש הרבה יותר צמא)

• פותח/ת השרשור

תודה רבה על המידע.
אבל זה לא כל כך ענה לי על השאלה.
כאשר אנשים(לרוב תזונאים,רופאים,מדריכים...)אומרים שלא טוב לצרוך יותר מדי חלבון כי זה יגרום לבעיה בכלייות.
אז מה שיגרום לכשל בכלייות זה הצטברות של שיינן בדם שבא כתוצאה מצריכה מוגברת של חלבון?

אותם אנשים לא מבינים מה הם מדברים, הימנעות והגבלה של חלבון נדרש רק לאנשים שיש להם בעיית כליות מלכתחילה, לבן אדם בריא אפשר גם לצרוך 3-4-5 גרם חלבון/ק"ג ולפעמים זה אף נדרש (דיאטות דלות פחמימות)

אותם אנשים לא מבינים מה הם מדברים, הימנעות והגבלה של חלבון נדרש רק לאנשים שיש להם בעיית כליות מלכתחילה, לבן אדם בריא אפשר גם לצרוך 3-4-5 גרם חלבון/ק"ג ולפעמים זה אף נדרש (דיאטות דלות פחמימות)

מחזק

אין כאן קשר בין הדברים, קריאטין נועד ליצור אנרגיה בתא ובין היתר הינו זרחן שנועד להטעין מולקולת אנרגיה במסלולי אנרגיה מסויימים.
הקונוטציה שמשיכיים קריאטין לכליות הוא הספיחה של הנוזלים ולכן צריכים לשתות היטב בעת שימוש בקריאטין (עד שהשתן שקוף או קרוב לכך), צריך להיות נורא יצרתי כדי להגיע ליבוש טוטאלי של הגוף בצריכה של קריאטין (אתה גם תרגיש הרבה יותר צמא)
רשמתי קריאטינין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית