הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרה לכושר אחרי לידה

• פותח/ת השרשור Hadar
  • פורסם בתאריך

Hadar

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
היי. עברו 6 שבועות מהלידה שלי. ילדתי בלידה רגילה ברוך השם וכעת אני מעוניינת לחזור לכושר. יש לציין שהייתי מבצעת רק אירובי (אליפטיקל) מחודש שישי ועד יום לפני הלידה כארבע עד חמש פעמים בשבוע.
מהם התרגילים המומלצים לאחר הלידה והאם יש איזו תכנית שאני יכולה לדבוק בה כדי לחזור כמה שיותר מהר למשקל ההתחלתי שלי ואפילו להוריד יותר.
הגובה שלי 1.60 משקל עכשווי 62 והתחלתי 56.
תודה מראש לעונים 😃

היי. עברו 6 שבועות מהלידה שלי. ילדתי בלידה רגילה ברוך השם וכעת אני מעוניינת לחזור לכושר. יש לציין שהייתי מבצעת רק אירובי (אליפטיקל) מחודש שישי ועד יום לפני הלידה כארבע עד חמש פעמים בשבוע.
מהם התרגילים המומלצים לאחר הלידה והאם יש איזו תכנית שאני יכולה לדבוק בה כדי לחזור כמה שיותר מהר למשקל ההתחלתי שלי ואפילו להוריד יותר.
הגובה שלי 1.60 משקל עכשווי 62 והתחלתי 56.
תודה מראש לעונים 😃

היי הדר,
קודם כל המון מזל טוב!!!👶

אם עברו 6 שבועות מהלידה , ביקרת אצל רופא והכל כשורה, זה בדיוק הזמן לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה, לפחות בהתחלה.
הייתי בראש ובראשונה ממליצה לך לקרוא קצת מאמרים באתר שיעשו לך סוג של "סדר" ויעשירו את הידע בנושא תזונה ואימונים.
כאן תוכלי למצוא את המאמרים הרלוונטים ביותר אליך:
https://www.lbs.co.il/threads/21707/
(בעיקר את שני המאמרים הראשונים ברשימה)

איך התזונה שלך נראית כרגע? (צריך לקחת בחשבון מישתנים כמו הנקה..)

תוכנית שהייתי ממליצה לך בתור התחלה היא FBW שלוש פעמים בשבוע או תוכנית AB לחיטוב 3 פעמים בשבוע, שאותה תוכלי למצוא כאן:
https://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

הערה: התרגילים המורכבים שכתובים בתוכניות-סקוואט ודדליפט, הם תרגילים חשובים מאוד, ואף החשובים ביותר, אך לא הייתי מתחילה איתם מיד לאחר לידה, באם לא הכרת אותם לפני כן. הייתי מחליפה אותם בתרגילי רגליים אחרים כמו לחיצת רגליים במכונה ולאנג'ים, עד שהגוף יתרגל ויהיה בהחלמה מלאה.

• פותח/ת השרשור
היי @עדי.מ
תודה על התשובה המלאה! הבעיה היא שכרגע לא מתאפשר לי להגיע לחדר כושר. האם יש לך רעיונות לתרגילים דומים שאפשר לבצע בבית?

היי @עדי.מ
תודה על התשובה המלאה! הבעיה היא שכרגע לא מתאפשר לי להגיע לחדר כושר. האם יש לך רעיונות לתרגילים דומים שאפשר לבצע בבית?

עם אירובי לא צריכה להיות בעיה, רצים בחוץ....
בנוגע לתרגילי כח- יש לך משקולות בבית? אולי אפילו רצועות TRX שיש באפשרותך להשיג?
בעיקרון גם אם לא, עם קצת יצירתיות אפשר להסתדר גם עם דברים שקיימים בבית בתור התחלה(בקבוקי שתיה, אקונומיקה וכו:lol:)

רק חשוב לציין, שתזונה היא 90% מתהליך הירידה במשקל, לכן חשוב לבנות תפריט, לפי הנוסחאות המופיעות כאן-https://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/

היי @עדי.מ

לדעתי, גם אם לא מתאפשר לך כרגע חדר כושר כדי לך להירשם למסגרת כלשהי (יוגה,פילאטיס,אימוני CORE)..קשה להתמיד באימונים רציניים בבית לבד.

• פותח/ת השרשור
אני בתחילת חופשת הלידה שלי כך שלא מתאפשר לי כרגע להתאמן מחוץ לבית. יש לך תוכנית אימונים שתוכל להתאים לי? יש לי כדור פיטבול ודיאנה בנד.

אני בתחילת חופשת הלידה שלי כך שלא מתאפשר לי כרגע להתאמן מחוץ לבית. יש לך תוכנית אימונים שתוכל להתאים לי? יש לי כדור פיטבול ודיאנה בנד.
לא הבנתי אם דיברת אלי או לא אבל בכל מקרה,
אחותי ילדה גם שבוע שעבר אז אני יודע באיזה מצב את. זה באמת בעייתי להתאמן מחוץ לבית ולי אישית אין מספיק ידע לתת לך תוכנית בסיסית לבית.אני במקומך הייתי קונה גלגל בטן ב50 שח ומתאמן בבית (זה תרגיל שאני עושה אותו גם בחד"כ) ואת יכולה לחפש ביוטיוב עוד תרגילים עם הציוד שכבר יש לך.

אגב, פעם הבאה או שתתייגי את מי שאת מדברת אליו או שתצצטטי אותו.
אה, ומזל טוב!

כל עוד (ממה שאני מבינה), אין לך ניסיון קודם בתוכניות אימונים/תרגילים ספציפים, על אף שאני יכולה הייתי מעדיפה שלא להמליץ על תרגילים, בגלל המצב הספציפי הרגיש בו את נמצאת כרגע...
מה שאוכל להציע, הוא להשקיע סכום כסף לא גדול ולקנות רצועות TRX ולהתאמן איתם בבית/בפארק(חיפוש ביוטיוב יניב לך תוצאות רבות לתרגילים), עד שתוכלי לחזור לחדר הכושר.

• פותח/ת השרשור
@Daniel1 תודה 😃
@עדי.מ האמת שדווקא כן יש לי ניסיון בתכניות אימון ואני יחסית הייתי בכושר בזמן ההריון (התאמנתי עד יום לפני הלידה- אליפטיקל במשל 30-45 דקות. 5 פעמים בשבוע)
לפני ההריון ועד חודש שלישי ביצעתי גם תרגילי כוח כמו סקוואט עם מוט, לחיצות חזה עם מוט, דד ליפט עם מוט ותרגיל משיכה ליד קדמית בפולי עליון. יש לי בבית גם אליפטיקל וניסיתי לבנות לעצמי תוכנית אימונים עם משקל גוף אבל הייתי שמחה שתתני לי טיפים איך אני יכולה לבצע את התרגילים שיתאימו כמה שאפשר לתרגילים שביצעתי לפני ההריון... כמה תרגילים לעשות.. האם כדאי לי לחלק ליום אחד פלג גוף עליון ויום אחר לפלג גוף תחתון... האם לבצע אירובי על ה אליפטיקל במשך חצי שעה ואז כוח חצי שעה?

Back
למעלה תחתית