הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכה קלורית

• פותח/ת השרשור mora22
  • פורסם בתאריך

mora22

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אהלן אני קורא פה בפורום מאז שהתחלתי להתאמן ובאמת יש פה רמה גבוהה אז אולי תוכלו לעזור לי.
כל החיים הייתי שחיף רציני. התחלתי להתאמן לפני חודשיים כשמשקל שלי עמד על 50 ק"ג (גובה 1.70 גיל 22). מאז אני מתאמן חודשיים אימוני FBW 3 פעמים בשבוע.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בחישוב הBMR שעשיתי בהתחלה נמצא שהתחזוקה הקלורית שלי עומדת על 1450 קלוריות, את זה הכפלתי ב 1.2 ויצא לי שהRMR הוא 1740 קלוריות. מאוד קשה לי לאכול אז אני נעזר בגיינר, וטעות מטופשת גרמה לי לחשוב שצרכתי ממנו כל יום 1200 קלוריות כשפועל צרכתי רק חצי - 600. בקיצור, כל התקופה הזאת חשבתי שאני צורך 2400 קלוריות ליום כשבתאכלס זה היה 1800 קלוריות, שזה בסכ"ה כ60 קלוריות מעל הRMR שלי, ובכל זאת עליתי 7 קילו בחודשיים. גם בהתחשב בזה שהמחשבוני BMR האלה לא סופר מדוייקים וגם בהתחשב בזה שחלק ממה שעליתי זה נוזלים (מתסף בקריאטין בחודש האחרון), עדיין זה לא נראה לי הגיוני לעלות ככה כשהייתי בפלוס כזה נמוך. יש לכם הסבר לעלייה הזאת?

הסברים אפשריים:
* עלייה בנוזלים בגלל שהתחלת לאכול יותר פחמימות מאשר קודם וגם קצת בגלל הקריאטין
* הRMR שלך נמוך יותר ממה שחישבת ובעצם כן היית בפלוס קלורי
*החישוב של הקלוריות הכללי לא נכון ואתה אוכל יותר ממה שאתה חושב.

בכל אופן אם אתה מרוצה מהעליה וממשיך לעלות במשקל אז אל תשנה כלום, אם העליה נתקעת תתחיל להוסיף קלוריות. והייתי מציע גם להתחיל להתרגל לאכול יותר אוכל, כי 1200 קלוריות (חוץ מהגיינר) זה כלום.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה כלום פשוט תמיד היה לי תיאבון לא משהו והיה לי קשה לאכול. מאז שהתחלתי להתאמן התיאבון גדל קצת ואני מצליח לאכול יותר.
השאלה היא אם יכול להיות שהrmr שלי היה כזה נמוך בגלל שהגוף היה רגיל במשך שנים לכלום אוכל יחסית? כי כן חשבתי נכון את הקלוריות

Back
למעלה תחתית