הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים חוזרים בברכיים

• פותח/ת השרשור amit1
  • פורסם בתאריך

amit1

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
בן 15, שוקל 80, גובה 174, עובד SS מזה תקופה יחסית ארוכה.

כבר תקופה שבברכיים , יש לי כאב שהולך וחוזר (מעין דקירה), והרבה קליקים בברך, חלקם כואבים.

לקחתי הפסקה של חודש מסקוואט ודדליפט (המשכתי לעשות לחיצות), אך הכאב לא השתפר.

לאחר מכן, ניסיתי להתחיל פרוטוקול פציעות, אבל מהר מאד הפסקתי, בעקבות הכאב שהתחזק.

התחלתי לחקור את הנושא, ראיתי פה שיעצו "לחזק את הברכיים" (לעבוד יותר עצים ולהפחית בנפח), החלטתי לנסות, וזה עזר מעט, הכאב התחלש, אך לא נעלם.

עכשיו אני תקופה בניסיון של "חיזוק", אפילו הצלחתי לשבור שיאים, אבל לאחרונה הכאב התחיל להתחזק שוב .

יש לציין, שהכאב מורגש בפעולות יומיומיות , למשל: בקימה מכיסא, ירידה במדרגות וכל משהו שכולל קפיצה וכו.

מה אתם ממליצים לעשות?
האם קניית שרוולי ברכיים או תוספי מזון למיניהם יכולים לעזור?

תודה!

בן 15, שוקל 80, גובה 174, עובד SS מזה תקופה יחסית ארוכה.

כבר תקופה שבברכיים , יש לי כאב שהולך וחוזר (מעין דקירה), והרבה קליקים בברך, חלקם כואבים.

לקחתי הפסקה של חודש מסקוואט ודדליפט (המשכתי לעשות לחיצות), אך הכאב לא השתפר.

לאחר מכן, ניסיתי להתחיל פרוטוקול פציעות, אבל מהר מאד הפסקתי, בעקבות הכאב שהתחזק.

התחלתי לחקור את הנושא, ראיתי פה שיעצו "לחזק את הברכיים" (לעבוד יותר עצים ולהפחית בנפח), החלטתי לנסות, וזה עזר מעט, הכאב התחלש, אך לא נעלם.

עכשיו אני תקופה בניסיון של "חיזוק", אפילו הצלחתי לשבור שיאים, אבל לאחרונה הכאב התחיל להתחזק שוב .

יש לציין, שהכאב מורגש בפעולות יומיומיות , למשל: בקימה מכיסא, ירידה במדרגות וכל משהו שכולל קפיצה וכו.

מה אתם ממליצים לעשות?
האם קניית שרוולי ברכיים או תוספי מזון למיניהם יכולים לעזור?

תודה!

נתחיל מהסוף :
תוספי תזונה או שרוולי ברכיים לא יפתרו את הבעיה שלך.
מה שאתה צריך לעשות זה לבקש מהמדריך בחדר כושר בו אתה מתאמן שיבדוק את התכנית אימונים שלך ואת טכניקת ביצוע תרגילי הרגליים.
אם תוכנית האימונים סבירה בעומס/נפח שלה ,וטכניקת ביצוע התרגילים סבירה , רק אז כדאי לחשוב על אבחון יותר מעמיק.

בדיוק מה שיוני כתב - צריך לראות את הטכניקה שלך בסקוואט ובדדליפט, שום ציוד או תוסף לא יעזרו לך אם הטכניקה על הפנים.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מהסוף :
תוספי תזונה או שרוולי ברכיים לא יפתרו את הבעיה שלך.
מה שאתה צריך לעשות זה לבקש מהמדריך בחדר כושר בו אתה מתאמן שיבדוק את התכנית אימונים שלך ואת טכניקת ביצוע תרגילי הרגליים.
אם תוכנית האימונים סבירה בעומס/נפח שלה ,וטכניקת ביצוע התרגילים סבירה , רק אז כדאי לחשוב על אבחון יותר מעמיק.

תודה על התגובה, אני מתאמן בבית לכן לא אוכל לבקש מהמדריך שיבדוק את התכנית והטכניקה שלי.
לשאלתך אם התכנית שלי סבירה בעומס/נפח שלה, אני בתכנית SS, כפי שכבר כתבתי.

בדיוק מה שיוני כתב - צריך לראות את הטכניקה שלך בסקוואט ובדדליפט, שום ציוד או תוסף לא יעזרו לך אם הטכניקה על הפנים.

הנה סרטונים בסקוואט ודדליפט לבדיקת טכניקה (ד"א אני עושה בוקס סקוואט מאז תחילת תקופת ה"חיזוק" על מנת לשפר טכניקה):

סט שלישי 120 ק"ג

תסלחו לי על הבוקסר, אלה הסרטונים האחרונים שצילמתי ולא היה לי מושג שהכאב יתחזק ואני יעלה אותם.

143 ק"ג

למה אתה עושה בוקס סקוואט בSS?

אתה לא לוקח נשימה עמוקה לפני שאתה יורד.
אתה לא יושב מספיק אחורה.
אתה מאבד כיווץ בתחתית.

הדדליפט מתחיל אצלך כמו הבור סקוואט ולא כמו דדליפט - ההמסטרינג לא מתוח, אתה נמצא מאחורי המוט, אתה לא שומר על מנח צוואר נייטרלי, אתה לא דוחף עקבים לרצפה בשליש התחתון של התנועה, הידיים שלך מכופפות ומזמינות קריעה בבייספס.

תעלה את הסרטונים האלו לפורום פאוורליפטינג, אולי יתמזל מזלך ותמצא מישהו שמשלב בוקס סקוואט בתוכניות שלו - רובנו פשוט עושים סקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית