הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עד כמה באמת צריך לעבוד קשה וכבד

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם

היום סיימתי סבב שני בתוכנית שיוסי כתב לי עם תוצאות לא רעות בכלל. (הסבב הראשון היה מדהים, הסבב השני היה סבבה לגמרי) והתחלתי לחשוב.
האם לעבוד קשה וכבד זה אובר רייטד ?
תסתכלו בלוג שלי, בלוג של סטס.
סטס אחרי סבב שייקו שיפר את הטוטאל ב25 קילו. סטס לא עבד יותר כבד מ85% סקוואט ודדליפט במשך כל תקופת האימונים שלו ואחר כך עשה 200, שיא של 5 קילו בסקוואט ו15 בדדליפט.
לפני השייקו הוא עשה פנדליי ופשוט הקיא דם אבל התקדם בקושי ואפילו נחלש (או לא שיפר ) בדדליפט.
אני גם כן בקושי עבדתי כבד ובכל זאת התקדמתי.
תראו איך צ'אד ווסלי סמית' מתאמן, הוא בקושי עובד כבד אבל בתחרות מפציץ.
אד קואן, הרוסים כמו אנדריי מאלניצ'ב שנתן 400 לשלשה באימונים ו450 בWRPF שמתאמנים בהנחיית שייקו.
CYC גם כן.

לעומת זאת, מתאמנים כמו אליהו, אושר, אמיר עובדים מאוד מאוד קשה, בין אם בקורטה או בתוכנית אחרות הם מתאמנים בצורה עם המון נפח או עצימות גבוהה.
גם מהאליט יש משני סוגי הספקטרום, ג'ורג' ליימך, אריק וארני ליליברידג' ודרק קנדל שעובדים מאוד מאוד עצים, לעיתים אף יותר כבד ממה שהם מרימים בתחרות.

האם לדעתכם עבודה עם הרבה נפח ועבודה כבדה באחוזים גבוהים חיונית להתקדמות ? אם כן למה, אם לא איך לדעתם צריך להתקדם ולהתאמן ?

חוו דעתכם בנושא, דיון מהנה.
אשמח במיוחד אם @zaptamaher
@obzion
@ShumDavar
@שוהם.
@SmokingSnake
@DarY
@PowerLifting
@MasterSplitter
@^pala
ישתתפו בדיון

נערך לאחרונה:
נושא מאוד מעניין, אין לי מספיק נסיון בשביל להשתתף בדיון אבל שמח שהעלית את השאלה.

בסופו של דבר אתה מגיע לרמה שאתה צריך להתאים תוכונית מותאמת אישית עבורך ולגלות מה עובד עליך הכי טוב, כמובן שגם חומרים נכנסים למשוואה אבל זה כבר ברמת הספורטאי עלית.

כשאתה מדבר על החבר'ה הנקיים מחומרים , יש מאוד חשיבות לאיזה תוכנית אימון תבחר , בעיקר מה שעובד לך הכי טוב
אם משהו עובד לך אל תגע בו תמשיך עד שתתקע ואז תתחיל לחשוב מה לא בסדר.

אני לפני התחרות האחרונה עשיתי דדליפט 240 5X5 ,ונתתי 275 לסינגל (בדיעבד יכולתי יותר אבל טעות טכנית אחת שדפקה הכל , אבל זה לא הנושא) שזה 87 אחוז בערך ביחס נפח עצימות

אני מאוד מאמין גדול בנפח ורק לפני תחרות \אחת לתקופה לתת עצימות

מה אתה מגדיר כבד?
ברוב התכניות נפח ימי הנפח בנויים סביב 75-85 אחוז מהRM5, לא משהו שאני הייתי מגדיר ככבד.
עבודה בנפח גבוה יחסית חיונית כדי להוציא את הגוף מהומיאוסטזיס ולאתגר אותו לסופרקומנסציה(פיצוי יסף, כל עוד ההתאוששות נאותה) ברוב המתאמנים העממיים(בלי המזרק).

הבעיה העיקרית בתכניות כדוגמת פנדליי היא בנייה באחוזים שגויים(גבוהים מדי, "נשרפים") או התאוששות לקויה שיכולה להיגרר לאימון יתר(קל/קשה whatever) ובסופו של דבר לרגרסיה במשקלים(או חמור מזה).
ככל שהרמה עולה עבודת הנפח בדרך כלל תהיה רחוקה מהRM1 והתכנון יהיה יותר חיוני לאורך זמן, כמו גם הרצון להימנע מכשלים(כי רוב הכשלים ברמות הגבוהה הם לא טכניים).

במתאמני "עלית"(אין חוקים) יש 2 אסכולות:
oldstyle: כדוגמת אד קואן(לפי מה שהוא מסביר) הוא תכנן בקפידה את כמות הסטים והמשקל כי הוא היה יכול "להישרף" בקלות ולהרוס סייקל אימונים שלם(פשוט כי הגוף שלו מאומן מאוד/יכול לשאת נפח ועומס גבוהים מאוד).
עד כדי כך שלפני תחרויות הוא היה מגיע למספר סטים או סט בודד של 2 חזרות באימון כדי לא להישרף ומסיים סייקל(כשהשיא מתוכנן רק לתחרות, אחרי כמה חודשים של עבודה שיורדת מנפח לעצימות, עם 0 כשלים אבל עם 0 שיאים).

Westside: למעשה זו השיטה הסובייטית שמגיעה מעולם הWL, מגיעים לפיקים של דאבלים או טריפלים לעיתים קרובות מאוד כדי לשמור על יכולת עצימות בכל רגע נתון, בזכות התדירות הגבוהה אין צורך בנפח גבוה מאוד.

מה שחשוב זה להבין שמרגע שאתה מתאמן חזק/מתקדם אתה צריך לראות מה עובד עליך ולהתקדם שם, יש כאלה שגם 95 אחוז מהRM5 יעבוד להם לנפח ויש כאלה שעם כל דבר מעל 85 ישרפו.

הבעיה העיקרית בתכניות כדוגמת פנדליי היא בנייה באחוזים שגויים(גבוהים מדי, "נשרפים") או התאוששות לקויה שיכולה להיגרר לאימון יתר(קל/קשה whatever) ובסופו של דבר לרגרסיה במשקלים(או חמור מזה).
ככל שהרמה עולה עבודת הנפח בדרך כלל תהיה רחוקה מהRM1 והתכנון יהיה יותר חיוני לאורך זמן, כמו גם הרצון להימנע מכשלים(כי רוב הכשלים ברמות הגבוהה הם לא טכניים).

.
פנדליי היא תוכנית לא טובה לדעתך? ואם לא, איזו תוכנית הייתה ממליץ למתאמן יחסית מתקדם, עם סקוואט ודדליפט באיזור ה 200, שעבר כבר את ss וטקסס?

פנדליי היא תוכנית לא טובה לדעתך? ואם לא, איזו תוכנית הייתה ממליץ למתאמן יחסית מתקדם, עם סקוואט ודדליפט באיזור ה 200, שעבר כבר את ss וטקסס?

תכנית נהדרת, אבל אדם שמגיע לרמה כזו לא יודע איך לתכנן את האחוזים/שבועות ואין לו את היכולת לדאוג להתאוששות נאותה(שינה, אוכל, ויטמינים אם חסרים וכו') הוא לא יתקדם.
נ.ב
אני לא חושב שעם 200 סקוואט ו200 דדליפט חובה בהכרח לעבור את טקסס, אפשר לעשות דילואד של חודש ולעשות תכנון חדש בימי עצימות

אני חייב לציין שאני ממש אוהב גם את התוכנית שלך וגם את התוכנית של סטס ובכמה חודשים שאני עוקב אחרי הלוגים שלכם התרשמתי מאוד מההתקדמות. זה באמת דיון מעניין ותמיד יהיו דעות לפה ולשם במלחמה של נפח נגד עצימות. אומנם אין לי מספיק נסיון כדי לזרוק דעה משלי כי חוץ מלינארית וSS לא עשיתי כלום בחיים הייתי רוצה לשאול, האם יש סיבה למתאמן כלשהו לעשות אימוני נפח אם הוא מסוגל להתקדם לינארית/באימוני עצימות? או האם כל מתאמן צריך למצות את הפוטנציאל שלו באימוני נפח נמוך ורק אחרי תקיעות לעבור לאימוני עצימות?

המסקנות שלי עד עכשיו:
-חזרות גבוהות בתרגילי הבסיסי הן לרוב בזבוז זמן
-לא תמיד צריך לדבוק בתבנית מקובעת, כאן אוטורגוליישנס ודאבל פרוגרשנס נכנסים נפלא
-אוכל זה לא הכל בחיים
-נפח זה לא הכל בחיים, במיוחד כשהוא מוכנס בלי הגיון

• פותח/ת השרשור
מה אתה מגדיר כהקאת דם? אם אין לך אימונים שאתה לא בטוח שתצליח לסיים אותם, אתה לא בכיוון.
במשך כ25 שבועות לא היה לי אימונים כאלה וזו הייתה בין ההתקדמויות הטובות שהיו לי בחיים.

במשך כ25 שבועות לא היה לי אימונים כאלה וזו הייתה בין ההתקדמויות הטובות שהיו לי בחיים.

זה קורה, אבל זה לא אומר שזה ימשיך לקרות. כמו שאמרתי, ככל שהרמה יותר גבוהה התכנון צריך להיות יותר מדויק.
25 שבועות זה נשמע הרבה. אני מניח שלא מדובר בסבב אחד של תוכנית כלשהי?

• פותח/ת השרשור
זה קורה, אבל זה לא אומר שזה ימשיך לקרות. כמו שאמרתי, ככל שהרמה יותר גבוהה התכנון צריך להיות יותר מדויק.
25 שבועות זה נשמע הרבה. אני מניח שלא מדובר בסבב אחד של תוכנית כלשהי?[/QUOTE
סבב תחרות ועןד סבב. כל סבב 10 שבועות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית