הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עד כמה באמת צריך לעבוד קשה וכבד

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם

היום סיימתי סבב שני בתוכנית שיוסי כתב לי עם תוצאות לא רעות בכלל. (הסבב הראשון היה מדהים, הסבב השני היה סבבה לגמרי) והתחלתי לחשוב.
האם לעבוד קשה וכבד זה אובר רייטד ?
תסתכלו בלוג שלי, בלוג של סטס.
סטס אחרי סבב שייקו שיפר את הטוטאל ב25 קילו. סטס לא עבד יותר כבד מ85% סקוואט ודדליפט במשך כל תקופת האימונים שלו ואחר כך עשה 200, שיא של 5 קילו בסקוואט ו15 בדדליפט.
לפני השייקו הוא עשה פנדליי ופשוט הקיא דם אבל התקדם בקושי ואפילו נחלש (או לא שיפר ) בדדליפט.
אני גם כן בקושי עבדתי כבד ובכל זאת התקדמתי.
תראו איך צ'אד ווסלי סמית' מתאמן, הוא בקושי עובד כבד אבל בתחרות מפציץ.
אד קואן, הרוסים כמו אנדריי מאלניצ'ב שנתן 400 לשלשה באימונים ו450 בWRPF שמתאמנים בהנחיית שייקו.
CYC גם כן.

לעומת זאת, מתאמנים כמו אליהו, אושר, אמיר עובדים מאוד מאוד קשה, בין אם בקורטה או בתוכנית אחרות הם מתאמנים בצורה עם המון נפח או עצימות גבוהה.
גם מהאליט יש משני סוגי הספקטרום, ג'ורג' ליימך, אריק וארני ליליברידג' ודרק קנדל שעובדים מאוד מאוד עצים, לעיתים אף יותר כבד ממה שהם מרימים בתחרות.

האם לדעתכם עבודה עם הרבה נפח ועבודה כבדה באחוזים גבוהים חיונית להתקדמות ? אם כן למה, אם לא איך לדעתם צריך להתקדם ולהתאמן ?

חוו דעתכם בנושא, דיון מהנה.
אשמח במיוחד אם @zaptamaher
@obzion
@ShumDavar
@שוהם.
@SmokingSnake
@DarY
@PowerLifting
@MasterSplitter
@^pala
ישתתפו בדיון

נערך לאחרונה:
אני הבנתי שאני באימונים קשים מה שקראת לזה"להקיא דם " מתחזק,רואה תוצאות.
כמו שאמרו על כל אחד עובד משהו אחר מרמה מסויימתת

• פותח/ת השרשור
אני הבנתי שאני באימונים קשים מה שקראת לזה"להקיא דם " מתחזק,רואה תוצאות.
כמו שאמרו על כל אחד עובד משהו אחר מרמה מסויימתת
ניסית משהו שהוא ויתר "חכם" ?
מחושב יותר ? מניפולציות של תרגילים ?

ניסית משהו שהוא ויתר "חכם" ?
מחושב יותר ? מניפולציות של תרגילים ?
ניסיתי הרבה דברים שבנו לי שבניתי לעצמי ולא ראיתי שיפור רציני.(אולי היה בנוי חרא לא אומר שלא)
אני בעיקר זוכר שניסיתי את התוכנית 5 3 1 לתקופה מאוד ארוכה ורק החלישה אותי כי לא היה מספיק נפח בסקוואט,הבנתי שאני חייב לבצע סקוואט מינימום פעמים מקסימום 3 בשביל לחזק אותו.
כולה תוכנית ... SS 5X5 MADCOW ועוד שרק שהנפח עולה מתוכנית לתוכנית עזרות לי אישית להתחזק.

עד כמה באמת הכרחי להקיא דם כדי להתקדם?
אין לנו אמצעים לדעת כמה תכנית PL טובה יותר מאחרת כי אף אחד לא באמת הולך לחקור את זה.
אף אחד בתחום המדע לא הולך לערוך מחקר כדי לראות כמה תכנית אחת תשפר לך את ה1RM, זה לא מעניין אף אחד ויש מיליון ואחת משתנים שמשפיעים על זה.
דוגמא: פווארליפטר התחיל תכנית שייקו על משקל 86 ק"ג ובסוף הסבב שקל 87 ק"ג, השיפור ב1RM שלו באחוזים לא אומר הרבה קודם כל בגלל הפיקים של התכנית (מה שהוא לוחץ ב"יום טוב" לא שווה למה שהוא ילחץ בעוד שבוע) וגם כמובן בגלל שהמדידה שלך מתעלמת מהמסת שריר שהמתאמן צבר כי זה לא רלוונטי לPL ואז השיפור יכול להיות יותר בביצוע (אם אני אבצע גאג'לינג שלוש פעמים בשבוע גם אני אשפתר בזה).

בכל מקרה, אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שהזמן שאתה מתאמן הרבה יותר משפיע על כמה שתרים מאשר התכנית שאתה בוחר.
כולנו מכירים מתאמנים שמבצעים BP כמה שנים וטובים בזה בידיוק כמו פווארליפטרים.
אם אתה PL ומה שאני אומר נשמע לך הגיוני תצפה בוידיאו של גרג "Why POWERLIFTERS Should Train More Like BODYBUILDERS".

אין לנו אמצעים לדעת כמה תכנית PL טובה יותר מאחרת כי אף אחד לא באמת הולך לחקור את זה.
אף אחד בתחום המדע לא הולך לערוך מחקר כדי לראות כמה תכנית אחת תשפר לך את ה1RM, זה לא מעניין אף אחד ויש מיליון ואחת משתנים שמשפיעים על זה.
דוגמא: פווארליפטר התחיל תכנית שייקו על משקל 86 ק"ג ובסוף הסבב שקל 87 ק"ג, השיפור ב1RM שלו באחוזים לא אומר הרבה קודם כל בגלל הפיקים של התכנית (מה שהוא לוחץ ב"יום טוב" לא שווה למה שהוא ילחץ בעוד שבוע) וגם כמובן בגלל שהמדידה שלך מתעלמת מהמסת שריר שהמתאמן צבר כי זה לא רלוונטי לPL ואז השיפור יכול להיות יותר בביצוע (אם אני אבצע גאג'לינג שלוש פעמים בשבוע גם אני אשפתר בזה).

בכל מקרה, אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שהזמן שאתה מתאמן הרבה יותר משפיע על כמה שתרים מאשר התכנית שאתה בוחר.
כולנו מכירים מתאמנים שמבצעים BP כמה שנים וטובים בזה בידיוק כמו פווארליפטרים.
אם אתה PL ומה שאני אומר נשמע לך הגיוני תצפה בוידיאו של גרג "Why POWERLIFTERS Should Train More Like BODYBUILDERS".

איזה סרטון נהדר. מלא במידע ברמה גבוהה.

איזה סרטון נהדר. מלא במידע ברמה גבוהה.
כי שריר גדול ≠ משקל על המוט? או כי אתה מצפה שב7 דקות הוא התייחס לכל מילה ומילה שכתובה במאמר?
גרג הוא מהאינטלגנטים, אם יש לך איזה סברה שאתה מעוניין להציג אני אשמח לשמוע.

כי שריר גדול ≠ משקל על המוט? או כי אתה מצפה שב7 דקות הוא התייחס לכל מילה ומילה שכתובה במאמר?
גרג הוא מהאינטלגנטים, אם יש לך איזה סברה שאתה מעוניין להציג אני אשמח לשמוע.

ולכן מפתחי גוף הם האנשים החזקים בעולם?

ולכן מפתחי גוף הם האנשים החזקים בעולם?
קודם כל כן, חלק גדול מאוד ממפתחי הגוף הם מתחרים ראויים לפווארליפטינג, וגם אם הם עדיין לא קוטפים מקומות ראשונים אולי זה בגלל שאם היה להם פוטנציאל גבוה אז הם היו עוברים לפווארליפטינג (כדי להגדיל את האגו שלהם).
דבר שני לקחת מקרי קיצון זה לא חכם, אף אחד לא אמר לך לאמן בייספ או קאלף, ברור שזה לא יועיל לך בקטגוריית המשקל.

נערך לאחרונה:
המסקנות שלי עד עכשיו:
-חזרות גבוהות בתרגילי הבסיסי הן לרוב בזבוז זמן
-לא תמיד צריך לדבוק בתבנית מקובעת, כאן אוטורגוליישנס ודאבל פרוגרשנס נכנסים נפלא
-אוכל זה לא הכל בחיים
-נפח זה לא הכל בחיים, במיוחד כשהוא מוכנס בלי הגיון
מזל שהמסקנות שלך הן רק שלך, חזרות גבוהות בתרגילי הבסיס זה סובייקטיבי ואני כן חושב שהן הכרחיות, אבל כמובן שהכי סיק שאת דעתי לא שואלים.. מה אני מבין

• פותח/ת השרשור
מזל שהמסקנות שלך הן רק שלך, חזרות גבוהות בתרגילי הבסיס זה סובייקטיבי ואני כן חושב שהן הכרחיות, אבל כמובן שהכי סיק שאת דעתי לא שואלים.. מה אני מבין
תחלוק אץ דעתך, אני לא נגד

קודם כל כן, חלק גדול מאוד ממפתחי הגוף הם מתחרים ראויים לפווארליפטינג, וגם אם הם עדיין לא קוטפים מקומות ראשונים אולי זה בגלל שאם היה להם פוטנציאל גבוה אז הם היו עוברים לפווארליפטינג (כדי להגדיל את האגו שלהם).
דבר שני לקחת מקרי קיצון זה לא חכם, אף אחד לא אמר לך לאמן בייספ או קאלף, ברור שזה לא יועיל לך בקטגוריית המשקל.
לאמן את הבייספס זה דווקא יחסית חשוב, הרי הוא שריר מייצב בבנץ.
אני בכל מקרה בעד זה שאת העבודת עזר שלך באימונים כדאי לבצע כמו בודיבילדר

אז פאוורליפטינג נובע מבעיות אגו בניגוד לפיתוח גוף?

לא משכנע במיוחד.

דעתי היא שעבודה ב80% בחזרות גבוהות מונעת ממך להעמיס יותר מדי ועדייןלייצר גירוי. למתחילים כמובן שעדיף לעבוד כבד כלהזמן כי אין להם מושג שזה לא באמת כבד להם.
לותיקים לעומת זאת, במיוחד אחרי שהגוף לצערנו כבר עבר כמה וכמה פציעות בין אם תודו בזה או לא, עדיף לעבוד פחות כבד ועדיין לייצר גירוי. אני מאוד אוהב עבודה כבדה פעם בשבוע ומסביבה עבודה בחזרות למטרות היפרטרופיה תוך כדי התמקדות בחלקים חלשים, ממש כמו בבילדינג.

בנושא לשאלה המקורית, התשובה שלי היא: לא צריך להקיא דם, צריך לעבוד כבד מספיק וחכם, בטווח הארוך מי שמתקדם הכי הרבה זה מי שלא נפצע.

ועדיין הכי SICK פה זה שבכלל לא חשבו לשאול את דעתי, גופות כולכם

לאמן את הבייספס זה דווקא יחסית חשוב, הרי הוא שריר מייצב בבנץ.
אני בכל מקרה בעד זה שאת העבודת עזר שלך באימונים כדאי לבצע כמו בודיבילדר
תרגילי עזר הם כשמם "תרגילי עזר", אם הכוח שהשריר מייצר לא מהווה אצלך גורם מגביל בתנועה זה לא יהיה חכם לעבוד עליו למטרות PL. המטרה שלך בתור אתלט היא להבין מה גורם לך לכישלון ולמצוא את תרגיל העזר המתאים שיצמצם את הפער. סביר כי הבעיה שלך תהיה יותר קשורה לטרייספ מאשר לבייספ.

אז פאוורליפטינג נובע מבעיות אגו בניגוד לפיתוח גוף?
קרא שוב את ההקשר של הדברים. אין פה קשר ל"פאווליפטינג VS בודיבילדינג" כמו שאתה חושב שיש.
אם עדיין זה מרתיח אותך, תחשוב על השאלה : "אם הייתה ברוק לסנר מה היה יותר חשוב לך - כמה הדדליפט שלך או מה הדירוג הכללי שלך בUFC".
בכל מקרה זה באמת לא קשור לדיון ויותר לתיאוריית "זכר האלפא" אז בוא נשאיר את זה פתוח.

לא משכנע במיוחד.
צודק, שכל אחד יבחר תכנית שמקבלת הכי הרבה מוניטין בעיניו ויריץ אותה. אנחנו במילא מחליטים קודם כל על סמך הרגש ואז מוצאים סיבות לוגיות.
אני הייתי מבצע את התכנית של ליליברידג' הם הכי חזקים ואנחנו יודעים שאריק הולך לשבור שיא עולם בקרוב.
אך בכל זאת אני חושב שכל אחד צריך לבחור את התכנית שמתאימה בשבילו, לדוגמא אם אתה רוסי הייתי מבצע את התכנית של שייקו.
בכל זאת אנחנו בני אדם שונים, אם אתה רוסי שהולך לשבור שיא עולם אתה צריך להריץ שייקו ואם אבא שלך מאמן אותך אתה עושה לייליברידג'

אני מסכים בהחלט, לא צריך להקיא דם.

ככל שהמתאמן מתקדם יותר, ככה הוא צריך לעבוד עם % נמוכים יותר על מנת להתקדם. שאתה מתחיל אתה יכול לתת חמישיה מקסימלית 1-3 פעמים בשבוע ולהמשיך להתקדם חודשים. מתאמן מתקדם אחרי חמישיה מקסימלית שרוף לשבוע-שבועיים.

כל אחד מגיב אחרת לאימונים, הכל משחק של תדירות, נפח ועצימות. גם אני שעושה daily max באופן מפתיע מחשיב את האימונים שלי די קלים. הרעיון הוא לשמור על התקדמות קטנה לאורך זמן וככה בתקופה של שנה או בין תחרויות משיגים התקדמות יפה מאוד.

מנגד, יצא לי לעשות תכניות עם משקלי sub max אבל בגלל תדירות לא מספקת או נפח לא מספיק - נחלשתי. אם עובדים באופן קבוע עם חזרות בטנק, אז חובה לדעתי לבצע תרגילים בתדירות גבוהה יותר או בנפח משמעותי.

אין כאן גם אלמנט של זמן?
התקדמות בעבודה באחוזים נמוכים תהיה איטית יותר לטווח הארוך ולא נראה לי שזה מה שאתה מחפש.
אבל למי שלא מחפש להתחרות, מיצה את כל עניין הפציעות ועדיין נהנה מPR זה נשמע כמו רעיון טוב.

אין כאן גם אלמנט של זמן?
התקדמות בעבודה באחוזים נמוכים תהיה איטית יותר לטווח הארוך ולא נראה לי שזה מה שאתה מחפש.
אבל למי שלא מחפש להתחרות, מיצה את כל עניין הפציעות ועדיין נהנה מPR זה נשמע כמו רעיון טוב.
שום דבר לא וודאי ויש מאות דרכים שונות להסתכל על כל היבט.
שתי שיטות מנוגדות הן התקדמות גדולה אל מול התקדמות קטנה. הרעיון מאחורי ההתקדמות הקונה היא לשמור על עבודה מינימלית ככל האפשר על מנת לשמור על התקדמות, ולמנוע רגרסיה (בין היתר מטבולית) של הגוף שקוראת לעיתים קרובות, ועלולה להוביל להארכה של ההתקדמות.
מצד שני השיטה של ההתקדמות הגדולה טוענת שמשקל קטן מידי לא מייצר מספיק גירוי על מנת להשתפר, או להשתפר מהר\באופן יעיל.

אפשר רק לשער ולדבוק במה שעובד לכל אחד הכי טוב.

למה את חושבת שעבודה באחוזים נמוכים משמע התקדמות איטית?

אולי אם נתאבד כל אימון אז נשתפר בחודש הקרוב, אבל מה הלאה?

התקדמות איטית לאורך זמן תביא תוצאות יותר טובות. יש גבול מאוד נמוך לכמה אפשר להתקדם עם התאבדות כל שבוע (לרוב חצי שנה~ ראשונה של אימונים).

אני נתתי 3 סבבים רצופים של סמולוב בנץ' בעבודה מאוד קלה, תמיד עם חזרה בטנק וזה נשמר לאורך הסבבים תוך כדי התקדמות במשקלי עבודה, משמע = התחזקתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית