הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה תזונה חשובה לאימונים?

SportDude

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אני די רזה, גובה 160 משקל 52, אני מתאמן כבר כמה חודשים אבל מצד שני לא ממש מקפיד על תזונה כלשהי ולפעמים אפילו מדלג על ארוחה

שמתי לב שהשרירים כן גדלים (בעיקר בידיים) אז רציתי לשאול, מה יקרה אם אני ימשיך ככה להתאמן בלי הקפדה על תזונה?

ודבר שני, יש לי קצת בטן, אז לא כדאי להתאמן כדי לפתח שרירים ובמקביל להרזות קצת או שזה בלתי אפשרי?

בכללי אני די בטוח שכל מה שכתבתי זה לא טוב מבחינה כלשהי אבל הייתי רוצה לשמוע הסבר ולהבין למה.

תודה!

בקשר לשאלת הנושא: עד כמה תזונה חשובה לאימונים?

אז אתמצת ואומר שלא רק שהתזונה חשובה - היא קודמת לאימונים.

ומה הגיל שלך?

• פותח/ת השרשור

ומה הגיל שלך?

אני 21
תודה על התשובה אבל מה שכתבת זה מה שכתוב בכל מקום, לאכול נכון, לאכול ככה ולא לאכול ככה אבל אני לא מסוגל לעשות דברים בקטע עיוור רק כי כתוב בלי להבין מה הקטע, למה זה חשוב ומה זה עוזר לי לגוף/לאימונים.
אם אין לי ידע על זה ומשהו שישכנע אותי בחשיבות של זה אני יודע שזה יגרום לי לא להקפיד גם אם אני ינסה להתחיל עם "תזונה לפי הספר".

ומה הגיל שלך?
יש לו שפם עם פרעושים..והוא מוכר גבינת עיזים

אני 21
תודה על התשובה אבל מה שכתבת זה מה שכתוב בכל מקום, לאכול נכון, לאכול ככה ולא לאכול ככה אבל אני לא מסוגל לעשות דברים בקטע עיוור רק כי כתוב בלי להבין מה הקטע, למה זה חשוב ומה זה עוזר לי לגוף/לאימונים.
אם אין לי ידע על זה ומשהו שישכנע אותי בחשיבות של זה אני יודע שזה יגרום לי לא להקפיד גם אם אני ינסה להתחיל עם "תזונה לפי הספר".
התאוששות, יבנה לך מסת שריר מקסימלית, ימנע ממך לחוסר דיוק בתקופות השונות, אם זה לעלות במשקל או לרדת, לשלוט ברמת נוזלים וסוכרים בגוף, ויש עוד המון

אני 21
בשביל לבנות מסת שריר, חוץ מהאימונים אתה צריך מספיק "חומר בניין" (חלבון) שממנו הגוף יבנה מסת שריר חדשה ושתהיה לגוף מספיק אנרגיה בשביל התהליך הזה (עודף קלורי שבא מאכילה מספיקה של חלבון, שומן ופחמימה). מצד שני אתה לא רוצה עודף קלורי גדול מדי כי אז תעלה יותר מדי בשומן (תלוי בגנטיקה שלך כמה זה "גדול מדי"). זה רק בהקשר של תזונה בשביל אימונים. תקרא את זה, תקבל ידע בסיסי:
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

Back
למעלה תחתית