סרטון על חשיבותם של שותפים לאימונים

יכול להיות,זה לא התחום שלי....
קולדפייר אני יכול לחשוב על המון תחומים שהייתי ממליץ לך לקחת בהם קורסים...

וכרגיל סוטים מהנושא. ראשית אתייחס לנושא עצמו.

שותף באימונים יכול מאוד להועיל במיוחד עם הוא בעל נסיון וידע גדול יותר. מנסיון המאוד מצומצם שיש לי, באימונים עם שותפים היתי נותן הרבה יותר מעצמי. אני ומשה מתאמנים די הרבה ביחד, כל הזמן מעירים אחד לשני על טעויות שקשה להבחין בהן כשאתה לבד.

הבעיה מתחילה שמושג שותף לאימונים לא מפורש נכון. רוב המתאמנים בחדר כושר משתמשים בשותף כדי כביכול לעלות את "עצימות" האימון. חצאי תנועה, חזרות מאולצות, עבודה במשקלים גבוהיים בהרבה מהיכולת על חשבון הטכניקה וכו' תבינו ותפנימו : זה הוא לא תפקיד של השתוף !!
השיטות החסרות תועלת הללו, לרוב מובילות לפציעות, לקרקס מיותר, ובזבוז זמן. כל הילדי יוטיוב שכל היום דבוקים לסרטוני "מוטיבציה" מגיעים למכון במחשבה זאת הדרך הנכונה להתאמן. וכל אלו שיתחילו כאן ויכוח שיטה כזאת טובה יותר משיטה אחרת שיחסוך ממני. היפרטרופיה זה פונקציה של עומס פרוגרסיבי תוך כדי שמירת על מאזן קלורי חיובי ולא משנה איך תסובבו את זה. הוחכמה זה לדעת לשלב אלמנטים של כוח לתוכניות BB, יסכימו איתי אנשים שכן לתוכניות BB אולי יהיה צורך ברצת יותר נפח. שגם כאן נופלת טעות בפיורש של המושג. טוב, את זה נשאיר לדיון אחר כבר. כמו שאמרתי לפני, תוכנית אימונים טובה, היא תוכנית שתאפשר הוספת משקלים למוט בזמן הקצר ביותר בהתאם ליכולת ולרמת המתאמן.

אני אתחיס שוב לשותף לאימונים. אכן יש צורך בשותף זהו לא דבר רע, לבוא ולתת לשותף לעשות דד ליפט בזמן שאתה עושה בנץ, זה גרוע.

גולד גים (שרון), אני מסכים איתך שישנה מקובעות כל שהי באתר, אך זה נובע מטיפשות וחוסר ידה בסיסי של BB שמבקרים כאן. מהכרות שלי עם שרון, אף פעם לא יצא לנו להתווכח על שיטות אימון וכו. המטרות של שנינו הן שונות לחלוטין. שרון, תסכים איתי שרוב BB לא יודעים איך להתאמן (אופיר, סרגיי וכו) והם אלו שמוציאים את השם הרע לBB. אני אישית לא אוהב את שיוטת האימון שלך (כן, שרון אני מרגל אחריך , מנוחות ארוכות אין מה לעשות 😃 ) אתה עצמך יודע שהיית יכול לנצל את הפוטנציאל שלך בהרבה יותר אם היית מתאמן קצת אחרת.
אתה מודע היטב למושג העצימות איך אינו מישם אותו, גם נפח כנראה אנחנו מבינים אחרת.
אין ספק שאתה חזק יותר מהממוצע ושלא נדבר על האחוז השומן הנמוך שאתה נמצא רוב השנה.
אך לדעתי יכולת להגיע לאותם תוצאות בהרבה פחות זמן.
אני אמשיך בערב...

יכול להיות,זה לא התחום שלי....
קולדפייר אני יכול לחשוב על המון תחומים שהייתי ממליץ לך לקחת בהם קורסים...

זה היופי בפורומים , אין לך מושג שאתה מדבר עם פרופסור ...

נתחיל מזה שהייתי ממליץ לך לעבור קורס מדריכי כושר בבית ספר שיאים בתל אביב, המרצים הטובים ביותר בארץ.
כמה מגדולי הארץ ורושמים בפורומים השונים יצאו משם והם ממש יודעים אנטומיה ומבינים מאוד באימונים, אני צריך אחד כזה בצוות הניהול שלי שיבין את כל החומר הזה, לא קל בכלל.

נתחיל מזה שהייתי ממליץ לך לעבור קורס מדריכי כושר בבית ספר שיאים בתל אביב, המרצים הטובים ביותר בארץ.
כמה מגדולי הארץ ורושמים בפורומים השונים יצאו משם והם ממש יודעים אנטומיה ומבינים מאוד באימונים, אני צריך אחד כזה בצוות הניהול שלי שיבין את כל החומר הזה, לא קל בכלל.
lol חזק..

אז שים את קורן מנהל.

זה היופי בפורומים , אין לך מושג שאתה מדבר עם פרופסור ...

חחחחחח נכון.
אבל יותר כיף זה לקבוע עם איזה טרול לאימון משותף ולגלות שהוא זה בעצם יפהפיה מטורפת שבדיוק
החליטה לעבוד על הפוסטריור וגם האינטיריור שלה
(זה עוד לא קרה לי)

חחחחחח נכון.
אבל יותר כיף זה לקבוע עם איזה טרול לאימון משותף ולגלות שהוא זה בעצם יפהפיה מטורפת שבדיוק
החליטה לעבוד על הפוסטריור וגם האינטיריור שלה
(זה עוד לא קרה לי)

אתה מכיר את הטרול שלנו ?
הוא תימני ,לא כל כך יפה, ומחפש חבר מבוגר שאוהב טיולים רומנטיים בחוף .
מעוניין ?

אתה מכיר את הטרול שלנו ?
הוא תימני ,לא כל כך יפה, ומחפש חבר מבוגר שאוהב טיולים רומנטיים בחוף .
מעוניין ?

בוודאי. למה לא...הרי רוב הסיכויים שאני הרבה יותר מחוצ'קן ורומנטי ממנו.
בכיף

זה גם תקף לגבי אנשים שהם לא BB. ואני לא רואה איך זה "אורח חיים", זו לא השקעה של יותר מכמה שעות בשבוע.

תכנס לויקיפדיה, אתה חד משמעית טועה.

בסדר גמור מסכים השאלה באיזו תדירות?בוא תעשה השוואה בין סתם מישהו שעושה חיטוב סתם כדי להגיע לאחוז שומן נורמלי או בישביל ללכת לים או סתם כי בא לו לבין מישהו שמתכונן לתחרות של BB ועושה חיטוב ל4 5 אחוז זה הבדל של שמיים בארץ ובחודשיים האחרונים כל טעות קטנה יכול לעלות לך בשייפ שאתה תגיע ובכללי בתחרות כולה בין אם זה חוסר מנוחה או מספיק שתעשה טעות באימונים שלך או בתזונה אז טכנית..כן כל היום מתבזבז לך על זה בתקופה הזאת.

גולד גים (שרון), אני מסכים איתך שישנה מקובעות כל שהי באתר, אך זה נובע מטיפשות וחוסר ידה בסיסי של BB שמבקרים כאן. מהכרות שלי עם שרון, אף פעם לא יצא לנו להתווכח על שיטות אימון וכו. המטרות של שנינו הן שונות לחלוטין. שרון, תסכים איתי שרוב BB לא יודעים איך להתאמן (אופיר, סרגיי וכו) והם אלו שמוציאים את השם הרע לBB. אני אישית לא אוהב את שיוטת האימון שלך (כן, שרון אני מרגל אחריך , מנוחות ארוכות אין מה לעשות 😃 ) אתה עצמך יודע שהיית יכול לנצל את הפוטנציאל שלך בהרבה יותר אם היית מתאמן קצת אחרת.
אתה מודע היטב למושג העצימות איך אינו מישם אותו, גם נפח כנראה אנחנו מבינים אחרת.
אין ספק שאתה חזק יותר מהממוצע ושלא נדבר על האחוז השומן הנמוך שאתה נמצא רוב השנה.
אך לדעתי יכולת להגיע לאותם תוצאות בהרבה פחות זמן.
אני אמשיך בערב...

מישל!!זה ג'ים וורקר...😃
תראה אחי,אתה יודע שכרגע אני לא מחפש שיפור במסה או חיטוב.(אני בכלל במאזן נטרלי כבר תקופה).
אני רק נהנה מאימונים חזקים ב-3 מקסימום 4 שעות שאני נמצא בחד"כ בשבוע.
אין לי שום סיבה להתאמן אחרת בתקופה הזו,אתה יודע שאני שומר על תוצאות טובות מאוד.

ברגע שאני אחליט לעשות עוד קפיצת מדרגה נראה מה קורה עם הגב(אתה יודע על הפציעה) ונעשה עוד שינויים קלים.
אם כי,אתה יודע שגם בתוכנית יש לי חילוקי דעות קלים איתך ,אין ספק שאני שאני צריך להיות הרבה יותר ליד ה-rack:Sync-0h5y1d7:
אחי,אתה ראית אותי מתאמן בעיקר אחרי הפציעה.
לפני כן כל האימון שלי היה מאוד דומה לשלך.

מושון עמוס פה בפורום?חחחחחחחחחחחחחחח
תעלה לכאן את הספר שלו 🤡🤡🤡

• פותח/ת השרשור
😃

(אזהרה: בתגובה זו תראו סמיילים. אם אתם אלרגיים לסמיילים, אנא קחו את התרופה המתאימה בהתאם. מומלץ לקרוא את התגובה הזו באיטיות, או שכל מה שתזכרו יהיה כמה פרצופים המחייכים אליכם בלי הצדקה הגיונית שניתן להסביר ולכמת )

אחה"צ טובים לכל המבקרים בפורום. שמחתי לראות שהייתה תנועה בפורום הספציפי הזה, חלק מהתגובות היו מצחיקות מאוד.

מטרת האשכול הייתה (ועודנה) לתאר תופעה הנקראת "שותפ/ה לאימונים". שותף (ו/ או שותפה, אם האגו שלכם עומד בזה) הוא אדם נוסף הלוקח חלק כל שהוא באימונים. אותו אדם הוא אחד האנשים החזקים בחיי מתאמן, ולא רק במובן הפיזי. בהינתן אותו שותף בעל ניסיון וידע, אותו אדם יכול לדחוף את המתאמן, להתאמן נכון, להרים משקל גבוה יותר מהמוכר, לאכול בצורה טובה, להתמיד בתזונה ובאימונים. אולי אפילו להכיר לך את אחותו, שיכולה להיות האישה המדהימה ביקום (אם אתה בר מזל).

אותו שותף יכול להיות אדם זר לחלוטין, מכר, השכן בבניין, חבר מהעבודה, אח, ואפילו מאמן שעובד שם באזור. אין הגבלה לכך. כמובן שעבור הפנאטים, השותף יכול להיות גם איש הכימיקלים.

אני חושב שמישל מסביר (ויסביר) בדבריו גישה אישית בעניין.

לפני כמה חודשים פרסמתי אשכול שניסה לבחון את השותפות הזו מבעד לעיני חברי האתר. הנה הקישור: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=490&highlight=%F9%E5%FA%F3

בין המגיבים תמצאו את הליצנים של האשכול הזה.

מסיבות שאני מתאר לעצמי, כמה חברים בחרו להפוך את האשכול לכלי ניגוח כנגד תחום פיתוח הגוף. אפשרות מובנת, אך היא מעידה על צרות מוחין עצובה ומעוררת רחמים.

הנה המחשבות שלי.

ראשית, הבהרה: זהו פורום פיתוח גוף ופיטנס!! נושא הפורום אינו נוגע ברעיונות כמו: קלוריות ולחלבונים, טכניקות ביצוע של תרגיל, כמה מ"ג של כימיקל צריך לצרוך, ומה אומר המשיח על כל הנושאים הללו. מטרת הפורום היא, ואני מצטט את מה שכתוב: "תמונות, סרטונים, עדכונים, חוויות, מוזמנים לרשום ולרכזהכול בפורום זה". כאן אתם תראו אנשים הלבושים בביגוד מינימאלי המפגינים את היתרון (בעיקר הפיזי, מדובר בהצגת מסת שריר מפותחת) שלהם על פני אחרים. הם יראו אותו, ידברו עליו, בין אם על עצמם לבד, או בהשוואה לאחרים. יש עוד נושאים מן הסתם. כל עוד הפורום באחריותי, רוב הפרסומים באתר יהיו ברוח זו. ברוח דברים אלה, הנה כמה תחומים, שאין סיבה לוגית לעיסוק בהם בפורום זה:

1) אותם מפתחי גוף (גברים ונשים כאחד) לא סגדו לאידיאלים שלכם, ולא התאמנו בשיטות האהובות עליכם
2) מפתחי הגוף נראים לא מספיק מפותחים בגלל שלא התאמנו בשיטות האהובות עליכם
3) משקלי העבודה שלהם לא רציניים בעיניכם
4) הם רוקדים
5) כולם נראים כמו גברים על הבמה
6) אין סיבה הגיונית לשמה הם בכלל צריכים לעלות אל הבמה
7) רק שיטת SS תציל את העולם (ובמיוחד את תחום פיתוח הגוף) מכיליון

למי שלא אוהב לראות מפתחי גוף (עם או בלי מלאי כימיקלים בגוף) מוזמן להעביר לערוץ האופנה וליהנות.

אם אתם נכנסים אל הפורום כדי למצוא חידות היגיון, פתרון לשפעת החזירים, משוואה מהמעלה העשירית וכיו"ב, אתם באתר הלא נכון. אתם הרי לא תחפשו תוספי מזון באתר שמוכר מוצרים לחקלאות. אלא אם אתם מחפשים חרא (לדישון), כמובן .

אם אתם מחפשים כאן שדיים, אתם חיים בספרה הלא נכונה . לא נראה לי שתמצאו אותם ב"ספרי הקודש" של ריפטו, מקדונלד ושות'. הייתי מציע לכם לחפש במגזינים כמו Musclemag Int., Ironman, Muscular Development. בהנחה וזה לא מתחת לכבודכם לעשות זאת. כמובן וישנה הדרך הטובה ביותר: לצאת מהמכון ולראות נשים ברחוב. אמנם החורף מתקרב, אך אני בטוח שהמבחר רציני.

לדעתי פיתוח הגוף, בניגוד למה שמעריצים (בחלקם) חושבים, אינו ספורט. הוא מעולם לא היה כזה, ולא יהיה. אני חושב כך, מעריצים אחרים של התחום חושבים כך, מפתחי גוף חושבים כך, האחים וידר חושבים כך (גם בן, זכרו לברכה) והוועד האולימפי חושב כך.

שנים שהוועד האולימפי דוחה את הדרישה של האחים וידר להכיר בתחום פיתוח הגוף כספורט (במיוחד, אולימפי). דיברתי עם נציגת הסניף הישראלי של הוועד לפני כחצי שנה, והמצב לא השתנה. הכרה אולימפית היא ההכרה העילאית שהתחום זקוק לה, ולצערי המרחק לשם לא קטן.

אמנם לא ספורט, אך פיתוח הגוף הוא תחום שעיקרו תחרות (עם עצמך ו/או אחרים). כמו כל תחום תחרותי, הוא מחייב דרך חיים. בבסיסה, הצבת יעדים, פעולה אותה מבצע כל אדם (מכל מגדר, מוצא, גודל, גיל , אמונה) המעוניין לממש פעולה מסוימת המצריכה משאבים המוקדשים (בד"כ, ובעיקר אצל מי שאינו מתעניין בתחום) ביום-יום למטרות אחרות. עובדה זו נכונה בתחום החינוך, נכונה בתחום הבידור, נכונה בתחום הכלכלה, נכונה בתחום בספורט, ונכונה בתחום פיתוח הגוף.

הודות לדרך החיים הנבחרת וההתמדה הנלווית אליה, אדם המפתח את גופו מעצב את גופו, את שכלו, ואף את נפשו. כמובן שיש עוד שיטות לעיצוב הגוף והנפש, אך אין בכך לפסול את כוחו של התחום הזה. נוצרת שגרה מסוימת המאפשרת לאדם לחזק את עצמו, לקבוע יעדים להשגה (גם במובן הפסיכולוגי) ולראות את העולם בו הוא חי בדרך שקולה יותר. אם הרעיון לא מובן, מן הסתם לא חוויתם דבר ממה שציינתי.

אגב, לא כל מפתח גוף חייב להגיע אל הבמה. אני בטוח שכמעט כולם יעריכו יותר מפתח גוף שיציג את גופו לראווה על הבמה (וגם יצחקו עליו בדרך) מאשר אחד שלא מתכנן זאת. אותם מפתחי גוף שאינם מתחרים נחשבים חובבים. הבעיה היא שגם בקרב המתחרים קיים מעמד ה"חובבים", וגם מכאן נובעת ה"דרישה" מכל מפתח גוף להתחרות.

החובה להתחרות על הבמה נוצרה אצל חבורת טיפשים החושבת שכל אדם המפתח את שריריו חייב להופיע על הבמה. אותה חבורת טיפשים חושבת שההופעה על הבמה מגוחכת, כי הם מתקשים להבין את הרעיון שאנשים עולים אל הבמה כשהם לבושים בביגוד מינימאלי כדי להפגין את תוצאות אורח החיים שלהם. כמובן שישנה ציפייה של אותה חבורה לראות אנשים מנופחים היטב ....

אותו דבר ניתן לומר על כל תחום. מי אמר שאדם המרים משקלים כבדים במכון חייב להיות מתחרה?
מה גם שמרימי משקולות שמרימי משקולות (PL, WL) נהנים להראות שרירים כמו כל אדם אחר במכון.

לדעתי הצהרה על התפתחות תחום פיתוח הגוף כתולדה בלעדית של שימוש בכימיקלים היא הצהרה הנובעת מבוז בגין הבנת הבחירה של האחר. קשה לאדם להסביר לעצמו מדוע אדם יחיה בצורה מסוימת, במיוחד אם המטרה היא לחשוף את עצמו מול קהל. כנראה שהאפשרות הכי ברורה היא לצחוק עליו, ולהצהיר שכל הישגיו קיימים הודות לכימיקלים. האפשרות שיש לו את הגנטיקה המתאימה והוא התאמן נכון די מתבטלת.

לצערי, כמו בכל חלקת טבע, גם בתחום פיתוח הגוף יש עשבים שוטים. כמובן שנוח לכל הציבור לראות בהם את נציגי התחום (גם אם רשמית הם לא כאלה).

אם המלעיזים מסתמכים על אותם טיפשים כשהם מתארים את תחום פיתוח הגוף, מה הופך את המלעיזים לחכמים?

לדעתי, פיתוח גוף לא יוכל להיות ספורט אולימפי כי הוא דורש מהמתחרים בו להשתמש בחומרים וזה נוגד את "הרוח האולימפית". אל תבין לא נכון, אני לא תמים לחשוב שכל הענפים האחרים נקיים, אבל ברור וידוע שברמה העליונה כל המתחרים בפיתוח גוף משתמשים בחומרים כאלה ואחרים באופן גלוי וזה ההבדל.

• פותח/ת השרשור
לדעתי, פיתוח גוף לא יוכל להיות ספורט אולימפי כי הוא דורש מהמתחרים בו להשתמש בחומרים וזה נוגד את "הרוח האולימפית". אל תבין לא נכון, אני לא תמים לחשוב שכל הענפים האחרים נקיים, אבל ברור וידוע שברמה העליונה כל המתחרים בפיתוח גוף משתמשים בחומרים כאלה ואחרים באופן גלוי וזה ההבדל.

בוא נבדיל בין עיקר לטפל. עיקר: פיתוח הגוף לא יכול להיות ספורט אולימפי כי הוא לא ספורט !!

טפל: היחס הברור בין פעילות גופנית תחרותית לבין כימיקלים. אם הייתי יכול "לסחוט את המיץ" מספורטאי העילית באולימפיאדה, יכול להיות שהייתי מקבל כמות מסחרית של כימיקלים. האפשרות שמפתחי גוף תחרותיים יקחו חלק במשחקים האולימפים לא תתרום לכמות הכימיקלים בצורה רצינית (למרות הדעה הרווחת)

אז בוא נכניס גם את מיס עולם למשחקים האולימפים ואולי גם את את אלוף השש בש המקומי

Back
למעלה תחתית