הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא שוקל הרבה אבל יש כרס, איך להוריד ככה בשומן?

• פותח/ת השרשור
1.נכון, אבל אם תרצה לשפר ריצה מבלי להרזות, תוכל להיות במאזן קלורי חיובי ולרוץ וכך לא תשרוף שומן.

2.כן כל דבר יכול להשמין גם טונה אפילו ירקות.
הכל תלוי בסך קלורי היומי כשאתה על חיובי אתה תשמין.
למעשה למה למאכלים ספציפיים קוראים משמינים ? כי מס הקלוריות שלהם גבוה ביחס לתרומה שלהם ולכן הם נחשבים בעיני הרבה אנשים כמאכלים "משמינים"

אתה נראה ככה בגלל שהאחוז שומן שלך גבוהה לעומת האחוז שריר ...
האחוז שומן כנראה לא גבוה במיוחד ... אבל לעומת המסת שריר כן .. ובגלל זה נרא ככה ..
בכל מקרה תתחיל להתאמן ולאכול ואתה תיגדל וזה יסתדר לך .
כל העניין הזה של "לאכול אוכל משמין או לא משמין " זה דיבורים שלך אנשים שלא מבינים כלום בדיאטות .. לרוב בנות שמנות .
קרא מדריך למאסה . בנה תפריט ותתחיל להתאמן . ככל שתעלה במשקל זה יסתדרל לאט לאט .

אוקיי, עכשיו שאלה לגבי מה שאמרתם על אוכל משמין. נניח בעוגה יש 300 קלוריות, ונניח אני אוכל פירות ובסך הכל הפירות גם 300 קלוריות. מבחינת השמנה זה אותו דבר?

אוקיי, עכשיו שאלה לגבי מה שאמרתם על אוכל משמין. נניח בעוגה יש 300 קלוריות, ונניח אני אוכל פירות ובסך הכל הפירות גם 300 קלוריות. מבחינת השמנה זה אותו דבר?
לא.
לא כל הקלוריות שוות.

השפעה של קלוריה מפחמימה או משומן לצורך העניין לא תיהיה זהה בגוף האדם.
אבל בגדול, כל עוד זה נכנס לך לערכים אני לא רואה הבדל במקור הצריכה של הסוכר כמו במקרה שציינת - פרי\עוגה

• פותח/ת השרשור
לא.
לא כל הקלוריות שוות.

השפעה של קלוריה מפחמימה או משומן לצורך העניין לא תיהיה זהה בגוף האדם.
אבל בגדול, כל עוד זה נכנס לך לערכים אני לא רואה הבדל במקור הצריכה של הסוכר כמו במקרה שציינת - פרי\עוגה

בדגש על מה שהדגשתי: כן.
מה הכוונה בהשפעה של קלוריה? התכוונתי פשוט נניח יש ארוחה של 300 קלוריות שהיא נחשבת ארוחה בריאה שכוללת גבינות ביצה ירקות וכו׳ ואני מוותר עליה לטובת עוגה שגם היא 300 קלוריות אז האם פוטנציאל ההשמנה זהה? מה שעולה לי בנוגע להשפעה של הקלוריה היא שבארוחה הבריאה יותר יש יותר חלבונים שיכולים ללכת לטובת פיתוח שריר ולאו דווקא להתפתח לשומן בגוף (תקנו אותי אם אני טועה), אשמח להסבר.

תודה מראש 😃

אשמח להסבר
אני לא התייחסתי למצב בו אתה נמצא בתת-צריכה של חלבונים. מצב כזה דורש תיקון, כך שהוא מעניק עדיפות ברורה למזון בעל תכולת חלבונים גבוהה, מבחינת בניית השריר. אבל החשבון הזה צריך להעשות ברמה יומית, לא בכל ארוחה בנפרד.

• פותח/ת השרשור
אני לא התייחסתי למצב בו אתה נמצא בתת-צריכה של חלבונים. מצב כזה דורש תיקון, כך שהוא מעניק עדיפות ברורה למזון בעל תכולת חלבונים גבוהה, מבחינת בניית השריר. אבל החשבון הזה צריך להעשות ברמה יומית, לא בכל ארוחה בנפרד.

תודה, ומה בנוגע לשאלה ששאלתי (בהודעה שציטטת)?

מה בנוגע לשאלה ששאלתי
חשבתי שעניתי עליה. בהנחה שאתה אוכל מספיק חלבן ושומן, כל קלוריה עודפת תהפוך, בסופו של יום (או יומיים) לשומן. אפשר להוסיף על זה הרבה הסתייגויות, אבל בגדול זה הכלל. הבעיה עם "קלוריות ריקות" היא לא העובדה שהן קלוריות, אלא העובדה שהן ריקות, כלומר אתה לא נהנה מתוספות של חומרים שהגוף זקוק להם (מינרלים, ויטמינים והרבה תרכובות אחריות). והבעיה עם עוגות היא שריבוי סוכר הוא גורם סיכון לתגודת אינסולין וסוכרת סוג 2, אם כי אני מאמין שהסכנה קטנה בהרבה אצל אנשים פעילים גופנית, וכאן דווקא פעילות אירובית משמעותית יותר.

• פותח/ת השרשור
חשבתי שעניתי עליה. בהנחה שאתה אוכל מספיק חלבן ושומן, כל קלוריה עודפת תהפוך, בסופו של יום (או יומיים) לשומן. אפשר להוסיף על זה הרבה הסתייגויות, אבל בגדול זה הכלל. הבעיה עם "קלוריות ריקות" היא לא העובדה שהן קלוריות, אלא העובדה שהן ריקות, כלומר אתה לא נהנה מתוספות של חומרים שהגוף זקוק להם (מינרלים, ויטמינים והרבה תרכובות אחריות). והבעיה עם עוגות היא שריבוי סוכר הוא גורם סיכון לתגודת אינסולין וסוכרת סוג 2, אם כי אני מאמין שהסכנה קטנה בהרבה אצל אנשים פעילים גופנית, וכאן דווקא פעילות אירובית משמעותית יותר.
אוקיי. שאלה אחרת שאשמח אם תענה עליה, כל עוד אני לא יורד במשקל אין מצב לשרוף שומן? בשבוע הקודם התחלתי לרוץ (3+ ק״מ אם זה משנה) לא כדי להוריד במשקל אלא כדי להוריד בשומן, ואם לא בשביל להוריד בשומן אז בשביל סיבולת לב ריאה. עכשיו השאלה היא אם אני לא יורד במשקל כתוצאה מהתזונה של אותו היום (נניח שהתזונה הזאת מובילה למאזן קלורי ניטרלי או חיובי כולל הקלוריות שנשרפו בריצה) אז אפשר עדיין לרדת בשומן?

כל עוד אני לא יורד במשקל אין מצב לשרוף שומן?
לא בצורה משמעותית לאורך זמן. אם אתה בעל עודף משקל ורק עכשיו התחלת להתאמן אחרי זמן רב של חיים יושבניים זה אפשרי, ויתכן שניתן לבנות שריר במאזן נייטרלי גם לאחר מכן, אבל זה יהיה תהליך איטי מאד.

• פותח/ת השרשור
לא בצורה משמעותית לאורך זמן. אם אתה בעל עודף משקל ורק עכשיו התחלת להתאמן אחרי זמן רב של חיים יושבניים זה אפשרי, ויתכן שניתן לבנות שריר במאזן נייטרלי גם לאחר מכן, אבל זה יהיה תהליך איטי מאד.
לא בעל עודף משקל אלא משקל תקין, פשוט התחלתי לאחרונה לרוץ. תודה רבה על כל העזרה לך ולמי שעזר, יום טוב 😃

אני באותה בעיה, אין מה לעשות. אני שוקל כיום 65 ק"ג וגם לי יש כרס עם אחוזי שומן מסויימים שהייתי רוצה להעיף,
אבל אני מודע לעניין שאם אתחיל לעשות נטו ארובי אני אגיע לתת-משקל, העדפתי שלא ולעשות קצת הקרבה אפשר לומר.
עכשיו אני בקטע של לעלות מסה, כמובן מודע לכך שזה יוביל גם לעלייה בשומן ושהכרס תגדל מעט אבל אם אצליח
אחרי זה אתחיל עם החיטוב וכל הארובי ואז נוריד בתקווה את הבטן.
אני חושב שבמשקל שלנו זה הדרך היחידה מבלי להגיע לתת משקל.

• פותח/ת השרשור
אני באותה בעיה, אין מה לעשות. אני שוקל כיום 65 ק"ג וגם לי יש כרס עם אחוזי שומן מסויימים שהייתי רוצה להעיף,
אבל אני מודע לעניין שאם אתחיל לעשות נטו ארובי אני אגיע לתת-משקל, העדפתי שלא ולעשות קצת הקרבה אפשר לומר.
עכשיו אני בקטע של לעלות מסה, כמובן מודע לכך שזה יוביל גם לעלייה בשומן ושהכרס תגדל מעט אבל אם אצליח
אחרי זה אתחיל עם החיטוב וכל הארובי ואז נוריד בתקווה את הבטן.
אני חושב שבמשקל שלנו זה הדרך היחידה מבלי להגיע לתת משקל.
צודק בסך הכל. כמובן שלא חייב להגיע למצב של תת משקל באירובי כל עוד אתה אוכל בעצם במאזן קלורי חיובי/ניטרלי ואז אתה לא יורד במשקל. בהצלחה גבר !

צודק בסך הכל. כמובן שלא חייב להגיע למצב של תת משקל באירובי כל עוד אתה אוכל בעצם במאזן קלורי חיובי/ניטרלי ואז אתה לא יורד במשקל. בהצלחה גבר !

כן, רק שזה סופר הרבה יותר קשה לראות תוצאות טובות. במיוחד שאני מאמין בגנטיקה ובמיוחד שאני מאמין שהגנטיקה שלי לא משהו בקטע הזה חחחחח.
ובטח ובטח שגם מפחד לאבד מוטיבציה במהלך פעולה כזו שלוקחת המון זמן לראות תוצאות (וכן, רק התחלתי להתאמן).

• פותח/ת השרשור
כן, רק שזה סופר הרבה יותר קשה לראות תוצאות טובות. במיוחד שאני מאמין בגנטיקה ובמיוחד שאני מאמין שהגנטיקה שלי לא משהו בקטע הזה חחחחח.
ובטח ובטח שגם מפחד לאבד מוטיבציה במהלך פעולה כזו שלוקחת המון זמן לראות תוצאות (וכן, רק התחלתי להתאמן).
למה יותר קשה? מה שהתכוונתי אליו זה שגם במצב כזה אם אתה רץ אין סיבה שתגיע לתת משקל כל עוד תאכל במאזן חיובי/ניטרלי, נניח אם המטרה שלך היא שיפור סיבולת לב ריאה וכו׳. אחרי שתגיע לתוצאות טובות במסה אז יהיה מקום לחיטוב ;)

Back
למעלה תחתית