הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לקבל הסבר לתופעה

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
בעקרון אני עם פציעה שלא הוגדרה רשמית (הפיזיוטרפיסט אמר שאין טעם כי הטיפול גם ככה זהה) אבל זה כנראה או עצב תפוס בגב התחתון או בלט דיסק.
מאז שחזרתי להתאמן הבחנתי בתופעה מעניינת שלאחר כל אימון כושר אנאירובי הפציעה שלי כמה שעות מרגישה מעולה ואני מרגיש כמעט בריא לחלוטין.
אפשר בבקשה הסבר לתופעה הזאת ולמה זה קורה? והאם היא יכולה להצביע אולי בכוון של איך לטפל בפציעה יותר טוב?

בעקרון אני עם פציעה שלא הוגדרה רשמית (הפיזיוטרפיסט אמר שאין טעם כי הטיפול גם ככה זהה) אבל זה כנראה או עצב תפוס בגב התחתון או בלט דיסק.
מאז שחזרתי להתאמן הבחנתי בתופעה מעניינת שלאחר כל אימון כושר אנאירובי הפציעה שלי כמה שעות מרגישה מעולה ואני מרגיש כמעט בריא לחלוטין.
אפשר בבקשה הסבר לתופעה הזאת ולמה זה קורה? והאם היא יכולה להצביע אולי בכוון של איך לטפל בפציעה יותר טוב?

נושא מורכב

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3578581/pdf/nihms411606.pdf

http://www.researchgate.net/profile...ypoalgesia/links/549335810cf22d7925da2d15.pdf

• פותח/ת השרשור
לפני שאני קורא את זה, לפי האבסטרקט מדובר על מחקר שחקר כאבים כרוניים, לפי מה שאני יודע כאב כרוני הוא כאב שנמשך תקופה ארוכה של לפחות כמה חודשים. הכאב שלי הוא יחסית חדש והוא במגמת שיפור ולא משהו שלדעתי יכול להיות מוגדר בתור "כאב כרוני". האם זה עדיין יהיה רלוונטי לקריאה?

לפני שאני קורא את זה, לפי האבסטרקט מדובר על מחקר שחקר כאבים כרוניים, לפי מה שאני יודע כאב כרוני הוא כאב שנמשך תקופה ארוכה של לפחות כמה חודשים. הכאב שלי הוא יחסית חדש והוא במגמת שיפור ולא משהו שלדעתי יכול להיות מוגדר בתור "כאב כרוני". האם זה עדיין יהיה רלוונטי לקריאה?

The purpose of this article was to examine the effects of acute exercise on pain perception in"
"healthy adults and adults with chronic pain

@yonizarkh שמעתי באיזה שהיא הרצאה שפציעה שלא החלימה תוך שבועיים, נחשבת לכרונית?

@Tank בהרבה מקרים האדרנלין מהאימון פלוס הזרמת דם למקום מקלה זמנית על הכאב. לכן בהרבה מקרים ממליצים להמשיך בפעילות כל עוד היא לא גורמת לכאב

@yonizarkh שמעתי באיזה שהיא הרצאה שפציעה שלא החלימה תוך שבועיים, נחשבת לכרונית?

@Tank בהרבה מקרים האדרנלין מהאימון פלוס הזרמת דם למקום מקלה זמנית על הכאב. לכן בהרבה מקרים ממליצים להמשיך בפעילות כל עוד היא לא גורמת לכאב

איך יודעים שפציעה החלימה?

שאלה טובה...אבל זה קצת כמו לשאול 'מה זאת פציעה' ולפי זה לקחת את ההיפך
😃

אני מניח שאם אין כאב או הגבלה בתנועה אפשר להגדיר החלמה.

זאת שאלה טובה כי אנחנו לא ממש יודעים.
לרוב , בפציעות של רקמות רכות האינדיקציה היחידה שלנו למעשה היא נוכחות של כאב ( למעט מקרים כמו שברים בהם האינדיקציה שלנו היא הדמייה ) , וכאב מוגדר ככרוני אחרי 3 חודשים ( ההגדרה הרשמית היא "תקופה שמעבר לזמן הנורמלי שלוקח לפציעה X להחלים " , אבל ברוב המחקרים משתמשים בהגדרה של 3 חודשים כאשר הטווח יכול לנוע בין חודש ל 6 חודשים ).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית